2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
daha yazılmadı 13 temmuzda gidecem ozaman yazacak burdan paylaşırım inşallah
cnm risk alma ara alo 170 sor burda her kafadan bir ses çıkıyor kafan daha çok karışıyor bilende bilmeyende yardımcı olmak adına yorum yazıyor.. 170 sgk çalışan danışma hattı durumunu söyle detaylıca sana senin durumunla alakalı en net bilgiyi onlar verir içinde rahat eder ona göre alırsın raporu.. çünkü 31. haftada rapor verilmez ya rapor tarihini ileri bir tarih atacak dr yada seni 32. hafta gibi gösterecek bilinçli gitmiş olursun dr yanına sorarsın oda ne yaptığını açıklar sana..

aradım görüştüm açıklama yaptılar şimdi doktorun 32. haftayı hangi tarihte göstereceği önemli bu durumda 31 de 32 gösterirse olmaz çalışmam bir hafta boşa gider ben bebeğime zaman kalsın diye dayanıp çalışcam bunu doktorumla paylaşırım artık

Kaza yapan arkadsnzs çok geçmiş olsun Rabbim bidaha yaşatmasn inş bugün kontrolüm var inş kordon açılmıştır dua edin kızlar (
kordon dolanması demişken ; geçen gün ebe hanım dedi yataktan kalkarken direk kalkmayıp oturup bikaç saniye sonra inmemiz gerekiyormuş..aynı şekilde sağa sola dönüşlerde de aynı şeklide yoksa kordon dolanmalarına sebep veriyormuş..sırt üstü yatmakta bebeğin solunumunu etkiliyor bunu hepimiz biliyoruz zaten

arkadaşın tekrar rapor alması lazım ama çalışamaz diye doktordan..yoksa zorunluluk göstermemiş işyeri 2. bi rapor istemiş

evet 2.yi zaten götüreceğiz, ben 37de de götürdüğümü hatırlıyorum. 37ye kadar çalışmıştım 2 rapor sunmuştum. kurumların uygulaması mı farklı anlayamadım açıkcası. o yüzden farklı algıladım ben yani ya 32 de ayrılırsın ya da 37de gibi algıladım.

@perimavi1503 okuduugum kitabin babalarda bebek bekler bolumunden :)

Eklentiler

• 20150625_114411.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 153
  • 20150625_114423.webp
    60,1 KB · Görüntüleme: 123
  • 20150625_114411.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 132
  • 20150625_114423.webp
    60,1 KB · Görüntüleme: 125
  • 20150625_114436.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 119
32. haftada çalışır alıp 34. haftada ayrılmayı düşünüyormuş arkadaş

Valla galiba ben o emekleri şuanlık görmezden geliyorum üstelik evliyken master yaptım, evliliğimden birşey anlamadım başlarda.. Düşününce o kadar emeği fedakarlığı içim yanıyor ama şu an oğlum çok ağır basıyor. Mimarım ve çalışma şartlarım hiç rahat değil.. Mesai saatleri çok uzun serbestte.. Üstüne ofisteki işim bitse şantiyesi çıkıyor, o bitse teslim var hadi mesaiye oluyor.. Evden çalışmayı denedim bir dönem onda da illa ölçüm, mazleme vs için gitmem lazım ama şuan riskli hamilelik grubundayım kımıldayamıyorum.. Allahtan masterımı bitirebildim diye seviniyorum.. Tez savunmamın ertesi günü kontrolüm vardı ve oğlumun kalp atışlarını dinlemiştik. Tez hediyem o benim diyorum bazen :) siz çalışanlara da gıpta ile bakıyorum.. Allah yardımcınız olsun ama bence en zoru başarıyorsunuz siz

canım normalde ben demir hapını aç karna alırım hiç rahatsız etmemişti ama hamilelikte
aldığım aynı marka demir hapı kusturmasa bile bendede bulantıya neden oldu.
doktorum bana yemeklerden iki saat sonra al dedi bende o şekilde alıyorum.
kabızlık dışında hiçbir sıkıntım olmadı.aç karna aldığın için olabilir.sende yemeklerden 2 saat
sonra almayı dene önemli olsan süt,yoğurt vs.ile birlikte almamak.ondan dolayı 2 saat deniyor zaten.

kızlar catlama durumları bende de basladı artık yanlardan ufak ufak catlıyorum gogusler zaten catlamıstı kılcal damar gıbı ama napalım artık :) güzel seyler sonucu bunlar saglık olsun
Benimde kalcamda oldu once kirmizi bi damar cikti 2 cm kadar.sonra gunden gune gunden gune catlaga donusmus ya yeni farkettim.bildigin yarik yani kirmizi bide. Karnimda bunlardan oldugunu dusunemiyorum kirmizi kirmizi. Oturur aglarim kesin

32. haftada çalışır alıp 34. haftada ayrılmayı düşünüyormuş arkadaş
onu anladım neticede buna hakkı var, 32den sonra istediği hafta ayrılır, ama kaçıncı haftada ayrıldığını görmek ve ücretli doğum iznini başlatmak için istiyorlar o raporu elbette. ben dediğim gibi 32de ayrıldıysan 37ye kadar çalışmak zorundasın dediler gibi algıladım.
bugün ben de bu rapor işiyle uğraşıyorum sabahtan beri:) 31+6 da alacağız raporu değil mi dedim bizim memura, o kadar önemli değil dedi, 31.haftada alın yeterli dedi, önceki kurumumda günü gününe istemişlerdi, 37. haftada tekrar bi rapor istemişlerdi, kanun metnine baktım az önce, hiç öyle bi ibare yok, sadece son 3 haftaya kadar çalışabileceğini gösteren bir rapor diyor mesela. bi de raporu buradaki doktora nasıl anlatacağım o var benim için:))

acaba aramızda raporunu alan var mı kızlar? benim örneğe ihtiyacım var da, yardımcı olursanız çok sevinirim

Öyle yapıcam ben de o zaman. İlk zamanlar aklıma geliyor inanılmaz bir bulantı ya. Tesekkür ederim canım :)

Hayırlısı olsun inşallah. Allah kolaylik versin. Es desteği çok önemli. Bende burda olsam annem çok kısa süreliğine gelecekti birde eşim ben sana burda bakamiyorum iyi diyor. Bende 3 ay ayrı kalacağım doğuma yetişecek mi yetismeyecek mi belirsiz şimdilik inşallah herseyin hayırlısı olur hakkımızda

ben dün kan verdım
bakalım hapı bırakınca ne oldu
Benim çok düşmüştü doktor günde 2 kg kırmızı et yesen yine de yukseltemezsin demişti. Şimdi tansiyonum düşük ve nazım çok yüksek demir eksikliği sebep olurmuş. Bir kaç gün daha sabredip pazartesi rutinleri yaptiracagim insallah

Eline sağlık sipariş alıyorsan bızde yaptıralım

Midem yanıyor bulanıyor hiç iyi hissetmiyorum bulantılarım geri gelmez inşallah

Benimde kalcamda oldu once kirmizi bi damar cikti 2 cm kadar.sonra gunden gune gunden gune catlaga donusmus ya yeni farkettim.bildigin yarik yani kirmizi bide. Karnimda bunlardan oldugunu dusunemiyorum kirmizi kirmizi. Oturur aglarim kesin
Bende günlerdir düşünüyorum bu kırmızılıklar ne diye karnım inceldiğinden damarlar belli oluyor sanmıştım ama sanırım çatlak Hemde hiç ummadığım yerlerdeler sırtıma doğru arka tarafta. Kremler yağlar nereye gitti yahu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…