@Chek Merhaba sana birsey sormak istiyorum sende de kan uyuşmazlığı vardı sanırım tahlil yaptırmışmıydın? Bende bugün tahlil yaptırdım negatif çıktı. Sanırım igne doğumdan sonra yapılacak bu durumda değil mi
Ben de anlamadım canım zaten bebek tersmiş şuan doğum için ; baya yukarı doğru oturuyor bizim bıdık :) ama beklemediğim bişeydi Dr dan rahatlatmadı beni; zaten satımı da Öne aldı önceki sezeryan yerin ince demişti daha önce vajinal usg de; bebek erken gelirse eski ameliyat yerim yırtılmasın diye bebeği erken almak istiyor sanırım; neyse artık Allah a emanet hayırlısı nasılsa öyle olsun; senin de iyi demiş Dr un Temmuz da rahat rahat dolaşırsın inş canımNiye canım senin eylül u bulmaz diyor.
Bana da dr bebek erken dönmüş erken doğum olur bi ihtimalle dedi çok yorma dedi kendini ama aynı doktor ağustos da bir yere gitme dedi ağustos à kadar gidebilir sin dedi büyük ihtimalle ağustosta bekliyor dogumu
Tamam canım beni de haberdar et bi bilgi alırsan; bi de ben boyun fıtığı ameliyatı oldum omuriliğimde protez var o yüzden benim doğumda ıkınmam biraz sıkıntı olabileceği için riskli olur diye hiç ssvd yi hiç konuşmadıkbenim dr vajinal muayene etmedi normal doğum olabilir dedi, ssvd grubunda incelmiş denen var mı bi sorayım sağol canım
biberon alan arkadaşlar hangi marka aldınız cam mı plastik mi kaç mm ve de kaç tane aldınız özellikle avent marka alan arkadaşlar vardı sanırım cevap yazarlarsa sevinirim...
Ben de anlamadım canım zaten bebek tersmiş şuan doğum için ; baya yukarı doğru oturuyor bizim bıdık :) ama beklemediğim bişeydi Dr dan rahatlatmadı beni; zaten satımı da Öne aldı önceki sezeryan yerin ince demişti daha önce vajinal usg de; bebek erken gelirse eski ameliyat yerim yırtılmasın diye bebeği erken almak istiyor sanırım; neyse artık Allah a emanet hayırlısı nasılsa öyle olsun; senin de iyi demiş Dr un Temmuz da rahat rahat dolaşırsın inş canım
Âmin canım hepimize inş; hayırlısıyla gelsin bıdıklar :)Hayırlısı olsun canım senin ikinci gebelik olduğu için daha bilgilisindir.
Allah sağlıklı doğum nasip etsin inşallah
Canım Öncesinde bişey yapmak gerekirmi etkisi olur mu bilmem ama o rahimden doğum olduğuna dair beyne giden sinyaller ve onların hormonal etkisiyle ve Bebeğin emerek göğüsü uyarmasıyla sütün gelmesinin ilgili olduğunu biliyorum; benim ilk doğumum sezeryandı; doğumun olduğu gün ilk su gibi olan sütüm ertesigün de bildiğin koyusütüm gelmişti ama bu arada bebeği devamlı emzirmeye çalışıyorsun sütün gelmesi içinKizlar sezeryan dogumda anne sutu gec geliyormus bunu yeni ogrendim. Gerci benim henuz belli degil sezeryan olup olmuyacagim ama yinede hepimiz bilgilenelim..Doguma yakin neler yaparsak sutumuz erken gelir fikirleri olan tecrubeli anneler deneyimleriniz nelerdir
Canım ben ilk oğlumda da bu bebeğim için de sebamed aldım hep memnunum; dediğin gibi, şampuan, sabun , pişik kremi, vücut Nemlendirici si bi de ben yüz Nemlendirici sini almıştım ilk oğlumda ama o sivilce yaptı yüzüne o yüzden bu sefer almadım ondan vücut Nemlendirici si sürerim azar azar zaten hergün sürmeye gerek yok cildi çok hassas oluyor haftada bir gibi sürüyordum ben, bide doğumdan sonra yediğimiz herşey bebeğe dokunabiliyor aklınızda olsun kızlar; ben kuruyemiş yiyordum hamilelikteki gibi ceviz Fındık vs. Faydalı diye hem de az yememe rağmen oğlumun yüzü sivilcelendi, Dr kes dedi yemeği, bi de sütüme fayda olsun diye Kayısı hoşafı içtim günde 1-2 bardak bebek anında ishal olduArkadaşlar ben bugün jokerden bebek şampuanı aldım sebamed 500 ml 30 liraya düşmüş başka sitelerde çok övmüşler pişik kremindende çok memnunlar ben şuanlık şampuan aldım daha sonra pişik kremi de alacağım başka ne almalıyız sabununu annem mutlaka al dedi vucüdunu neyle yıkıcaz losyona felan o kadar gerekli mi acaba acaba acaba.... Kafamda deli sorular Birde Göğüs ucu kremi hangi marka alalım bilgisi olan ark cvp bekliyorum
Oruç tutamiyorz hepimiz için okusak hayırlı doğumlarmz olsun niyetiyle toplanır aslında almayan olursa fazlasını okuyabilenler alır belki ben fazla alabilirim aslındacnm konuşulmadı o konu aslında yapsaydık iyi olurdu ama sayıyı çıkaramaya biliriz.
