2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
benim eltim sürekli normal doğumun güzelliklerini anlatınca zamanında kafasında yer etmiş...hala o kafada...:)))aman doğsunlar da kuzularımız...sen ne düşünüyorsun

canım çok haklısın, eşime izin vermezler muhtemelen. masraflardan öte bi de bu durumlar var dediğin gibi. aklıma takılanlar da şunlar, bebeği anneye hemen getirmiyorlar, 3-4 saat ayrı tutuyorlar. bi komşum diyor ki sabah 7de doğum yaptım öğleden sonra 2 ye kadar getirmediler. yani mama veriyorlar. burada emziren anne de yok. ayrıca bebeği hemen yıkıyorlar, verniks tabakası kıymetli, yıkanmaması gerek göbek düşene kadar. bebek odası var bebek orada kalıyor. ben bebek odasına gitmesini istemiyorum, niye gitsin? yani tamam Allah korusun bi müdahale vs gerekir de o zaman ayrı kalınır ama keyfi bir şekilde ben yatıp dinleneyim yavrum orada başkalarının elinde... bunu konuşacağım doktorla. yönetimle konuşun derse onlarla da konuşacağım ve yazılı olarak taleplerimi ileteceğim. ısrarla belirtin isteklerinizi dediler. öyle yapacağız. eşime dedim bebeğin peşine düş ne yap et getir:) sen merak etme diyor bakalım canım inşllah hepimizin istediği gibi doğumlar olur...

canim oncelikle kizina masallah bak gelisimi ne guzel kalan haftalari da atlatacaksin ben inaniyorum kalpten...iyi ki de irfan hoca var ben ona da guveniyorum bak ne guzel seyler soylemis korkma yalanci kasilmalarmis...canim artik ben de zorlanmaya basladim oturup kalkarken agrilarim oluyor resmen karnimi tutarak hareket ediyorum....bir de benim karnimdaki sertlikten dolayi dahiliye dr.una gittigimde safta kesemde yogun miktarda camur oldugunu soyledi bu da sikintili bir durum surekli karnimda gerginlik patlayacak gibi oluyorum yani anlayacagin canim iyice agirlastim ben de cumartesi randevum var merakla bekliyorum...karnima giren agrilar surekli olmayinca da panik yapmamaya calisiyorum...

canim bu arada yatiyorsun degil mi kimsen var mi yaninda sana bakacak su kalan az zamanda...

canım en mantıklısı orda doğum yapman bu durumda...endişeleri yabancı bir ülkededoğum yapma konusumu yoksa doktora güven konusumu...

bi önceki mesajda anlattım canım, doktor ekstra ödeme yaparsak geliyormuş, o yüzden sanırım o konuda sıkıntı olmaz. ürdünlü bir doktor. görünüşte güven duyuyorum. ama hastanenin uygulamaları tuhaf. buradaki kadınlar hiç emzirme derdinde değil, bebek doğsun ben yatayım dinleneyim, sonra da bakıcı var evde. çocuklarının adını bilmeyen babalar duydum ya, bizden çok farklı algılayamıyorum mantıklarını...

bizim uyanık personel işleri ben demeden gelip 32. haftanda çalışır raporu alıp sonrasında da başka rahatsızlıktan rapor alırsan saymayız dedi..puhaaaaa...nasıl korkmuşsa ben sormadan gelip söylüyor

canim normalde bebek dogdugunda hemen yikamazlar mi hep oyle diye biliyorum...verniks tabakasi durumu nedir acaba?

şimdi okudum canım..çok ilginçmiş gerçekten.çok farklı kültür yapıları var....aman dikkatli olun..

Canım yaa çok geçmiş olsun. Peki bu safra kesesi çamurunun şu an bi müdahalesi yok mu ?tedavisi falan? İnşallah sana sıkıntı yaratmaz.acil şifalar diliyorum canım.dikkat etmek zorundayız.irfan bey burada benim tek kurtarıcım.iyi ki var.acil durumlarda ona gidiyorum hemen.moral veriyo.uzun uzun anlatıyo.sürekli hastası olmamama ragmen çok ilgili. Keşke tam teşekküllü bi hastane olsaydı doğumu da burada yapabilseydim..inşallah sen de hayırlı haberlerle dönersin canım.gönlünü ferah tut.

