- 10 Ocak 2015
- 623
- 576
- 18
Senin koca gene iyiymis. Ben hicbisey demedim demem de zaten.benim annem de biseyler aliyo ve örüyo saolsun gorumcemin kizinin eskileri disinda kayinvalidemden bir tek cop yok daha.insam bi patik bari Örer be ne meraksiz kadin!!canım benzeri bizde oldu geçen...eşimle konuşuyorduk eksikleri vs...aldıklarımı listeden çiziyordum.annemin aldıklarını alacaklarınıda çzidim..eşime dedim annen bişeyler yapacakmı..bilmiyorum dedi..daha önce eltilerime yaptımı dedim..hani ona göre bizde alacaklarımızı alalım dedim..öyle bikaç bişey kıyafet aldı diye hatırlıyorum dedi..ama sen bana yaz ver dedi ben anneme söyleyeyim alacakları.bende kabul etmedim...içinden geliyorsa alır dedim biz neden söylicekmişiz dedim..tahminim anemin aldıkları karşısında annesinin mahçup olmamasını istedi ama ben kabul edemem..eksik olsun varsın bebeğimin eşyası ki çoğu şeyi tamamlanıyor aslında ama ağzımla söylendikten sonra alınmasın
O zaman bayaaa ayrıntılı sorcam sanırım Sağol arkadaşım sorarım iğneyi yapana öğrenci misin diye onlar da gıcık oluyordur bu duruma ama ne yapayım damar yolu bile actirmiyorum ben onlara
Hurma neye iyi geliyormuş? Doğum sancıları başlayınca kolay doğum olması için yendiğini duymuştum da
Allah kabul etsin ne güzel.. gormusken yazayım dedim dün akşam annemle konuşuyorduk bu doğuma necati beyin girme işini konuştuk ve başhekim meselesini. Eğer ben onun adına yatış yaparsam onun kontrolünde olursam gelirmiş. Ama diyelim ki doğum başladı ve ve ben acilden giriş yaptım ve doğum a hazirliyorlar o zaman zorunlu olarak acil doktoru gelirmiş ona yapılacak birsey yokmuş
kesinlikle katılıyorum sana, nerede b'şey bulsam gidiyorum şu an konser, sinema, gece gezmesi :)) bu baş başa günleri uzun bir süre yaşayamayacağız, teşekkürler hatırlattığın için :)Veren veriyor tabi cnm hatta fazlasıyla verende oluyor . Yastan mıdır nedir ben veremedim gecen sefer, sonra Hantal bi vücut kalınca, Vücutta hızlıca kilo ayna derdine girince hormonlar sayesinde lohusa depresyonuna girmiştim. Tekrar aynı şeyleri yasamak istemiyorum ama aynı hızla kilolarımı tutuyorum maalesef.
Annişler tecrübeli bi anne olarak ilk dogum yapacaklara bu dönemi mümkÜn olduğunca bebek yerine kendinize ve eşinize ayırmanızı tavsiye ediyorum. Alışveriş Dediğin eksik seyler dışarı bile çıkmadan internetten 5 dk lık iş. Bol bol gezin, elele dolaşın, sinemaya, arkadaslarınıza gidin ve şimdiden enerjinizi yüksek tutun. Bebiş denilen sevimli yaratıklar fotolardaki gibi olmuyorlar, her türlü ilk birkaç ay cok yoruluyorsunuz, ilk 40 gÜn vücut kendini eski değerlere sokma derdinde olduğundan farkında olmadan yorgun ve stresli oluyor insan. Bebiş ve onun size alışma, sizin ona alışma sürecide insanı yoruyor. Her ihtimale karsı lohusa sendromu ile ilgili yazılar okuyup bilinclenin ve eşinizi bilgilendirin. Değişik bir ruh haline bürünme ihtimalinde en iyi destekçiniz konuyu bilen eşiniz olsun. Malum bu dönem boşanma aşamasına gelen, şiddetli tartışan cok çift oluyor, sebep dediğim gibi sadece hormonal ve yorgunluktan ibaret geçici bir durum.
