Canim benimki zaten ters suanda popo asagida kafa yukarda ama suanda yazarken hafif hafif pit pit yapiyo sipam :)
bir ıkı gün sonra tekrar hızlanır arada yapıyolar gelmeden bizi hazırlıyolar
Hurmada oksitosin hormonu çok fazla buda sütün gelmesini sağlayan hormon. Bende geçen ay 3 hurmaya Yasin okuttum. Dolapta bekletiyorum. Umreden gelenlerde zemzem suyu getirmişler 2oo ml şişede onları da saklıyorum, doğum çantama koyacağım. Duyanınız var mıydı bilmiyorum ama bebek doğduktan 7 gün sonra peygamber efendimiz (sav) torunlarına uygulatmış; bebeğin saçlarının tıraş edilmesini, ağırlığınca altın/gümüş verilmesi ve akika kurbanı kesilmesi. Hurmanın verilmesi de sünnet ya diğerlerini de uygulayacak olan var mı aranız da. Kızımda akika kurbanını biliyordum ama bu bebekte de saçların tıraş edilmesini ilk kez duydum.
Tatlım ben pompa ve süt saklama kabı olarak bunları aldım
Philips Avent SCF332/01 Natural Elektronik Göğüs Pompası
Philips Avent SCF612/10 Via Süt Saklama Kabı 10 Adet
Gecmesin özel e ya devlet hastanelerinin de böyle doktorlara ihtiyacı var. :)canım inşallah doktorun gelebileceği bir zamanda olur. necati bey neden özele geçmiyor acaba:) valla onun bu ilgisi bile yeter hastaların ona gitmesine..
canim akika kurbani ne demekmis ...
Ayy çok sevindim çok şükür kaç gündür aklımız sendeydiKızlar günaydın ;
Eşim bugün cvs testini almaya gitti rabbime hamd olsun temiz çıktı. Doktor demiş ki bundan sonra bebeğin usg deki durumunu kontrol etmeye devam edeceğiz. Umarım 9 temmuz haftaya perşembede ki heyetimiz de güzel geçer. Ben bu stresle nasıl erken doğum yapmadım ona şaşırıyorum zaten. hepinize hayırlı sabahlar..
Hastanelerde süt sagma makinasi oluyor.benim kızım ilk emmedigi icin orada sagdim.hemsire 3 saatte bir odama getiriyordu.ama yinede hemen almayin.ihtiyac olursa alin bence.kızlar günaydın,
bişey sorcam, göğüs pompası hakkında ne düşünüyosunuz ?
ben alıp doğuma bile götürmeyi düşünüyodum, hani emmezse ağzı tutmazsa falan, ilk sütleri kaçırmayım sağıp saklayım diye..
ama annecim ihtiyacın olursa al, acele etme, belki rahatça emecek, elinde kalır dedi..
sizce ?
Dolap konusunu istanbul da ki duruma bıraktım. Tırnak makası ni bende tek olarak almayi düşündüm törpü yada makas kullanmam galiba birde ikili taraklardan alicam. Dün biberonlara baktım ikili mi alsam yeni doğan set mi alsam karar veremedim avent alicam bu arada. Ateş ölçer i temassiz düşünüyorum yada burda ki medikal tanidiklardan bakicam. Aklıma yatan bulmazsam Braun temassız alicam. Gecelikleri de bu hafta sonu halletmeyi düşünüyorum ama erken mi bilmiyorum sanırım bi eksik kalmamış :))canım bence dolap konuusnda acele etme, dediğin gibi bi kesinleşsin bazen lojmanlar çok küçük olabiliyor ya da kendi dolabı olabiliyor, o zaman sıkıntı olabilir. şimdilik idare et derim ben.. eşinin ailesi de içinden geliyorsa alsın bişeyler, bence istekte bulunma.
ateş ölçer olarak braun'un kulaktan ölçerini kullanıyoruz biz memnunuz. tırnak makası olarak ben oğluma bebedor'unkini almıştım 4 yıldır hala kullanıyoruz:) sağlam bi sıkıntısı yok. törpü vs kullanmadım ben, içinde bi makas da vardı onu da kullanmadım. ihtiyaç duymadım hala duruyor. zaten minik set oluyor onlar. törpüsü tırnak makası ve makası ile birlikte.
deterjan konusunda bazısı sabun tozu diyor bazısı sıvı deterjan. ben sabun tozu kullanmıştım ilk aylar. memnundum da. hacışakir kullanmıştım. roxy dalan varmış sanırım şimdi onu öneriyorlar. ben de henüz bakmadım markete..
kendin için gecelik sabahlık terlik ve hasta bezi unutma..
benım 50 lık yuklemem 162 cıktı
100 luk ıctım ama test yapılamadan kustum..dayanamadım...o yuzden sonuç ne bılmıyorum bende
bizde yeni evlendik, millet o kadar uğraşıyor hemen olmuyor diye rahattık ki ben hamile kaldım :) kasım da evlendik aralıkta gebelik, geleceği varmış oğlumun :) yoksa bir yıl daha beklemiyorduk kendisini...
