2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
iyi ki şu forum var iyi ki sizler varsınız kızlar.. dönemsel olarak ayrı sorunları yaşadığımızı görünce size de bi rahatlama gelmiyor mu? :)
kesinlikle haklısın, dün gece bacağıma giren krampla uyandım bir baktım günün konusu :) İnsanın hamileyken hamile insana ihtiyacı var kesinlikle başkası anlamaz bizi :)

MAGNEZYUM DEĞİL CNM KALSİYUM KULLANMAM LAZIM DOKTOR VERMEDİYSE VARDIR Bİ BİLDİĞİ BOL BOL SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKET SEN TATİL BOYUNCA

Canım zaten bizim yarım gün oluyor ya, o bizde de geçerli olur mu? Senin branş ne canım. Ben okul öncesi öğretmeniyim.
canım ben rehber öğretmenim.9-4 çalışıyorum.o yüzden merak ediyorum bizim ki nasıl acaba.senin ne güzel hep öğlene kadar çalışıyosun.

neee 5 kilo mu maşallah sana tü tü tüüü süpersin böyle devam et cnm.. ben 16 kilo aldım

MAGNEZYUM DEĞİL CNM KALSİYUM KULLANMAM LAZIM DOKTOR VERMEDİYSE VARDIR Bİ BİLDİĞİ BOL BOL SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKET SEN TATİL BOYUNCA

haklısın canım.. kalsiyum da çok önemli.. dha önce de burda yazmıştım hamile olduğumu öğrendiğim gün süt içmeye başladım, ondan önce sanırım 3-4 yaşındayken bırakmışım sütü, bi türlü sevemedim.. şimdi zorla günde 200 ml içiyorum.. allahtan yoğurt, ayran ve peynir ile aram iyi.. gün içinde sürekli yoğurt yiyorum ayran içiyorum.. yine de yetmiyor mu acaba?

sade olanı içiyorum beypazarı olan varya genelde tadıda güzel geliyor onun bana midende sıkıntı varsa onuda rahatlatıyor hemde bebeğin doğumdan sonraki gaz sıkıntısını bile etkiliyormuş.biçok faydası var yani

neee 5 kilo mu maşallah sana tü tü tüüü süpersin böyle devam et cnm.. ben 16 kilo aldım
saol katticim ama bu kilo mevzularında başlangıç kilosu da çok önemli ben oldum olası balık etliyim :) üni sonrası bi dönem felaket kilo almıştım 70leri görmüştüm boyum da kısa 1.60 ım :) o zamndan sonra bir dha kilo almamaya söz verdim, çnkü düğünüm öncesi çok zor verebildim o kiloları 50ye anca düşebildim.. hamile kalmadan önce de yine biraz kilo almıştım 60 kiloydum, 70leri görmek istemiyorum diye her canımın çektiğini yemiyorum açıkçası :) sadece hafta bir iki kaçamak yapıyorum, ona rağmen 5 kilo aldım.. bakalım doğuma kaç kilo gidicem

Iyi dilekleriniz icin sagolun hepiniz

Istanbuldayiz dun soylenen tek tarafli dudakta var damakta emin degilim ama var sanirim dedi. Randevumuz recep has ile insallah daha guzel seyler duyabiliriz. Minnacik bebegin gecirecegi operasyonlari dusununce paramparca oluyoruz.

Oyle dogru diyorsun buna da şükürler olsun rabbim dermani olmayan dert vermesin. Bahsettigin kisilerde nasıl olmus ultrasonda gorulmemis mi yarik? Onlara hem dudak hem damak mi demislerdi

Doktor bebek gayet sağlıklı dedi ama kilolu ya da başka bişey demedi... sanırım biraz iri bir bebek olacak. Hiç durmuyor zaten ne zaman uyuyor bir çözemedim. Sürekli tekme atıyor...
benim kızımada doktor günüyle uyumlu demişti ama ben hala kilosunun az olduğunu düşünüyorum bugün bi ara ugrayıp yeniden batırıcam kilosuna ...bide gece hiç uyumuyor benim kızımda sürekli tekmeiyor ve uyandırıyor beni ama ben işteykende çok nadir tekmelerini hissediyorum galiba kızım gece bana çok çektirecek:)

cnm kafanda deli sorular birikmiş
biberon cam olması sağlıklı - göğüs pompası evdeysen manuel al çok para verme ama çalışansan mutlaka elektrikli al zamandan tasarruf olur - ilk aylarda seninle yatacak telsiz almasanda olur - evde anakucağı büyük rahatlık mutlaka almalısın ev tipi bir anakucağı - portbebe yani bebek çantası ben kullanmadım zor oluyor taşımak ilk zamanlar sadece dr gitmek için çıkacağız kucakta gider gelir - battaniyesi çok kalın olmamalı kışlık gibi olmamalı yani pazen battaniyeler işini görür 40 ı çıkana kadar sonrasında sonbahar olacak daha kalın kullanılır - hastane için normal doğum yapacaksan gecelik çok rahat oluyor sık sık ped değişiyorsun dr da gelip kontrol ediyor ve wc ye girerkende kolay oluyor tavsiyem normal doğumsa gecelik sezeryan yaşamadım ne desem boş ama ameliyat oldum onun gibi bişeyse üşüme yaşayacaksın pijama tkm daha iyi olur.. wuuuu çok yazdım galiba tüm sorularına cvp oldu

