kuzucum sen tilkiysen onlar tilki kuyruğu yerlermi hiç bak senden önce davranmış uyanıkbizim uyanık personel işleri ben demeden gelip 32. haftanda çalışır raporu alıp sonrasında da başka rahatsızlıktan rapor alırsan saymayız dedi..puhaaaaa...nasıl korkmuşsa ben sormadan gelip söylüyor
okuma cnm olumsuz etkileniyorsan.. herkes bir değil ben kontrole gitmiştim kızımda 4 cm açıklık vardı sancı yoktu, sonra oldusu bittisi 2 saat sürdü son 40 dk sancılıydı çok kolay doğurdum yani herkes bir değil bilemezsin belki çabuk doğum yapacaksınŞu günlerde bana da bi korku geldi tekrar, nasıl doğuracam korkusu
Ödüm kopuyor ya, eskiden doğum hikayelerini okuyunca rahatlıyordum şimdi korkuyorum:)
çok sevimli cnm güle güle kullan sağlıkla..Taaa uzak yollardan ana kucağımız geldi sonunda :)Eki Görüntüle 1569464
çok fena çok..eşime demiştim zaten amir arıza çıkarmaz çıkarsa çıkarsa pers.işl çıkarır öylede oldukuzucum sen tilkiysen onlar tilki kuyruğu yerlermi hiç bak senden önce davranmış uyanık
güle güle kullan canım. ben ana kucağı almayı düşünmedim hiç ama almalı mı bak şimdi bilemedim.Taaa uzak yollardan ana kucağımız geldi sonunda :)Eki Görüntüle 1569464
ben de hazırlıyorum son ana kadar hatta son anda bile değişebilir kararın ama şimdilik epidural sezeryan çünkü genelde uyanma çok zor ağrılı bi de 4 saat falan emziremedim bebegimi ben annem tutturmaya çalışmış hiç hatirlamiyorumMerhaba cnm benimde ilk dogum genel aneztesi ile oldu ve cok agrim oldu atesler basti ciglik atmamak icin zor tutuyordum kendimi cogu arkadasim epidural oldu ziyaretlerine gittigimde gayet dincdiler agrimiz yok diyolardi ve bu defa nasipse bende epidural istiyorum dr danistim tabikide epidural genel eskide kaldi dedi bende kendimi hazirlamaya calisiyorum acikcasi
Uzun uzun yazman harika olmuş canım çünkü ihtiyacım vardı cidden ne güzel anlatmissin tip Fakültesi bu konuda nasildir acaba ama günde bir sürü ameliyat yapıyorlar iyidir herhalde diye dusunuyorumcanım başağrısı bel ağrısı hakkaten çok yaşanan durumlar. bunun için hastanenin anestezi ekibi çok önemliymiş, bana doktorum öyle demişti, 2 hastaneyle anlaşmalıydı ve ekibinin daha iyi olduğu hastaneyi seçmemi önermişti. ben açıkcası ağrı hiç yaşamadım.
kataterin iğnesi kıl kadar ince bir iğne, iğneyi yerleştirirken hareketsiz durman ve dediklerini yapman çok önemli. sonra bacakların uyuşuyor, ben de çok heyecanlandım acaba hissedermiyim korkusu oldu, neredeyse genel mi olsa diyecektim, sonra doktorumla eşim gelince rahatladım. eşin girebilecekse mutlaka girsin. hiçbişey hissetmiyorsun, arada bir itilme hissi oluyor, ama kesilme vs hissetmiyorsun asla. zaten bebiş çok kısa sürede doğuyor, ondan sonrasında kendini unutuyorsun:) bebişle baba beraber çıkıyor ameliyathaneden, sonra beni hafif bi uyuşturdular, hatta hatırlamazsın buraları dediler ama tamamen bir uyku durumu olmadı. sonra çıktım odama, kuzumu emzirdim. ağrı hiç olmuyor çünkü ağrı hissetmeye başladıktan sonra bir buton var ona basıyorsun ağrı kesici alıyorsun.
beni ameliyattan 3-4 saat sonra ayağa kaldırdılar, sonda çıkarıldı, wcye kadar yürüdüm sonra tansiyonum düştü wcde otururken bayılmışım. tek kötü anım o oldu. sonrasında ertesi gün katateri çıkardılar, o arada her fırsatta kalkıp yürüdüm ben. ertesi gün eve geldik hiç yatmadım diyebilirim. yara çok hızlı iyileşti bu sayede.