Ben de aynılarını aldım ama bir sorum var :) bu kadarcık süt saklama kabu yeter mi? :) poşetlerden de al diyor arkadaşlarım ama kuzenim de poşet koku yaptı bence kaplardan al bi paket daha diyor. Kafamı karıştırıyorlar yaa
Evet saç traş ediliyor,agirliginca altin para veriliyor.biz traş ettirmedik. kizimin saclarini hiç kestirmedim ,ama eşim para verdi.saç dedigin çok az tutuyor onun üstünde bir para verdim demisti.Hurmada oksitosin hormonu çok fazla buda sütün gelmesini sağlayan hormon. Bende geçen ay 3 hurmaya Yasin okuttum. Dolapta bekletiyorum. Umreden gelenlerde zemzem suyu getirmişler 2oo ml şişede onları da saklıyorum, doğum çantama koyacağım. Duyanınız var mıydı bilmiyorum ama bebek doğduktan 7 gün sonra peygamber efendimiz (sav) torunlarına uygulatmış; bebeğin saçlarının tıraş edilmesini, ağırlığınca altın/gümüş verilmesi ve akika kurbanı kesilmesi. Hurmanın verilmesi de sünnet ya diğerlerini de uygulayacak olan var mı aranız da. Kızımda akika kurbanını biliyordum ama bu bebekte de saçların tıraş edilmesini ilk kez duydum.
evlat için kesilen şükür kurbanı canım. Erkek evlatta 2 adet, kız da 1 adet kesiliyor diye hatırlıyorum. Durumu olanlar 7. günü kestiriyor, durum uygun değilse daha sonra kesilebiliyor.
Google dan dinimizce yeni doğan bebek için yapılması gerekenler diye aratıp incele istersen.
canım biz çalışan anneler için gerekli olacak sanırım yorumlar o yönde ben de senin gibi 5. aydan sonra kısmetse çalışmaya başlayacağım tedarik edeyim...dün de misk link atmıştı gitti gidiyordan göğüs kalkanı sipariş verdim, eksiklerim bitmiyor çok geç kaldım sankiTatlım ben pompa ve süt saklama kabı olarak bunları aldım
Philips Avent SCF332/01 Natural Elektronik Göğüs Pompası
Philips Avent SCF612/10 Via Süt Saklama Kabı 10 Adet
evet oldukça erken ama 3 senedir birlikte yaşıyorduk, evlilik pek b'şey değiştirmedi hayatımızda, bebek ve rutin aile ziyaretleri dışında...:)) oooo sizin çok erken olmuş.. aslında bi süre evliliğin oturması eşlerin birbirini dha ii tanıması için beklenebilir ama olsun allah nasip etmişse bir bildiği vardırbiz evleneli 4 sene oldu , ama malum bnm doktoram nedeniyle bebiş konusuna hiç girmioduk, ama allah nasip etti.. inş sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz tatlım
Ne güzel yazmışsın çok teşekkür ediyorum. Burası olmasa ya catlardim yada kafayı yerdim sanırım :) ilk zamanlar da daha hassas daha alingandim. Daha çok takiyordum. Şimdi daha az. Yapılanlar unutulmuyor degismiyorda. Tek zoruma giden 3 yıllık evliyim 3 yıldır 1 kere bile gorusmedim ama bunlara sorsan öyle değil. Aman neyse Allah a havale ediyorum..canım hamileliğin de etkisiyle çok hassas bir dönemdesin, normalde 1 takacaksan şimdi 3 takıyorsun bu normal. ama kendi ailelerimizi seçemediğimiz gibi eşlerimizin ailelerini de seçemiyoruz. herkesin belli seviyede anlaşamadığı durumlar oluyor. o yüzden en güzeli asgari seviyede görüşüp onları olduğu gibi kabul etmek. zamanla insan bunu öğreniyor, evliliğin ilk yıllarında daha bir beklentili oluyor insan ama sonra alışıyor. ilişki de oturuyor zamanla. bak ne güzel annenin yanındasın, henüz bebişin doğmadı, memleketindesin, yani hala bir derece özgürsün:) göle git harputa git kebana git, bu zamanın keyfini çıkar ya, düşünme şunları. ne gerek var? sonrasında çok pişman olursun. yalan söylüyorsa kendi günahı değil mi? nikahına gelmediyse senin değil kendi oğullarının nikahına gelmemişler, bırak da eşin dert etsin bunu.
