kesinlikle haklısın, dün gece bacağıma giren krampla uyandım bir baktım günün konusu :) İnsanın hamileyken hamile insana ihtiyacı var kesinlikle başkası anlamaz bizi :)iyi ki şu forum var iyi ki sizler varsınız kızlar.. dönemsel olarak ayrı sorunları yaşadığımızı görünce size de bi rahatlama gelmiyor mu? :)
Günaydın kızlarcım :)
Nasılsınız?
Şimdi doktordan çıktım, bebişim iyi herşey yolunda çok şükür.. Uçak için izin raporumu da aldım, bu cuma tatile gidiyoruuuz inş.. :))
Buarada dün gece ilk defa kramp neymiş yaşadım, doktoruma söyledim ama kendini vit sevmediği için gerek yok, biraz takip edelim dedi.. Ama ben özellikle tatilde aorun yaşamaktan endişeleniyorum.. Siz magnezyum için ne kullanıyorsunuz, ben de mi alsam?
canım ben rehber öğretmenim.9-4 çalışıyorum.o yüzden merak ediyorum bizim ki nasıl acaba.senin ne güzel hep öğlene kadar çalışıyosun.Canım zaten bizim yarım gün oluyor ya, o bizde de geçerli olur mu? Senin branş ne canım. Ben okul öncesi öğretmeniyim.
neee 5 kilo mu maşallah sana tü tü tüüü süpersin böyle devam et cnm.. ben 16 kilo aldımaman şeker yüklemesini ben de yaptırmak istemiyorum zaten topu topu 5 kilocuk aldım :)) ama doktorum bi taile git gel de ondan sonra yaparız dedi ben de şimdilik hı hı dedimama dönüşte açlık tokluk bakalım.. zaten yüksek çıkarsa direk dikkat ederim dicem, bakalım doktorum ne dicek
MAGNEZYUM DEĞİL CNM KALSİYUM KULLANMAM LAZIM DOKTOR VERMEDİYSE VARDIR Bİ BİLDİĞİ BOL BOL SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKET SEN TATİL BOYUNCA
benim doktor da magnezyum son aşama önce kalsiyum diyor..MAGNEZYUM DEĞİL CNM KALSİYUM KULLANMAM LAZIM DOKTOR VERMEDİYSE VARDIR Bİ BİLDİĞİ BOL BOL SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKET SEN TATİL BOYUNCA
Canım ilk gebelik mi 16 kilo almışsın bende 5 kilo aldım sanıyordum 6 olmuşneee 5 kilo mu maşallah sana tü tü tüüü süpersin böyle devam et cnm.. ben 16 kilo aldım
sade olanı içiyorum beypazarı olan varya genelde tadıda güzel geliyor onun bana midende sıkıntı varsa onuda rahatlatıyor hemde bebeğin doğumdan sonraki gaz sıkıntısını bile etkiliyormuş.biçok faydası var yanisaol canım.. allah hepimizin bebişlerine sağlık versin.. evet kramp çok fena bşiymiş yaşayınca anladım ben dekatti ve misk de maden suyu diyoo, olmazsa gitmeden içmeye başlayayım ben.. sen hangi markayı tercih ediyosun salihacım?
ben daha 3 kilo aldım oda bebeğimin kilosu suyu falan heralde dün misafirliğe gittim kimse inanmadı hamile olduğuma ama biz 24.haftadayız:))Canım ilk gebelik mi 16 kilo almışsın bende 5 kilo aldım sanıyordum 6 olmuş
saol katticim ama bu kilo mevzularında başlangıç kilosu da çok önemlineee 5 kilo mu maşallah sana tü tü tüüü süpersin böyle devam et cnm.. ben 16 kilo aldım
canım bunun zeka testleriyle hiç ilgisi yok zaten, hatta bence çok zeki oluyorlar. anneme o zaman doktor bir sepete 1000 yumurta koysan 1 kırık çıkabilir demiş. görsel bir takım sıkıntılar var. git öğren bakalım derecesi neymiş, tek taraflı mı çift taraflı mı? hem dudak hem damak mı yarık. benim kardeşimin çift taraflı damak yarığı ile dudak yarığı vardı. hangi ildesiniz bilmiyorum ama dediğim gibi hazırlıklı ve bilgili olursanız atlatılamayacak bir sorun değil. bu işi iyi bilen doktorlar var ülkemizde. bir takım çalışması ortodontistler ve plastik cerrahi birlikte çalışıyorlar. biraz sabır ve çaba ile çok güzel sonuçlar alacağınıza eminim.
