2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Herkese merhaba forumu bastan beri takip etmeye calisiyorum ama yazamamistim. Allah herkese saglikla bebeklerini kucagina almayi nasip etsin. 22 haftalik hamileyim dun detayli ultrasonumuz vardi daha once hic bir sorun gozukmemisti ama dün bebegimde yarik dudak ve damak oldugu görüldü. Dünya durdu hersey kabus sanki

hoşgeldin canım..ikili üçlü yaptırmışmıydın

geçmiş olsun...pekı doktorunun bir önerisi varmı

geçmiş olsun canım ..

Günaydın kızlarcım :)
Nasılsınız?
Şimdi doktordan çıktım, bebişim iyi herşey yolunda çok şükür.. Uçak için izin raporumu da aldım, bu cuma tatile gidiyoruuuz inş.. :))
Buarada dün gece ilk defa kramp neymiş yaşadım, doktoruma söyledim ama kendini vit sevmediği için gerek yok, biraz takip edelim dedi.. Ama ben özellikle tatilde aorun yaşamaktan endişeleniyorum.. Siz magnezyum için ne kullanıyorsunuz, ben de mi alsam?

cnm peki ne olacakmış tamamlarmıymış kendini.. birde tek bi yerle kalmasan başka bir yere daha gidip yaptırsan, ne denirki bu durumda çok zor bir süreç Allah yardımcın olsun..

günaydın...tatil demekkkkk biz bu sene hasret kalıcaz denize kuma...ama senın adına sevındım...denızde yada havuzda kramp olaylarına karşı dıkkatlı ol ve fazla açılma canım...sade soda iyi bir destek sanırım magnezyum açısından..şimdiden iyi tatiller..seneye bende allahın ıznıyle acısını cıkarıcam

günaydın..maden suyu içiyorum ben.dün akşam içmedim direk iki bacağımada beş saniyelik falan girdi

canım benim hiç üzülme sakın benim kardeşim dudak damak yarığı. tedavi edilebilir bir şey bu sadece biraz sabır ve çaba gerekiyor. kardeşim şu an 31 yaşında ODTU inşaat mühendisliği mezunu, işi gücü yerinde, evli çok akıllı cin gibi bir adam. artık plastik cerrahi çok ilerledi. İstanbul'da "Prof. Dr. Onur Erol" bu konuda çalışmalarıyla çok başarılı işler yapmıştır. Kardeşimin de doktorudur. bir de dernekleri var http://www.dudakdamak.org/Content.aspx?cid=3. aklına takılan şeyler için bana yaz her zaman yardımcı olurum. kendini sakın üzme, Fazıl Say'ın da dudak damak yarığı olduğunu biliyorsundur belki...

Son düzenleme:
süper git eğlen bol bol ohh mis bende gidicem temmuzda yazlığa denize girmeyi aşeriyorum resmen magnezyum ilacı kullanmıyorum ama hergün düzenli maden suyu içiyorum tabisi sade olandan baya işe yarıyor cnm ağrılarım bitti ve hiç kramp yaşamadım.. dene bence..

Hepiniz sagolun kizlar. Ikili test yaptırmıştım her sey çok normaldi. Boyle olunca biz de detaylida bebegimizi özledik gorecegiz diye hevesleniyorduk. Bugun bir profesore gidicegiz ne boyutta neler yapilabilir insallah netleşir.@patates01 teşekkür ederim bunlari duymak moral oluyor daha once ne gördüğüm ne duydugum birseydi

canım ben 1,5 sene karatay beslenmesi yaptım, ta ki gebelikte ilk 3 ay ekmeksiz bulantılarım durmayınca ekmek yemeye başlayana kadar. hem kilo verdim hem çok çevik hale geldim, ruh halime bile çok iyi gelmişti. cildim saçlarım herşeyim değişti. karatay esasında şeker önemsiz demiyor, şekere bakılmalı ama yüklemeyle değil diyor. açlık tokluk şekeri ve birkaç şimdi adını bilmediğim değere bakılmasını öneriyor. bir de zaten kendisinin beslenme önerisine uyarsan şekerin yükselmeyeceği için ( mesela verilen diyet karatayın dedikleriyle örtüşüyor) dedikleri mantıklı bence. benim dediğim gibi beslenmiyorsanız gidin yüklemenizi yaptırın dediğini de duydum. eğer şuanda ekmek ve arada şekerli bişeyler yemiyor olsaydım, eskisi gibi karataya uygun beslenseydim gönlüm rahat bi şekilde yaptırmazdım. ama yiyorum o yüzden tereddütüm oldu. benim insülin direncim vardı, karataydan sonra kırıldı. gebeliğe rağmen gece atıştırmaları ani acıkmalar olmuyor. eskiden acıkınca elim ayağım titrerdi ve gergin olurdum direnç yüzünden.. bakalım doktoruma bi danışacam başka yolu varmı diye..buradaki uygulamayı tam bilmiyorum çünkü..

Günaydın ... Canım bende burda okuyorum rahim boyu şu kadar şöyle böyle diye benim doktorumdan rahim ilgili hiçbirşey duymadım Endişe yaşadım doktorum mu ilgisiz diye

günaydın maşallah herşeyin yolunda olması güzel..:)dün o kramp acısını bende yaşadım hemde 3 kez ve çok kötü bişeydi.doktorum maden suyu içmemi söylüyor kramplara iyi geliyormuş.magnezyum falan başlamadık biz henüz

canım ben magnezyum içiyorum . magnorm adı da. Fanta gibi çok zevkle içiyorum. iki gün cenaze filan derken unutmuşum içmeyi. ilk gece sol bacağıma girdi. ama böyle bi ağrı yok. hemen içtim ertesi gün sağ bacağıma girdi Şiddeti ve süresi azdı . son iki gecedir de olmuyor. bana kalırsa için derim. faydasını gördüm.

Günaydın annelerr, mutlu sağlıklı enerji dolu günler hepimizin olsun

Sizlere bişey sormak istiyorum, benim 50 gr lık yüklemem biraz yüksek çıkmıştı, doktor diyet verdi, 1 hafta diyete göre beslendim. Geçtiğimiz pz günü de açlık ve tokluk şekerime bakıldı- şeker yüklemesi yapılmadan- Açlık şekerim olması gerekenden de düşük çıktı, alt sınır 74 benimki 70 çıktı. Tokluk şekerim de 74 çıktı, bu değerler cok düşük gldi bana, henüz doktorum görmedi. Benim anlamadığım 50 gr lık yükleme yüksek çıkarken açlık ve tokluk şekerim niye böyle düşük çıktı, aranızda yorum yapabilecek olan varsa çok sevinirim, çünkü şekerin ani yükselip düşmesi bebek için de benim için de iyi bişey deil sanırım.

Bir de kramplar ve bel ağrısından çok şikayetçiydim, doktorum magnesyum pozitive diye bi kapsül verdi, o kadar rahatlattı ki beni anlatamam, hamileliğim boyunca içmekten en çok mutlu olduğum ve faydasını gördüğüm ilaç oldu. Çünkü geceleri bacaklarıma giren kramp çok ağrı yapıyordu, bir de bel ağrısından gece yatarken yatakta dönemiyordum nerdeyse, ilacı 3-4 gündür kullanmama rağmen çok iyi geldi hepsine, eğer bu tarz ağrılarınız varsa doktorunuza sorun derim. Herkese iyi günler hamiş arkadaşlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…