katılıyorum.doğum yaptığım gün ultrasona girmiştim,ultrasondaki kilosu ile doğduktan sonraki kilosu farklı çıktı.doktordan doktora fark edıyor olçümler...bazıları çok cimri..
benım ozel hastandekı doktorumla devlettekı doktorum çok farklı olcuyorlar
hatta sordum zayıflamış mı gecen hafta farklı olctuler dedım yok bebek zayıflamaz o doktorun cımrılıgıyle alakalı dedı
özele gıttıysen bır de devlete gıt bak nasıl farklı cıkıyor
ben sezeryanlıyken yapmıştım sıkıntı olmadı ama.Kızlar kafama bir şey takıldı doğum à kadar bir şekilde de genital temizlik yapıyoruz ama doğum à giderken jilet atsak normal doğum da dikişler imiz olacak 40 gün lohusa iken kanama olcak o 40 gün boyunca genital temizlik nasıl olcak
sıcaklarda çok zor olcak
Evet ne ilginç değil mi :) seninde hayırlı olsun canım bebişim, sağlıkla kucagimiza alalım insallah..Tesadüfe bakar mısın?Ne güzel burda karşılaşmak,o zaman senin bebişinde hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.
Evet canım ailem de orada :) doktor olarak fethi beyi düşünüyordum ama sonra bir iki olumsuz şeyler duydum devlette Necati sanırım adı ona gidicem inşallah
Bilemiyorum cnm.ama açıklamalarında altı aya kadar uyuyabilir diyor.Canım güle güle kullan :) çok beğendim ya , bebeğin uzun süre içinde durmasının yada uyumasının zararı oluyor mu biliyomusun ? bazı ana kucaklarında bu sorun oluyormuş çünkü ?
canım senin 3.doğummuydu?
ya da bilgin var mı?ilk doğumdan sonra emzirirken göğüste yara oluyor
acaba 2.de de yara olur mu?yine önlem almak gerekiyor mu yani?
devlettekı ultrasonlar gelısmıs olur genelde ama eger haftasıyla uyumluysa sıkma canını...saglıklı olsunda zayıf olsunYok canım devlete gittim1 ayda 300 gr çok az geldi bana.
ben sürekli yer değiştirirken hissediyorum. özellikle geceleri bir oraya dönüyor bir buraya tekme pek hissetmiyorum nadir oluyor.Kızlar ben bugün 29+4 oldum inş. Bu aralar Bebeğin hareketini daha çok tekme şeklinde değil de yer Değiştirme gibi hissediyorum ben. Zamanı yakın olanlardan benim gibi hissedenler varmı acep?
benim bu 2. olacak inşallah. 4 yaşında bir oğlum var. göğüste yara olmaması için ben göğüs kalkanı kullandım lansinohla birlikte, çok memnun kaldım, baktım hastanede bir iki emzirme sonrası hassasiyet oluştu, eşim evden getirdi kalkanları:) her emzirdikten sonra lansinoh krem sürüp kalkanları göğüsle çamaşır arasına koyuyordum. 2 plastik kapaktan oluşuyor, içi silikon, göğüs ucun o iki kapak arasında kaldığı için temas etmeyince yara olmuyor. yine aldım bu sefer de inşallah kullanacağım. herkese tavsiyem.. ama bu göğüs ucu koruyucu ile karıştırılıyor, koruyucu değil kalkan olacak, emzirme dışında kullanılacak yani.
bende Aventin kalkanı nı aldım , inşallah dediğin gibi faydasını görürüm canım :)
Kızlar kafama bir şey takıldı doğum à kadar bir şekilde de genital temizlik yapıyoruz ama doğum à giderken jilet atsak normal doğum da dikişler imiz olacak 40 gün lohusa iken kanama olcak o 40 gün boyunca genital temizlik nasıl olcak
sıcaklarda çok zor olcak
canım genelde 40 gün sürmüyor kanama, 20 de kesiliyor, o da zaten damla damla geliyor 10 günden sonra.. normal doğumda yaralar 1 haftada iyileşiyor, e temizlik konusu da özre girer napalım 40 gün lohusayız, özel bi durum.. yaparız temizliğimizi..
