Kızlar günaydın ;
Eşim bugün cvs testini almaya gitti rabbime hamd olsun temiz çıktı. Doktor demiş ki bundan sonra bebeğin usg deki durumunu kontrol etmeye devam edeceğiz. Umarım 9 temmuz haftaya perşembede ki heyetimiz de güzel geçer. Ben bu stresle nasıl erken doğum yapmadım ona şaşırıyorum zaten. hepinize hayırlı sabahlar..
kızlar günaydın,
bişey sorcam, göğüs pompası hakkında ne düşünüyosunuz ?
ben alıp doğuma bile götürmeyi düşünüyodum, hani emmezse ağzı tutmazsa falan, ilk sütleri kaçırmayım sağıp saklayım diye..
ama annecim ihtiyacın olursa al, acele etme, belki rahatça emecek, elinde kalır dedi..
sizce ?
çok güzel olmuş...güle güle kullan crycımben de mothercareden kanzdan bi de chiccodan 3 tane hastane çıkışı almıştım ama senin de dediğin gbi hepsi çok düz modellerdi.. geçenlerde yakın bi iş arkadaşım, kendi el emeğiyle hazırladığı çok hoş bi hastane takımı hediye etti bana.. gerçekten bayıldım.. sonrasında forumda da bikaç arkadaşın böyle şeyler yaptığını gördüm.. o zmn bna hediye edilen takımın fotosunu atmıştım, ama gözünden kaçmışsa fikir olması açısından tekrar gönderiyorum :) allah nasip ederse ilk gün hastanede foto çekimi fln olucak ya o zmn bu takımı giydirmek istiyorum
Kızlar günaydın ;
Eşim bugün cvs testini almaya gitti rabbime hamd olsun temiz çıktı. Doktor demiş ki bundan sonra bebeğin usg deki durumunu kontrol etmeye devam edeceğiz. Umarım 9 temmuz haftaya perşembede ki heyetimiz de güzel geçer. Ben bu stresle nasıl erken doğum yapmadım ona şaşırıyorum zaten. hepinize hayırlı sabahlar..
Banada ayrıntılı usg de doktor bağırsakları parlak dedi. Ama sonra bazen cihaz böyle gösterebiliyor dedi. Kalbinizi ferah tutun deyip bizi rahatlattı. Bende çok üstünde durmadım. Her ne şekilde olursa olsun Rabbimin bize verdiği emanetler onlar. Doğmadan ne olduğunu bilemeyiz. Bilsek de değiştiremeyiz. Üzülmeyin üzülmeyelim. Dua edelim inş çok sağlıklı olur bebişlerimiz.merhaba.17.haftada doktorum gördü.kemikten parlak grade 3 gibi dedi.down riski olabilir dedi.dörtlü test yapıldı normal çıktı.20.haftada ayrıntılı ultrasona gittim.doktor grade 1 dedi.bebeğimde başka hiçbir anomali olmadığı için korkma dedi.amniyosenteze gerek kalmadı çok şükür.şimdi hala var ama yok denecek kadar az.gönlünü ferah tut.sağlıklı bebeklerde de görülebiliyor.dört farklı doktor da aynı şeyi söyledi.ben çok kötü zamanlar geçirdim çok yıprandım.sen sakin ol.bişey çıkmayacaktır inşallah.
bu çoookkk tatlıymışş, bayıldım, ben de böyle bir şey istiyorum işte bi özelliği olsun, olmadı anneme yaptıracağım artık, sağol canım paylaşım için
canim bana dr. igne vermisti o daha etkili imis beim de gebeiligin basinda 4 cikmisti igneden sonra referans araliklarindaki degerlere ulasti eskisi gibi sik olmasa da igneye devam ediyorum....dr. d vitaminin hizli bir sekilde artmayacagini soylemisti ayrica kime test yapsak degerler cok dusuk cikar demisti sen yine kullan ilacini canim...D vitamini alıyorum başından beri ama değerim 3'ten 25 'e çıktı ancak, orada kaldı
3 şişe damla bitti hala böyle, normali 25-80 arasıymış
blue canım bide fatma ana eli varmış orda bitkiymiş..suya koyuyormuşsun açılıyormuş..doğumu kolaylaştırıyormuş..belki duymuşsundur..
