Eline sağlık sipariş alıyorsan bızde yaptıralım
bizim ikinci çocuklara yetişir o zamançevremde herkes aynı şeyi söylüyor şimdi değil ama belki ilerde ticarete dökerim işi
Yani ben de bebek toplaniyor o yuzden karin sertlesiyor diye biliyordum ama kasilma da olabiliyormus heralde bende sertlesince hafifce pit pit vuruyodum kiz orasi dar mi geldi sana disari ordan cikamazsin diyodum :) ama kasilma oldugunu duyunca endiselendim bendeBebegin toplanması durumunu bende merak ettim bugün kontrole gittik de bebek yine topluydu resmen bacaklari kafasını kapatıyordu ama doktr sakıncalı bi durum olsaydı söylerdi herhalde bilemedim şimdi
Canim oncelikle rabbim bebegini saglicakla kucagina alabilmeyi nasip etsin insallah.anlattigin kadariyla sanirim benimkiler kasilma degil o zaman sirt ustu yatarken birden sertlesiyo sonra kendi kendine kayboluyo o sertlik oyle saga sola donmek de zor olmuyo anlattigin gibi heralde bebegin toplanmasi benimki yine de kontroe gidince doktoruma sorarim ama icin rahatladi biraz cok sagol.Bence arkadaşınki de sizin bahsettiğiniz de minikleriniz :) kasılma öyle birşey değil :) ayrıca korkmayın erken doğum riski olan biri olarak söylüyorum bunu tedbirler alındıktan sonra riskler çok azalıyormuş. Ben 2 doz ciğer geliştirici iğne vuruldum, hergün progestan kullanıyorum fitil olarak, sabah akşam magnezyum alıyorum, kontrollerim de sıklaştı, en kötü sıklaşırsa başka bi fitil kullanıyorum, etki etmezse hastaneye gel dedi doktorum geçen sefer serum tedavisi uygulanmıştı :) Yapılabilecek herşey bunlar yani ve doktorum benim 37.haftayı görebileceğimi düşünüyor ki bundan 2 hafta önce doğum başlamış olarak hastaneye yatmıştım ben :) önceki mesajımda kasılma ile bebeğin toplanması arasındaki farkı anlatmaya çalışmıştım ama bir de şu var onu yazmayı unutmuşum: kasılma olduğunda nereye dönersen dön ki dönmek bile o semsert olduğu zamanda zor oluyor o sertlik geçmiyor ama bebeğin toplanmasında ise pozisyon değiştirince miniklerin keyfi bozuluyor ve hemen kalkıp başka biryeri şişiriyorlar :)) bir de şunu farkettim yan yatmak da kasıyor rahmi biraz sanki. Sırt üstü yatıp takip etmek gerek kasılmamı bu diye. Ayrıca kasılmanın olması her zaman kötü birşey değil kaldı ki doğumlarımız yaklaşıyor artık bir yere kadar normalmiş yani kasılma yaşanması. Sorun olan çok sık olması yada düzenli olması ve gittikçe sıklaşması. Günde 3-5 kez alakasız zamanlarda yaşadığım kasılmaları normal kabul ediyor doktorum, düzenli hale gelip yarım saatte bire düşmediği sürece ben de önemsemiyorum pek :) bir de kasılmanız olursa düzenli olduğunu da düşünüyorsanız önce bol su için sonra tekrar dinleyin kendinizi çünkü susuzluk da kasılmaları tetikleyebiliyormuş e malum yaz ayındayız çok terliyoruz, su kaybımız da fazla oluyor. Aklınızda olsun :)
Yinede içimizi rahat tutalım çünkü kasılma olsaydı bunu farkederdik elbet bi rahatsızlık verirdi .Yani ben de bebek toplaniyor o yuzden karin sertlesiyor diye biliyordum ama kasilma da olabiliyormus heralde bende sertlesince hafifce pit pit vuruyodum kiz orasi dar mi geldi sana disari ordan cikamazsin diyodum :) ama kasilma oldugunu duyunca endiselendim bende
:) evet artik ben onu teselli etmeye baslarim doguma giremez zaten mumkun degil oyle bir performans beklemiyorum ondan :) ama en azindan sanci cekerken yanimda olsun nefes egzersizlerime yardimci olsun destek olmaya calissin istiyorum ama ah desem dayanamaz cikar gider odadan kesin.sabahh sabah guldurdunn senden cok doktor ona yogunlasmasında gercı cıkarırlar herhalde o durumda senınde konsantrasyonunu bozuo dıe:) ona sonuca odaklanmasını soyle:)
sağol cnm iyi olmaya calisyrm ama sürekli midem agriyor 2 dk ayakta dursam basım dönüp gozlerm kararıyor.ayrıcaidrar yolu enf olmusum 2 kez antibiyotik kkullandm gecmiyo.sürekli nefes nefeseyim çokzzorlanıyorm gercktn;((( sen nasilsn ins bi sıkıntı yokturgünaydın perihancım nasılsın görüşmeyeli..
