2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

canım benim ki üst sınırın biraz altında yani bende çokluk problemi olabilirmiş.

selamlar kızlar yarı 3-3,5 saatlik bir araba yolculuğu yapmayı planlıyorum ama seyahat eden var mı aranızda?

inşallahh canımmm...allah kurtarsın bızı...ayaklarımda şiş zaten ..açık ayakkabı gıymem yasak ama gıttım terlık aldım şimdi..valla sorarlarsa derım...ayakkabılarım olmuyor dıye

]
  • Seker yuklemesi sonucum
  • aclik 83
icitikten 1. Saat sonra 172
labaratuar daki bayan biraz yuksek dedi bakalim doktorum gorunce ne dicek

geçmiş olsun canım atlatmışsın, benim de açlık 74, 1 saat sonraki 158 çıktı, diyete başladım. Genelde 50 gr yüklemesi yüksek çıkanlara 100 gr lık yükleme yapılıyormus ama ben onu istemedim o yüzden doktorum 1 hafta arayla açlık ve tokluk şekerine bakalım dedi. Yani ben diyete geçen cmt başladım yarın tekrar açlık şekerime bakılacak, sonra normal kahvaltı edicem kahvaltıdan 2 saat sonra tekrar kan alınıp tokluk şekerime bakılacak, bir sonraki cmt yine aynı şey yapılacak. Biraz uzun anlattım ama belki 100 gr yükleme yapılmasını istemezsen alternatif olsun diye ayrıntılı yzdım canım çok geçmiş olsun. Bi de ailede şeker olup olmaması da doktorların yaklaşımı farklılaştırıyor, benim ailemde olduğu için daha çok risk altındaymışım, o yüzden doktorum daha temkinli, belki sana hiçbir şey demez sadece tatlıya dikkat et der.

selamlar kızlar yarı 3-3,5 saatlik bir araba yolculuğu yapmayı planlıyorum ama seyahat eden var mı aranızda?

evet canım ben 2 -3 hafta önce 3.5-4 saatlik bi yolculuk yaptım, iş çıkışı gitmiştik ve benim için çok zordu, ellerim ayaklarım çok şişti çok rahatsız oldum tabi bütün gün işte çalışıp akşam yolculuk yaptığım için zor geçtiğini düşünüyorum,. Çünkü dönüşte yorgun deildim, dinlenmiş vücutla yolculuk yapınca zorlanmadım, o yüzden dinlenmiş olarak yolculuk yapmanı tavsiye ederim.

Mumkun oldugunca hareket et.yoksa sisiyorsun.bende gecen hareketsiz kaldim sisti ayaklarim 2 3 gun.bugunde aynu sekildr yola ciktim ama kendi aracimizla dura dura gideriz sanirim

Şeker yüklemesi yaptırmayanların dikkatine :)

kızlar az önce geldim. (Devlet hastanesinde yaptırdım) eğer çevrenizde abartan gözünüzü aynı aşı tarzı korkutan birileri varsa hemen kulaklarınızı tıkayın. ben şekerli birşeyler içmeyi 5 sene oldu bırakalı. 250 ml ufak bir şişe içinde sıvı 1 dikişte içtim. içerken hiçbişey anlamadım sonra yutkunurken çok şeker tadı geldi ağzıma. ama midem falan bulanmadı. herkesin bünyesi gereği tepkimeler farklı tabiki ama kendini neye motive edersen onu yaşıyorsun. demem o ki 1 dikişte için ardınıza bakmayın :) 3 kez kan verdim sonuçları ptesi doktoruma göstericem.

Bu arada devlette de doktorum detaylıca bakılmasını istedi ultrason servisine yönlendirdi ultrason doktoru bebeğimin suyununu normal olduğunu bu haftalarda zaten en çok olduğu dönemler olduğunu söyledi. başındaki boşluk içinde ben normal sınırda görüyorum dedi hatta o 3 mm ölçtü detaylı salı günü özelde çekilen ultrasona girdiğimde 9,5 mm ölçmüştü. bugünkü doktorda şaşırdı acaba başka bir yeri mi ölçtü acaba dedi. sen içini ferah tut bunlar doğuma kadar kendiini düzelten şeyler dedi. içim rahatladı.

sıkıntı olmaz merak etme ama saat başını mola vermenizi, bol bol su içmeni tavsiye ederim :) ben, trafik yüzünden dönüş yolumuz uzayınca biraz sıkıntı yaşamıştım. bir de temiz wc bulma problemi oluyor o kadar.

bu arada tospikim salı günü 488 gram çıkmıştı kilosu bugün 573 gram çıktı boyda 28 cm :) kilo mu aldı yoksa makina farkı mıdır ?

bende cok korkuyorum. doktorum her seferinde uyarıyor kilo alma dikkat et. hamur işi yeme tatlı yeme diye ben kilolu hamile kaldıgım için cok dikkat etmemi istiyor. geçen sağlık ocagında kan tahlili yaptırdım. orda aclık şekerim 74 çıktı. alt sınır 70 zaten ama bilemedim. iyimi kötümü. sınırlara yakın olmakda sorun oluyo ya bazen.

Mumkun oldugunca hareket et.yoksa sisiyorsun.bende gecen hareketsiz kaldim sisti ayaklarim 2 3 gun.bugunde aynu sekildr yola ciktim ama kendi aracimizla dura dura gideriz sanirim

ortak nokta hereket edip su içip şişmemeye bakmak sanırım :) su içinde wc aramakta kötü yanı olsa gerek :) neyse öyle böyle hallederim inş

evet açlık iyi ama tokluk ilk saat sınırda
ilk saat 180
2 ci saat 154 üstü olmaması gerekiyor.

savhacım bence senin yazdığın değerler 75 ya da 100 gr lık yüklemenin sınır değerleri. 50 gr lık yüklemede sınır değerleri de düşüyor. 50 gr da ilk saatin sınır değeri 138-140 gibi bişeydi. Sanırım gizemli_mor un yaptırdığı da 50 gr lık yükleme

Canım ben su içmeden duramaz belki yanlıştı yaptığım ama ben uyandığımda yarım bardak kadar su icmistim yüklemeye gitmeden. benim doktorum 75 lik yaptırdı. 50 lik genelde yüksek çıkabiliyor dedi eger öyle olursa mecburen 75 lik ya da 100 luk tekrar yaptırmak gerekiyormus. oyüzden baştan 75 lik yaptırdım ben

hamişler sonuçlarım çıktı. Yorumlarınızı bekliyorum.

75lik yükleme sonuçları

OGTT Glukoz (0 Dk) 83
OGTT Glukoz (60 dk.) 138
Glukoz (120 dk.) 100

Çoook teşekkürler canım cevabın için. Özellikle 50 lik mi 100 lük mü konusunda kafam çok karışıktı hangi doktoruma güvensem diye. Cevabına istinaden bi seçim yapayım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…