- 1 Ocak 2015
- 258
- 224
- 38
merhaba.17.haftada doktorum gördü.kemikten parlak grade 3 gibi dedi.down riski olabilir dedi.dörtlü test yapıldı normal çıktı.20.haftada ayrıntılı ultrasona gittim.doktor grade 1 dedi.bebeğimde başka hiçbir anomali olmadığı için korkma dedi.amniyosenteze gerek kalmadı çok şükür.şimdi hala var ama yok denecek kadar az.gönlünü ferah tut.sağlıklı bebeklerde de görülebiliyor.dört farklı doktor da aynı şeyi söyledi.ben çok kötü zamanlar geçirdim çok yıprandım.sen sakin ol.bişey çıkmayacaktır inşallah.merhaba size özel mesaj atmaya çalıştım fakat olmadı bende burdan yazayım belki cevap alabilirim.
bebeğinizde parlak bağırsak görüldüğünü yazmışsınız şu an aynı sorunu ben yaşıyorum.ne gibi bir yol izlediniz.
amniyosentez vs yapıldımı şuan hala duruyormu.
ilerleyen haftalarda geçer demişler merak ettim.ben de şuan şoktayım..
dalan proxy ónerdiler canim cogu kullanan memnundalin Sıvı aldım canım. ama yıkamadım henüz.
merhaba.17.haftada doktorum gördü.kemikten parlak grade 3 gibi dedi.down riski olabilir dedi.dörtlü test yapıldı normal çıktı.20.haftada ayrıntılı ultrasona gittim.doktor grade 1 dedi.bebeğimde başka hiçbir anomali olmadığı için korkma dedi.amniyosenteze gerek kalmadı çok şükür.şimdi hala var ama yok denecek kadar az.gönlünü ferah tut.sağlıklı bebeklerde de görülebiliyor.dört farklı doktor da aynı şeyi söyledi.ben çok kötü zamanlar geçirdim çok yıprandım.sen sakin ol.bişey çıkmayacaktır inşallah.
canım benimkinin beyninde de kist vardı. ama Ayrıntılı ve testler normal Çıktığı için sorun yok dediler. 26. haftaya kadar kaybolur demişlerdi 18. haftada kayboldu. sen içini ferah tut. bebeklerimiz bizi uğraştırmayı seviyorAyyy kızlar bu topige yazdigimin bile farkinda değilim sadece arkadasin yazısını görünce ona sormak istedim.ama sizler alinti yapinca eski topigim oldugunu farkettim.evett bi zamanlar aranizdaydim hatta listeyi ilk ben hazirlamistim.ama bebeğim sağlıklı degildi ve biliyorsunuz bi cogunuz kurtaj olmuştum. Ama bi mucize oldu kurtajdan sonra hic adet olmadan hamile olduğumu ogrendik iki aylikti öğrendiğimde
Burada bana dua eden destek olan bir sürü arkadasim vardi hicbirinizi unutmadim.hatta birkac kez yazayim dedim ama belki unutmuslardir dedim.neyse kizlar iste cok şükür bir oğlum olacak ama gecen hafta kontrol canimi sıktı bebegimin bagirsaginda parlaklik ve kafasinda kist görüldü.
Kist önemli değilmiş ama bu parlaklik canimi sikti.simdi ankarada iyi bir perinatolog arıyorum. Ve daha önce yaşamış bana umut olacak birilerini.
Yine bana dualarinizi esirgemezseniz mutlu olurum.
amin canım.hiç korkma ikili dörtlü normal çıkmış.ayrıntılıda söyleyeceklerdir ,başka bulgu yok bu da normal diyecekler.ilk zamanlar kanaman oldu mu? benim kanamam olmuştu.o yüzden de olabilir dediler.Sağol canim cevabin için. Bende cok korkuyorum. Ikili ve dörtlü testlerim güzel çıktı doktorumda korkma dedi bir başka doktora daha gittim oda bisey yoktur dedi.haftaya ayrıntılı ultrasona gircem bende. İnşallah başka bişey çıkmaz. Allahim yavrularimizi korusun
aynen canım doğum yaptıktan itibaren başlayacak. Allah sonunuzu hayır etsinöğretmen arkadaşlar aklıma takılan bişey var.37.haftada doğum iznine ayrılıcaz.tatilde olduğumuz için de doğum öncesi iznimizi kullanamıyoruz.peki 37den önce doğum yaparsak nolacak?benim erken doğum riskim var.doğum yaptığımız tarihten itibaren mi başlayacak 8 haftalık doğum izni?
