Sağolasın canım, sabrediyoruz işte napalım :) sen nasılsın?az daha sık dişini canım geçecek hepsin inş
çalışan anne olmak hakkaten zor canım, oğlum 4 yaşına geldi ama nasıl geldi bana sor, iki aile de uzakta, ikisinin de evinde bekar çocuklar olunca bırakıp gelemediler. açıkcası ben de onlardan böyle bişey isteyemezdim. ücretsiz izin aldım 14 aylıktı başladım. bakıcımız iyiydi, o zaman türkiyedeydik. 2 yaşına kadar bakıcıyla dvam ettik. sonra s.arabistana tayin çıktı geldik, gelmeden bakıcı araştırmasına girdik, lojmandayız birsürü türk aile var, kadınlar zaten çalışmıyor, önce bir komşu ben bakarım dedi, öyle yüksek bir para veriyorduk ki.. kahvaltısını öğle yemeğini herşeyini ben götürüyordum. ben götürmesem çocuğa makarna veriyordu. ne yedi? makarna. o zamanlar 3 saat uykusu vardı yani günde toplasan 4 saat idare ediyordu, gezmesinden bile geri kalmıyordu kadın. sonra üstüne bi de vazgeçen o oldu, yan çizdi hatun. Allahtan o sırada bizim şöförlerden birinin bir akrabası burada senelerdir yatılı bakıcılık yapıyormuş, çalıştığı aile gittiği için boşta kalmış, ben yatılı bakıcıya asla derken mecburen denedim ama Allahım çokşükür bizi ortada koymadı. elbette yatılı olmasının çok zorlukları var ama sonunda çok rahat ettim. burada temizlik için ayrı kadın da bulamıyorsun, bakıcıdan önce mahvoluyordum, oğlumu görebilmek için işleri geceye bırakıyordum. gece yarıları yemek pişiriyordum falan.. çok korkunçtu.
şimdi düşüncem bakıcı inşallah izinden döner de devam ederse, buradan giderken bebek 1 yaşında olacak. 3 sene ücretsiz izin alacağım ve 2 çocuğumu da büyütüp dönüşte türkiyede yeniden başlayacağım. çok yoruldum çünkü. ve çocuğuma doyamadım sanki..öyle hissediyorum. çok uzun oldu kusura bakmayın:)
Ben de çlışıyorum ama bir süredir raporluyum, yatıyorum. İmkanım var ama tanıdığım temizlikçi hiç yok bu çevrede, asıl sorun da o yaparken ben duramam, off yaa, alsam çok iyi olur ama peşinde dolana dolana gene yorulurum. Eşimle de aynı bu şekil oluyor zatengeçmiş olsun canımben haftada 1 yarım gün kadın çağırmaya başladım. 2 haftadır çağırıyorum. siliyor süpürüyor toz alıyor balkonları yıkıyor. çok iyi bir kadın inşallah hep devam ederiz onunla çok memnunum. bende sadece makineleri kuruyorum birde yemek yapıyorum o zaman bile ayaklarıma bütün yükün bindiğini hissediyorum haşatım çıkıyor... ölü gibi uzanıyorum hemen. eğer imkanın varsa sende böyle bişey yapabilirsin. ben çalışan hamişim bii yerden sonra mecbur kaldım.
bende iyiyim canım nolsun ...32. haftayı bekliyorum..Sağolasın canım, sabrediyoruz işte napalım :) sen nasılsın?
bende boyle ıstıyorummm...nerden alıcaksın
Kızlar günaydın,
İşverenimle görüştüm 20 temmuzda 32. haftam doluyor ama ben 31 temmuza kadar çalışmak istiyorum dedim. 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp 34. haftada ayrılmak istiyorum dedim. 37. haftaya kadar çalışmak zorundasın eğer 34 de çıkarsan tekrar rapor alman lazım dedi. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Tekrar rapora gerek var mı? 37.hafta çalışabilir raporu alınca 34 te ayrılabiliyor muyuz? Çalışılan 2 hafta doğum sonrasına ekleniyor mu?
Az kaldı inşallah, evde yatmak ayrı dert, çalışmak ayrı dert, Allah yardımcımız olsun.bende iyiyim canım nolsun ...32. haftayı bekliyorum..
:)) ben evi bırakıp işe gittiğim için öyle bir sorun yaşamıyorum. sende komşuya annene falan gidiceksin demekki canım. olmaz böyle sana söylüyorum ama bende tez canlıyım hiç durmuyorum evin içinde. bu akşam ütü yapcam oturarak mesela o işi vermedim vermemmm :))Ben de çlışıyorum ama bir süredir raporluyum, yatıyorum. İmkanım var ama tanıdığım temizlikçi hiç yok bu çevrede, asıl sorun da o yaparken ben duramam, off yaa, alsam çok iyi olur ama peşinde dolana dolana gene yorulurum. Eşimle de aynı bu şekil oluyor zaten
bildiğim kadarıyla tekrar rapor alman lazım sonuçta ilk aldığın raporda 37. haftaya kadar çalışabilir yazacak ama sen 34. haftada ayrılıcanKızlar günaydın,
İşverenimle görüştüm 20 temmuzda 32. haftam doluyor ama ben 31 temmuza kadar çalışmak istiyorum dedim. 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp 34. haftada ayrılmak istiyorum dedim. 37. haftaya kadar çalışmak zorundasın eğer 34 de çıkarsan tekrar rapor alman lazım dedi. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Tekrar rapora gerek var mı? 37.hafta çalışabilir raporu alınca 34 te ayrılabiliyor muyuz? Çalışılan 2 hafta doğum sonrasına ekleniyor mu?
