2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
zaten erkeklerde genelde sıkıntı olmuyor yaş konusunda...adamlar 60 yaşında bile baba olabiliyor :)))) ben yumurta rezervimin düşeceğinden biraz endişeliyim..35 olmadan Rabbim nasip ederse 2.'yi düşünüyorum..tabi önce kuzularımızı sağlıkla alalım kucaklarımıza..biz ne kadar plan yapsakta bizden önce plan yapan Rabbim var...en güzeli akışına bırakmak...

Gözünüz aydın

bizimkiler de ihtiyacın olmayabilir diyolardı ama ben dayanamadım aldım.. bazen bebiş ilk başta ememiyorsa ya da sütün fazla geliyorsa sağmak gerekiyormuş.. ben bide çalışıyorum, inş ilk 6 ay oğlumla kalıcam ama sonrasında üniye dönmek zorundayım, o yüzden illaki lazım olur diye aldım..

çok güzel olmuş...güle güle kullan crycım

belmacım şükürler olsun çok çok sevindim hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza aldığımız günleri de paylaşmak dileğiyle..
sevgiler

Banada ayrıntılı usg de doktor bağırsakları parlak dedi. Ama sonra bazen cihaz böyle gösterebiliyor dedi. Kalbinizi ferah tutun deyip bizi rahatlattı. Bende çok üstünde durmadım. Her ne şekilde olursa olsun Rabbimin bize verdiği emanetler onlar. Doğmadan ne olduğunu bilemeyiz. Bilsek de değiştiremeyiz. Üzülmeyin üzülmeyelim. Dua edelim inş çok sağlıklı olur bebişlerimiz.

bu çoookkk tatlıymışş, bayıldım, ben de böyle bir şey istiyorum işte bi özelliği olsun, olmadı anneme yaptıracağım artık, sağol canım paylaşım için

rica ederim aslında yapımı kolay görünüyor ama ben bu konularda hiiç iyi değilimdir, arkadaşım sağolsun :) bi annene gösterirsin olmazsa instagramda böyle şeyler yapan birçok girişimci var, aklında olsun tatlım

D vitamini alıyorum başından beri ama değerim 3'ten 25 'e çıktı ancak, orada kaldı
3 şişe damla bitti hala böyle, normali 25-80 arasıymış
canim bana dr. igne vermisti o daha etkili imis beim de gebeiligin basinda 4 cikmisti igneden sonra referans araliklarindaki degerlere ulasti eskisi gibi sik olmasa da igneye devam ediyorum....dr. d vitaminin hizli bir sekilde artmayacagini soylemisti ayrica kime test yapsak degerler cok dusuk cikar demisti sen yine kullan ilacini canim...

blue canım bide fatma ana eli varmış orda bitkiymiş..suya koyuyormuşsun açılıyormuş..doğumu kolaylaştırıyormuş..belki duymuşsundur..

O bitkiyi annem getirmişti hac dönüşü ama geçen sene arkadaşım eminönünden mısır çarşısından sanırım almıştı. Bi kavanoza su koyuyorsun o kupkuru bitkiyi de içerisine koyuyorsun. O kupkuru dal el gibi açılıyor o yüzden adı fatma validemizin eliymiş :) Yanlış bilmiyorsam suya dua falan da okunuyor, doğum sancısı başladığında o sudan içiyorsun. Benim ölü doğumumda da yapmıştı annem. Rahim açılmasını hızlandırdığı, doğumu kolaylaştırdığını duydum :) belki mısır çarşısı dışında da vardır türkiyede de satılıyordur yani. Şehirlerinizdeki büyük aktarlara sorun isterseniz :)

Hurma neye iyi geliyormuş? Doğum sancıları başlayınca kolay doğum olması için yendiğini duymuştum da

Hurmada oksitosin hormonu çok fazla buda sütün gelmesini sağlayan hormon. Bende geçen ay 3 hurmaya Yasin okuttum. Dolapta bekletiyorum. Umreden gelenlerde zemzem suyu getirmişler 2oo ml şişede onları da saklıyorum, doğum çantama koyacağım. Duyanınız var mıydı bilmiyorum ama bebek doğduktan 7 gün sonra peygamber efendimiz (sav) torunlarına uygulatmış; bebeğin saçlarının tıraş edilmesini, ağırlığınca altın/gümüş verilmesi ve akika kurbanı kesilmesi. Hurmanın verilmesi de sünnet ya diğerlerini de uygulayacak olan var mı aranız da. Kızımda akika kurbanını biliyordum ama bu bebekte de saçların tıraş edilmesini ilk kez duydum.

Canim cok sevindim senin adina insallah heyetinizde guzel gecer.Rabbim hepimizin evlatlarini korusun saglikla kucagimiza almayi nasip etsi.

bu soru benim de kafami kurcaliyor alinca da iyi bir marka almak lazim gereksiz masraf yapmak istemiyorum umarim hemen emerler de ihtiyac duymayiz...

canim akika kurbani ne demekmis ...

evet canım hamile kalmadan önceki ay medineye gitmiştik oradan aldım:) baya var elimde, gönderme imkanım olsa valla dağıtırım herkese.
annemde var bi tanede..ahahaaa bi türlü içiremedi kızlarına ablam ve kız kardeşim sezeryandı..benimkide sezeryan...

Canım adına çooook sevindim, gözün Aydın, çok hanım annesini doğmadan epey strese soktu ama doğunca eminim çooook akıllı bi bıdık olacak

kızlar, bence çok önemli bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.
bebeğimin tırnağını ilk kez keserken bizlerin tırnak makaslarının minik versiyonunu kullanmıştım ve etini minicik kestim
o kadar üzüldüm ki! çok zor bence her seferinde uğraşmak. veee nuk'un bebek makasıyla tanıştım. sıfır kesme riski! kesinlikle herkese tavsiye ederim, ediyorum da önüme gelen bebekli ailelere, herkes dua ediyor :)

ilk önüme gelen linki kopyaladım göresiniz diye: http://www.annelutfen.com/urun/nuk-...j51tXUQnGtIPikAECnEPayZXSybaAnGkzPxoCjTjw_wcB

Çok sevindim tekrar hamile kalmana inşallah sağlıkla kucağına alırsın. Benim de ayrıntılı ultrason sonucunda kalbinde parlaklık ve böbrek kanalında genişleme görüldü. Arkasından da FL ölçümleri geri çıkmaya başladı. Seni rahatlatabilecek kadar araştırma yaptım, doktor kapılarını aşındırdım :) İlk soracağım şey tarama testlerin nasıldı, burun kemiği ya da ense kalınlığı ile ilgili bir anormallikten bahsedildi mi? Bunlar temizse sakince haftaların geçmesini bekle 30 lu haftalardan sonra bunların kaybolacağını öngörüyor doktorlar.

canim akika kurbani ne demekmis ...

evlat için kesilen şükür kurbanı canım. Erkek evlatta 2 adet, kız da 1 adet kesiliyor diye hatırlıyorum. Durumu olanlar 7. günü kestiriyor, durum uygun değilse daha sonra kesilebiliyor.
Google dan dinimizce yeni doğan bebek için yapılması gerekenler diye aratıp incele istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…