2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Günaydın güzel anneler..

Ben gene güne gözlerimi yoğun bir kanamayla açtım, hem ne açmak fal taşı gibi

Çapada beklemedeyim şimdi, oğlum iyi çok şükür. Ama bu kanamalar artık bitirdi beni, daha olmasın.

Günaydınnnnn
Kızlar bugun tetanoz aşısı Olacağım
Yapılırken cok acıyor mu ((

Canım bizde de kan uyuşmazlığı var, düşük yaptığımda kürtajdan sonra iğne yapmışlardı.
Doktorum 2 hafta sonra uyuşmazlık testi yaptırmamı istedi.
Pozitif çıkarsa ne yapılacak bilmiyorum ama,negatif çıkarsa iğne yapılır yazıyor internette

Kan uyuşmazlığı (İndirekt coombs) testinin negatif olması neyi gösterir?
Gebelikte indirekt coombs testinin negatif olması anne kanında bebek kan hücrelerine karşı oluşmuş antikorların olmadığını gösterir. Bu istenilen bir durumdur. Anne ve bebek kanları arasında Rh uyuşmazlığı olmasına rağmen bebek kanı anneye geçerek anne kanına temas etmemiştir ve etkileşme olmamıştır. 28. haftada yapılan indirekt coombs testi negatif ise doğuma kadar etkileşme olmasını engellemek için anneye anti-D immunglobulin (kan uyuşmazlığı iğnesi) yapılır.

Kan uyuşmazlığı (İndirekt coombs) testinin pozitif olması neyi gösterir?
Hamileliket indirekt coombs testinin pozitif olması anne kanında Rh antijenlerine karşı antikorların mevcut olduğunu gösterir. Bu istenmeyen bir durumdur çünkü anne kanındaki antikorlar bebeğe geçerek bebeğin kırmızı kan hücrelerindeki (alyuvar) Rh antijenlerine bağlanabilir ve kan hücrelerinin parçalanmasına (hemoliz) neden olabilir, bu da bebekte kansızlığa yani anemiye neden olur.

http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/kan-uyusmazligi-testi-indirekt-coombs.html

Günaydınnnnn
Kızlar bugun tetanoz aşısı Olacağım
Yapılırken cok acıyor mu ((

Günaydın, iğne batarken acımıyorda, içindeki sıvı vücuda geçerken biraz yakıyor.
İlk iğne ise 2-3 gün ağrı yapar, ama 2. iğnemde pek ağrı olmadı bende, daha hafif atlattım yani.
Geçmiş olsun.

günaydın kızlar dün kontrol günüm değildi ama doktorumla aynı hastanede çalışınca bebeğime bi baktırıyım dedim bikaç gündür yürürkende vajınam ağrıyordu ondan bahsetmedim hiç doktor ultrasonda bebegimin yüzünü göremedi.çünkü kafasını rahim duvarına dayamış dönmedi bi türlü secde vaziyetinde yatıyordu sürekli doktorum ağrın falan varmı dedi bende bikaç gündür var dedim kanaman ve su gelmesi olursa görüşelim mutlaka dedi.tehlikeli bişey mi varki dedim yok sadece tedbir bebeğin biraz baskı yapıyor dikkat edelim dedi ya korktumm napıcam ben şimdi

geçmiş olsun canım...

karpal tünel sendromu nda sadece elde ilk üç parmakta uyuysma olur tum kolda olmaz canim. Buyuk ihyimal ustune yatıyor o yuzden tum kol uyusuyordur
tüm kolum uyuşuyor geçen haftalarda sağ kolulum bazen sadece bileğim elim falandı birkaç gündür iki kolumda uyuşuyor uyuşmada değil tam olarak sızlama gibi kalkıp biraz kollarımı sallıyorum yürüyorum geçiyor ama 1 saat sonra tekrar uyanıyorum yine ağrı için sanırım birazda şişti ellerim haftaya muaynem bekliyorum doktorum muhtemelen normal diyecek herşeye normal diyor karnım çok büyüdü bu arada 6 aylık olmasına herkes şaşırıyor 8 9 gibi diyolar kendimi düşünemiyorum son aylar

Canım ben 27 haftalığım benim 4 hafta falan önce çatlamaya başladı ki krem falan kullandığım halde...

ben 68 ile hamile kalmıştım sabah 76 kiloydum doktorum çok dikkat ediyor kiloya bu ay 2 kilo almışım haftoya kontrole kada r yarım kilodaha alırım kesin

günaydın milllet bikaç gündür uğrayamadım umarım hepiniz iisnizdir dün kotrolum vardı tahlillerim güzel çıktı çok az bi kansızlık belirtisi ama doktorum ek birşeye gerek yok sakın kan olsun die pekmeze üzüme verme kendini şekerini yükseltirsin boşuna kan ilacına devam dedi oğluş 700 gr 30 cm olmş döndü kıçını gene göstermedi yüzünü

Çok fazla ayakta kalmamaya ve kendini yormamaya çalış canım. Dün akşam 3 saatten fazla ayakta kaldım gece kasıklarımda çok sancım oldu bebek baskı yaptı sanırım ama dinlenince geçti ama benim de2-3 gündür hafif hafif kasıklarıma sancı vuruyor ama bu haftalarda normal olduğunu okumuştum.

bende normal diye düşündüm hep ve şikayet olarak belirtmedim ama bebeğim ısrarla kafasını döndermeyince ve doktorda sorunca korktum sadece işim gereği fazla ayakta kalıyorum bikaç gündürde çok yoruldum ramazan hazırlığı falan yaptım temizlik yaptım bol bol galiba ondanda oldu haklısın

canım özelden atmaya gerek yok. Burası paylaşımda bulunmak için. Aşerme konusunda eyvallah da beşiğimizi dolabımızı da konuşamıcaksak.. Sen at canım buradan.

günaydınnnnn kızlarrrrrrrr, bi kaç gündür giremedim. dün şeker yüklemesi yaptırdım. o. saat 85, 1. saat 118, 2. saat 119 çıktı daha doktorla görüşmedim sonuçlar nasıl sizce.

birde bu şeker yüklemesi çok gıcık bi şey sakın tek gitmeyin benim çok başım döndü midem bulandı.

şeker için malzemeyi kızılayda akdeniz caddesinde (güven parkın oralarda sorsan söylerler) çok büyük bir düğmeci var, her tür malzemeyi bulabilirsin oradan.. park yatağı biz çukumambardan bi mağazadan almıştık, heryerde bulunur diye düşünüyorum.dolabı bilemiyorum

ne alaka cnm aştık biz o konuları diye düşünüyorum paylaş da bizde görelim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…