çok uzun oldu kusura bakmayın..
Canim benim boşuna geyiği falan yapilmiyorbu işin hamile karnı umumidir herkes dokunabiliray kızlar millet ne kadar meraklı ya. milli eğitime gittim evrak işleri vardı. doğru düzgün samimiyetim olmayan insanlar karnıma dokunmalar çatlağın var mı ne güzel sadece Göbek var demeler.. valla nazar değiyor sonra üç güne kalmaz çatlarım ben kesin. ya arkadaşım sen çatladın diye herkes mi çatlasın. şuan çok pişmanım çatlağım var demediğime
çok haklısın kızıma da yukanmadi hatta özellikle yıkamayın dediler göbeği sekizinci gün düştü 10. Gün yikadikcanım sizin de aklınızda olsun bebek kakasını yapmış bir şekilde doğmadıktan sonra yıkanmasına izin vermeyin. zaten genelde yıkanmıyor türkiyede, siliniyor. mümkün olduğunca az silsinler, verniks tabakası üzerindeki beyaz kremsi tabaka. bebek onunla doğuyor, mikroba karşı da koruyor, harika bir nimet. sadece hafif silinsin. göbek düşene kadar da yıkamayın. cilt hastalıklarını bile daha çok tetikliyormuş hemen yıkanması.
Bebişler iyi olsun da gerisi boşOoo karnimi bir görsendün farkettim bacaklarim da kırmızı kırmızı çizgiler olmuş her gün bir yenisiyle uyaniyorum
Gerçi ben bi tek karnıma kilo aldım ama bakalım başka çatlak oluşacak mıİnşallah hepimiz az çatlakla kurtuluruz canım. Daha da 2 ay var dediğin gibi karnımız iyice büyüyecek. Ama benim karnım değil popişim çatlıyo galiba kilolar hep oraya gidiyo :)
elimizin altında olur diye düşünüyorum ben..mutfakta yemek yaparken vsgüle güle kullan canım. ben ana kucağı almayı düşünmedim hiç ama almalı mı bak şimdi bilemedim.
canım çok haklısın, eşime izin vermezler muhtemelen. masraflardan öte bi de bu durumlar var dediğin gibi. aklıma takılanlar da şunlar, bebeği anneye hemen getirmiyorlar, 3-4 saat ayrı tutuyorlar. bi komşum diyor ki sabah 7de doğum yaptım öğleden sonra 2 ye kadar getirmediler. yani mama veriyorlar. burada emziren anne de yok. ayrıca bebeği hemen yıkıyorlar, verniks tabakası kıymetli, yıkanmaması gerek göbek düşene kadar. bebek odası var bebek orada kalıyor. ben bebek odasına gitmesini istemiyorum, niye gitsin? yani tamam Allah korusun bi müdahale vs gerekir de o zaman ayrı kalınır ama keyfi bir şekilde ben yatıp dinleneyim yavrum orada başkalarının elinde... bunu konuşacağım doktorla. yönetimle konuşun derse onlarla da konuşacağım ve yazılı olarak taleplerimi ileteceğim. ısrarla belirtin isteklerinizi dediler. öyle yapacağız. eşime dedim bebeğin peşine düş ne yap et getir:) sen merak etme diyor bakalım canım inşllah hepimizin istediği gibi doğumlar olur...
