2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım ben evde takip ediyorum 50 lik yüklendi tokluk 167 çıktı dr diyet verdi dikkat ediyorum ölçtügum zamanda normal çıkıyor dr böyle devam et dedi

Geçmiş olsun canım Allah daha beterinden korusun cana bi zarar gelmesin de herşey yerine gelir bu durumu inşallah bi an önce atlatirsin bebeğin daha fazla etkilenmesin

Gecmis olsun canim. Sukur sagsalim kurtulmus esiniz. O gerilme ben de ara sira oluyor bebek toplaniyor. Kasilma mi o ben de bebegim dayaniyor zannediyorum tehlikeli bisey mi o
Bebegin toplanması durumunu bende merak ettim bugün kontrole gittik de bebek yine topluydu resmen bacaklari kafasını kapatıyordu ama doktr sakıncalı bi durum olsaydı söylerdi herhalde bilemedim şimdi

bakalım doktor ne diyecek bu kasılmalara. bebek sanki sağ tarafımdan fırlayacak gibi oluyor. sanırım bebeğim çok dayanamayacak içeride. umarım en Korktuğum erken doğum Başıma gelmez.
Yok canım yaa benimde birkaç gündür öyle sağ tarafı genelde sisiriyo hemen kötü düşünme doktorum bana dönebilir dedi nasip artık

Cnm çok geçmis olsun seni çok iyi anlıyorum benim esim de kaza gecirdi ve bir kaç yeri kırıldı o kazada Allahım beterinden esirgesin biraz zaman gecince düzelir insallah esinin morali de psikolojisi de canina bi sey olmamıs ya sukur bu gunu da atlatırsınız

Çok geçmiş olsun, rabbim beterinden esirgesin..
Bahsettiğiniz şey sancı olmayabilir. Ben çok çok fazla yaşıyorum o kasılmaları, erken doğum riskim var ve geçenlerde bu yüzden hastanede de yatmıştım.. Eğer ikisi arasındaki farkı yaşamamışsan bebeğin toplanması ile kasılmayı karıştırabilirsin. Bebek toplandığı zaman tüm rahim değil bebeğin olduğu taraf sertleşiyor, ağrı bazen yapıyor miniklerin pozisyonuna bağlı bu ağrı. Ama kasılmada tüm rahim biryerden başlayıp tümüne yayılarak semsert oluyor ve bazen gerçekten çok canın yanıyor, sanki birşey içeriden gerim gerim geriyor ve bebeği o esnada hissetmiyorsun aslında hissedemiyorsun. Nst ye bağlar belki doktorun, orada takip edersen eğer bebeğin toplanmasındaki sertleşmede sancı çıkmıyor zaten :) 4 gün hastanede kalıp defalarca nst ye bağlanınca çok kere denk geldim artık ayırt edebiliyorum ama size anlatabildim mi bilemedim yani senin anlattığına göre bence bebeğin toplanması seninki panik olma :)

GEÇMİŞ olsun canım ilk gebeligim ama okuduğum kadariyla bahsettiğin kasilmaların var . Mayıs grubunda okumuştum bebek toplanıp sertleşiyor muş karinda

Gecmis olsun canim. Sukur sagsalim kurtulmus esiniz. O gerilme ben de ara sira oluyor bebek toplaniyor. Kasilma mi o ben de bebegim dayaniyor zannediyorum tehlikeli bisey mi o

