ben hala bir şey almadım ve 36.haftada alayım diyorum o kadar yani. korkuyorum artık herşeyden ..
Çol güzel açıklamışsın tecrürçbeli oluncaoğlumdan tecrübelerimi paylaşayım; ana kucağı oto koltuğu tipi ana kucağı şart arabaya da onunla binecekler çünkü, mümkünse arabayı travel sistem alıp onun parçası olarak kullanmak en güzeli. ev tipi olanı oğlumda kullanmadım ama şimdi evim değişti kanepelerim bebek için uygun değil o yüzden ev tipi de aldım.
bebek telsizi kullanmadım ihtiyaç duymadım, yatak odası çok arkadaysa veya bebek ayrı odada yatacaksa mantıklı olabilir ama değilse gereksiz olabilir.
pompa manuel almadım bilmiyorum, eli çok yoruyor demişlerdi, direkt elektrikli aldım ondan da memnun kaldım. önce yengemin medela pompasını kullandım ama bozuldu, sonra lansinoh aldım çift başlıklı olandan. gayet güzeldi. hız ayarları oluyor zaten. aventi de öneriyorlar.
biberon aventin plastik olanı kullandım ben parabensiz olduğu için endişe etmedim. cam olanını bilmiyorum var mı..
portbebe yaşadığın yerde eylülde hava soğuk oluyorsa belki kullanışlı olur ama benim oğlan temmuz bebeğiydi ana kucağında tek badiyle bile terliyordu. oto koltuğu varken bana gereksiz geliyor, onun yerine sling daha pratik bence..
oğlumda sürekli penye battaniye kullandım, yün sadece üstüne örtü olarak kullanıyordum. bikaç penye battaniye olsun mutlaka.
çok uzun oldu ama umarım faydalı olur:) bir de ben göğüs kalkanı öneririm. göğüs ucu koruyucu değil yalnız, onunla karıştırılıyor. aventin göğüs kalkanı var, emzirirken kullanılan bişey değil, emzirdikten ve kremi sürdükten sonra çamaşırınla göğüs arasına koyuyorsun göğüs ucunun hem hava almasını hem de kuru kalmasını sağlıyor böylece yara olmuyor. pedler çok sağlıklı değil.
Biz hala hicbirsey almadık, bizim gibi başka kimse var mı acaba burda?
ben hala bir şey almadım ve 36.haftada alayım diyorum o kadar yani. korkuyorum artık herşeyden ..
Amin Katticim inşallahg.olsun cnm düzenli al ilaçlarını düzelir inşallah iyi düşün iyi olsun.. en azından çözümü var iğne ilaç düzene girer Rabbim dermansız dert vermesin..
Korkma Allah in izniyle sağ salim gelecek bebeklerimiz :) Iyi düşünelim iyi olsun inşallah :) Biz korkudan falan değil de erken olduğunu düşündüğümüzden almadık. Bir de zaten gezip bişeyler bakacak vakti bulamıyoruz. Sanirim biz de 32. Haftadan sonra vakit buluruz. Izne çıktıktan sonra yani...
endişeye mahal yok kızlar artık herşey bi bebek mağazasına bakıyor o kadar kolay halledersiniz ki siz bile şaşarsınız odayı şimdiden düşünmüyorsanız gerisi çok kolayYamliz değilsiniz kuzular bende almadi daha birsey kafam hergun daha cok karisiyor
ben hala almadım en son gittiğimde kılom aynıydı artık alman gerekiyor doğuma kadar en az 5 kılo dedi ilk aylar bulantıdan 4 kılo vermiştim sadece onu geri aldım hamile kaldığım kiloyla aynıyım almasan sorun çok alsan sorunBende 3 kilo aldım :)
Harikasın kattina...tecrübe konuştu
teşekkür ederimm...ev tipi ana kucagı alıcaz ...dıkıne degılde enıne sallanan tavsıye edıyor...dusuncem normal doğum (korkudan ödüm yarılsa da) ona gore bı gecelık bı pıjama takımı alırım dursun ılerleyen vakıtte bı takım daha olur...bıde normal dogum yaptıktan sonra bıze hasta bezı takıyolarmı sankı ole bısı duymuştum
Göbeğin felan da nasıl çıktımı azda olsaben hala almadım en son gittiğimde kılom aynıydı artık alman gerekiyor doğuma kadar en az 5 kılo dedi ilk aylar bulantıdan 4 kılo vermiştim sadece onu geri aldım hamile kaldığım kiloyla aynıyım almasan sorun çok alsan sorun
kızlarkuzumveben in dediği gibi 4 moms mamaroo çok iyi ama çok pahalı ya ... bende almak istiyorum .
