Aynı şikayet bende de var uzun zamandır ve dün akşam iftara misafir almıştık haliyle yoruldum ki yürümek te hatta özellikle ilk adımı atmakta zorlanıyorum uyuşukluk elektrik carpiyomus gibi sol bacagim belime kadar agrisi vuruyor. Doktoruma söyledim B12 eksikliği olabilir dedi siyatik teşhisi nasıl konuyor?Aslında sırt üstü yatmanın da çözümü var. Ben sırt üstü yatıyorum, yan yattığımda baskı daha fazla oluyor gibi geliyor. Erken doğum riskim olduğunda da doktorum sırt üstü yatıp, dizlerimi hafif kıracak şekilde baldırlarımın altına yastık koymamı tavsiye etmişti. Şimdi de öyle yatıyorum. Kazara sağa yada sola dönsem gece oğlumun tekmeleriyle uyanıyorum zaten.. Ama tabi gene kişiye göre değişiyor bu sırt üstü yatmanın güvenilirliği. Doktorum bazı hastalarımızda damarlarla ilgili problem oluyor, hatta doğumda bile sırt üstü yatırırken dikkatli oluyoruz demişti. Çok şükür bizim öyle bir sıkıntımız yok. Yan yatmama karşı aşırı tepkili bi oğlum var sadece içimde :)
Bu arada şikayetlerinizi okumuştum sabah ama doktora gidecektim cevap verememiştim.. Benim de iki aydan fazla bir süredir özellikle sol tarafımda belimden ayağıma kadar hissettiğim bi ağrım var. Sanki iğne batırıyorlarmış gibi oluyordu, yattığım yerden doğrulmak işkenceydi.. Ağrı hem bacağımı hem belimi inanılmaz acıtıyordu ki ağrıya dayanıklı biri olmama rağmen oturup ağladım olmuştu. Doktoruma anlattığımda siyatiğe benziyor şikayetin dedi. Ben de internetten siyatiğe ne iyi gelir diye bakmıştım ve çok ağrım olursa ağrıyan tarafıma yatıyorum, ani hareketten kaçınıyorum. Gerçekten işe yaradı. Bir de soda içmeye başladığımdan beri kemik ağrılarıma faydasını gördüm diyebilirim. Şikayetlerinize çözüm olur mu bilemem ama bana iyi geldi bunlar :)
Canım benim doğum eylül 15 görünüyor inşallah 38 haftalıkken alınacak anne sütu ilk gün değil ama ikinci gün geldi benimki ev yapımı kayısı Kompostosu götürdum yanımda hem süt için hem kabızlık için kuru incirde süt yapıyor eylül ayına denk geldiği için çok iyi aslında üzüm suyuda çok iyi oluyor hem kan yapıyor ,enerji veriyor ve sütu cogaltiyor.en önemlisi uyku gündüz bir saat bile uyusaniz göğüsler sütle doluyor bunu denedim muhakkak fırsat buldukça bebekle uyuyuKizlar sezeryan dogumda anne sutu gec geliyormus bunu yeni ogrendim. Gerci benim henuz belli degil sezeryan olup olmuyacagim ama yinede hepimiz bilgilenelim..Doguma yakin neler yaparsak sutumuz erken gelir fikirleri olan tecrubeli anneler deneyimleriniz nelerdir
Evet canım kan uyuşmazligi için doğumdan 72 saat içinde anneye iğne yapılıyor bu bir sonraki hamilelikte sorun çıkarmasin diye bendede kan uyuşmazligi var@Chek Merhaba sana birsey sormak istiyorum sende de kan uyuşmazlığı vardı sanırım tahlil yaptırmışmıydın? Bende bugün tahlil yaptırdım negatif çıktı. Sanırım igne doğumdan sonra yapılacak bu durumda değil mi
Benim hem yaş 35 oldu hemde bu dördüncü gebelik bir evladimi kaybetmiştim bunu isteyerek vede kız olursa diye yaptık diğer hamileliklerim kolay olmuştu bunda kasıklarimdan yürüyemiyorum hemenen yoruluyorumah canım senin zorlanman neden ? benim aşırı derecede bacak ve kasık ağrım var bu sebeple sağa yada sola dönemiorum o kadar kötü ki. zar zor sırt üstü yatıp kalıyorum, bacaklarımı kıpırdatamıyorum. sırt üstü kesinlikle yatmasanda olur zaten, bebek için sağlıklı bir pozisyon değil .. yarın veya çarşamba kesin olarak doktorumla konuşucam bu ağrıları. sen niye zorlanıyosun ?
Bende çok korkuyorum valla bir de bu ara tetanoz 2.dozu olacağım ikisi aynı ana denk gelicek :)
Kızlar kesinlikle meyveli sodalardan uzak durun bildiğimiz beypazarı,ve Bim de satılan kızılay sodalardan için diğerleri çok sakıncaliymisçok çok teşekkür ederimmm cevabınıza. aynı bendeki ağrı ve şikayetler, yalnız olmadığı bilmek çok güzel :) burada birkaç kişi daha önerdi, kimisi soda diyor, kimisi soda değil maden suyu diyor. size iyi gelen hangisiydi ? bildiğimiz kızılay,akmina,beypazarı,uludağ,freşa,sarıkız,özkaynak gibi markaları olan, meyveli çeşitleride bulunan sodalar mı ?