anladım canım hakkında hayırlısı olsun kafandaki deli sorulardan kurtulup gönlünce olanı yapman dileğiyle...sagolsun bı arkadasımın arabası ıle gıdıp gelıyorum.ewden alıp eve bırakıo o konuda rahatım mılyonda bır otobuse bınıyorum.işimde aslında su sıraalar cokta rahat.doktorum tamamen bana bırakıo saglıgım konusunda bı problem gormuo ama ıstersen 32den sonra calısamazda verebılırım dıyo.sonuna kadar gelmekte ıstıyorum bazende işe gelmek zor gelio :) sanırım azda ben nazlanıyorum..tayin vs kafamı kurcalıyor işte eşim gitmeden birlikte vakit geçirme gibi durumlar dusunduruyor.
Ben de aynı durumdayım cnm bel fıtığım var Dr sırtüstü yatma diyor ama bacaklarımı çekip sırtüstü yatmazsam ayağıma kadar vuruyor ağrım sadece arada bacak arama yastık koyup yan yatabiliyorumAslında sırt üstü yatmanın da çözümü var. Ben sırt üstü yatıyorum, yan yattığımda baskı daha fazla oluyor gibi geliyor. Erken doğum riskim olduğunda da doktorum sırt üstü yatıp, dizlerimi hafif kıracak şekilde baldırlarımın altına yastık koymamı tavsiye etmişti. Şimdi de öyle yatıyorum. Kazara sağa yada sola dönsem gece oğlumun tekmeleriyle uyanıyorum zaten.. Ama tabi gene kişiye göre değişiyor bu sırt üstü yatmanın güvenilirliği. Doktorum bazı hastalarımızda damarlarla ilgili problem oluyor, hatta doğumda bile sırt üstü yatırırken dikkatli oluyoruz demişti. Çok şükür bizim öyle bir sıkıntımız yok. Yan yatmama karşı aşırı tepkili bi oğlum var sadece içimde :)
Bu arada şikayetlerinizi okumuştum sabah ama doktora gidecektim cevap verememiştim.. Benim de iki aydan fazla bir süredir özellikle sol tarafımda belimden ayağıma kadar hissettiğim bi ağrım var. Sanki iğne batırıyorlarmış gibi oluyordu, yattığım yerden doğrulmak işkenceydi.. Ağrı hem bacağımı hem belimi inanılmaz acıtıyordu ki ağrıya dayanıklı biri olmama rağmen oturup ağladım olmuştu. Doktoruma anlattığımda siyatiğe benziyor şikayetin dedi. Ben de internetten siyatiğe ne iyi gelir diye bakmıştım ve çok ağrım olursa ağrıyan tarafıma yatıyorum, ani hareketten kaçınıyorum. Gerçekten işe yaradı. Bir de soda içmeye başladığımdan beri kemik ağrılarıma faydasını gördüm diyebilirim. Şikayetlerinize çözüm olur mu bilemem ama bana iyi geldi bunlar :)
güle güle kullan canım ben de aventten yanayım yorumları da iyi...ben de avent cam biberon natural serisini aldım cnm. 2 tane aldım. 125 ml ve 240 ml olmak üzere.
