cnm risk alma ara alo 170 sor burda her kafadan bir ses çıkıyor kafan daha çok karışıyor bilende bilmeyende yardımcı olmak adına yorum yazıyor.. 170 sgk çalışan danışma hattı durumunu söyle detaylıca sana senin durumunla alakalı en net bilgiyi onlar verir içinde rahat eder ona göre alırsın raporu.. çünkü 31. haftada rapor verilmez ya rapor tarihini ileri bir tarih atacak dr yada seni 32. hafta gibi gösterecek bilinçli gitmiş olursun dr yanına sorarsın oda ne yaptığını açıklar sana..daha yazılmadı 13 temmuzda gidecem ozaman yazacak burdan paylaşırım inşallah
aradım görüştüm açıklama yaptılar şimdi doktorun 32. haftayı hangi tarihte göstereceği önemli bu durumda 31 de 32 gösterirse olmaz çalışmam bir hafta boşa gider ben bebeğime zaman kalsın diye dayanıp çalışcam bunu doktorumla paylaşırım artıkcnm risk alma ara alo 170 sor burda her kafadan bir ses çıkıyor kafan daha çok karışıyor bilende bilmeyende yardımcı olmak adına yorum yazıyor.. 170 sgk çalışan danışma hattı durumunu söyle detaylıca sana senin durumunla alakalı en net bilgiyi onlar verir içinde rahat eder ona göre alırsın raporu.. çünkü 31. haftada rapor verilmez ya rapor tarihini ileri bir tarih atacak dr yada seni 32. hafta gibi gösterecek bilinçli gitmiş olursun dr yanına sorarsın oda ne yaptığını açıklar sana..
kordon dolanması demişken ; geçen gün ebe hanım dedi yataktan kalkarken direk kalkmayıp oturup bikaç saniye sonra inmemiz gerekiyormuş..aynı şekilde sağa sola dönüşlerde de aynı şeklide yoksa kordon dolanmalarına sebep veriyormuş..sırt üstü yatmakta bebeğin solunumunu etkiliyor bunu hepimiz biliyoruz zatenKaza yapan arkadsnzs çok geçmiş olsun Rabbim bidaha yaşatmasn inşbugün kontrolüm var inş kordon açılmıştır dua edin kızlar (
arkadaşın tekrar rapor alması lazım ama çalışamaz diye doktordan..yoksa zorunluluk göstermemiş işyeri 2. bi rapor istemiş
32. haftada çalışır alıp 34. haftada ayrılmayı düşünüyormuş arkadaşevet 2.yi zaten götüreceğiz, ben 37de de götürdüğümü hatırlıyorum. 37ye kadar çalışmıştım 2 rapor sunmuştum. kurumların uygulaması mı farklı anlayamadım açıkcası. o yüzden farklı algıladım ben yani ya 32 de ayrılırsın ya da 37de gibi algıladım.
aynen işte insan emeğine acıyor bizi de anamız babamız kolay büyütmedi ki, onların emeklerini de harcamak istemiyorum açıkcası. bi de çalışmak bana iyi geliyor ben evde yapamam her zaman.. geçici bir süre olduğunu bilmek ayrı ama hep olmaz
canım normalde ben demir hapını aç karna alırım hiç rahatsız etmemişti ama hamilelikteSelam bayanlar :) şimdi doktorumuzdan geldik. Çok şükür oğlum büyümüş. 1205 gram. 37 cm olmusuz. Herşey yolunda dedi. 1 ay sonra çağırdı. Nasıl dayanıcam bilmyiorum :) bizden haberler böyle. Kan ilacını da sabah akşam almam gerekmiş. Sınırdaymış. Onu içince sabahları kusuyorum. Sizde de oluyor mu ??
