- 7 Aralık 2014
- 1.252
- 1.353
- 158
canım ne güzel Rabbim aratmadan göndermiş oğlunu kalan zamanı da sağlıcakla geçirmeniz dileğiyle...topiğin ilk zamanları listemizi yapıp emeğin geçmişti nasıl unutalım dimi ama:))Ayyy kızlar bu topige yazdigimin bile farkinda değilim sadece arkadasin yazısını görünce ona sormak istedim.ama sizler alinti yapinca eski topigim oldugunu farkettim.evett bi zamanlar aranizdaydim hatta listeyi ilk ben hazirlamistim.ama bebeğim sağlıklı degildi ve biliyorsunuz bi cogunuz kurtaj olmuştum. Ama bi mucize oldu kurtajdan sonra hic adet olmadan hamile olduğumu ogrendik iki aylikti öğrendiğimde
Burada bana dua eden destek olan bir sürü arkadasim vardi hicbirinizi unutmadim.hatta birkac kez yazayim dedim ama belki unutmuslardir dedim.neyse kizlar iste cok şükür bir oğlum olacak ama gecen hafta kontrol canimi sıktı bebegimin bagirsaginda parlaklik ve kafasinda kist görüldü.
Kist önemli değilmiş ama bu parlaklik canimi sikti.simdi ankarada iyi bir perinatolog arıyorum. Ve daha önce yaşamış bana umut olacak birilerini.
Yine bana dualarinizi esirgemezseniz mutlu olurum.
Peki 37 ye girince mi alıcaz yani 36 içinde? Yoksa 37+0 da mı almak gerekicek bilgin var mıCanım tatile denk gelse de vermemiz gerekiyormuş.
evet oldukça erken ama 3 senedir birlikte yaşıyorduk, evlilik pek b'şey değiştirmedi hayatımızda, bebek ve rutin aile ziyaretleri dışında...
canım biz çalışan anneler için gerekli olacak sanırım yorumlar o yönde ben de senin gibi 5. aydan sonra kısmetse çalışmaya başlayacağım tedarik edeyim...dün de misk link atmıştı gitti gidiyordan göğüs kalkanı sipariş verdim, eksiklerim bitmiyor çok geç kaldım sanki((
yok tekrarlamayalım dedı doktorGecmis olsun gercekten 50liligin bile tadi berbattı tekrarlayacaklar mi testi peki
37+ imiş canım. Ben de haftaya 32+ olduğumda ilk raporu alacağım inş.Peki 37 ye girince mi alıcaz yani 36 içinde? Yoksa 37+0 da mı almak gerekicek bilgin var mı
of bu yaş muhabbeti hepimizin derdi canım ben de 33 yaşımdayım 2 düşük yaptım daha önce...önce lisans sonra yüksek lisans derken yaş oldu 33 ben de hemen 2. çocuk istiyorum ama sezeryan olacağım için ara da vermek lazım genç anne olanlar çoook şanslı...Bende 33 yaşındayım canım seneye tekrardan düşünüyorum allah izin verirse fazla bir zamanım kalmadi
canım 31+ zaten 32.hafta yapıyor eğer 32+ da alırsak 33. hafta yapmış olmaz mı ben de rapor alacağım kafamda netleştiremedim durumu...37+ imiş canım. Ben de haftaya 32+ olduğumda ilk raporu alacağım inş.
Sınır 140,seninki biraz ustunde ama yüksek sayilmaz,hele bana göre :)Kızlar bugün 30 +6 oldum. Daha önce şeker yüklemesi yaptırmamıştım. Yeni doktora geçtim o da yaptırmamı istedi. Bugün yaptırdım 50 gr ilk 144 çıkmış sonuççok mu yüksek ?? Bilen varsa yazabilir mi lütfen?
canım bildiğim kadarıyla sınır 140 yediklerine biraz dikkat edersen düşer...Kızlar bugün 30 +6 oldum. Daha önce şeker yüklemesi yaptırmamıştım. Yeni doktora geçtim o da yaptırmamı istedi. Bugün yaptırdım 50 gr ilk 144 çıkmış sonuççok mu yüksek ?? Bilen varsa yazabilir mi lütfen?
calisyrm ama öğretmenliğe gecersm yarım gün çalışcm çok zorkanmam ins2.5 yaş iyi canım birbirlerine arkadaş olurlar, çalışmıyorsan çok zorlanmazsın ama çalışırken çok zor oluyor çocuk büyütmek.. araları 1.5 yaş olanlar bile var, 2.5 yaş gayet normal..
gözün aydın çok sevindim. bundan sonra artık birbirinizi üzmeyin annesiKızlar günaydın ;
Eşim bugün cvs testini almaya gitti rabbime hamd olsun temiz çıktı. Doktor demiş ki bundan sonra bebeğin usg deki durumunu kontrol etmeye devam edeceğiz. Umarım 9 temmuz haftaya perşembede ki heyetimiz de güzel geçer. Ben bu stresle nasıl erken doğum yapmadım ona şaşırıyorum zaten. hepinize hayırlı sabahlar..