Kattina canım bu çok güzelmiş fiyatı da uygun ama bişey kafama takıldı bize de böyle bişey lazım ama bebek için omuzdan sabitleyen kemeri yok, sadece külot gibi olan koruma çocuk 3/4 aylık olduktan sonra kendini zıplatırsa Öne doğru eğilirse kapaklanmaz mıcnm e bebekten aldım ben, kardeşim de aynısını aldı çok kullanışlı titreşimli falan dur link atayım bak hemde çok ucuz zaten 6 aydan sonra kullanmayacağız..
http://www.e-bebek.com/bright-starts-up--away-bouncer-ana-kucagi_BRG-600492
Rabbbim ne kadar mutlu oldum tek ben değilim demek kiBende 3 kilo aldım :)
onumde top gibi bi gobeğim var cok komik kimse anlamıyo zaten yanlarda arkada hiç bişey yokGöbeğin felan da nasıl çıktımı azda olsa
yok cnm denge sistemi güzelKattina canım bu çok güzelmiş fiyatı da uygun ama bişey kafama takıldı bize de böyle bişey lazım ama bebek için omuzdan sabitleyen kemeri yok, sadece külot gibi olan koruma çocuk 3/4 aylık olduktan sonra kendini zıplatırsa Öne doğru eğilirse kapaklanmaz mı
Kızlar merhaba,
şimdi doktordan geldim kızım 655 gr olmuş ama demir eksikliğim gitgide artmışhem kan şurubu hemde kan iğnesi verdi ikisini beraber kullanacağım. Gebelik öncesinde de vardı ama hamilelikte demir eksikliği bebeğe de geçiyormuş ve bebekte zeka geriliğine neden oluyormuş inşallah bişey olmaz moralim bozuldu şimdi öğrenince benim gibi demir eksikliği yaşayan varmı? Bu arada demir değeri 8,64
saol canım yan yatış yastıgı da onemlı..teşekkurler yazdıkların ıcın gogus ucu kremı lansınoh muydu ne ondan mı aldın ?? benımde sımdıden surmem lazım sıkıntı olacak gıbı
evet artık tekmeler daha sert olmaya başladı :)Benim ki gece uyuyor sanırım ama bebekler anne karninda gün içerisinde 20 dk ila 2 saat arasında uyuyup uyuyup uyaniyorlarmis bir yerde okumuştum. Gündüzleri ne zaman uyudugunu bilemedim ben. Gece tekmelerini çok fazla hissetmiyorum belki de yorgunluktan hissetmiyorum ölü gibi uyudugum içinGerci eşim dün gece de tekmeliyor dedi. Onun eline 2 kez tekme atmış canavar bu çocuk nasıl kuvvetli tekme atıyor dedi. Kilo konusuna gelince suan kaç gram olduğunu bilmiyorum ama tahminim 700 ü geçtiği yönünde. 750 civarı olsa gerek. Ama farklı kaynaklarda haftasal olarak farklı ağırlıklar yazıyor. Hangisi doğru bilemedim.
Çol güzel açıklamışsın tecrürçbeli oluncaBu Göğüs pompasının herkeste bulunması şart mı ya etraftımda soracağım kimse yok ondan beilmedigimden soruyorum
Çol güzel açıklamışsın tecrürçbeli oluncaBu Göğüs pompasının herkeste bulunması şart mı ya etraftımda soracağım kimse yok ondan beilmedigimden soruyorum
Rabbbim ne kadar mutlu oldum tek ben değilim demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?