2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım ilkinde 75lik yükleme yapılmıştı biraz yüksek çıktı 203 falandi sanırım diyet verdi 10gun kadar dikkat ettim az ve çok sık yemen gerekiyormus meyve falanda ye dedi ben önce karpuz kavunu çok tuketiyordum yedim ama daha dikkat ettim çok şükür iyi çıktı 15gun sonra kendi dr.gittigimde tekrar yaptır bakalım dedi çok rahatladım inan bide bol bol su içmek lazım

F fulya01 canım bide tokluk için ne yedin?
doktor ekmek arası peynir felan dedi.sende mi öyle yaptın acaba?
birde tokluk için 2 saat hastanede mi bekledin?

canım ben şeker yüklemesi yaptırmayıp açlık ve tokluk kan şekeri ile insülin dğerlerime baktırmıştım. Nasıl yaptırdığım belki yardımcı olur sana. Sabah 9da aç gel, akşam 10dan sonra yemek yeme, su içmek serbest demişti kan vereceğim laboratuvar. Sabah 9da aç karnıma kan vermiştim. Açlık kan şekeri ve açlık insülin bakıldı. Sonra normal kahvaltı yapmıştım yakın bi yerde. Hatta doktorum en çok tükettiğin yiyecekleri mutlaka o gün kahvaltında ye diye tembihlemişti. İlk lokmamı ağzıma attıktan tam 2 saat sonra tekrar gidip kan vermiştim. Bu sefer de tokluk kan şekerime ve tokluk insülinime bakılmıştı.

Benim ilk aldigim kitap hamilelik ve 3 yaşına kadar bebek bakımı gibi birseydi. Çok güzel bir kitap kesinlikle. Şimdi gidicem kitaplar çanta da hazır olsun bi de bizim burda ki dr de çok fazla çeşit yok. Mecbur internetten isticem bakiniyorum

Benim tecrübeli annelere bir sorum vaar :)) bebek bakım ürünleri diye onlarca ürün var. Şampuanı, vücut losyonu, kremi, yağı, sabunu, pişik kremi, pişik önleyici kremi... Bu kadar çok çeşit ürün el kadar bebeğe illa gerekli değildir heralde diye düşündüm ben :) vücuduna banyodan sonra zeytinyağı sürmek istiyorum. Peki banyosu için gerekli olan ne var? Bu bakım ürünlerinin neleri kullanılıyor, neler ana ihtiyaç, neler gereksiz bi yardımcı olurmusunuz? Saç ve vücut şampuanı ile pişik önleyici bi krem alsam yeter mi mesela?

Onu duydum hatta almayi da düşündüm de sanirim e bebek te yok o marka hani şu indirim çekingen de yararlanayım istiyorum ne çok şey istiyorum değil mi
:)) biz anneler yada kadınlar hep çok şey istiyoruz zaten e bebek te yok sanırım ben e bebek te çanta bakmıştım ama eşim pek begenmemisti o böyle konularda biraz huysuz aklına yatan sadece stylo oldu birde lescon da bir çanta gördük çekmeli ona da 200 civarı dedi ben yine bakar alırım dedi peki dedim :)

Bende oyun kitabı aldım inceledim baya güzeldi. Akıllı bebeklerin oynadıkları 365 oyun. Bilinçli bebek i duydum inceledim ama neden almadım bilmiyorum :))

Kuzucuk bir arkadaşım vardı üstelik bebeği kız di. Ama çisini yaptıktan sonra silmezdi. Çok sinir olurdum birde aman idrar zaten steril derdi. Ne krem ne pudra ne ıslak mendil hiç birşey kullanmadi birde bebekleri ikiz olduğu için aman masrafı altından kalkamam mantığı vardı. Kaka dan kaka ya adam gibi temizlenirdi adam gibi. Dicegim şu ki tabi ki bu kadar olalım demiyorum ama çok ta pinpirikli (doğru mu yazdım bilmiyorum ) olmayalım valla öyle olanların çocuğuna bişey olmuyor hep bize oluyor çok çok çeşitli şeyler almaya gerek yok şampuan sabun ve her ihtimale karşı pişik kremi alicam. Zeytinyağı ama doğal olması lazım birde ondan alicam olası bir kolik e karşı masaj yapmak için

Arkadaşını bence örnek alma benim annem altımı değiştirirken ne kadar dikkat ederse etsin ben 4 yaşıma kadar idrar yolu enfeksiyonundan kurtulamamışım, bende varmış galiba bi enterasnlık ya ben mustelanın saç ve vücut şampuanı ile stelactiv pişik kremini alayım, bir de sızma zeytinyağı oldu mu tamamdır diye düşünüyorum :) ıslak mendil için de unibaby ninkini almayı düşünüyorum o kadar ama etraftan yok bilmem ne marka çantalı bakım ürün seti aldım, yok bilmem ne marka bilmem ne setini aldım diye duyunca dedim nooluyo açıkcası oğlumun minicik bedenini kırk çeşit kimyasalın olduğu ürünlere maruz bırakmak istemiyorum, bi banyo esnasında temizlk ürünü bir de alt değiştirmede hijyen için olsa yeter sanki diye düşünüyorum ama bi sorayım tecrübeli olanlara diye düşündüm :))

