ayy bende kötü olabiliyorum bazen...kan alma bölümünde genelde 5 kişi oluyor ve rahat 3'ü stajer öğrenci oluyor...göz gezdiriyorum büyük hemşire koltuğu boşaldığı zaman direk oraya atlıyorum..ben bu yüzden çok tartışmıştım..elin üstü daha rahat aslında hareket edebilme konusundaGeçen cumartesi yeni hemşire damarımı bulamadı
Allahım iğneyle resmen dans ediyor vücudumda
Sonra koştur koştur başka hemşireyi çağırdı
Bakamıyorum da kötü oluyorum diye
Eşime bakıyorum koluma bakıp sinirlenmeye başladı dedim ters bi şeyler oluyor kesin
Sonra diğeri geldi iğneyi çıkarmadan bir şeyler yaptı nasıl canım yandı çığlık attım sonunda
Bir kan alma 10 dk sürdü çok fena
selam kızlar. hayırlı kandiller. rabbim hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin
bişi sorcam bilgin varmı? ablam kk sor dedi.
ablam nikah yaparken kan uyuşmazlığı testi yapmamış yada yapmamış hatırlamıyor.
birinci çocuğundada herhangi bir sorunla karşılaşmadılar.
doktor, 2. ve 3. çocukta risk oluyormuş.
her ay ablamdan kan alacaklarmış.. kanın sonucuna göre risk varsa hamilelikte iğne yapacaklar.
bu iğnenin herhangi bir dezavantajı varmıdır diye soruyor.
Hayır canım kesinlikle öyle düşünme, elbette bizimle paylaşacaksın. Ama senin de sadece kilonu, bebeğinin kıyafetlerini, hangi süt pompasını alacağını dert etmene engel olacak bir durum yok, bunu böyle kabul et bence. Hepimiz iyisini düşünmek zorundayız. Herşey yolunda canım, bize Allah yeter. Çok öpüyorum seni, iyi kandiller.Canım benim hiç kızar mıyım ? Elbette gönlümüzü ferah tutacağız dua edeceğiz. Ben aslında üzülüyorum , hep böyle şeyler yazıyorum diye kızlar bana kızacak. İçinizi karartıyorum. Hakkınızı helal edin.
evet anne negatifDezavantaji olup olmadigini net bilmiyorum canim ama anne negativse mutlaka ignesi yapilmali bebgin yasamasi icin
tşk ederim sizde negatifmisiniz peki? araştırdınızmı hiç
Canım bende de var kan uyuşmazlığı
Bende yaptıracağım 28. haftada
Bildiğim kadarıyla yapılması mutlaka gerekli olan bir şey
Çünkü anne vücudu antikor üretirse bebeğe karşı, bebeğin hücrelerinde parçalanmalar başlıyor
Bu da çok tehlikeli hem anne hem bebek için
Ilk doktorum doğumdan sonra iğne yapılacak dedi. Şimdi gittiğim ikinci doktorum geçen bazı bilgileri alırken sordu ve uyuşmazlık var dedi onun dışında herhangi birsey söylemediler çok kafam karıştı 7.ay a geldik kimse de birsey demiyor 1 ay sonra görüşelim dedi o kadar
Canım bende de var kan uyuşmazlığı
Bende yaptıracağım 28. haftada
Bildiğim kadarıyla yapılması mutlaka gerekli olan bir şey
Çünkü anne vücudu antikor üretirse bebeğe karşı, bebeğin hücrelerinde parçalanmalar başlıyor
Bu da çok tehlikeli hem anne hem bebek için
canim her ay kan alinmaz bendede jan uyusmazligi var gebelugin 16. haftasi ve 28 haftada bir kan testi yapiliyor ona gore igne yapiliyorselam kızlar. hayırlı kandiller. rabbim hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin
bişi sorcam bilgin varmı? ablam kk sor dedi.
ablam nikah yaparken kan uyuşmazlığı testi yapmamış yada yapmamış hatırlamıyor.
birinci çocuğundada herhangi bir sorunla karşılaşmadılar.
doktor, 2. ve 3. çocukta risk oluyormuş.
her ay ablamdan kan alacaklarmış.. kanın sonucuna göre risk varsa hamilelikte iğne yapacaklar.
bu iğnenin herhangi bir dezavantajı varmıdır diye soruyor.
Canım aynı şey bende de oluyor sol bacağımda doktora sordum bana magnezyum verdi ama bol bol tavuk yumurta süt yoğurt tüketeceksin dedi.Arkadaşlar benim çok fena ayağıma kramp giriyor biraz oturunca kalkarken resmen topalliyorum biraz yuruyunce açılıyor sağ diz kapagimin arkası yirtilacak gibi oluyor kramp mi giriyor onuda bilmiyorum gece uykudan uyandığımda oluyor neyden kaynaklanıyor sizce
Banada ilk doktorum 8. haftadan sonra kanaman olursa hemen yapıcaz olmazsa 7. ay demişti şimdiki doktorum hiçbirşey demedi ama ablamda doğumdan sonra vurulmuştu.Ilk doktorum doğumdan sonra iğne yapılacak dedi. Şimdi gittiğim ikinci doktorum geçen bazı bilgileri alırken sordu ve uyuşmazlık var dedi onun dışında herhangi birsey söylemediler çok kafam karıştı 7.ay a geldik kimse de birsey demiyor 1 ay sonra görüşelim dedi o kadar
Annem de ebe hemşireydi. O da eskiden doğumdan sonra yapılırdı şimdi ne diyorlar bilmiyorum dedi. Doktor larda bişey demeyince panikliyorum amaBanada ilk doktorum 8. haftadan sonra kanaman olursa hemen yapıcaz olmazsa 7. ay demişti şimdiki doktorum hiçbirşey demedi ama ablamda doğumdan sonra vurulmuştu.
