2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

ayy benim de kızım aynı senin anlattığın gibi, gündüzleri tekmelerini çok az hissediyorum, gece ne zaman uyansam bi yerlerden tekme atıyor, çok korkuyorum doğunca da böyle olacak diye, gecemiz gündüzümüz karışacak yoksa

evet ya arkadaşımın oğluda gece 1de uyanıyor sabah 5e kadar tekmeliyordu doğdu şimdi hala aynı sabah uyuyor gece aynı saatlerde uyanık kalıyor umarım bizimkileerde öyle olmaz çalışıyorum ben nasıl dayanıcam bilmiyorum:)

kızlar kuzumveben in dediği gibi 4 moms mamaroo çok iyi ama çok pahalı ya ... bende almak istiyorum .
evet cnm pahalı yani çok sakin bi bebeğimiz olursa gereksiz olur diye düşünüyrum sallamaya alışınca zor çünkü

belki ara öğünlerini bi tık arttırabilirsin

kaç grdı bebeğin son gittiğinde
22.haftada 408gramdı doktor gayet iyi dedi çok küçük değilmi dedim hayır günüyle uyumlu sıkıntı yapma sen dedi ama içime sinmeyen şeyler var ben hala düzgün beslenmediğimi için korkuyorum oda kilo almayacak die

cnm ilk zamanlar değil ama 40ı çıktıktan sonra sen mutfakta yemek yaparken yatır buna yanına al mesela yada salonda otururken yanında olsun bununla.. ama gerek görmüyorsan alma.. ben portatif ahşap beşik aldım y.odam için, kendi odası var zaten ama 6 aydan sonra yatacak orda e salonda oturucam gündüzleri o açıdan rahat olacak..

bana da tecrübeli anneler anne karnında nasılsa doğunca da öyle olur diyorlar ben de çalışıyorum ama ücretsiz izin almayı planlıyorum 1 yıla kadar, çalışınca daha da zor olur gerçekten, şimdiden allah kolaylık versin hepimize :)

oğlumdan tecrübelerimi paylaşayım; ana kucağı oto koltuğu tipi ana kucağı şart arabaya da onunla binecekler çünkü, mümkünse arabayı travel sistem alıp onun parçası olarak kullanmak en güzeli. ev tipi olanı oğlumda kullanmadım ama şimdi evim değişti kanepelerim bebek için uygun değil o yüzden ev tipi de aldım.

bebek telsizi kullanmadım ihtiyaç duymadım, yatak odası çok arkadaysa veya bebek ayrı odada yatacaksa mantıklı olabilir ama değilse gereksiz olabilir.

pompa manuel almadım bilmiyorum, eli çok yoruyor demişlerdi, direkt elektrikli aldım ondan da memnun kaldım. önce yengemin medela pompasını kullandım ama bozuldu, sonra lansinoh aldım çift başlıklı olandan. gayet güzeldi. hız ayarları oluyor zaten. aventi de öneriyorlar.

biberon aventin plastik olanı kullandım ben parabensiz olduğu için endişe etmedim. cam olanını bilmiyorum var mı..

portbebe yaşadığın yerde eylülde hava soğuk oluyorsa belki kullanışlı olur ama benim oğlan temmuz bebeğiydi ana kucağında tek badiyle bile terliyordu. oto koltuğu varken bana gereksiz geliyor, onun yerine sling daha pratik bence..

oğlumda sürekli penye battaniye kullandım, yün sadece üstüne örtü olarak kullanıyordum. bikaç penye battaniye olsun mutlaka.

çok uzun oldu ama umarım faydalı olur:) bir de ben göğüs kalkanı öneririm. göğüs ucu koruyucu değil yalnız, onunla karıştırılıyor. aventin göğüs kalkanı var, emzirirken kullanılan bişey değil, emzirdikten ve kremi sürdükten sonra çamaşırınla göğüs arasına koyuyorsun göğüs ucunun hem hava almasını hem de kuru kalmasını sağlıyor böylece yara olmuyor. pedler çok sağlıklı değil.

neyse sağlıkla doğsunlarda inşallah bi düzene alıştırırız onları:)

Kızlar merhaba,
şimdi doktordan geldim kızım 655 gr olmuş ama demir eksikliğim gitgide artmış hem kan şurubu hemde kan iğnesi verdi ikisini beraber kullanacağım. Gebelik öncesinde de vardı ama hamilelikte demir eksikliği bebeğe de geçiyormuş ve bebekte zeka geriliğine neden oluyormuş inşallah bişey olmaz moralim bozuldu şimdi öğrenince benim gibi demir eksikliği yaşayan varmı? Bu arada demir değeri 8,64

Canım ben şimdilik bir tane alayım. Eğer tamamlanmazsa gene alırım.

cryofangel
canım huysuzsa mecbur alıcaz zaten benim de aklımdakızım gibi olsun diye çok dua ediyrum ne emzk ne ana kucağı hiçbişey kullanmadım zorla uyandırıp emziriyordum
gayet ıyı cnm bosuna evham yapma beslenme senın ıcın onemlı o zaten senın depoları tuketıyor

canım bende henüz tamamlayamadım ama, biberonda aventin natural cam serisini aldım. göğüs ucu kremine başladım bu hafta. bebe şampuanı aldım (sebamed). bebek arabasını indirimden aldım casual travel sistem. yan yatış yastığı aldım bebek için. hastahane çıkışı 5 tane. 3-6 aylık da kıyafet aldım kilolu doğar vs diye... yatak olarak park yatak düşünüyorum çoookkkk kullanışlı. tutumluanne.com yada gittigidiyor.com da inanılmaz uygun fiyatlara var. göğüs pompası mutlakaaaaa nuk al, aventten çok şikayet var. ben nuk elektrikli aldım. 1 tane banyo için havlu aldım, 2 tane önlük, 2 silikonlu avent emzik, biberon fırçası, turnak makası. aldıklarım bunlar cnm. bizim ev sahibinin çocuğunda kullandığı sepet beşik ve mama sandalyesi varmış onları almıcam bana verdi sağolsun. benim bu şekilde cnm umarım işine yarar söylediklerim. tabi daha eksiklerim var...

maşallah ne güzel bilgiler vermissin..lısteye gögüs kallanını da ekledim...çok faydalı oldu teşekkürler

ben de gebelikten önce bi dönem iğne kullandım cnm merak etme yükselir iğneyle gecmış olsun

g.olsun cnm düzenli al ilaçlarını düzelir inşallah iyi düşün iyi olsun.. en azından çözümü var iğne ilaç düzene girer Rabbim dermansız dert vermesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…