- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
yok cnm korkma epiduralden asıl genel anesteziden kork ayılma süresi çok kötü oluyormuş arkadaşlarımın anlatmasına göre epuduralde tek ayağa kalktığımda sancım olmuştu benim sonrası çoook rahattı inş. yine öyle olur.
ayrıca bende panik yaptım doğum sırasında sakinleştirici vuruyorlar sen rahat ol yeter ki.
zaten evladını düşününce inan öyle rahatlıyorsun ki tarifi mümkün değil yaşayınca görüceksin inş.
spinalle epidurelin arasındaki farkı bende çok bilmiyorum spinal göbekten baldıra kadar sanırım çokta emin değilim ama.
genel farklı oluyormuş da bende epidural oldum ay ne bilim 9.30 da girmiştim 10 18 oğlan doğdu 11 geçiyordu ben odama indiğimde ama şöyle diyim sana ben epidureli başka odada vuruldum sonra ameliyata karşı odaya geçtim yürüdüm yani şimdi çok farklıymış hemen uyuşuyormuşsun 8 sene oldu bilmiyorum ki değişmiş sanırım bazı şeyler mayısta kız kardeşim doğum yaptı hazırlanması çıkması vs 1. 20 1.30 dk sürmüştü hastane dr değişiyordur heralde. bilemedim şimdi :)canım sen genel anestezi mi oldun? ben spinal olmuştum, ya da epidural tam bilmiyorum farklarını, ameliyat başladığı andan tam 4 dk sonra bebek çıktı, eşim kameraya aldı oradan biliyorum, ameliyatın başından itibaren başladı çünkü çekmeye:) sonra ben yarım saat sonra oğlumun yanındaydım. çok hızlı oldu yani. acaba genel farklı mı oluyor?
evet canım hep geç gelen bir bebek hem iğne hemde yaştan dolayı riske atmayalım dedi doktorum.Sağ salim alalımda kuzularımızı..sıkıntılarımızda bitecek inşBenim zaten keSindi canım. 0,8 lik kan sulandırıcı kullandığım için sezeryan olacak. Senin de mi iğneden dolayı sezeryan canım?
Aynen biz de öğrendiğimizden beri yatakta can Ciğer kuzu sarması arkadaş oldukcanım biz bırak hamileliği tahmini yumurtlama döneminden sonra arkadaş olduk daha gebelik ortada yokken...evde iki arkadaş takılıyoruz...
ay kuzum yaş kaç ki ?evet canım hep geç gelen bir bebek hem iğne hemde yaştan dolayı riske atmayalım dedi doktorum.Sağ salim alalımda kuzularımızı..sıkıntılarımızda bitecek inş
analdım inşşş güzel şeklide geçer..bi yerde okumuştum biri omiriliğe diğeride neresiydi unuttum oraya yaplıyormuş diye ama anlayamadım çok fazla...bel ağrısı yapıyormuş biri .hangisi acabayok cnm korkma epiduralden asıl genel anesteziden kork ayılma süresi çok kötü oluyormuş arkadaşlarımın anlatmasına göre epuduralde tek ayağa kalktığımda sancım olmuştu benim sonrası çoook rahattı inş. yine öyle olur.
ayrıca bende panik yaptım doğum sırasında sakinleştirici vuruyorlar sen rahat ol yeter ki.
zaten evladını düşününce inan öyle rahatlıyorsun ki tarifi mümkün değil yaşayınca görüceksin inş.
spinalle epidurelin arasındaki farkı bende çok bilmiyorum spinal göbekten baldıra kadar sanırım çokta emin değilim ama.