Hurma neye iyi geliyormuş? Doğum sancıları başlayınca kolay doğum olması için yendiğini duymuştum da
Canim cok sevindim senin adina insallah heyetinizde guzel gecer.Rabbim hepimizin evlatlarini korusun saglikla kucagimiza almayi nasip etsi.Kızlar günaydın ;
bu soru benim de kafami kurcaliyor alinca da iyi bir marka almak lazim gereksiz masraf yapmak istemiyorum umarim hemen emerler de ihtiyac duymayiz...kızlar günaydın,
bişey sorcam, göğüs pompası hakkında ne düşünüyosunuz ?
ben alıp doğuma bile götürmeyi düşünüyodum, hani emmezse ağzı tutmazsa falan, ilk sütleri kaçırmayım sağıp saklayım diye..
ama annecim ihtiyacın olursa al, acele etme, belki rahatça emecek, elinde kalır dedi..
sizce ?
canim akika kurbani ne demekmis ...Hurmada oksitosin hormonu çok fazla buda sütün gelmesini sağlayan hormon. Bende geçen ay 3 hurmaya Yasin okuttum. Dolapta bekletiyorum. Umreden gelenlerde zemzem suyu getirmişler 2oo ml şişede onları da saklıyorum, doğum çantama koyacağım. Duyanınız var mıydı bilmiyorum ama bebek doğduktan 7 gün sonra peygamber efendimiz (sav) torunlarına uygulatmış; bebeğin saçlarının tıraş edilmesini, ağırlığınca altın/gümüş verilmesi ve akika kurbanı kesilmesi. Hurmanın verilmesi de sünnet ya diğerlerini de uygulayacak olan var mı aranız da. Kızımda akika kurbanını biliyordum ama bu bebekte de saçların tıraş edilmesini ilk kez duydum.
annemde var bi tanede..ahahaaa bi türlü içiremedi kızlarınaevet canım hamile kalmadan önceki ay medineye gitmiştik oradan aldım:) baya var elimde, gönderme imkanım olsa valla dağıtırım herkese.
Canım adına çooook sevindim, gözün Aydın, çok hanım annesini doğmadan epey strese soktu ama doğunca eminim çooook akıllı bi bıdık olacakKızlar günaydın ;
Çok sevindim tekrar hamile kalmana inşallah sağlıkla kucağına alırsın. Benim de ayrıntılı ultrason sonucunda kalbinde parlaklık ve böbrek kanalında genişleme görüldü. Arkasından da FL ölçümleri geri çıkmaya başladı. Seni rahatlatabilecek kadar araştırma yaptım, doktor kapılarını aşındırdım :) İlk soracağım şey tarama testlerin nasıldı, burun kemiği ya da ense kalınlığı ile ilgili bir anormallikten bahsedildi mi? Bunlar temizse sakince haftaların geçmesini bekle 30 lu haftalardan sonra bunların kaybolacağını öngörüyor doktorlar.Ayyy kızlar bu topige yazdigimin bile farkinda değilim sadece arkadasin yazısını görünce ona sormak istedim.ama sizler alinti yapinca eski topigim oldugunu farkettim.evett bi zamanlar aranizdaydim hatta listeyi ilk ben hazirlamistim.ama bebeğim sağlıklı degildi ve biliyorsunuz bi cogunuz kurtaj olmuştum. Ama bi mucize oldu kurtajdan sonra hic adet olmadan hamile olduğumu ogrendik iki aylikti öğrendiğimde
Burada bana dua eden destek olan bir sürü arkadasim vardi hicbirinizi unutmadim.hatta birkac kez yazayim dedim ama belki unutmuslardir dedim.neyse kizlar iste cok şükür bir oğlum olacak ama gecen hafta kontrol canimi sıktı bebegimin bagirsaginda parlaklik ve kafasinda kist görüldü.
Kist önemli değilmiş ama bu parlaklik canimi sikti.simdi ankarada iyi bir perinatolog arıyorum. Ve daha önce yaşamış bana umut olacak birilerini.
Yine bana dualarinizi esirgemezseniz mutlu olurum.
canim akika kurbani ne demekmis ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?