Canım benim çok geçmiş olsun. Bende artık doğduktan hemen sonra plastik cerrahi ile ameliyat edilebildiğini biliyorum. Sadece emerken sıkıntı yaşanıyormuş ilk zamanlar. Hatta şöyle söyleyeyim 3 yıl önce bizim şirketten birinin kızına da böyle dediler onlar da çok üzülmüştü ama doğduğunda bebeğin hiç bir şeyi yoktu. Üzülmeye diyemeyeceğim biz her şeye üzülüyoruz ama tedavisi var , doğduktan sonra. Çok canını sıkma üzülme , buna da hamdolsun de , herkesin sıkıntısı ayrı. Öpüyorum
benim kızımada doktor günüyle uyumlu demişti ama ben hala kilosunun az olduğunu düşünüyorum bugün bi ara ugrayıp yeniden batırıcam kilosuna ...bide gece hiç uyumuyor benim kızımda sürekli tekmeiyor ve uyandırıyor beni ama ben işteykende çok nadir tekmelerini hissediyorum galiba kızım gece bana çok çektirecek:)Doktor bebek gayet sağlıklı dedi ama kilolu ya da başka bişey demedi... sanırım biraz iri bir bebek olacak. Hiç durmuyor zaten ne zaman uyuyor bir çözemedim. Sürekli tekme atıyor...
cnm kafanda deli sorular birikmişkızlar şimdi biz haftaya falan bebek ıcın cıddı bı alışverıse başlıcaz..şimdiye kadar kıyafetlerını aldım...kıyafet dışında bırde avent ın bıberon setını aldım onun dışında bişi almadık....mobılya sallanabılen beyaz bıs besık alıcam sadece kıracı oldugumuz ıcın ev alınca odasını yaparız kısmetse
sizler neler aldınız? anakucagı,bebek telsizi,gögüs pompası (manuelmi yoksa elektrıklımı) işte biberon (cam mı plastik mi)
şu ıkılı setler varya bebeği içine koyuyorsunuz heeh adı portbebeymiş :) ilk aylarda ondan aldınız mı?
hastane ıcın kendınıze pijamı gecelık mı aldınız?? bızım eylul bebeklerı oldugu ıcın kalın mı ınce mı battanıye aldınız bebek ıcın?? ay ne çok soru sordum....kısaca alısverısının buyuk bır kısmını tamamlayan varsa neler aldı yazabılırmı?
26.haftadayım 3 kilo aldımCanım ilk gebelik mi 16 kilo almışsın bende 5 kilo aldım sanıyordum 6 olmuş
hayır 2. gebelik ilkinde 45den 75 e çıktım 30 kilo aldım ama 3 ayda eski kiloma düştüm garip bi bünyem var.. 3 sene önceye kadar 45 kiloydum son 3 yılda beslenme uzmanıyla 55 kiloya çıktım sabitledim kilomu şimdi üstüne hamile kalınca kötü oldu tabi.. ama çok umutluyum doğumdan sonra en geç 6 ayda hedef 55Canım ilk gebelik mi 16 kilo almışsın bende 5 kilo aldım sanıyordum 6 olmuş
Bence henüz kendine pijama vb alan yok en azından ben hiç okumadıkızlar şimdi biz haftaya falan bebek ıcın cıddı bı alışverıse başlıcaz..şimdiye kadar kıyafetlerını aldım...kıyafet dışında bırde avent ın bıberon setını aldım onun dışında bişi almadık....mobılya sallanabılen beyaz bıs besık alıcam sadece kıracı oldugumuz ıcın ev alınca odasını yaparız kısmetse
sizler neler aldınız? anakucagı,bebek telsizi,gögüs pompası (manuelmi yoksa elektrıklımı) işte biberon (cam mı plastik mi)
şu ıkılı setler varya bebeği içine koyuyorsunuz heeh adı portbebeymiş :) ilk aylarda ondan aldınız mı?