Rica ederim cnm ne demek inş kolay geçer dr ve hastane anestezi uzmları çok önemli.
Bunları göz önünde bulundur.
Canim benim tek şansım var zaten tip fakultesinde bir profa gidiyorum doğum da orada olacak geçirdiğim tüm ameliyatlar orada oldu zaten ama hep genel anestezi idi

ay kızlar millet ne kadar meraklı ya. milli eğitime gittim evrak işleri vardı. doğru düzgün samimiyetim olmayan insanlar karnıma dokunmalar çatlağın var mı ne güzel sadece Göbek var demeler.. valla nazar değiyor sonra üç güne kalmaz çatlarım ben kesin. ya arkadaşım sen çatladın diye herkes mi çatlasın. şuan çok pişmanım çatlağım var demediğime

Alisverise baslamissin hayırlı olsun zamanı gelmişti zaten piere Cardin alabilirsin ben kızıma onu kullandım şimdi de kullanmaya devam edeceğim 300 kusure almıştık 3 sene önce yaz için de baby 2 gö diye baston araba almıştım o da aynı gibiydi

canim bu arada yatiyorsun degil mi kimsen var mi yaninda sana bakacak su kalan az zamanda...
Yok canım maalesef annem bayramdan sonra gelebilecek. Eşimin ailesinde kimse yok zaten yardımcı olabilecek.yalnızız ama çok şükür ki eşim koşturuyor her işe.ben genelde dinleniyorum.şimdilik idare ediyoruz.sen ailene yakınsın sık sık geliyorlardır..

canim normalde bebek dogdugunda hemen yikamazlar mi hep oyle diye biliyorum...verniks tabakasi durumu nedir acaba?

canım sizin de aklınızda olsun bebek kakasını yapmış bir şekilde doğmadıktan sonra yıkanmasına izin vermeyin. zaten genelde yıkanmıyor türkiyede, siliniyor. mümkün olduğunca az silsinler, verniks tabakası üzerindeki beyaz kremsi tabaka. bebek onunla doğuyor, mikroba karşı da koruyor, harika bir nimet. sadece hafif silinsin. göbek düşene kadar da yıkamayın. cilt hastalıklarını bile daha çok tetikliyormuş hemen yıkanması.

ayy sorma şu göbeği elleme olayına bende sinir oluyorum dokunma yazan badi aldım dışarı çıkınca onu giyindiğimde dokunabilirmiyiz diye soruyolar hayır diyorum neden diyolar rahatsız oluyorum gayet açık ve net ben sizin göbeğinize dokunmak istesem ne hissedersiniz diyorum öyle bi kalıyolar

kızlar bugün iftara misafirim var, tayini bitip giden çok sevdiğim bir komşum var ona veda olsun istedim, yine çok sevdğim bir komşum daha var 2sini çağırdım, ikisi de sağolsun biri zeytinyağlıyı biri tatlıyı getiririz dediler ısrarlarıma rağmen. yarın oğlum yaz okuluna başlıyor, bakıcım da izne gidiyor. çok heyecanlıyım ve biraz da stresliyim inşallah kolay adapte olur. 3 te mesai bitiyor ramazan dolayısıyla.
hepinizi öpüyorum görüşmek üzere..

hemen de tedbirlerini almışlar:)
dedim yoksa bilgisayarım izleniyormu..çünkü topikte bu konu hakkında çok yazmıştımdirek gelip nezamn ayrılıyorsun diye sorması benim 32. haftamda ayrılacam dememle açıklamaya başlaması çok garipti. lafımı bitireydim sonra açıklama yapaydın iyiydi pampa demek isterdim...

ay ben doğum hikayelerini zor okuyorum..hatta aratırken güzel sezeryan doğum hikayeleri diye aratıyorum..bi iki cümle okuyorum baktım kötüye gidiyor vınnnn kaçıyorum okumaktan

Şu günlerde bana da bi korku geldi tekrar, nasıl doğuracam korkusu
Ödüm kopuyor ya, eskiden doğum hikayelerini okuyunca rahatlıyordum şimdi korkuyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…