canım sağ ol yazdığın için çok güzel bir sünnetmiş heyecanlandım doğrusu ,Rabbim nasip ederse 7. gün kurbanı kesip kızımın ismini kulağına okutmayı düşünüyorum iyi ki burada muhabbeti açıldı ben de baktım internetten maneviyatı yüksek bir sünnet uygulamasıymış...Kitaptaki bilgiyi yazayım mı :))
Yeni doğan çocuğun başındaki saçına arapçada akika denirmiş. Akika kurbanı kesildiği gün çocuğun saçı traş edildiği için de kurbana da akika adı verilmiş. Kız ve erkek farketmeksizin tek kurban kesilmesi yeterliymiş ama erkek çocuk için iki kurban kesilmesi gerektiğini söyleyenler de varmış. Bu kurban kesileceği yere götürülürken duası okunurmuş (netten bakabilirsiniz çünkü arapçası yazıyor bendeki kitapta).
Akika kurbanının kemikleri kırılmazmış, yalnızca ek yerlerinden ayrılır öyle pişirilirmiş. Bu kurbandan ev halkı yiyebiliyor adak kurbanı gibi değilmiş. Sadaka olarak dağıtılabilirmiş de.
Akika kurbanının kesilmesi çocuğun afet ve belalardan korunması için önemliymiş diye çevremden de duymuştum ben :)
Canım tatile denk gelse de vermemiz gerekiyormuş.Öğretmen annişlerr, bi sorum var umarım bilen çıkar. 37. Haftamız yaz tatiline denk geliyo çoğumuzun, yine de çalışamaz raporu alıp okula vermek gerekecek mi yoksa eylül 1 de mi rapor alıp vericez??
Çok güzel bilgiler çok teşekkürler kitabın adı ne ?Traş ettirmeden yani saçlarının ağırlığına bakmadan tahmini olarak hatta biraz fazlasını verenlerini biliyorum ben. Okuduğum kitaptan öğrendiklerimi yazayım belki sizlerinde unuttukları vardır :)
-çocuk doğunca ilk görüldüğünde kelimei tevhid okuyup yüzüne üflenirmiş (nazar ve şeytanın şerrinden emin olsun diyeymiş dediler)
-ezanı hepimiz biliyoruzdur :) sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunurmuş
-çocuğun doğum haberini getirene hediye vermek sünnetmiş :) (ben takibimi yapan doktorumla doğum yapmak istiyorum inşallah nasip olursa. Doktorm için ufak bi hediye hazırlamayı düşünüyorum, hemşirelere yardımcı olanlara da ufak bahşiş verilirmiş dediler)
-peygamber efendimiz hz fatıma validemiz doğum yaptığında çocuğun sarı bir beze sarılmasına kızmış, sarı bezi atıp beyaz bir beze sarmış. (Ben bundan sarı örtüye sarma adetinin yanlış olduğunu çıkardım)
-peygamber efendimiz tahnik yani bebeğin damağının bir yiyecekle ovulmasını 3 adet acve türü hurma ile yaparmış. Dün konuşulmuştu bu :) gene bu tahnik öncesi bebeğin ağzına birşey verilmemesi konusunda da hz fatıma validemizi uyarmış.
-peygamber efendimiz yeni doğan çocuğun sağ kulağına ihlas suresini okurmuş (ibni rezin'in müsned'indeki rivayete göre diye yazmışlar kitapta)
-ilk emzirmenin sağ göğüsten yapılması daha iyiymiş.
-"her çocuk akikası karşılığında alınmış bir rehindir" hadisini duymuşsunuzdur. Akika kurbanı çok önemliymiş. Akika kurbanının kesilmesinden sonra saçlarının traş edilmesi ve saçlarının ağırlığınca altın ya da gümüş sadaka verilmesi sünnetmiş. Yedi günlükken traş edilip sadakasının verilmesi durumunda zeki olacağı rivayet edilirmiş :)
Bunların haricinde bebeğin kırkı çıkana kadar okunacak dualar yazıyor. Mesela her gün yusuf suresi okunursa ahlakı güzel olurmuş gibi. Onları da yazarım sonradan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?