2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım açlığıni olc onu not et kahvaltı yada yemek yedikten bir saat sonra ölçülerini bir hafta yaz sonra doktoruna ilet

Aminn canimmm insallahh guzel haberlerle donerizz..Aaaa öylemii ayni soruyu sormusuz Cok merak ediyorum kizim kac kg oldu haberleselim canim yarin
al benden de o kadar canim kg. ve boyu ne kadar iyi mi vs. yarin guzel haberler veriririz insallah canim...

Vajinamin hemen üzerinde hissediyorum, ayaklariyla vurdugunda idrar kaciracakmisim gibi oluyor, boyle vajinadan baloncuk cikiyor gibi tuhaf bi his,ama korkmuyorum artik alistim
Cm aynı his bendede uzuun zamandır oluyor :)dr normal ddi

Aa ben de kantaronlu zeytinyağı sürmek istiyordum ama doktoruma sormayı unutmuştum. Siz sordunuz mu? Bi zararı varmıdır diye emin olamadım
Sordum canm doktorum sürebilirsin dedi ama sende bi doktoruna Danış ben kullaniyorum şuanda bi degisiklik farketmedim ama iyi geliomus yaniklara flnda o yüzden kullaniyorum

Kızlar sanırım azcık çatlamış göbeğimin altı (
Çok üzüldüm ve ağlıyorum ( Çok moralim bozuldu
Cnm kakao kremi kullansana bna çok iyi geldi ,kilo alıp vermeden bnm çok çatlağım var yani çatlamaya meyilliyim ama karnımda bişiy yok

Cnm kakao kremi kullansana bna çok iyi geldi ,kilo alıp vermeden bnm çok çatlağım var yani çatlamaya meyilliyim ama karnımda bişiy yok

Nerede satılıyor canım bir de markası ne
Alıp kullanayım bari bu kremler bi işe yaramıyormuş demekki

Vajinamin hemen üzerinde hissediyorum, ayaklariyla vurdugunda idrar kaciracakmisim gibi oluyor, boyle vajinadan baloncuk cikiyor gibi tuhaf bi his,ama korkmuyorum artik alistim
Geçtiğimiz cumartesi bende aynen öyle hissediyodum hatta oturduğu yerden zipliyordum diyebilirim ama dün Dr gittim ve donmus baş aşağı

Maşallah topiği doğum heyecanı sarmış bende henüz alışverişe başlamayanlardanım. Bayramdan sonra kız kardeşimle birlikte eksiklerimi alıcam. Kızımda yapmış olduğum listeyi sizinle paylaşayım. Kızım mayıs bebeğiydi ve ilk bebekti listeyi ona göre yapmıştım hiç değişiklik yapmadan sizinle paylaşayım, eksik yada listede olmayanları benide etiketleyip yazarsanız aklıma gelmeyenleri eklerim. Tüm yazılanları okuyamıyorum maalesef sayfaların çoğunu atlıyorum.

ALINACAKLAR
Bebek Gereçleri

Beşik
Bebek yatağı-Ortopedik
Uyku seti
Bebek yastığı-Boğulmayı önleyici
Dönence
Bebek Çantası-Sırt çantası tipinde al
Çocuk Arabası
Puset
Ana Kucağı

Banyo ve Bakım Ürünleri

Banyo Küveti
Banyo Kovası
Banyo Tası
Bebek Yıkama Süngeri
Başlıklı Havlu
Bebek Şampuanı- Sebamed, Dalin
Saç Fırçası-Bebedor
Tarak-Bebedor
Tırnak Makası
Vücut termometresi-Koltuk altı
Bebek Bezi-Bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
Islak mendil-Prima, Dalin, Huggies
Pişik Kremi-Sebamed, Hametan
Bebek Yağı-İlk 1 ay kullanılmamalı (Sebamed)

Hijyen ve Beslenme
Biberon-Damlalık
Emzik ve koruyucu kutusu-(özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)
Emzik Zinciri
1 adet Mama Kaşığı Süt Emmezse yada gaz giderici bitki çayı içirmek için
Biberon Fırçası
Burun Aspiratörü-otribebenin nazal aspiratörü
Kirli Çamaşır Torbası