Bak seninki konusunca yola gelmis ne guzel:) ama biz esimin bu korkusunu nasil yenicez bilmiyorum hatta dun agladim sen bana destek olmuyosun hep kolayina kaciyosun sanki o kadar aciyi sen cekiceksin suanda bile beni psikolojik olarak doguma hazirlaman gerekirken ben duramam edemem deyip beni yalniz birakiyosun daha da korkutuyosun, dogum yapacak olan benim senin korkularini bastirmaya calisip elinden geleni yapman lazim, ac 2 kitap oku da eslerin neler yapabildiginj ogren biraz ne bu ilgisizlik diye sitem ettim baya bi daha 3 ay var benim de var arastiracagim seyler merak etme diyo sinir oldum yabenim eşim de normal doğuma ne gerek var diyor ama okuduklarımı normal doğumun bebek için faydalarını ve eşlerin bu süreçteki görevlerini ona da okutunca yumuşadı baya :) hatta geçen gün biz eğitime gitmeyecek miyiz fln dedi... ama ben hala doğru düzgün bir eğitim bulamadım..
Valla galiba ben o emekleri şuanlık görmezden geliyorumüstelik evliyken master yaptım, evliliğimden birşey anlamadım başlarda.. Düşününce o kadar emeği fedakarlığı içim yanıyor ama şu an oğlum çok ağır basıyor. Mimarım ve çalışma şartlarım hiç rahat değil.. Mesai saatleri çok uzun serbestte.. Üstüne ofisteki işim bitse şantiyesi çıkıyor, o bitse teslim var hadi mesaiye oluyor.. Evden çalışmayı denedim bir dönem onda da illa ölçüm, mazleme vs için gitmem lazım ama şuan riskli hamilelik grubundayım kımıldayamıyorum.. Allahtan masterımı bitirebildim diye seviniyorum.. Tez savunmamın ertesi günü kontrolüm vardı ve oğlumun kalp atışlarını dinlemiştik. Tez hediyem o benim diyorum bazen :) siz çalışanlara da gıpta ile bakıyorum.. Allah yardımcınız olsun ama bence en zoru başarıyorsunuz siz
sağol cnm ilgin için.gittim geçen hafta bebek kilo almıştı 1900 olmuş tıkanıklık var ama tam kapalı değil dedi.yanı beslenme sağlanıyor cnm.işte Dr gelişimi devam ettiği surece almayz dedi.yanı ne olacağı belli değil heran durabilirms gelişimi.öyle işte cnm.pazartesi tekrar kntrolum var.arada kasiklarima va yan ustlere sancı giriyo.ama bbu kasılma mi ben ayırt edemyrm.adet olckmism gibi ağrılar da oluyo.çok halszm sürekli yatmk isturm.midem bulanıyor sanciyo.yanı çok zor geçiyor.hayrlisi hakkimizdaGünaydın. Nasılsın? Bebeğinle ilgili son durum ne, doktora gittin mi tekrardan? Arada yazmışsan kaçırmış olabilriim kusura bakma..