Merak etme yalniz deilsin bende 3 kilo aldim sadece.ama basta bulantida vermistim o da avantaj oldu ama eski kiyafetler gobekten dolayi epeydir olmuyo.ozellikle pantolonlar nrdeyse 3 aydir olmuyo.sen iyi giymissin vallamerhaba hanımlar, 7.aya başladık yine yorgunluklar ve uyku halleri başladı :)) yalnız bu aralarda biraz tedirginim kilo almıyorum şuana kadar sadece 3 - 3,5 kilo falan almışımdır muhtemelen. Hala kıyafetlerimin bir kısmı oluyor, gerçi annemde bana hamileyken 7.aya kadar kıyafetlerini giymiş. var mı benim durumumda olan normal mi sizce? kontrolüme 10 gün kadar var. Çok fazla yiyemiyorum ama az da olsa herşeyden yemeye çalışıyorum
evet canım haklısın. normal doğumla uğraşmak işlerine gelmiyor. benim tanıdığımın 4 çocuğu var dördünü de 5 kilo bebek olarak normal doğurdu. çok korkuyorum normal doğuma müsait olduğum halde kumpasa getirilip sezeryana alınmaktan. katticim bu ayak ağrısı da kilo alımından kaynaklanıyor olabilir demi? kilom arttıkça ayak ağrılarım da artıyor da. sende de varmı böyle şikayetler?ne kilolular var normal doğum yapan biri de ablam hollanda da yaşıyor 100+ larda ve normal yaptı 3 doğumunu da.. bizim drlar nasıl kolaylarına geliyorsa öyle hareket ediyorlar dr çok önemli..
Canım ben de 26+3 oldum bügün. Ben de henüz 3 kilo aldım. Zaten kilolu hamile kalmıştım biraz, çok da almadım, Perşembe gördük bebişi 800 gr ı geçmiş, doktor sıkıntı yok deyince, bizim aldığımız kiloyu şans olarak Görelim biz demerhaba hanımlar, 7.aya başladık yine yorgunluklar ve uyku halleri başladı :)) yalnız bu aralarda biraz tedirginim kilo almıyorum şuana kadar sadece 3 - 3,5 kilo falan almışımdır muhtemelen. Hala kıyafetlerimin bir kısmı oluyor, gerçi annemde bana hamileyken 7.aya kadar kıyafetlerini giymiş. var mı benim durumumda olan normal mi sizce? kontrolüme 10 gün kadar var. Çok fazla yiyemiyorum ama az da olsa herşeyden yemeye çalışıyorum
Canim sen iyisi ben 13 kilo aldım ve hiç dikkat etmiyorum artık dikkat etmem lazım bebeğim 950 gr olmuş bebekte bi anormallik yok çok şükür ama ben 100 luk şeker testinde sorun çıksada cikmasada dikkat etmem lazim bu arada senin ve herkesin kandili mübarek olsunkızlar herkesin kandili mübarek olsun.
uzun zamandır giremiyordum inşallah herkes iyidir.sıkıntı yoktur.
karamel benimde tam 140 çıktı.şuana kadarda açlık tokluk kan sayımında yüksek çıkmamıştı.
ilk hamilelikte de öyle bide şekerli olarak meyve dışında bişey tüketmeyen biriyim.
25.haftayım 51 kilodayım diye kendime güvenirken
benimde sınırda çıktı.hiçbişeyin garantisi yokmuş bide ne olacağı belli olmuyormuş.
canım benim doktorum 100 yaptırmak istemiyorum sana dedi.
yediklerine dikkat et dedi o kadar.benden istemediler.
sen nasıl besleniyorsun peki?dikkat ediyormusun?
birde ben çok su içmiyorum ama dikkat etmeye başladım belki o yüzden de
fazla çıkmış olabilir diyorum.
canım kramp girince hareket etme sakın yere uzan eğer uzanabiliyorsan ve ayagını biyere daya bastır.tek çözümü bu beni mahvetti o kramp ama eşim sağolsun bu yöntemi gösterdi askeriyede kendileri çok yaptıgı için biliyor bide bol bol maden suyu iç.doktor eğer çok olursa magnezyum başlarım demişti ama ben ilaç kullanmamak için maden suyı içiyorum azaldı kramplarArkadaşlar benim çok fena ayağıma kramp giriyor biraz oturunca kalkarken resmen topalliyorum biraz yuruyunce açılıyor sağ diz kapagimin arkası yirtilacak gibi oluyor kramp mi giriyor onuda bilmiyorum gece uykudan uyandığımda oluyor neyden kaynaklanıyor sizce
Birazdan sorup öğrenip sana mesaj atayım olur mu ?Biz de oyle dusunuyoruz hic birseyimizin garantisi yok Allah beterlerinden korusun herkesin de dualarini kabul etsin. O dedigin kişiler cok ilginc yani boyle ultrasonda bakip gorulmus mu net bir şekilde? Yok muymus yanlis mi gorulmus yoksa var olup da gebelikte mi birlesmis? Doktorlar ne aciklama yapmislar? Cok soru sordum nolur kusura bakma hala gönlümün bir yerinden bir mucize geçmiyor degil
Ilk doktorum doğumdan sonra iğne yapılacak dedi. Şimdi gittiğim ikinci doktorum geçen bazı bilgileri alırken sordu ve uyuşmazlık var dedi onun dışında herhangi birsey söylemediler çok kafam karıştı 7.ay a geldik kimse de birsey demiyor 1 ay sonra görüşelim dedi o kadar
evet anne negatif
tşk ederim sizde negatifmisiniz peki? araştırdınızmı hiç
Birazdan sorup öğrenip sana mesaj atayım olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?