hastane ıcın kendınıze pijamı gecelık mı aldınız?? bızım eylul bebeklerı oldugu ıcın kalın mı ınce mı battanıye aldınız bebek ıcın?? ay ne çok soru sordum....kısaca alısverısının buyuk bır kısmını tamamlayan varsa neler aldı yazabılırmı?
canıM bende 20 günde aldım eşimİn görevi başka Şehirde izine geldi o arada yemeyi içmeyi abartınca kilo aldım 3 kilo almış olsam daha saglıklı26.haftadayım 3 kilo aldım
kesinlikle saat ondan sonra bi baskı geliyor bana sürekli bişeyler yemekten...içiyorum direk rahatlatıyor mis gibi uyuyorum...sade olanı içiyorum beypazarı olan varya genelde tadıda güzel geliyor onun bana midende sıkıntı varsa onuda rahatlatıyor hemde bebeğin doğumdan sonraki gaz sıkıntısını bile etkiliyormuş.biçok faydası var yani
kızlar şimdi biz haftaya falan bebek ıcın cıddı bı alışverıse başlıcaz..şimdiye kadar kıyafetlerını aldım...kıyafet dışında bırde avent ın bıberon setını aldım onun dışında bişi almadık....mobılya sallanabılen beyaz bıs besık alıcam sadece kıracı oldugumuz ıcın ev alınca odasını yaparız kısmetse
ben doktoruma kalsiyum istiyorum dedim.kemiklerime belime ağrı giriyordu...her gün içme dedi ..gün aşırı almaya dikkat et dedi..bende kafam esince içiyorum...haklısın canım.. kalsiyum da çok önemli.. dha önce de burda yazmıştım hamile olduğumu öğrendiğim gün süt içmeye başladım, ondan önce sanırım 3-4 yaşındayken bırakmışım sütü, bi türlü sevemedim.. şimdi zorla günde 200 ml içiyorum.. allahtan yoğurt, ayran ve peynir ile aram iyi.. gün içinde sürekli yoğurt yiyorum ayran içiyorum.. yine de yetmiyor mu acaba?
canım ya 24-26 haftalar seker yüklemesi yazıyr masallah 26. haftadasın 8 hazıran gec olmaz mıtesti yapmayacaksa o başka ama genelde her dr yapmaya pek meraklı seninki ne iyiymiş öyle bana da çok gereksiz geliyor şeker yükleme ama dr istedi yapıcam 8 haziranda..
olmasa tabıkı ıyıydı olacagı da kesın degıl cnm ama tedavısı var cok sukur ıcını ferah tut Allah sıfa versınHerkese merhaba forumu bastan beri takip etmeye calisiyorum ama yazamamistim. Allah herkese saglikla bebeklerini kucagina almayi nasip etsin. 22 haftalik hamileyim dun detayli ultrasonumuz vardi daha once hic bir sorun gozukmemisti ama dün bebegimde yarik dudak ve damak oldugu görüldü. Dünya durdu hersey kabus sanki
iyi tatiller cnm bi de magnezyumu doktor tavsiyesi olmadan kullanma bence arkadaşların söylediği gibi maden suyu içebilirsinGünaydın kızlarcım :)
Nasılsınız?
Şimdi doktordan çıktım, bebişim iyi herşey yolunda çok şükür.. Uçak için izin raporumu da aldım, bu cuma tatile gidiyoruuuz inş.. :))
Buarada dün gece ilk defa kramp neymiş yaşadım, doktoruma söyledim ama kendini vit sevmediği için gerek yok, biraz takip edelim dedi.. Ama ben özellikle tatilde aorun yaşamaktan endişeleniyorum.. Siz magnezyum için ne kullanıyorsunuz, ben de mi alsam?