çok yemek yememe rağmen kilo almıyorum bebekte almıyor gerçi. hala 4 kilodayım 52 ile hamile kaldım muhtemelen doğuma kadar bir 5 kilo alırım 9-10 kilo ile tamamlarım diye umut ediyorum. Neler yiyorum bir bilsen....Valla ben ne yalan söyliyim hiç düzgün beslenmiyorum. Akşam yemeklerinden ekmeği kestim pirinci kestim. Meyve ehh işte sebze sadece domates biber salatalık. Hiç düzgün beslenmiyorum. Sabahları eşim giderken shake hazırlıyor ki bitti o da artık onu da yapmıyor. Bazen sadece nutella li ekmek ve süt bile oluyor kahvaltim ama bebisin maşallah iyi en son 1 kg olmuştu ben zaten fil gibiyim 66.5 idim 76.5 olmuşum
Canım ben kısa kollu aldım.günaydın kızlar :)
bşey sormak istiyorum malum eylülde doğum yapıcaz ben pijama takımı bakıyorum ama karar veremiyorum uzun kollu mu almalıyım kısa kollu mu siz nasıl aldınız bana bi yardımcı olun kafam cok karıştı :)
Canım çok geçmiş olsun. Dua ederiz okuruz bile kalbini ferah tut. Bebeğini düşün biraz birşeyler ye. Allah yardımcınız olsun.Arkadaşlar hepinize günaydın kaç gündür giremiyorum topige en küçük erkek kardeşim trafik kazası yaptı.pazar gunu benim babam 4.5 sene once kalp krizi gecirip vefat etmisti.babalar gunu mezarliga giderken oluyor kendinde bişe yok ama bir yaralı var durumu ağır biraz kaç gündür çok kotuyuz yerdeyim goktemiyim bilmiyorum hicbisede yiyemiyorum.sizden ricam allah rızası için dua edermisiniz hamilelerin duası kabul olur derler inş. Allah kimsenin başına vermesin
demir eksikliği var bende eşi her sabah hatırlatıyor iç pekmezi diye ama midem çok yandığı için içmiyorum eğer bebeğe kilo aldırıyorsa içerim hergündevlettekı ultrasonlar gelısmıs olur genelde ama eger haftasıyla uyumluysa sıkma canını...saglıklı olsunda zayıf olsun
bır de pekmez ıc derler seker cıkmadıysa her aksam 1-2 kaşık
çok korkulacak durum değil cnm 15 gün idare eder jilet sonra rütin temizliğine devam edersin şahsen ben hiç zorlanmadım sezaryen sonrası temizliğimde ki orası yakıldığı için üstünde çıkmamıştı uzun zaman tüy falan.Tabi canım lohusalık dan sonra da yaparız mecburiyetten ama o arada dr alttan muayene eder mi diye düşünmüyor değilim.
Doğum ü istanbul da düşünüyorum ailemin yanında bi yandan zor olcak lohusa halde sıcaklar da kendi evin gibi olmicak ama ankara dayım annem gelse çok kalamaz diye ben gideceğim
Inşallah burda aklıma takılan her soruyu annem ona soruyor çok saygılı çok efendi bir insanmis. Aslında geliyorlar nöbetçi olmazsa da ama bazı doktorlar ücret istiyor. Benim Annemde orda çalışıyor ama bakalım nasip bunları duymak çok iyi oldu aklımda soru işareti kalmadı çok teşekkür ederim. Ben istanbul un şartlarında ki annem de çok fazla izne ayrilamayackti benim için çok zor olacak. Elazığ hem rahat hem küçük. Hayırlısı olur inşallah benim ilk bebeğim ve cok korkuyorum doğum yapmaktannecati beyle ben de konuştum kendisi sezeryan sonrası normal doğumu da destekliyor, ankarada çok çok sevilen popüler bir doktormuş ailevi nedenlerle elazığa gitmiş, çok iyi biri tek sorun nöbetine denk gelmezse doğuma gelemiyor devlet olduğu için. kesin gelebilseydi düşünüyordum elazığa gitmeyi. başka da sezeryan sonrası normal doğumu destekleyen doktor bulamadım. anadolu hastanesinde nevres hanım var o da iyi bi doktor biraz pimpirikli, telefondan sorduğum her soruya aşırı tepki veriyor yani şu şu tetkikler yapılmalı vs vs, normal doğumu da yaptıramam korkarım dedi ilk doğumum sezeryan olunca. bence necati beyden memnun kalırsın..
Abur cubur herseyi yiyorum ve su icmiyorum benim kilom bundan kaynaklı galiba.çok yemek yememe rağmen kilo almıyorum bebekte almıyor gerçi. hala 4 kilodayım 52 ile hamile kaldım muhtemelen doğuma kadar bir 5 kilo alırım 9-10 kilo ile tamamlarım diye umut ediyorum. Neler yiyorum bir bilsen....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?