2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

canım tam hac zamanına denk geldiği için vize alamıyoruz, yani almak için çok uğraşmamız gerek. hastanede 4 gün kalınıyor, refakatçiye ihtiyaç olmayacak şekilde bakım yapılıyor, burada bir kaç komşum doğum yaptı anneleri gelmedi ve tek başlarına hallettiler. benim eşim sağolsun destekçidir bana, bakıcım da iyi, ikisiyle atlatırız, ben gidersem eşim gelemeyecek, izin alamaz, o yanımda olmayınca daha kötü hissederim kendimi. bi de oğlum var,bir iki yakın dışında elazığda kimsemiz yok bizim, annem hem benle hem bebekle hem oğlumla uğraşmak zorunda kalır.. düşüne düşüne sonunda buraya karar verdim şimdilik:) hakkımızda hayırlısı olsun...

bakalım doktor ne diyecek bu kasılmalara. bebek sanki sağ tarafımdan fırlayacak gibi oluyor. sanırım bebeğim çok dayanamayacak içeride. umarım en Korktuğum erken doğum Başıma gelmez.
Merak etme ogretmenim bisey olmaz gecenlerde bi gece iliskidem sonra oyle oldu benim de sag tarafimdan cikacak cocuk heralde dedim hatta gobek hizamda bir yukselme oldu o gece ilk defa.nasil korktum Karnim tam yumusar gibi oluyo geri kasiliyo sertlesiyodu.adet agrisi gibi agri da vardi o gece tirstik biraz. Bidaha da olmadi oyle. Ha sertlesme olmuyo mu oluyo ozellikle aksam isten eve gectigimde karnim sisiyo hep.ama korkulacak bisey oldugunu sanma

slm kızlar böyle bı besık almayı dusunuyorum sızce nasıl kullanıslı mı

Eklentiler

• BESIK.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 303
osgecim çok geçmiş olsun canım.Rabbim beterinden korusun..cana geleceğine mala gelsin derler..şükür eşinde bişey yokmuş..hemen sadaka çıkarın canım evden.korkmasıda normal ..kolay değil...baya masraf çıkmıştır arabaya...dikkat et sende kendine son dönemlerdeyiz...Allah can sağlığı versin

canım ya ben ogretmen deıgıılım ama yınede kafam karıstı benım mesela 10 temmuzda tam 32+0 oluyor ozamanmı gıtmem lazım ben 13ünde gıder alırım dıyordum da
canım bunu kendi kurumuna sor mutlaka.bazı kurumlar daha dikkatli davranıyor.
daha önceden yazdığım gibi ben 32 haftayı doldurmadan çalışabilir raporu aldım.
37.haftayıda doldurmadan çalışamaz raporu aldım.raporumdada açık açık yazıyordu.
tam 40 haftalık gününde de doğum yaptım ve tam 13 haftayı doğumdan sonra kullandım
problem olmadı birkaç gün ama şimdi çalıştığım yere sormak istiyorum birkaç günde olsa doğumdan sonrası
için önemli çünkü.

çalışan anneler izinler raporlar bittikten sonra bebeklerine kim bakıcak..karar verdinizmi...

benim bakıcı var canım yatılı. onunla devam inşallah. bu ay izne gidecek, çocukları çalışmasını çok istemiyor ama biz de onun için burayı bir sene uzattık. bize kazık atmaz da döner inşallah..

bende gordum bu aparatlardan bı yerlerde ama alırım bı ara dedım gectım hep bana cok mantıklı gelıyor:)

Sağol canım öyle tabi. ilk iki gün ben de atlatamadım şoku. o gün araba bendeydi keşke vermeseydim vs. gibi Şeyler düşündüm durdum. ama olacakmış demek ki.. yapacak bişey yok. zaten artık son zamanlar Sağolsun kayınpeder arabasını getirdi bize acil bişey olursa diye. bebeğim sağlıkla doğsun da tek istediğim bu

benim eşim de normal doğuma ne gerek var diyor ama okuduklarımı normal doğumun bebek için faydalarını ve eşlerin bu süreçteki görevlerini ona da okutunca yumuşadı baya :) hatta geçen gün biz eğitime gitmeyecek miyiz fln dedi... ama ben hala doğru düzgün bir eğitim bulamadım..

bende durumlar karışık bakalım .şu ilk altı ayı atlatayım hayırlısıyla

ben dün kan verdım
bakalım hapı bırakınca ne oldu
bende salı vermiştim sabah aldım sonucumu 10 çıkmış normali 12 olması lazım..günlük bir alıyordum demir hapını .sağlık ocağındaki doktor ikiye çıkar dedi..son aylardayız doğum içinde önemli yükseltmem lazım

Gunaydin kizlar,park yatakla aklima takilan bi kac bisi varda.. 1.Park yatakla, oyun parki arasinda bi fark varmi bazi sitelerde kimisinde part yatak diyo kimisinde oyun parki yaziyo bilemedim.. Bide 70×120almayi dusunuyorun sizce nasil bu boyutlar 2. İse,icine alacagimiz yatagin olculeride park yatak ebatlariyla birebir aynimi olmali?? He buarada kaza yapan arkadasimizada cokk cok gecmis olsun...

çalışan anne olmak hakkaten zor canım, oğlum 4 yaşına geldi ama nasıl geldi bana sor, iki aile de uzakta, ikisinin de evinde bekar çocuklar olunca bırakıp gelemediler. açıkcası ben de onlardan böyle bişey isteyemezdim. ücretsiz izin aldım 14 aylıktı başladım. bakıcımız iyiydi, o zaman türkiyedeydik. 2 yaşına kadar bakıcıyla dvam ettik. sonra s.arabistana tayin çıktı geldik, gelmeden bakıcı araştırmasına girdik, lojmandayız birsürü türk aile var, kadınlar zaten çalışmıyor, önce bir komşu ben bakarım dedi, öyle yüksek bir para veriyorduk ki.. kahvaltısını öğle yemeğini herşeyini ben götürüyordum. ben götürmesem çocuğa makarna veriyordu. ne yedi? makarna. o zamanlar 3 saat uykusu vardı yani günde toplasan 4 saat idare ediyordu, gezmesinden bile geri kalmıyordu kadın. sonra üstüne bi de vazgeçen o oldu, yan çizdi hatun. Allahtan o sırada bizim şöförlerden birinin bir akrabası burada senelerdir yatılı bakıcılık yapıyormuş, çalıştığı aile gittiği için boşta kalmış, ben yatılı bakıcıya asla derken mecburen denedim ama Allahım çokşükür bizi ortada koymadı. elbette yatılı olmasının çok zorlukları var ama sonunda çok rahat ettim. burada temizlik için ayrı kadın da bulamıyorsun, bakıcıdan önce mahvoluyordum, oğlumu görebilmek için işleri geceye bırakıyordum. gece yarıları yemek pişiriyordum falan.. çok korkunçtu.
şimdi düşüncem bakıcı inşallah izinden döner de devam ederse, buradan giderken bebek 1 yaşında olacak. 3 sene ücretsiz izin alacağım ve 2 çocuğumu da büyütüp dönüşte türkiyede yeniden başlayacağım. çok yoruldum çünkü. ve çocuğuma doyamadım sanki..öyle hissediyorum. çok uzun oldu kusura bakmayın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…