inşallah bebişler de bize benzer de, bol bol gezeriz :)eee o zmn sizin de vakit gayet normalmişbebiş olunca ister istemez sosyal hayat bi süre geri planda kalıyor.. ama siz de bizim gibiydiniz bol bol gezdik, artık bi süre bebiş büyütüp, sonra onunla gezmelere başlarız inş
canım ellerine sağlık not ettim inşallah uygulayabilirim...Traş ettirmeden yani saçlarının ağırlığına bakmadan tahmini olarak hatta biraz fazlasını verenlerini biliyorum ben. Okuduğum kitaptan öğrendiklerimi yazayım belki sizlerinde unuttukları vardır :)
-çocuk doğunca ilk görüldüğünde kelimei tevhid okuyup yüzüne üflenirmiş (nazar ve şeytanın şerrinden emin olsun diyeymiş dediler)
-ezanı hepimiz biliyoruzdur :) sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunurmuş
-çocuğun doğum haberini getirene hediye vermek sünnetmiş :) (ben takibimi yapan doktorumla doğum yapmak istiyorum inşallah nasip olursa. Doktorm için ufak bi hediye hazırlamayı düşünüyorum, hemşirelere yardımcı olanlara da ufak bahşiş verilirmiş dediler)
-peygamber efendimiz hz fatıma validemiz doğum yaptığında çocuğun sarı bir beze sarılmasına kızmış, sarı bezi atıp beyaz bir beze sarmış. (Ben bundan sarı örtüye sarma adetinin yanlış olduğunu çıkardım)
-peygamber efendimiz tahnik yani bebeğin damağının bir yiyecekle ovulmasını 3 adet acve türü hurma ile yaparmış. Dün konuşulmuştu bu :) gene bu tahnik öncesi bebeğin ağzına birşey verilmemesi konusunda da hz fatıma validemizi uyarmış.
-peygamber efendimiz yeni doğan çocuğun sağ kulağına ihlas suresini okurmuş (ibni rezin'in müsned'indeki rivayete göre diye yazmışlar kitapta)
-ilk emzirmenin sağ göğüsten yapılması daha iyiymiş.
-"her çocuk akikası karşılığında alınmış bir rehindir" hadisini duymuşsunuzdur. Akika kurbanı çok önemliymiş. Akika kurbanının kesilmesinden sonra saçlarının traş edilmesi ve saçlarının ağırlığınca altın ya da gümüş sadaka verilmesi sünnetmiş. Yedi günlükken traş edilip sadakasının verilmesi durumunda zeki olacağı rivayet edilirmiş :)
Bunların haricinde bebeğin kırkı çıkana kadar okunacak dualar yazıyor. Mesela her gün yusuf suresi okunursa ahlakı güzel olurmuş gibi. Onları da yazarım sonradan :)
amann nedense hiçtorun torba nmerakım yokooo fazla rahattır hatta :) şans mı şansızlık mı bilemiyorum duruma göre değişiyor :) ama artık erkekler için 40 yaş normal, belki torun torbaya karıştığımızı göremeyiz o ayrı konu, bizim bilebileceğimiz b'şey de değil zaten :)
aynen canım en mühim olan bebişlerimizin sağlığı...akşam eşim diyor ki ne eksikse hemen sipariş verelim gelsin bitsin diyor,ben de dedim ki her gün yeni şeyler öğreniyorum dolayısıyla listem hep güncel kalıyor...okul zamanı çok vaktim yoktu şimdi yeni yeni toparlamaya başladım ama yetiştirim inşallah...hiç endişelenme canım hepsini halledersin, kesin olarak karar verdiklerini netten araştır, fiyatlar çok değişken olabiliyor, bulduğun en uygun yerden al, netten sipariş verince git gel de olmuyor.. öyle öyle herşey tamamlanır yeterki bebişler sağlıkla gelsin
Traş ettirmeden yani saçlarının ağırlığına bakmadan tahmini olarak hatta biraz fazlasını verenlerini biliyorum ben. Okuduğum kitaptan öğrendiklerimi yazayım belki sizlerinde unuttukları vardır :)
-çocuk doğunca ilk görüldüğünde kelimei tevhid okuyup yüzüne üflenirmiş (nazar ve şeytanın şerrinden emin olsun diyeymiş dediler)
-çocuğun doğum haberini getirene hediye vermek sünnetmiş :) (ben takibimi yapan doktorumla doğum yapmak istiyorum inşallah nasip olursa. Doktorm için ufak bi hediye hazırlamayı düşünüyorum, hemşirelere yardımcı olanlara da ufak bahşiş verilirmiş dediler)
-peygamber efendimiz hz fatıma validemiz doğum yaptığında çocuğun sarı bir beze sarılmasına kızmış, sarı bezi atıp beyaz bir beze sarmış. (Ben bundan sarı örtüye sarma adetinin yanlış olduğunu çıkardım)
-peygamber efendimiz tahnik yani bebeğin damağının bir yiyecekle ovulmasını 3 adet acve türü hurma ile yaparmış. Dün konuşulmuştu bu :) gene bu tahnik öncesi bebeğin ağzına birşey verilmemesi konusunda da hz fatıma validemizi uyarmış.
-peygamber efendimiz yeni doğan çocuğun sağ kulağına ihlas suresini okurmuş (ibni rezin'in müsned'indeki rivayete göre diye yazmışlar kitapta)
-"her çocuk akikası karşılığında alınmış bir rehindir" hadisini duymuşsunuzdur. Akika kurbanı çok önemliymiş. Akika kurbanının kesilmesinden sonra saçlarının traş edilmesi ve saçlarının ağırlığınca altın ya da gümüş sadaka verilmesi sünnetmiş. Yedi günlükken traş edilip sadakasının verilmesi durumunda zeki olacağı rivayet edilirmiş :)
Bunların haricinde bebeğin kırkı çıkana kadar okunacak dualar yazıyor. Mesela her gün yusuf suresi okunursa ahlakı güzel olurmuş gibi. Onları da yazarım sonradan :)
favorilerime ekledim mesajını...bildiklerim vardı diğrelerinide unutmayayım..müsait olunca not edecem..mersiii canım :)Traş ettirmeden yani saçlarının ağırlığına bakmadan tahmini olarak hatta biraz fazlasını verenlerini biliyorum ben. Okuduğum kitaptan öğrendiklerimi yazayım belki sizlerinde unuttukları vardır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?