ay ben de sıkıntılı hamilelik yaşayanlardanım sağ salim doğsunda nasıl olursa olsun diyorum sezeyandan da korkuyorum aslında normalden daha çok korkuyorum o kadar ağrı sancı afedersiniz ama resmen çatır çatır yapamam gibime geliyor yani kafamda deli sorularbenim eltim sürekli normal doğumun güzelliklerini anlatınca zamanında kafasında yer etmiş...hala o kafada...:)))aman doğsunlar da kuzularımız...sen ne düşünüyorsun
Çok zor olacak o zaman senin için. Allah yardımcın olsun. Bizimde bir tanidigimizin kızı uzun yıllarca bebek tedavisi gördü 3 yada 4 aylikken yurtdışına gitti o da yalnız ve ancak seneye gelebilecek maddi durumlar da çok zorluyor gerçekten. Inşallah hersey yolunda gider bir sıkıntı yasamazsincanım çok sağol ama benim gelmeme engel başka durumlar var, ydışında çalıştığım için y.içinde doğum yaparsam hiçbir masrafım karşılanmıyor. devlette doğum bu durumda nasıl oluyor hiç bilmiyorum. hadi masraflar neyse onu zaten umursamıyorum da, asıl sorun maaşım verilmiyor. ve ben en az 1 ay öncesinde gelmem lazım sonrasında da bebeğin pasaportu vizesi toparlanması derken en az da 1 ay öyle lazım, 2-2,5 aylık maaş almazsam çok ciddi zararım oluyor. bu da caydırıcı bi unsur benim için. ayrıca oğlum okula başlayacak. onun düzeni de bozulacak falan. burada doğum yapmam en iyisi ama burada da başka endişelerim var. arada kalmış durumdayım yani. bi türlü karar veremedim hala..
güle güle kullan canım. ben ana kucağı almayı düşünmedim hiç ama almalı mı bak şimdi bilemedim.
bende çok tırsağım...bişeklide çıkacak diyorum orda kalacak değil yaaay ben de sıkıntılı hamilelik yaşayanlardanım sağ salim doğsunda nasıl olursa olsun diyorum sezeyandan da korkuyorum aslında normalden daha çok korkuyorum o kadar ağrı sancı afedersiniz ama resmen çatır çatır yapamam gibime geliyor yani kafamda deli sorular
bende senin gibiyim cry yeni yeni güzel hikaye varsa okuyorum sadece.Rabbim yardımcımız olsun ya..anladığım sezeryan hazırlanma girme çıkma bir saatte bitiyor ,normalde zaten sancılar artınca iki ıkınmada bitiyormuş...sancı sürecini saymıyorum tabi :) bi arkadaş sabaha karşı üçte gidiyor doğuma normal doğum bu arada..sabah saat 11'de evinde ohh mis diyorum...kızlarcım bnm doğum şimdilik epidural normal gbi görünüyor, tabi doktorumun da dediği gbi son anda bi komplikasyon olmazsa.. açıkçası eşimin de desteğiyle normal doğumdan korkmuyorum, bi şekilde olucak ve sonunda bebişimize kavuşucaz.. ama bırakın doğum videosu izlemeyi, doğum hikayesi bile dinlemek istemiorum.. bazı arkadaşlarım saolsunlar yardımcı olmak için anlatmak istiolar ama bilerek susturuorm anlattırmıorm :) çnkü onların başına gelen ufacık bi terslik bile, o sırada bnm de aklıma gelir, kendime dert ederim, korkarım gbi geliyor.. en iisi başıma ne geleceğini tüm ayrıntısıyla tam olarak bilmeden doğuma girmek, gerisi allah yardımcımız olsun
bende senin gibiyim cry yeni yeni güzel hikaye varsa okuyorum sadece.Rabbim yardımcımız olsun ya..anladığım sezeryan hazırlanma girme çıkma bir saatte bitiyor ,normalde zaten sancılar artınca iki ıkınmada bitiyormuş...sancı sürecini saymıyorum tabi :) bi arkadaş sabaha karşı üçte gidiyor doğuma normal doğum bu arada..sabah saat 11'de evinde ohh mis diyorum...
çok sevimli cnm güle güle kullan sağlıkla..
Sağolun kızlar. Özgecim gün içinde bi işimizi görürken yanımızda olsun, kendi kendine oynasın gibi nedenlerle gerekli olduğunu düşünüyorum. Bir de titreşimi gaz sancısına iyi geliyormuşgüle güle kullan canım. ben ana kucağı almayı düşünmedim hiç ama almalı mı bak şimdi bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?