Evet valla yetiyor:)) İnşallah canım senin ve bebeğin için hangisi daha iyi olacaksa öyle olsun doğumun:)
zaten hepimiizn ilk aldıgı şey oydu canım hastane çıkışı
ooo fazla rahattır hatta :) şans mı şansızlık mı bilemiyorum duruma göre değişiyor :) ama artık erkekler için 40 yaş normal, belki torun torbaya karıştığımızı göremeyiz o ayrı konu, bizim bilebileceğimiz b'şey de değil zaten :). Esin rahat ozamn.benimkine kizayim ne acele ediyor diye:)))
benım 50 lık yuklemem 162 cıktıKızlar bir sorum olacak önceki gün devlet hastanesine tahlil icin gitmiştir seker yüklemesi de yapalim dediler tamam dedim dün 50 gr şeker yüklemesi yapıldı. Ben biraz geç saatte ufak birkaç birşey atistirmistim su da içtim bugün değer 155 çıkmış referans değer 140 diyor. 50gr da yenilenler etkilemez diyorlar ama etkilemiş midir doktoru bulamadım ama asistanlar 100 lük yapılsın dediler araştırmadan hemen yükletmek istemedim bu sınırlarda çıkan var miydi ne yapıldı?
al benden de o kdr.. saolsun kayınvalidemi çok seviorum, beni kızı gbi görür.. dha önce de bahsetmiştim bi oğlu dha var ama onun eşi ukraynalı.. onunla çok birşey paylaşamadığı için varsa yoksa onun için ben.. şimdi bebiş de olunca elinde değil aldıkça alıyor.. ilk zamanlar kazara ağzımdan şunu alıcaz bunu yapıcaz diye kaçırıyordum, sonra bi bakıodum bi kargo hooop bahsettiğim şey alınmış, yollanmış.. :) allahtan onlar izmirde biz bursadayız.. yakın olsak hiiç tutamazdım heralde.. hal böyle olunca benim de eşim kızıyor, bizim halimiz yerinde çok şükür, niye siz masraf ediyorsunuz diye.. bu sefer kayınvalidem alınıyor biz dış kapının mandalımıyız torunumuza istedğimizi alamıcak mıyız diye.. arada ben kalıyorum.. tabiki de allah başımızdan eksik etmesin onları ama her drmun farklı sıkıntıları oluyor..
kızlar beni sormuşsunuz ;
herkese teşekkürler. Yoğun geçiyor bu haftam. Bir de çok keyifsizim. Sanırım depresyondayım. Biraz ailevi problemler de yaşadım. Bir de yarın veya cuma günü cvs test sonuçları için aranacağım inşallah heyecan bastı çok beni. Bebeğim nasıl iyi mi bilmiyorum. Daha hiçbirşey almadım. Ailem de alma bebek doğsun sağlıklı olsun alırız diyor. sanki sağlıksız olunca alınmayacak mı ? İyice üzülüyorum. Eşim ailemin ilgisizliğinden şikayetçi , dün oturdum ağladım . Ne yapayım ailemi değiştiremiyorum böyleler diyorum anlatamıyorum. Psikologa başlayacağım artık bütün süreç beni çok yordu ailem , eşim , bebeğim pek kendimde değilim. İnşallah sonuçlar iyi çıkar duanıza ihtiyacım var.
biraz konu dısı ama anlatacak kimsem yok çok mutsuzumeşimin ailesiyle bnm ailm küsler evlendiğimiz günden beri konusmuyorlar ve eşim babasının ismini koymak istiyor benim babam da istemiyor kayınpederim biraz sorunlu ve babam sonuna kadar haklı o adamın adını duymak istemiyorum diyo ne yapacağımı şaşırdım bnm çocugumun ne suçu var ne yapacagımı sasırdım bende istemiyorum adını koymasını ama tutturdu koyucam diye ne yapacagımı sasırdım
Aynen bende bu yuzden sepet besik almadim. Yoksa icim gidiyo en basindan bericanım bence yormayın kendizni.ben bütçemiz dahilinde bakıyorum aldığım ürünlere gereksiz gördüğüm çok şeyide eledim mesela..yada acelesi olmayan şeyleri doğum sonrasına erteledim..atıyorum sebet beşikler hoşuma gidiyordu ama bebek 5 ay yatabilecek onda...6. aya giren ikinci el bölümüne satışa sunmuş..bana gereksiz geldi...onun yerine uygun anadizi alırım gibi.dolap konusu?