Gunaydin
günaydın perihancım nasılsın görüşmeyeli..Gunaydin
Benimde kalcamda oldu once kirmizi bi damar cikti 2 cm kadar.sonra gunden gune gunden gune catlaga donusmus ya yeni farkettim.bildigin yarik yani kirmizi bide. Karnimda bunlardan oldugunu dusunemiyorum kirmizi kirmizi. Oturur aglarim kesinkızlar catlama durumları bende de basladı artık yanlardan ufak ufak catlıyorum gogusler zaten catlamıstı kılcal damar gıbı ama napalım artık :) güzel seyler sonucu bunlar saglık olsun
onu anladım neticede buna hakkı var, 32den sonra istediği hafta ayrılır, ama kaçıncı haftada ayrıldığını görmek ve ücretli doğum iznini başlatmak için istiyorlar o raporu elbette. ben dediğim gibi 32de ayrıldıysan 37ye kadar çalışmak zorundasın dediler gibi algıladım.32. haftada çalışır alıp 34. haftada ayrılmayı düşünüyormuş arkadaş
Öyle yapıcam ben de o zaman. İlk zamanlar aklıma geliyor inanılmaz bir bulantı ya. Tesekkür ederim canım :)canım normalde ben demir hapını aç karna alırım hiç rahatsız etmemişti ama hamilelikte
aldığım aynı marka demir hapı kusturmasa bile bendede bulantıya neden oldu.
doktorum bana yemeklerden iki saat sonra al dedi bende o şekilde alıyorum.
kabızlık dışında hiçbir sıkıntım olmadı.aç karna aldığın için olabilir.sende yemeklerden 2 saat
sonra almayı dene önemli olsan süt,yoğurt vs.ile birlikte almamak.ondan dolayı 2 saat deniyor zaten.
Hayırlısı olsun inşallah. Allah kolaylik versin. Es desteği çok önemli. Bende burda olsam annem çok kısa süreliğine gelecekti birde eşim ben sana burda bakamiyorum iyi diyor. Bende 3 ay ayrı kalacağım doğuma yetişecek mi yetismeyecek mi belirsiz şimdilikcanım tam hac zamanına denk geldiği için vize alamıyoruz, yani almak için çok uğraşmamız gerek. hastanede 4 gün kalınıyor, refakatçiye ihtiyaç olmayacak şekilde bakım yapılıyor, burada bir kaç komşum doğum yaptı anneleri gelmedi ve tek başlarına hallettiler. benim eşim sağolsun destekçidir bana, bakıcım da iyi, ikisiyle atlatırız, ben gidersem eşim gelemeyecek, izin alamaz, o yanımda olmayınca daha kötü hissederim kendimi. bi de oğlum var,bir iki yakın dışında elazığda kimsemiz yok bizim, annem hem benle hem bebekle hem oğlumla uğraşmak zorunda kalır.. düşüne düşüne sonunda buraya karar verdim şimdilik:) hakkımızda hayırlısı olsun...
Benim çok düşmüştü doktor günde 2 kg kırmızı et yesen yine de yukseltemezsin demişti. Şimdi tansiyonum düşük ve nazım çok yüksek demir eksikliği sebep olurmuş. Bir kaç gün daha sabredip pazartesi rutinleri yaptiracagim insallahben dün kan verdım
bakalım hapı bırakınca ne oldu
Eline sağlık sipariş alıyorsan bızde yaptıralımcnm bebek şekeri yüz adet ve kapı süsü yaptım elimde en az on bebeğe yetecek kadar keçe vs kaldı toplam 80 tl almıştım malzemeleri.. ama sadece yapacaklarım için alsaymışım 20 tl anca tutarmış..
Bende günlerdir düşünüyorum bu kırmızılıklar ne diye karnım inceldiğinden damarlar belli oluyor sanmıştım ama sanırım çatlakBenimde kalcamda oldu once kirmizi bi damar cikti 2 cm kadar.sonra gunden gune gunden gune catlaga donusmus ya yeni farkettim.bildigin yarik yani kirmizi bide. Karnimda bunlardan oldugunu dusunemiyorum kirmizi kirmizi. Oturur aglarim kesin
inllah canımm..dualarımız senınle..saglıklı haberlerle gelKaza yapan arkadsnzs çok geçmiş olsun Rabbim bidaha yaşatmasn inşbugün kontrolüm var inş kordon açılmıştır dua edin kızlar (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?