Allah korusun ben 34.haftada doğum yaparsam eylülde okula dönmem gerekecek öyle miaynen canım doğum yaptıktan itibaren başlayacak. Allah sonunuzu hayır etsin
Tam olarak benim de merak ettiğim nokta bu canım. Ama nette ne kadar araştırdıysam da.net bişi bulmadımöğretmen arkadaşlar aklıma takılan bişey var.37.haftada doğum iznine ayrılıcaz.tatilde olduğumuz için de doğum öncesi iznimizi kullanamıyoruz.peki 37den önce doğum yaparsak nolacak?benim erken doğum riskim var.doğum yaptığımız tarihten itibaren mi başlayacak 8 haftalık doğum izni?
valla canım arkadaş Aralık'ta 34. haftasında doğum yaptı. 32 de çalışabilir raporu almıştı. sabah okula gitti gece suyu geldi. 5 haftayı aktardılar. ama tatil değildi iste o zaman. bizim direk gidecek öyle bi şey olursa. sen hiç takma bence bunları. heyet raporu filan ayarlarsın. yeter ki sağ salim kucağımıza alalım.Allah korusun ben 34.haftada doğum yaparsam eylülde okula dönmem gerekecek öyle miçok saçma değil mi canım ya.sen müdür yetkiliydin sanırım.daha iyi bilirsin bu konuları.erken doğum için hiçbir esneklik yok mu? 40.haftaya kadar olan zamanı sonraya eklemek gibi?
bir de milli eğitimdekiler sallapati iş yapıyorlar. dün tahakkuktaki adama ücretsiz izinle doğum izninin farkını anlatana kadar canım çıktı inanmazsınız. adamın benim yaşım kadar memuriyeti var. ama biz bişeyi eksik yaptığımızda başımıza ekşiyorlar.Tam olarak benim de merak ettiğim nokta bu canım. Ama nette ne kadar araştırdıysam da.net bişi bulmadım
Bizimki de donmus canimmmm.günaydın herkese kızlar bebeğinizi anne karnındaki pozisyonu nasıl bizim ki ters dönmüş ..
Benim 50 lik sonucu 140 cikmisti 1 hafta sonra 100 luk yapıldı o normal cıktı çok sukur
bnm 50lik tam sınırda 140 çıkmıştı ama 100lük yükletmedim.. bikaç zmn açlık tokluk kontrol ettim.. o değerlerim de ii çıktı çok şükür.. cumaya kdr takibe devam edip, haftaya doktoruma göstericem sonuçları, inş sorunsuz atlatırız canım
canım umarım burda yazan gibi olur. bize söylenenlerle örtüşmüyor en azından çıkarıp gösteririz. ayrıca umarım ki hiç nirimiz erken doğurmayız da ihtiyacımız olmazArkadaşlar izin konusu konuşulmuş bu linkte cevap var ben yazmadım açıklamasını hem okursunuz hem kaynak olur diye link atıyorum
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/gorus/analik-izni
Kızlar ben çocuklarimda bütün bezi denedim prima,molfix,canbebe bunlar bebek bir kaç aylık olduktan sonra koku yaptığıni ve pamuk yüzey gibi dursada içinde pütür pütür bişeylerin olduğu fark ettim .o zaman arkadaşim niye bu bezlere bu kadar para veriyorsunki yazık dedi Bim' in bezinin çok iyi olduğunu fiyatıninda çok uygun olduğunu söyledi bende bi deneyim dedim beyenmezsem bırakirim dedim ama gerçekten çok memnun kaldım ben Bim marketin bezini almayı düşünüyorumben ilk aylar çok tedirgindim napacam ne edecem diye..hatta burayada yazmıştım kısırılık yapıyor vs. diye ..kullanıcaz ama bilemedim bende..