Bende Prima düşünüyordum gorumcem molfix yeni dogan dan bir paket almış ilk başta bebek hangisini kullanırsa ona alışır diyorlar ilk molfix sonra Prima alıp kullansam pişik falan yaparmı acaba bilemedimki
Kızlar birsey sorucam kıyafet nevresim yorgan bez vs hersey tamam. Eksiklerim deterjan (kıyafetler icin) bebisin banyosu için gerekli şampuan ve sabun. Ateş ölçer bakim seti (tırnak makası tarak vs olan set). Bunlar küçük şeyler ben 40 ına kadar inşallah annemin yanında kalacağım için büyük şeyleri daha almadım. Eşim ben bakarım sana gönderirim konuşuruz dedi. Ben park yatak alacağım prego nun bir modeli var aklıma en çok yatan. Araba konusunda çok ciddi kararsızlık yaşıyorum. Annem sağolsun bebeğin herşeyini hazırlamış yatağı da ben alırım diyor. Eşimin ailesi sadece bebek nasıl diye soruyor eşime ben gorusmuyorum zaten. Şimdi onların neler yapması gerekir eşim e dedim ki bırak yapsınlar (biz bu ara biraz sıkıntıdayız.) Yaptirayim mi yada boşver mi diyeyim. En azından birseylerin ucundan tutmalari gerekmez mi ? Yanlış mı düşünüyorum? Bir de biz 2 ay önce ev değiştik bu ev büyük aslında ama yine taşınma ihtimalimiz var ve gideceğimiz yer olursa lojman olacak ve nasıl olacak bilmiyorum dolap almak istiyorum bebis e ama nasıl birsey alsam karar veremiyorum. Çünkü suan gördüğüm kadarıyla çok fazla eşya var nasıl yerleştiricem nereye sigdiririm bilemedim. Aslında kendi dolabim çok büyük ama yorgan nevresim vs derken ayirdigim kısım yetmez gibi duruyor. Başka eksiğimiz var mı peki ? Araba ve yatak dışında ?
canım mesela yazı geliyor ona cevap vermeyi unutcam diye acayip stres yapıyorum. eşim de idareci ama o lisede o Dediğin gibi rahat yarım gün çalışma. memurları var yazı yazanCanim erken doğumun ne zamana geldiğine bağlı mesela benim normal tarihim 15 eylül ama ben muhtemelen 28 ağustos gibi sezeryan olacağım is günlerini atabiliyorum sonrasına yani eylül bire kadarki kısmı atamiyorum 1 den 15 ine kadar atabiliyorum erken doğumda böyle birşey var yönetmelikte yazılı erken doğumlarda is günü kadari atılabilir yani agustosa göre ekim sonu gibi bitmesi gereken iznim kasim ortadina kadar uzuyor boylece tamamen yaza gelirse atilamaz
okul da bitti canım yaaa sen niye bu kadar yoruluyorsun bizim okuldakiler ne zaman gitsem oturuyorlar bi de idare ediyorlar birbirlerini yarım gün gidiyorlar
Kızlar günaydın, keyifleriniz iyidir inşallah...
Bişey sormak istiyorum, hiç enerjim yok, akşam eve gider gitmez uykum geliyor, yemeğe kadar zor dayanıyorum, 9,5-10 da uyuyorum, 2 saat sonra kalkabilirsem mutfağı falan toparlıyorum, eşime sahur için bişeyler hazırlıyorum, bazen onu da yapamıyorum,hamileliğimin başından beri uyku düzenim böyle.
Sabah uyanıyorum hala yorgunum bu durumda olan var mı, bana mı özel, çok sıkıldım bu halimden ya
Ağustos ortasına kadar çalışmayı düşünüyorum ama enerjim yetecek mi bilmiyorum
sen hurma cennetindesin tabi :) afiyet olsun, kolaycana doğurursun inşallah :)ben de ssvd grubunda gördüm ebeler rahim kasılmalarını güçlendirdiğini söyledi. doğum sırasında da hem mideyi yormuyor hem de çok iyi enerji veriyor diye tavsiye ediliyor ama tabi çok az az.. fazlası da kilo yapıyor:) 3 tane yiyorum şimdilik, 35.haftadan sonra günlük 5-7ye çıkaracağım ve taze hurma yiyeceğim tazesi daha etkili diyorlar.
ben de öyleyim canım, rutin uyku saatim 22 oldu, 22:30'a kalınca eşim bugün iyi dayandın diyor :) demir ilacını- vitaminini düzenli kullanıyorsan bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Kızlar günaydın, keyifleriniz iyidir inşallah...
Bişey sormak istiyorum, hiç enerjim yok, akşam eve gider gitmez uykum geliyor, yemeğe kadar zor dayanıyorum, 9,5-10 da uyuyorum, 2 saat sonra kalkabilirsem mutfağı falan toparlıyorum, eşime sahur için bişeyler hazırlıyorum, bazen onu da yapamıyorum,hamileliğimin başından beri uyku düzenim böyle.
Sabah uyanıyorum hala yorgunum bu durumda olan var mı, bana mı özel, çok sıkıldım bu halimden ya
Ağustos ortasına kadar çalışmayı düşünüyorum ama enerjim yetecek mi bilmiyorum
yaa ben bile bile aldım. ne yapayım bi daha mı doğuracam içimde kalmasın dedim aldımAynen bende bu yuzden sepet besik almadim. Yoksa icim gidiyo en basindan beri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?