Bence arkadaşınki de sizin bahsettiğiniz de minikleriniz :) kasılma öyle birşey değil :) ayrıca korkmayın erken doğum riski olan biri olarak söylüyorum bunu tedbirler alındıktan sonra riskler çok azalıyormuş. Ben 2 doz ciğer geliştirici iğne vuruldum, hergün progestan kullanıyorum fitil olarak, sabah akşam magnezyum alıyorum, kontrollerim de sıklaştı, en kötü sıklaşırsa başka bi fitil kullanıyorum, etki etmezse hastaneye gel dedi doktorum geçen sefer serum tedavisi uygulanmıştı :) Yapılabilecek herşey bunlar yani ve doktorum benim 37.haftayı görebileceğimi düşünüyor ki bundan 2 hafta önce doğum başlamış olarak hastaneye yatmıştım ben :) önceki mesajımda kasılma ile bebeğin toplanması arasındaki farkı anlatmaya çalışmıştım ama bir de şu var onu yazmayı unutmuşum: kasılma olduğunda nereye dönersen dön ki dönmek bile o semsert olduğu zamanda zor oluyor o sertlik geçmiyor ama bebeğin toplanmasında ise pozisyon değiştirince miniklerin keyfi bozuluyor ve hemen kalkıp başka biryeri şişiriyorlar :)) bir de şunu farkettim yan yatmak da kasıyor rahmi biraz sanki. Sırt üstü yatıp takip etmek gerek kasılmamı bu diye. Ayrıca kasılmanın olması her zaman kötü birşey değil kaldı ki doğumlarımız yaklaşıyor artık bir yere kadar normalmiş yani kasılma yaşanması. Sorun olan çok sık olması yada düzenli olması ve gittikçe sıklaşması. Günde 3-5 kez alakasız zamanlarda yaşadığım kasılmaları normal kabul ediyor doktorum, düzenli hale gelip yarım saatte bire düşmediği sürece ben de önemsemiyorum pek :) bir de kasılmanız olursa düzenli olduğunu da düşünüyorsanız önce bol su için sonra tekrar dinleyin kendinizi çünkü susuzluk da kasılmaları tetikleyebiliyormuş e malum yaz ayındayız çok terliyoruz, su kaybımız da fazla oluyor. Aklınızda olsun :)

Kızlar günaydınnnn :)

Carsamba gecesi çok agrım oldu sıfır sorun gebeliğimde ilk defa olunca diğer hamişleri çook iyi anladımm. Tabi birkac seye de uzuldum etkisi vardır kesin ama o gun yagmurda ayagımı ıslattım üşütmüşümm ilac vermeddi ama sıcak tut bol su iç dedi. Bir de demiri yuksek folikli bi ilac yazdı. Ben acilden gittiğim için beni takip eden dr a değil fsm ye gittim devlete. O verdi. Elevit yerine bşimdi elevit multivitamindi içinde hersey vardı. Sizde de böyle yapan oldu mu bide üşütüp akıntınız olunca naptınız kızlarr???

çok ama çok geçmiş olsun. yara bere olmasa bile korkusu yeter. Allah yardımcısı olsun canım araç hep ihtiyaç umarım çabuk toparlanır...

sol tarafıma yatınca rahatlıyor sanki. bakalım öğleden sonra gidicem doktora

canımm çok güzel anlatmışsın. umarım dediğin gibidir bebiştir o. sen baya tecrübe etmişsin

sabahh sabah guldurdunn senden cok doktor ona yogunlasmasında gercı cıkarırlar herhalde o durumda senınde konsantrasyonunu bozuo dıe:) ona sonuca odaklanmasını soyle:)

canım ya ben ogretmen deıgıılım ama yınede kafam karıstı benım mesela 10 temmuzda tam 32+0 oluyor ozamanmı gıtmem lazım ben 13ünde gıder alırım dıyordum da

canım ya ben ogretmen deıgıılım ama yınede kafam karıstı benım mesela 10 temmuzda tam 32+0 oluyor ozamanmı gıtmem lazım ben 13ünde gıder alırım dıyordum da

canımmm cok gecmıs olsun..allah beterınden saklasın..arabanın malın mulkun hıc onemı yok sıze bısı olmasın alalh sıze bagıslamıs esını..korkması cok normal atlatır zamanla.bebegınıze adapte olun guzel gunler hayal edınkı daha cabuk atlatsın..saglıcakla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…