cnm işveren anlaşmaya yanaşmadıysa ne yazık ki ya 37. haftaya kadar çalışacaksın yada 32.haftada ayrılacaksın izne arada bir tarihe rapor alamazsın yasal olarak..Kızlar günaydın,
Aylardır ütü çlışmadı bizim evde, bir geçen gün kocam isyan etti gömlek kalmadı diye, ben de oturduğum yerden yaptım 3-5 tane ama resmen popomdan ter aktı:)) ben evi bırakıp işe gittiğim için öyle bir sorun yaşamıyorum. sende komşuya annene falan gidiceksin demekki canım. olmaz böyle sana söylüyorum ama bende tez canlıyım hiç durmuyorum evin içinde. bu akşam ütü yapcam oturarak mesela o işi vermedim vermemmm :))
Selam kizlar. Bugünlerde kafama cok taktigim bir konu var o da esimin dogum icin benden daha cok korkuyo olmasi. Doguma girmesi icin onu zorlamicam cunku biliyorum ki korkudan duser bayilir. Internette ve kitaplarda eslerin desteginin ne kadar onemli oldugunu ve eslerin dogum sirasinda nasil destek olabileceklerini arastirdim okudum. Istiyorum ki en azindan dogumhaneye gidene kadar sanci cektigim zamanlarda bu bilgileri okusun ogrensin ve uygulamaya calissin destek olsun. Ama o, o kadar korkuyo ki sanirim tam tersi olacak sanci cekerken bir de onu teselli etmek zorunda kalicam odadan kacip gitmesin diye. Siz bu konuda neler dusunuyorsunuz. Sizin esleriniz de boyle mi? Ne yapmam gerekiyor acaba esimin birazcik olsun bilicli davranabilmesi icin.
Te allam ya sanki o doguracak sapsik
Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.günaydın kızlar iki gün giremedim yine gelen gidenim çoktu saolsun arkadaşlar yalnız bırakmıyorlar bu arada kapı süsünü bitirdim
Aaa ben böyle bilmiyordumcnm işveren anlaşmaya yanaşmadıysa ne yazık ki ya 37. haftaya kadar çalışacaksın yada 32.haftada ayrılacaksın izne arada bir tarihe rapor alamazsın yasal olarak..
saol cnm.. ama başla artık geciktirme her geçen gün ağırlaşıyorum benÇok güzel olmuş, ellerine sağlık.
Ben de kendim yapıcam ama daha malzemelerini toparlayamadım, yerimden kalkamadığım için :)
Şimdi işverenim muhasebeciyle görüştü tam zamanında almak gerekiyormuş, doktorum 2-3 gün farketmez demişti ama muhasebe öyle demiyor.canım ya ben ogretmen deıgıılım ama yınede kafam karıstı benım mesela 10 temmuzda tam 32+0 oluyor ozamanmı gıtmem lazım ben 13ünde gıder alırım dıyordum da
Sağolasın canım, ite kaka gidiyoruz işte. Ama bazen o kadar dağınık, o kadar pis oluyor ki artık insanın canına batıyor, dayanamıyorum.neyse sayılı gün geçecek inşallah. Kuzucuklar için herşeye değer.
Dün odasını boyamaya başladı eşim. Beşiğini kurduk geçen gün, Allahım nasıl bir mutluluk yaa, tarifi yok, sağsalim gelsinler inşallah.
@fulya01 canım çok geçmiş olsun. Allah babana rahmet eylesin. Yaralıya da acil şifalar diliyorum, sıkıntısız tez zamanda atlatırsınız inşallah bu zamanları.
günaydın kızlar iki gün giremedim yine gelen gidenim çoktu saolsun arkadaşlar yalnız bırakmıyorlar bu arada kapı süsünü bitirdim
Tam bilemiyorum ama,fark yok sanirim.özellikleri degisik bazilarinin.Gunaydin kizlar,park yatakla aklima takilan bi kac bisi varda.. 1.Park yatakla, oyun parki arasinda bi fark varmi bazi sitelerde kimisinde part yatak diyo kimisinde oyun parki yaziyo bilemedim.. Bide 70×120almayi dusunuyorun sizce nasil bu boyutlar 2. İse,icine alacagimiz yatagin olculeride park yatak ebatlariyla birebir aynimi olmali?? He buarada kaza yapan arkadasimizada cokk cok gecmis olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?