Canım ilk gebelik mi 16 kilo almışsın bende 5 kilo aldım sanıyordum 6 olmuş
hayır 2. gebelik ilkinde 45den 75 e çıktım 30 kilo aldım ama 3 ayda eski kiloma düştüm garip bi bünyem var.. 3 sene önceye kadar 45 kiloydum son 3 yılda beslenme uzmanıyla 55 kiloya çıktım sabitledim kilomu şimdi üstüne hamile kalınca kötü oldu tabi.. ama çok umutluyum doğumdan sonra en geç 6 ayda hedef 55

Bence henüz kendine pijama vb alan yok en azından ben hiç okumadı
26.haftadayım 3 kilo aldım
canıM bende 20 günde aldım eşimİn görevi başka Şehirde izine geldi o arada yemeyi içmeyi abartınca kilo aldım 3 kilo almış olsam daha saglıklı

kesinlikle saat ondan sonra bi baskı geliyor bana sürekli bişeyler yemekten...içiyorum direk rahatlatıyor mis gibi uyuyorum...

carolinnacım ne çok sormuşsun :)
ben de şimdilik dha çok kıyafet aldım.. battaniye konusunda eylül ara bi mevsim olduğundan hem ince hem kalın olsun istedim.. kalınları ananem ördü sağolsun.. onun dışında mothercare den bi pamuk battaniye aldım, bir de kanzdan bi hastane çıkışı aldık onun da ince koton bi battaniyesi var..
onun dışında avent in yenidoğan biberon setini, biberon sterilizatörünü, elektrikli göğüs pompasını ve biberon ısıtıcısını aldım.. avent in biberon seti plastik, bir de dr. browns var onun da yenidoğan kolik önleyici cam biberonlarından aldım 2 farklı boy..
büyük parça olarak da bebiş beşiği olarak chicco nun next2me yatak yanı beşiğini, bebek arabası olarak stokke xplory (yanında port bebesi hediye idi), stokke izi go ana kucağı (bebek arabasına takılan) aldım.. bir de mamaroo 4 moms diye bi anakucağı aldık kendiliğinden titrelimli sallantılı.. kullanlar arkadaşlarım çok methetti özellikle ilk 6 ay çok işe yarıyormuş..

buarada yazarken farkettim henüz kendime hiiç bşi almadım.. ne hastane geceliği, ne lohusa pijaması :)) biraz da kendimle ilgilensem fena olmucak sanırım

ben doktoruma kalsiyum istiyorum dedim.kemiklerime belime ağrı giriyordu...her gün içme dedi ..gün aşırı almaya dikkat et dedi..bende kafam esince içiyorum...

testi yapmayacaksa o başka ama genelde her dr yapmaya pek meraklı seninki ne iyiymiş öyle bana da çok gereksiz geliyor şeker yükleme ama dr istedi yapıcam 8 haziranda..
canım ya 24-26 haftalar seker yüklemesi yazıyr masallah 26. haftadasın 8 hazıran gec olmaz mı
olmasa tabıkı ıyıydı olacagı da kesın degıl cnm ama tedavısı var cok sukur ıcını ferah tut Allah sıfa versın
iyi tatiller cnm bi de magnezyumu doktor tavsiyesi olmadan kullanma bence arkadaşların söylediği gibi maden suyu içebilirsin
kesinlikle katılıyorum zaten başından öyle beslensek tamam ama beslenmediğimiz için yaptırmak zorundayız kadınn tavsiye ettiği beslenme şekli zaten şeker diyeti gibi bazı şeyleri yanlış yorumluyoruz
Günaydın ... Canım bende burda okuyorum rahim boyu şu kadar şöyle böyle diye benim doktorumdan rahim ilgili hiçbirşey duymadım Endişe yaşadım doktorum mu ilgisiz diye
ne alakası var cnm ya o hherkese illa ölçülecek bişey değil riskli gebeliklerde düzenli ölçülür onun dışında doktorun kendine kalmıştır üzülme
arkadaşım hamilelik şekerinin yüksek çıkması şekerin sürekli tavan yapacak demek değil düşebilir de onun için ara öğünleri atlamamak gerekiyor doktorun daha iyi bilgilendirecek tabiki diyetini değiştirebilir belki
cnm içemiyorsan gazını kaçırıp bi dikişte içebilirsin yalnız kalsiyum olmadan magnezyum çok etki etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…