benim eltim sürekli normal doğumun güzelliklerini anlatınca zamanında kafasında yer etmiş...hala o kafada...:)))aman doğsunlar da kuzularımız...sen ne düşünüyorsunbenim eşim dayanıksız biraz bu gibi durumlarda ağrı sancı falan kendisini dayanamayacağı için sezeryan ol kurtul diyor :)
kendini düşünüyor yani biraz da e sancı başlayınca o götürecek ya hastaneye
bluecum eminim orda da çok iyi doktorlar vardır hatta kendine ssvd yapıcak bir doktor bile bulmuştun yanlış hatırlamıyorsam.. senin durumunu düşününce ben olsam trye gelmeyi düşünmezdim, hem senin hem oğluşunun düzeni bozulucak.. eşin gelebilecek mi gelemeyecek mi stresi olucak.. her ne kdr annenin yanında olsan da doğumdan sonra kendi evini düzenini illaki istersin.. inş ordaki hastane prosedürlerinde aklına takılan kısımları halledersin ve rahat bir doğumla yavruna kavuşursun canım
canim oncelikle kizina masallah bak gelisimi ne guzel kalan haftalari da atlatacaksin ben inaniyorum kalpten...iyi ki de irfan hoca var ben ona da guveniyorum bak ne guzel seyler soylemis korkma yalanci kasilmalarmis...canim artik ben de zorlanmaya basladim oturup kalkarken agrilarim oluyor resmen karnimi tutarak hareket ediyorum....bir de benim karnimdaki sertlikten dolayi dahiliye dr.una gittigimde safta kesemde yogun miktarda camur oldugunu soyledi bu da sikintili bir durum surekli karnimda gerginlik patlayacak gibi oluyorum yani anlayacagin canim iyice agirlastim ben de cumartesi randevum var merakla bekliyorum...karnima giren agrilar surekli olmayinca da panik yapmamaya calisiyorum...bi kaç gündür yoğun kasılma ve sancım vardı.irfan beyden geliyorum şimdi.bebeğin başı iyice aşağı inmişbi dört hafta daha dayansın sonra doğsa da korkma dedi progestan 100 mgdan 200 mg a çıktı günde 3 tane.magnezyum günde iki tane.bunlar tedbir amaçlı korkma doğum sancısı değil dedi.yalancı kasılmalarmış.her 10 gebeliğin 7si erken doğumla sonuçlanıyormuş artık.bebeğim 1570 gr 40 cm. böyle işte canım. inşallah zamanından önce doğmazlar daha çok küçükler.senin kasılmaların ne durumda? oluyor mu sık sık ?
ay ben doğum hikayelerini zor okuyorum..hatta aratırken güzel sezeryan doğum hikayeleri diye aratıyorum..bi iki cümle okuyorum baktım kötüye gidiyor vınnnn kaçıyorum okumaktanNe bilim yaa ben sanki izledikce gozum korkmuo :) yada cok katiyim
canim bu arada yatiyorsun degil mi kimsen var mi yaninda sana bakacak su kalan az zamanda...bi kaç gündür yoğun kasılma ve sancım vardı.irfan beyden geliyorum şimdi.bebeğin başı iyice aşağı inmişbi dört hafta daha dayansın sonra doğsa da korkma dedi progestan 100 mgdan 200 mg a çıktı günde 3 tane.magnezyum günde iki tane.bunlar tedbir amaçlı korkma doğum sancısı değil dedi.yalancı kasılmalarmış.her 10 gebeliğin 7si erken doğumla sonuçlanıyormuş artık.bebeğim 1570 gr 40 cm. böyle işte canım. inşallah zamanından önce doğmazlar daha çok küçükler.senin kasılmaların ne durumda? oluyor mu sık sık ?
canım en mantıklısı orda doğum yapman bu durumda...endişeleri yabancı bir ülkededoğum yapma konusumu yoksa doktora güven konusumu...
canim normalde bebek dogdugunda hemen yikamazlar mi hep oyle diye biliyorum...verniks tabakasi durumu nedir acaba?canım çok haklısın, eşime izin vermezler muhtemelen. masraflardan öte bi de bu durumlar var dediğin gibi. aklıma takılanlar da şunlar, bebeği anneye hemen getirmiyorlar, 3-4 saat ayrı tutuyorlar. bi komşum diyor ki sabah 7de doğum yaptım öğleden sonra 2 ye kadar getirmediler. yani mama veriyorlar. burada emziren anne de yok. ayrıca bebeği hemen yıkıyorlar, verniks tabakası kıymetli, yıkanmaması gerek göbek düşene kadar. bebek odası var bebek orada kalıyor. ben bebek odasına gitmesini istemiyorum, niye gitsin? yani tamam Allah korusun bi müdahale vs gerekir de o zaman ayrı kalınır ama keyfi bir şekilde ben yatıp dinleneyim yavrum orada başkalarının elinde... bunu konuşacağım doktorla. yönetimle konuşun derse onlarla da konuşacağım ve yazılı olarak taleplerimi ileteceğim. ısrarla belirtin isteklerinizi dediler. öyle yapacağız. eşime dedim bebeğin peşine düş ne yap et getir:) sen merak etme diyor bakalım canım inşllah hepimizin istediği gibi doğumlar olur...