Evet canım asıl o hurmadan alınması gerekiyor bunu yapmakta sünnet peygamber efendimiz torunları doğar doğmaz anne sütunden önce bunu uygulamis kızı fatma validemizede bu uygulama bebeğin zeki olmasıni sağlar buyurmuş ve çocuk doğar doğmaz kulağına kelimei tevhid okunursa şeytan ondan uzak olur diye buyurmusSiparişle hazırlatcaksan bulabilirlerse acve ya da peygamber hurması diye bi hurma var. Minikler altında allah yazıyor. Ben onlardn hazırlamayı düşünyorum. Hem minikler bebeğin damağına sürüldüğünde artan çok olmaz hem de umreden aklımda kalan en aranan hurma oydu. Peygamber efendimizin diktiği türdü yanlış hatırlamıyorsam :)
Canim erken doğumun ne zamana geldiğine bağlı mesela benim normal tarihim 15 eylül ama ben muhtemelen 28 ağustos gibi sezeryan olacağım is günlerini atabiliyorum sonrasına yani eylül bire kadarki kısmı atamiyorum 1 den 15 ine kadar atabiliyorum erken doğumda böyle birşey var yönetmelikte yazılı erken doğumlarda is günü kadari atılabilir yani agustosa göre ekim sonu gibi bitmesi gereken iznim kasim ortadina kadar uzuyor boylece tamamen yaza gelirse atilamazöğretmen arkadaşlar aklıma takılan bişey var.37.haftada doğum iznine ayrılıcaz.tatilde olduğumuz için de doğum öncesi iznimizi kullanamıyoruz.peki 37den önce doğum yaparsak nolacak?benim erken doğum riskim var.doğum yaptığımız tarihten itibaren mi başlayacak 8 haftalık doğum izni?
okul da bitti canım yaaa sen niye bu kadar yoruluyorsun bizim okuldakiler ne zaman gitsem oturuyorlar bi de idare ediyorlar birbirlerini yarım gün gidiyorlarvalla canım arkadaş Aralık'ta 34. haftasında doğum yaptı. 32 de çalışabilir raporu almıştı. sabah okula gitti gece suyu geldi. 5 haftayı aktardılar. ama tatil değildi iste o zaman. bizim direk gidecek öyle bi şey olursa. sen hiç takma bence bunları. heyet raporu filan ayarlarsın. yeter ki sağ salim kucağımıza alalım.
ben her gün milli eğitime gidiyorum hemen hemen penguen gibi yürüdüğümden hocam sen napıyosun burda diyorlar. 5 hafta için çalışıyorum diyorum hıı tamam o zaman deyip gülüyorlar. ama her an bırakabilirim çünkü stres oluyorum bebeğime konsantre olamıyormuşum gibi geliyor. çok stresli gerçekten
öğretmen arkadaşlar aklıma takılan bişey var.37.haftada doğum iznine ayrılıcaz.tatilde olduğumuz için de doğum öncesi iznimizi kullanamıyoruz.peki 37den önce doğum yaparsak nolacak?benim erken doğum riskim var.doğum yaptığımız tarihten itibaren mi başlayacak 8 haftalık doğum izni?
aynen canım doğum yaptıktan itibaren başlayacak. Allah sonunuzu hayır etsin
Tam olarak benim de merak ettiğim nokta bu canım. Ama nette ne kadar araştırdıysam da.net bişi bulmadım
Arkadaşlar izin konusu konuşulmuş bu linkte cevap var ben yazmadım açıklamasını hem okursunuz hem kaynak olur diye link atıyorum
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/gorus/analik-izni
Canim erken doğumun ne zamana geldiğine bağlı mesela benim normal tarihim 15 eylül ama ben muhtemelen 28 ağustos gibi sezeryan olacağım is günlerini atabiliyorum sonrasına yani eylül bire kadarki kısmı atamiyorum 1 den 15 ine kadar atabiliyorum erken doğumda böyle birşey var yönetmelikte yazılı erken doğumlarda is günü kadari atılabilir yani agustosa göre ekim sonu gibi bitmesi gereken iznim kasim ortadina kadar uzuyor boylece tamamen yaza gelirse atilamaz
okul da bitti canım yaaa sen niye bu kadar yoruluyorsun bizim okuldakiler ne zaman gitsem oturuyorlar bi de idare ediyorlar birbirlerini yarım gün gidiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?