Ben doguma girmesini istemiyorum zaten canim kesin bayilir sadece doguma gidene kadar odada sanci cekerken destek olmasini istiyorum, ona bile yok ben dayanamam edemem sen aci cekerken diyodu simdi ikna oldu durucak yanimda ama yine belli olmaz tabi o anki psikolojisi neyi gosterir, sinir oluyorum ya insan bi dusunur ben ondan cok bisey istemiyorum sonucta sadece biraz arastirma yapicak neler yapabilecegi nasil destek olabilecegi hakkinda onu uygulamaya calisacak en olmadi elimi tutsun o bile yeter ama adam kolayina kaciyo gibi gelmeye basladi artik yani insanin zoruna gidiyor ben evladimi kucagima alabilmek icin o kadar aciya katlanmayi goze almisken onun bu ilgisizligi, kolaya kacmasi cok kiriliyorumEğer giremeyecek durumdaysa hiç zorlama.
sonra o anı unutamayabilir.
Nerde okumustum birinin eşi doguma girmiş,adam orada bayılmış
Yani iyi düşünün.
Benim esimde cok karşı,sende gir falan diye takılırdım benim ne isim var orda derdi.
zaten bu tarz şeylere bakamiyor.yaralanmış birinin videosunu gosteririm bana gosterme der.
Canim cok sanslisin bence kesinlikle girmeli esiniz de istiyorsa, bebeginizin ilk aglamalarini o da duysun cok guzel bisey bence. Ben zaten doguma girsin istemiyorum ki canim kesin duser bayilir benimki :) ama sanci cekerken onun destegini almam da cok onemli benim icin ona bile tereddutle yaklasmasi beni cok uzuyor.benimki de seninkinin tam tersi.. adam sanki yıllardır ebe ben yeni öğrendim :)) o kdr sakin o kdr mantıklı ki anlatamam.. aşkım beraber giricez ben senin elini tutucam beraber bağırıcaz oğlumuzu alıp çıkıcaz diyooo :) bi ara ben de acaba doğuma girmese mi beni o halde görmese mi diyordum ama eşim çok hevesli o da şahit olmak istiyor ve sakinliğiyle beni yatıştıracağına da emin olduğum için ii tamam sen de gir diyorum :)
ama senin eşin gerçekten dediğin gbi panik yapıcaksa sni de olumsuz etkiler, o dışarda dokuz doğursun sen içerde bebişini doğur ve kavuşun bence
Canim hangi kitap bu kesinlikle esime okutmam lazim hale bak ya o beni doguma hazirlamasi gerekirken ben onu doguma hazirliyorum iyi miEvcilkaktus19 okuduugum kitabin babalarda bebek bekler bolumunden :)
Bende yapicam onu bu aralar. Sabun tozu mu kullanicaksin yoksa makinede mi yikicaksin ben elimde yikicam galibaSol tarafa yatınca gerçekten minikte olsa hareketini hissediyorsun. Allah im sagsaglim kucagimiza almayi nasip etsin. Bende bugün bebeğin kıyafetlerini yıkayıp utuleyecegim hazır olacak artık:)))
Tetanoz iki acitmadi bende ilki bi hafta cekmistim sende de bisey olmaz ins
sağol cnm ilgin için.gittim geçen hafta bebek kilo almıştı 1900 olmuş tıkanıklık var ama tam kapalı değil dedi.yanı beslenme sağlanıyor cnm.işte Dr gelişimi devam ettiği surece almayz dedi.yanı ne olacağı belli değil heran durabilirms gelişimi.öyle işte cnm.pazartesi tekrar kntrolum var.arada kasiklarima va yan ustlere sancı giriyo.ama bbu kasılma mi ben ayırt edemyrm.adet olckmism gibi ağrılar da oluyo.çok halszm sürekli yatmk isturm.midem bulanıyor sanciyo.yanı çok zor geçiyor.hayrlisi hakkimizda