şimdi okudum canım..çok ilginçmiş gerçekten.çok farklı kültür yapıları var....aman dikkatli olun..bi önceki mesajda anlattım canım, doktor ekstra ödeme yaparsak geliyormuş, o yüzden sanırım o konuda sıkıntı olmaz. ürdünlü bir doktor. görünüşte güven duyuyorum. ama hastanenin uygulamaları tuhaf. buradaki kadınlar hiç emzirme derdinde değil, bebek doğsun ben yatayım dinleneyim, sonra da bakıcı var evde. çocuklarının adını bilmeyen babalar duydum ya, bizden çok farklı algılayamıyorum mantıklarını...
Canım yaa çok geçmiş olsun. Peki bu safra kesesi çamurunun şu an bi müdahalesi yok mu ?tedavisi falan? İnşallah sana sıkıntı yaratmaz.acil şifalar diliyorum canım.dikkat etmek zorundayız.irfan bey burada benim tek kurtarıcım.iyi ki var.acil durumlarda ona gidiyorum hemen.moral veriyo.uzun uzun anlatıyo.sürekli hastası olmamama ragmen çok ilgili. Keşke tam teşekküllü bi hastane olsaydı doğumu da burada yapabilseydim..inşallah sen de hayırlı haberlerle dönersin canım.gönlünü ferah tut.canim oncelikle kizina masallah bak gelisimi ne guzel kalan haftalari da atlatacaksin ben inaniyorum kalpten...iyi ki de irfan hoca var ben ona da guveniyorum bak ne guzel seyler soylemis korkma yalanci kasilmalarmis...canim artik ben de zorlanmaya basladim oturup kalkarken agrilarim oluyor resmen karnimi tutarak hareket ediyorum....bir de benim karnimdaki sertlikten dolayi dahiliye dr.una gittigimde safta kesemde yogun miktarda camur oldugunu soyledi bu da sikintili bir durum surekli karnimda gerginlik patlayacak gibi oluyorum yani anlayacagin canim iyice agirlastim ben de cumartesi randevum var merakla bekliyorum...karnima giren agrilar surekli olmayinca da panik yapmamaya calisiyorum...
Canim benim tek şansım var zaten tip fakultesinde bir profa gidiyorum doğum da orada olacak geçirdiğim tüm ameliyatlar orada oldu zaten ama hep genel anestezi idiRica ederim cnm ne demek inş kolay geçer dr ve hastane anestezi uzmları çok önemli.
Bunları göz önünde bulundur.
Alisverise baslamissin hayırlı olsun zamanı gelmişti zaten piere Cardin alabilirsin ben kızıma onu kullandım şimdi de kullanmaya devam edeceğim 300 kusure almıştık 3 sene önce yaz için de baby 2 gö diye baston araba almıştım o da aynı gibiydiKızlar ya çok pahalı olmayan ama çokta kotu olmayan bir bebek arabası alıcaz ama ne alıcağımızı bilmiyoruz ,eşime geçen bi arkadaşı tavsiye etmiş chicco mu ne pusetli bebek arabası ,oda mubarek çook pahalı geldi ya
Yani hem evde ilk aylar yatsın diye ana kucagı hemde bebek arabası ne tavsiye edersiniz ,bütçemiz kısıtlı ,
bizim uyanık personel işleri ben demeden gelip 32. haftanda çalışır raporu alıp sonrasında da başka rahatsızlıktan rapor alırsan saymayız dedi..puhaaaaa...nasıl korkmuşsa ben sormadan gelip söylüyor
Yok canım maalesefcanim bu arada yatiyorsun degil mi kimsen var mi yaninda sana bakacak su kalan az zamanda...
canim normalde bebek dogdugunda hemen yikamazlar mi hep oyle diye biliyorum...verniks tabakasi durumu nedir acaba?
ayy sorma şu göbeği elleme olayına bende sinir oluyorum dokunma yazan badi aldımay kızlar millet ne kadar meraklı ya. milli eğitime gittim evrak işleri vardı. doğru düzgün samimiyetim olmayan insanlar karnıma dokunmalar çatlağın var mı ne güzel sadece Göbek var demeler.. valla nazar değiyor sonra üç güne kalmaz çatlarım ben kesin. ya arkadaşım sen çatladın diye herkes mi çatlasın. şuan çok pişmanım çatlağım var demediğime
dedim yoksa bilgisayarım izleniyormuhemen de tedbirlerini almışlar:)
ay ben doğum hikayelerini zor okuyorum..hatta aratırken güzel sezeryan doğum hikayeleri diye aratıyorum..bi iki cümle okuyorum baktım kötüye gidiyor vınnnn kaçıyorum okumaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?