Canım bence de bi drun daha fikrini al benim de geçen ay plasenta aşağıdaydı Dr Ölçüm yaptı risk sınırında değil dedi, bu kontrolde yeri değişmiş bak; yani belki senin de böyle olabilir, birkaç Dr un fikrini almak iyi olur sanki canımKızlar doktor kontrol et iki gün daha oynamazsa boyle erken alicz dedi hareketleri bugün ultrasondada yoktu ntsdedeçok üzgünüm iki gün ye İc yat takip et dedi hala azsa hareketi bakicz kakasinimi yedi kordonumu dolandı dedi buda özelde başka doktor medicalde , eside asagidaymis ama sınırda değil dedi sadece doğum anında kanama olabilirmiş öyle canm çok sıkkın,
Canım zaten ultrasonda görmedi mi kordonunu? Neden 2 gün sonra bakacakmış? Sıkma Can'ını annesi, onun yorgun zamanına denk gelmiştir inş.Kızlar doktor kontrol et iki gün daha oynamazsa boyle erken alicz dedi hareketleri bugün ultrasondada yoktu ntsdedeçok üzgünüm iki gün ye İc yat takip et dedi hala azsa hareketi bakicz kakasinimi yedi kordonumu dolandı dedi buda özelde başka doktor medicalde , eside asagidaymis ama sınırda değil dedi sadece doğum anında kanama olabilirmiş öyle canm çok sıkkın,
Canım Aklım takıldı, nts de nasıl hareket çıkmaz ki?? Uyuyor olsa da kalp atışları ordan alınıyor diye biliyorum ben. Sen acil e falan mı gittin de bilemediler acaba?Kızlar doktor kontrol et iki gün daha oynamazsa boyle erken alicz dedi hareketleri bugün ultrasondada yoktu ntsdedeçok üzgünüm iki gün ye İc yat takip et dedi hala azsa hareketi bakicz kakasinimi yedi kordonumu dolandı dedi buda özelde başka doktor medicalde , eside asagidaymis ama sınırda değil dedi sadece doğum anında kanama olabilirmiş öyle canm çok sıkkın,
Bebek erken donmus ne demek ya benim kizim 16. Haftadan beri bas asagi duruyor. Surekli hareketli icerde taklalr ator sonra yine bas sagi pozisyonda duruyor. E son carsmba gunu gittim dokora hala da bas asagi. Yani eegin bas asagi durmasi erken dogumla nasil iliskilendirilmis anlamadim. Bebek asagiya inmis kanala girmis vs. Dese anlayacaim. Bu doktorlar bazen hic anlailmiyor.Ben de anlamadım canım zaten bebek tersmiş şuan doğum için ; baya yukarı doğru oturuyor bizim bıdık :) ama beklemediğim bişeydi Dr dan rahatlatmadı beni; zaten satımı da Öne aldı önceki sezeryan yerin ince demişti daha önce vajinal usg de; bebek erken gelirse eski ameliyat yerim yırtılmasın diye bebeği erken almak istiyor sanırım; neyse artık Allah a emanet hayırlısı nasılsa öyle olsun; senin de iyi demiş Dr un Temmuz da rahat rahat dolaşırsın inş canım
Sol tarafa yatınca gerçekten minikte olsa hareketini hissediyorsun. Allah im sagsaglim kucagimiza almayi nasip etsin. Bende bugün bebeğin kıyafetlerini yıkayıp utuleyecegim hazır olacak artık:)))[/QUOTE]Artık gündüz uykulari daha fazla olacakmış diye bildirim gelmişti gebelik uygulamamdan. Dün çok korkmustum bugün daha rahatım endişe etmeyin uyuyordur yine de uzanıp sol tarafa hareketlerini dinleyin
Ben oldum 2.dozu ya ilk i daha çok acimisti bunu hissetmedim bile ağrı falan da olmadı inşallah sende de olmazBende çok korkuyorum valla bir de bu ara tetanoz 2.dozu olacağım ikisi aynı ana denk gelicek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?