Mustela ürünleri anlaşmalı eczanelerde satılıyormuş canım. Yani eczanede varmış ama her eczanede de değilmiş.. Eğer mustela almak istiyorsan bilgin olsun :)
Biliyorum cnm unnado da da sık sık indirime giriyor zaten sagol
internet en iyisi zaten eğer çeşit bulamiyorsan d r in kendi sitesi var zaten rahatlıkla bulursun

Ben kızıma herseyi almıştım ama kullanmadan bir çoğu son kullanma tarihi geçti pişik kremi sampuan bi de banyo köpüğü yada sabun yeterli organik bir zeytinyağı masaj için birebir bi de ben ilk zamanlar altına bez ile silerim su ve bez yani ama unibaby yeni doğan olanı sadece şu gibi ben de ondan alacagim
evet cnm ya bu kadar bekledim Turnayi gözünden vurayim istiyorum bi de alinacaklarim az olduğu için ikinci bebeğim çünkü hani baştan alsam amann zaten çok alıcam diye düşünürüm de kararsız kaldim

sebamedin setleri satılıyor ben ondan almayı düşünüyorum gerçi oğlanda normal dalin kullanmıştım ama pişik kremide mutlaka bepantol bulundurun krem yada pomad çok iyi başka bişi kullanmaya pek gerek yok.

Cokkk zor durumlar allah yardimciniz olsun..bosandigi esinden nafaka falan almiyormu kayinvaliden.sende kiradasin ama dugun altınların yarin bigun kendi ewine pesinat olur canim..bilemedim nasil bir yardimin dokunabilir

Yok kayınpeder m kendine zor bakiyor zamanında çocuklar à hiç bakmam aile dağılmış. Bizim iyi bir ev almak için ciddi miktarda paramız olmalı bursa 250-300 bin evler. Altinlar zaten bozulmustu bi setim duruyor du takar im diye o da 7-8 bin yapar onu mu versem diye düşündüm ama onu verince de eşim rahatlamicaksa bi önemi yok derdi sıkıntı si olan eşime geliyor baba gibi olmuş ailenin basında. Ben diyorum bizim bir çocuğumuz olcak artık bizim evin babası olacaksın kardeşler in de sorumluluk alsın yok canım

Bi bekar gorumcem iki de bekar kaynim var onlar da evli olsa sırayla idare edilir KV. Ama daha onları n düğün u misafiri vs olcak o yüzden gel ben de kal diyemiyorum bir de dediğim gibi temizlik ve mutfak duzenimiz uyuşmuyor. Herkes öyle söyluyor zaten hiç bulasmamak en iyisi. En büyük erkek eşim bi derdi olan paraya sıkışan eşime geliyor . Hep derlerdi büyük ve küçük erkekle evlenmeyin ortanca en iyisi eşim in sakalkiran ı saçlarınà sicradigin ı görünce üzüldüm ne yapsam bilemedim

Canım benim de baş ağrılarım oluyor, hatta şimdi de ağrıyor boynumdan kaynaklı : ( bir kere patates sarmistim iyi geliyor dediler, ama benimki ilacsiz gecmiyor. Dunden beri direniyorum , gecmezse sabah ilaç alırım. Sen patatesi dene bir istersen, dilipleyip örtüyle alnına sariyorsun.

kesinlikle katılıyorum benimkide en küçük..o yüzden yedek eleman gibi yada bütün işlere koşturan pozisyonunda...anasının gözünde küçük bebekbekarlar çalışmıyormu peki.aynı şehirdelerse anaları toplasın başına bekarlarını, beraber aynı evde kalsınlar

Benim derdim çay mis ya kaç gündür çay icmiyorum farkında değilim çay içtim rahatladım ama sonra çocuklar cama taş attılar ve çıkıp artık annesiyle tartistim sinirden yine başlamıştı ki çok şükür biraz uzandim rahatladım

Kayınvalide bana bir zararı yok sadece kültür farkinda n sorun yaşıyoruz yoksa Kötü niyeti yok. Yanlış bir şey yapsa bile bilmeden yapmıştır. Eşim benim aileme karşı da çok iyi . Ona zamaninda hiç bakmayan babasına bile bi ihtiyaç ı var mı yokmu arar arada para gönderir. Akşam eşime bi citlaticam yani 7-8 bin biz verince gerisini halledebilirlerse biz de bi ön ayak olmuş oluruz. Sonuçta altınları da eşim aldı kendi biriktirip aileden biri almadı. Parası olursa bana alıyor zaten . Eşim uzulmesinden se ortayı bulmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…