Ay yok saçmalama canım, evlatlarını karnımızda taşıyoruz, bu süreçte her türlü bizi idare edecekler, keyfimizden değil ya :)hep anaçlık ruhumdan yoksa bende sevmem. adama karılık yapmıyorum gibime geliyor artık
Yarım yamalak şişiriyor filan ama 10 kere söyleyince yapıyor işte benim kocam :) sonra da her yerde anlatıyor, çamaşır bende, bulaşık bende bütün işleri ben yapıyorum diye hahaaynı benı anlatmıssın bende pesınde dolanmaktan yorulurum..eşim yapıo saolsun ama baskasını alamam muhtemelen
Hayırlı haberlerle dönersin inşallah canım, gönlünü ferah tut.Kaza yapan arkadsnzs çok geçmiş olsun Rabbim bidaha yaşatmasn inşbugün kontrolüm var inş kordon açılmıştır dua edin kızlar (
Ben doguma girmesini istemiyorum zaten canim kesin bayilir sadece doguma gidene kadar odada sanci cekerken destek olmasini istiyorum, ona bile yok ben dayanamam edemem sen aci cekerken diyodu simdi ikna oldu durucak yanimda ama yine belli olmaz tabi o anki psikolojisi neyi gosterir, sinir oluyorum ya insan bi dusunur ben ondan cok bisey istemiyorum sonucta sadece biraz arastirma yapicak neler yapabilecegi nasil destek olabilecegi hakkinda onu uygulamaya calisacak en olmadi elimi tutsun o bile yeter ama adam kolayina kaciyo gibi gelmeye basladi artik yani insanin zoruna gidiyor ben evladimi kucagima alabilmek icin o kadar aciya katlanmayi goze almisken onun bu ilgisizligi, kolaya kacmasi cok kiriliyorum
Ah canim ya ookadar haklisin ki rabbim bebegini insallah saglicakla sorunsuz kucagina alabilmeyi nasip etsin. Dedigin gibi onlari saglikla kucagimiza alalim da insallah gerisi onemli değil. Seni uzmicekse sikintilarin neler acaba yazabilir misin.Ay yok saçmalama canım, evlatlarını karnımızda taşıyoruz, bu süreçte her türlü bizi idare edecekler, keyfimizden değil ya :)
Yarım yamalak şişiriyor filan ama 10 kere söyleyince yapıyor işte benim kocam :) sonra da her yerde anlatıyor, çamaşır bende, bulaşık bende bütün işleri ben yapıyorum diye haha
Hayırlı haberlerle dönersin inşallah canım, gönlünü ferah tut.
Benim eşim bebek ağlamasına filan hiç dayanamaz, yüz ifadesinden anlarsınız, bir yeri kesilmiş gibi canı acırdı resmen. Ben tutamam, canını acıtırım derdi. Ben doğuma giremem dayanamam derdi, derdi de derdi yani.
Ama öyle badireler atlattık ki o kadar daha kötülerini yaşadık ki alıştı, kendi kendine atlattı bu korkularını, endişelerini.
Ama ben devlet hastanesinde doğum yapacağım için çokk büyük ihtimalle sancılarda bile yanımda olamayacak. Önceleri çok isterdim doğuma filan girsin diye ama şimdi evladıma sağlıkla kavuşmaktan başka derdim yok.
Hatta burda kontrol süresinin bir ay sonra olduğunu filan yazanlar olunca üzülüyorum, ben sıkıntılarımızdan dolayı haftada bir bazen 3 günde bir kontrole gidiyorum, sık sık acile koşmam da cabası. Keşke diyorum bir sorunumuz olmasaydı da kuzucuğumu özleseydim.. Neyse var hepimizin bir derdi. Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin de geçip gidiyor günler çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?