Canm korkmayin ben oldum kan uyusmazligi ignesini acitmiyr hafif illaki oluyr ama hemen geciyrrBende çok korkuyorum valla bir de bu ara tetanoz 2.dozu olacağım ikisi aynı ana denk gelicek :)
Aynı şikayet bende de var uzun zamandır ve dün akşam iftara misafir almıştık haliyle yoruldum ki yürümek te hatta özellikle ilk adımı atmakta zorlanıyorum uyuşukluk elektrik carpiyomus gibi sol bacagim belime kadar agrisi vuruyor. Doktoruma söyledim B12 eksikliği olabilir dedi siyatik teşhisi nasıl konuyor?
Evet bunu biliyorum da bilmediğim 28.hafta da yapılan tahlildi çünkü artık onun sonucuna göre gebelik te de iğne yapılıyordu. Benim tahlilim negatif çıktı şimdi baktım da zaten negatif çıkarsa iğne yapılması gerekiyormuş. Kafam çok karıştı sabah olsun da bi tekrar doktorla goruseyim.Evet canım kan uyuşmazligi için doğumdan 72 saat içinde anneye iğne yapılıyor bu bir sonraki hamilelikte sorun çıkarmasin diye bendede kan uyuşmazligi var
Tahlil de negatif mi çıktı ?Canm korkmayin ben oldum kan uyusmazligi ignesini acitmiyr hafif illaki oluyr ama hemen geciyrr
Evet cnm tahlil negatif cikinca yapiliyr isterseniz dogumdan sonrada yapilabiliyrmusTahlil de negatif mi çıktı ?
Yok cnm erken dönmüş demedi yanlış anladın; bebek ters oturuyor dedi; yani bununla erken Doğumu bağdaştırmadı; döner zaten dedi; ama benden niye erken doğum bekliyor onu ben de anlamıyorum ; bildiği bişey var da söylemiyor mu ya da sezeryan diye riske atmak mı istemiyor onu anlamadım cnmBebek erken donmus ne demek ya benim kizim 16. Haftadan beri bas asagi duruyor. Surekli hareketli icerde taklalr ator sonra yine bas sagi pozisyonda duruyor. E son carsmba gunu gittim dokora hala da bas asagi. Yani eegin bas asagi durmasi erken dogumla nasil iliskilendirilmis anlamadim. Bebek asagiya inmis kanala girmis vs. Dese anlayacaim. Bu doktorlar bazen hic anlailmiyor.
bendede kan uyusmazligi var benim bildigimde pozitifte igne yapiliyrEvet cnm tahlil negatif cikinca yapiliyr isterseniz dogumdan sonrada yapilabiliyrmus
Benim tahlil negatif çıktı doktorun sekreteri arayıp bir sıkıntı yok iğne ye de gerek yok dedi az önce bi baktım negatif olunca yapılıyormuş. Gerçi ilk bebek te sıkıntı olmuyor önemli olan doğumdan sonra ki 72 saat ama off zaten korkuyorumEvet cnm tahlil negatif cikinca yapiliyr isterseniz dogumdan sonrada yapilabiliyrmus
Bende yapicam onu bu aralar. Sabun tozu mu kullanicaksin yoksa makinede mi yikicaksin ben elimde yikicam galibaSol tarafa yatınca gerçekten minikte olsa hareketini hissediyorsun. Allah im sagsaglim kucagimiza almayi nasip etsin. Bende bugün bebeğin kıyafetlerini yıkayıp utuleyecegim hazır olacak artık:)))
Bende yapicam onu bu aralar. Sabun tozu mu kullanicaksin yoksa makinede mi yikicaksin ben elimde yikicam galibaSol tarafa yatınca gerçekten minikte olsa hareketini hissediyorsun. Allah im sagsaglim kucagimiza almayi nasip etsin. Bende bugün bebeğin kıyafetlerini yıkayıp utuleyecegim hazır olacak artık:)))
Cnm sen bilirsn istersen dogumdan sonra yaptir her ikiside oluyrmus ben oldm kurtuldm aklimda skinti kalmadi en azindanBenim tahlil negatif çıktı doktorun sekreteri arayıp bir sıkıntı yok iğne ye de gerek yok dedi az önce bi baktım negatif olunca yapılıyormuş. Gerçi ilk bebek te sıkıntı olmuyor önemli olan doğumdan sonra ki 72 saat ama off zaten korkuyorum
Cnm netten bi arastir istersen sonucn negatif cikmasi gerekiyr pozitif olmasi sorun var demek oluyr negatif sorun yok demek.doktorum negatif cikinca bana zehirlenme olmamis demisti demekki pozitif olursa zehirlenme oluyrbendede kan uyusmazligi var benim bildigimde pozitifte igne yapiliyr
Cnm netten bi arastir istersen sonucn negatif cikmasi gerekiyr pozitif olmasi sorun var demek oluyr negatif sorun yok demek.doktorum negatif cikinca bana zehirlenme olmamis demisti demekki pozitif olursa zehirlenme oluyrbendede kan uyusmazligi var benim bildigimde pozitifte igne yapiliyr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?