kesinlikle katılıyorum zaten başından öyle beslensek tamam ama beslenmediğimiz için yaptırmak zorundayız kadınn tavsiye ettiği beslenme şekli zaten şeker diyeti gibi bazı şeyleri yanlış yorumluyoruzcanım ben 1,5 sene karatay beslenmesi yaptım, ta ki gebelikte ilk 3 ay ekmeksiz bulantılarım durmayınca ekmek yemeye başlayana kadar. hem kilo verdim hem çok çevik hale geldim, ruh halime bile çok iyi gelmişti. cildim saçlarım herşeyim değişti. karatay esasında şeker önemsiz demiyor, şekere bakılmalı ama yüklemeyle değil diyor. açlık tokluk şekeri ve birkaç şimdi adını bilmediğim değere bakılmasını öneriyor. bir de zaten kendisinin beslenme önerisine uyarsan şekerin yükselmeyeceği için ( mesela verilen diyet karatayın dedikleriyle örtüşüyor) dedikleri mantıklı bence. benim dediğim gibi beslenmiyorsanız gidin yüklemenizi yaptırın dediğini de duydum. eğer şuanda ekmek ve arada şekerli bişeyler yemiyor olsaydım, eskisi gibi karataya uygun beslenseydim gönlüm rahat bi şekilde yaptırmazdım. ama yiyorum o yüzden tereddütüm oldu. benim insülin direncim vardı, karataydan sonra kırıldı. gebeliğe rağmen gece atıştırmaları ani acıkmalar olmuyor. eskiden acıkınca elim ayağım titrerdi ve gergin olurdum direnç yüzünden.. bakalım doktoruma bi danışacam başka yolu varmı diye..buradaki uygulamayı tam bilmiyorum çünkü..
ne alakası var cnm ya o hherkese illa ölçülecek bişey değil riskli gebeliklerde düzenli ölçülür onun dışında doktorun kendine kalmıştır üzülmeGünaydın ... Canım bende burda okuyorum rahim boyu şu kadar şöyle böyle diye benim doktorumdan rahim ilgili hiçbirşey duymadım Endişe yaşadım doktorum mu ilgisiz diye
arkadaşım hamilelik şekerinin yüksek çıkması şekerin sürekli tavan yapacak demek değil düşebilir de onun için ara öğünleri atlamamak gerekiyor doktorun daha iyi bilgilendirecek tabiki diyetini değiştirebilir belkiGünaydın annelerr, mutlu sağlıklı enerji dolu günler hepimizin olsun
Sizlere bişey sormak istiyorum, benim 50 gr lık yüklemem biraz yüksek çıkmıştı, doktor diyet verdi, 1 hafta diyete göre beslendim. Geçtiğimiz pz günü de açlık ve tokluk şekerime bakıldı- şeker yüklemesi yapılmadan- Açlık şekerim olması gerekenden de düşük çıktı, alt sınır 74 benimki 70 çıktı. Tokluk şekerim de 74 çıktı, bu değerler cok düşük gldi bana, henüz doktorum görmedi. Benim anlamadığım 50 gr lık yükleme yüksek çıkarken açlık ve tokluk şekerim niye böyle düşük çıktı, aranızda yorum yapabilecek olan varsa çok sevinirim, çünkü şekerin ani yükselip düşmesi bebek için de benim için de iyi bişey deil sanırım.
Bir de kramplar ve bel ağrısından çok şikayetçiydim, doktorum magnesyum pozitive diye bi kapsül verdi, o kadar rahatlattı ki beni anlatamam, hamileliğim boyunca içmekten en çok mutlu olduğum ve faydasını gördüğüm ilaç oldu. Çünkü geceleri bacaklarıma giren kramp çok ağrı yapıyordu, bir de bel ağrısından gece yatarken yatakta dönemiyordum nerdeyse, ilacı 3-4 gündür kullanmama rağmen çok iyi geldi hepsine, eğer bu tarz ağrılarınız varsa doktorunuza sorun derim. Herkese iyi günler hamiş arkadaşlarım
cnm içemiyorsan gazını kaçırıp bi dikişte içebilirsin yalnız kalsiyum olmadan magnezyum çok etki etmezkramp gerçekten fena birseymiş ya ilk olduğunda öle bi çığlık atmışım ki eşim yataktan zıpladı korkudan maden suyuyla pek aram yok zorlada olsa günde bir tane içiyorum ama bana pek bi etkisi olmadı perşembe doktora gidecem söyleyecem bakalım belki magnezyum veriri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?