genel farklı oluyormuş da bende epidural oldum ay ne bilim 9.30 da girmiştim 10 18 oğlan doğdu 11 geçiyordu ben odama indiğimde ama şöyle diyim sana ben epidureli başka odada vuruldum sonra ameliyata karşı odaya geçtim yürüdüm yani şimdi çok farklıymış hemen uyuşuyormuşsun 8 sene oldu bilmiyorum ki değişmiş sanırım bazı şeyler mayısta kız kardeşim doğum yaptı hazırlanması çıkması vs 1. 20 1.30 dk sürmüştü hastane dr değişiyordur heralde. bilemedim şimdi :)
anladım canım benim dr.um kan pıhtılaşması için normal doğum muhabbetini kesmedi ama beynimdeki adenomu hatırlatınca orda duraksadı ve konuyu netleştiremedik benim sezeryan adenomdan dolayı olacak diye düşünüyorum...ayrıca benim dr. coraspını 32. haftada bırakacaksın dedi ama ben korkuyorum acaba bir şey olur mu diye iğneyi de son güne kadar kullanacağız dedi...ama su coraspıni bırakınca hep endişe duyacağım sanırım...son kontrolunde coraspin ve iğneyi kullanma dönemlerini de sor bakalım canım ne diyecek...genel almaktan sa bölgesel almak daha mantıklı ama ne yapacağımı inan bilmiyorum...benimde bir genim heterzigot..pıhtılaşma konusunda yazan çoğu kişini doktoru normal demiş..benimki sezeryan dedi başkada bişey konuşmadık..en son gittiğimde gergin geçmişti hatta..geçen görüştük bilgilerimle birlikte başka doktora devredebilirim dedi(normalde kendim başka bi doktor buldum tabi)..kontrol günümü bekliyorum..sorularımı sorup vedalaşacam.bide iğneyi kaçıncı haftada bırakacam oda aklımda...kardeşim spinal olmuş ama onunla hiç doğum konusunu konuşmadı benim korkularım yüzümden..araştırıyorum şuan için hanigisi daha ii diye
evt cnm önde gidiyo.aslında plesentadamarinda tıkanıklık vardı o da azalmış dedi. Kızlar ben sezeryan olmk istyrm çünkü cokkorkym bebeğe bisey olck diye.önceden büyük kayıplarm var haftası ileri olan.sizce Dr a soykesem sezeryan yaparmi.normalde plesenta asagidaydi yukarı cikmisMaaşallah benden 3 gün Öncesin ama bebişin baya önden galiba canım. Allah'ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inş.
Özel bi soru doktoruyla konuşan var mı cinsel ilişki kaçıncı haftadan sonra yasak ya da siz ne yapmayı düşünüyorsunuz
maalesef öyle oluyor ama bunda bizim suçumuz yok dr ların çoğu normal doğumdan korkuyor yada vakit harcamak istemiyorlar benimde 40 haftayı doldurdum hep normaldi herşey ama suni sancı denenmeden sezeyana aldı drum hemde prof hemde 10 numara dr ama normal doğumu göze almadı şimdi bunu düşündüğümde idrak ediyorum ozaman edememiştim şahsen.Kızlar 2014 eylül annelerine baktım. Çoğu sezaryen olmuşson anda sezaryene dönen çok fazla. Hatta normal hiç okumadım. İnşallah bizde öyle olmaz hayırlısı ile bebişlerimizi kucağımıza alabilseydik bi.
cnm bnde iğne kullanım ama normal doğuma engel dedi Dr.eminmisn senBenim zaten keSindi canım. 0,8 lik kan sulandırıcı kullandığım için sezeryan olacak. Senin de mi iğneden dolayı sezeryan canım?
kızlarımız kıymetimizi bilsinler şimdiden her anımızı onlara göre ayarladık ama şükürler olsun her anımıza...Aynen biz de öğrendiğimizden beri yatakta can Ciğer kuzu sarması arkadaş olduk
yaa İzmirde bende bulsaydım dr ciddi ciddi düşünmeye başlamıştım ama ya hiç bi dr yanaşmıyor yırtılma olur diye.olabilir canım belki değişmiştir uygulamalar, her yıl neler değişiyor.. bakalım nasıl olacak ben de normal doğum heyecanındayım:) ilk doğum gibi olacak o yüzden :)
32ay kuzum yaş kaç ki ?
maalesef öyle oluyor ama bunda bizim suçumuz yok dr ların çoğu normal doğumdan korkuyor yada vakit harcamak istemiyorlar benimde 40 haftayı doldurdum hep normaldi herşey ama suni sancı denenmeden sezeyana aldı drum hemde prof hemde 10 numara dr ama normal doğumu göze almadı şimdi bunu düşündüğümde idrak ediyorum ozaman edememiştim şahsen.
senin hikayeni merakla bekliyorum..içimizden en güzel hikaye seninki gibi geliyor ; sezeryan sonrası normal doğum hikayesiolabilir canım belki değişmiştir uygulamalar, her yıl neler değişiyor.. bakalım nasıl olacak ben de normal doğum heyecanındayım:) ilk doğum gibi olacak o yüzden :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?