2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
hamile birinin ilaç kullanımında son söz sahibi kadın doğumcudur, durum ne kadar sıkıntılı bilmiyorum ama... bu tur ilaçlar gebelikte en zararlıları... ama yine de yanlış yönlendirmek istemem konu önemli çünkü...

Canim doktorun oruc tutmana onay verdi mi peki. Ben tutmuyorum. Yavrumu okdar saat ac birakamam hem bol bol suya ihtiyacimiz o kadar saat susuz kalmak sıkıntı olmasin.

Evet haklısınız sabun daha iyi. İyi durulanmaz kalıntı kalır diye tereddüt ettim sadece.
Evet canim 30-40 derecenin ustunde yikamiyoruz zaten bebek kiyafetlerini bu durumda da sbu iyi cozunmuyor ve kiyafetlerde kalinti birakiyor. Illa sbun kullanacagi diyenler en az iki durulama yaptirmalilar ben gecen doktoruma da sordum bunu. Ben omo nun sensitive baby sivi deterjanini aldim.

çaresızlıgını anlıyoruz ama antıdepresan kullanmanın sakıncası varkı kadın dogumcun yazmıyor...terapıler senı rahatlatmıyormu? yazık gunah bebegıne bıraz daha sık dısını senı motıve edecek seyler dusun

Aaaa tatlım iiki söyledin bi arkadaş dha baby me almıştı, tecrübe oldu bize de ben zaten dalin alıcam sanırım bebek programında yıkıcam eksiklere gelince kafanı takma hepsi bi anda halolur inş, bazı eksikler de doğumdan sonra gerçekten lazım olunca anlaşılıyor, o zmn da tamamlanır

Canim doktorun oruc tutmana onay verdi mi peki. Ben tutmuyorum. Yavrumu okdar saat ac birakamam hem bol bol suya ihtiyacimiz o kadar saat susuz kalmak sıkıntı olmasin.

Oruç tutmanin bebeğine zararı hemen olmaz dedi ara ara tutabilir sin dedi kadir Gecesinde falan . Hareketlerini takip et dedi bende çalışmıyor m evdeyim oyüzden tutmaya çalışıyorum.
Emzirirken de borcumu tutamam gibime geliyor

Allah kabul etsin canim. Valla Rabbim affetsin ben bu seneyi tamamen es gectim.

Miniklerimizin kıyafetlerini yıkamak için deterjan konuşulmuş. Ben jokerden alışveriş yaparken friendly diye bi markanın deterjanını gördüm. Organik dye yazıyordu, hem de deterjan+yumuşatıcıydı tek pakette. Makieneler durulama suyunda yumuşatıcıyı alıyor diye ayrıca yumuşatıcı kullanmak istemiyordum ama bu aklıma yattı. Lavanta esanslı olanını aldım, oğlumun kıyafetlerini yıkadım kuruttum ve yumuşacıklar ama koku olmadı hiç :) bir de bi arkadaş renklilerde solma yaptığını söylemiş deterjanının, benim çok şükür koyu renklerde de, renklilerde de solma gibi bi problemim olmadı. Organik olması konusunu araştırmadım, doğrumudur bilemiyorum.

Jokerdeki görevli bana da zammın mağazalarına hemen yansımayacağını söylemişti. Stokları tüketene kadar eski fiyatlar geçerli diyor ya e-bebekte belki jokerde de öyledir
Öyle olmasını umuyorum ama zaten ellerindekini satmadan birden bire de zam yapmazlar galiba valla bilemiyorum 500 tl lik araba bile 800 olacak en az. Sözde yerli üretime teşvik ama olan bize oluyor

Kizlar istanbuldakiler bilir avrupa yakasinda beyliduzunde beylik pazari var. Pazar gunu gittim br de ne goreyim. Gecen haftalarda haldir haldir kosup e bebek indirime gitmis bi suru alis veris yapmistim. E bebekte motherlove urunlerinden de bol bol almistim. Bir baktim pazarda adamin biri bir tezgah acmis o urunlerin aynisini satiyor. Gittim e bebek te satiliyordu bu urunler dedim adam da evet motherlove or da da var dedi. Siz nerden aliyorsunuz dedim geciyor iste elimize bi yerden dedi. Sok oldum. Urunler acayip kaliteli. E bebekte %50 indirimle 5 tl ye ldigim zibinlarin hepsini adam tezgahta da 5 tl ye stiyordu garip geldi. Birde beylik pazarinda cok guzel lohusa takimlari vardi ikili uclu ama fiyatlarini sormadim bu paza unu yine gidecegim. Bu sefer lohusa takimlarini da soracagim.

Frendly yi benim yengemde kullaniuor cok memnun ama o yumusaticisini kullanmiyor. Omo bitince onu da deneyecegim.

Öyle olmasını umuyorum ama zaten ellerindekini satmadan birden bire de zam yapmazlar galiba valla bilemiyorum 500 tl lik araba bile 800 olacak en az. Sözde yerli üretime teşvik ama olan bize oluyor

aynen canım zaten masraflı olan bebek daha da masraflı oldu böyle zam gelmeden alayım diye ateş ölçer baktım bende dün ama kara veremedim bi türlü alanlar arkadaşlar hangi markaları aldınız acaba..

kızlar bişey sorcam benim bi kaç gündür alt tarafıma ani bıçak batması oluyo bebekde bazen aşağıda oynuyo enfeksiyon mu başladı yoksa bebektenmi noluyo anlamadım

Ya aklımı karıştırdı aslında joker benim. Ben bütün alışverişimi tamamladım neredeyse çok şükür ama birkaç şey alıp almama arasında kalmıştım. Mesela sterilizatör. Gerekli mi değil mi, hangisi daha kullanışlı, doğumdan sonra ihtiyaca göre mi alsam diye alıp veriyordum. En son bu zam meselesini öğrendiğimde de eksikler için jokere gittiğimde de görevliye sordum. Böyle böyle zam muhabbeti var diye alacağım sanırım diye bahsettim. Kadın bana internet satışı fiyatlarına yansır o zam, mağaza fiyatlarımıza yansımaz demişti burada da bahsetmiştim. Arkadaşlar da belki stoklar bitene kadar yansımayacaktır onu demiştir demişti ama emin değilim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…