Giyim
2-3 adet Kısa kollu body Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı (0-3 ay)
2 adet Ayaklı ve uzun kollu tulum Penye
3-4 adet Ayaklı pijama altı Penye
4-5 adet Uzun kollu body Yukardakiyle takım halinde satılıyor
3-4 adet Çorap
2 adet Battaniye Penye 1 adet Peluş
7-8 adet Önlük Penye Küçüklü büyüklü
3 adet Mermerşahi (tülbent) bez büyük
10-12 adet Mermerşahi (tülbent) bez Küçük-Kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
2 adet Hastane Çıkış Takımı

HASTANEYE GÖTÜRÜLECEKLER

Bebek
2 adet Hastane Çıkış Seti 1 battaniyeli takım
2 adet Yelek
1 adet Hırka
2 adet Patik
2-3 adet Çorap
Ağız Bezi
1 adet Battaniye Penye
1 adet Alt Değiştirme Örtüsü
Bebek Bezi Yeni doğan bebek bezi (1 numara olan 15 gün kullanılıyormuş sonra hemen 2 numaraya geçiliyormuş bu nedenle 1 paket al)
2 paket Islak Mendil
Pişik Kremi
Biberon- Damlalık Süt olmazsa
Ana Kucağı
Bebek Şekeri
Emzik
3-4 adet Önlük
1 adet Ayaklı Pijama
1 adet İç Zıbın Takımı
1 adet Alttan çıtçıtlı body
Çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için)
Küçük Kuran Bebeğin yastığının altına koymak için

Anne
Kadın Pedi
2 adet Emzirme Sütyeni Penye
3 adet Atlet
4-5 adet Külot Kullan at şeklinde ucuz olanlarından
Renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için
Göğüs Pedi Ya da avent göğüs kalkanı
Göğüs Kremi
3 takım Pijama/Gecelik Kısa kollu
4 adet Çorap Pijamalara uygun
1 adet Havlu Koyu Renkli
Deodorant/parfüm
Diş fırçası
Diş macunu
Fırça, tarak
Islak mendil, kolonya
Kâğıt havlu, peçete, tuvalet kağıdı
Kirli Çamaşır Torbası
El&Vücut Nemlendirici
Toka Kırmızı saç bandı (ev için)
Sabun ve
Antibakteriyel jel Hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için
Plastik tabak, bardak, çatal, kaşık
Yatak koruyucu Su geçirmez (Doğum öncesinde kullanmaya başla)
(uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)
Süt arttırıcı çay Humana still tee
Şarj aletleri, kamera, fotoğraf makinesi
Kıyafet Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet(emzirmeye uygun olmalı)
Eşarp
Terlik
Yelek, Patik vb. (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun)
Hurma
Not: Hastaneye giderken hamilelik süresince yapılan analiz dosyanı götür.

Bu arada kızlar aklıma bir kaç şey geldi paylaşmadan edemicem. Kızım doğduktan sonra ilk kakasını yaptığı bezi annem atmamış eve getirmiş benim haberim yoktu. Kızımın 6. günü genital bölgesinde kırmızı sinek ısırığı gibi bir yer oluştu. Pişik değildi. Anneme sordum oda ben bezini sakladım onu yıka geçer dedi. Meğerse bebeğin kırkı çıkmadan bebeğe kirli biri bakarsa bebekte olurmuş. hakikaten de bezi öğlen yıkadım akşama o kırmızılık geçmişti inanamamıştım. Sizde atmayın saklayın ilk kakalı bezini aklınızda olsun.
Diğeride bizde göbek düşünce tuzlama yaparlar. Ben o seramoniyi çok severim. O zaman bir arkadaşımda gelmişti. Bebeğin sırtını avuç içinizle ovun sırt dikeni çıksın demişti. Annem bile bilmiyormuş. Yıkarken hafifçe ovunca sırtında dikene benzer simsiyah kalın kıllar çıktı. http://www.saglikbilgisi24.com/bebeklerde-sirt-dikeni-nedir-zararli-midir-ne-yapilmalidir linkte attım size aynı buradaki gibi. Onlar bebeği yatarken rahatsız edermiş her banyoda ov ama kesinlikle cımbızla vb. ile temizleme kendisinin dökülmesi lazım demişti arkadaşım.

Bu sırt dikeni dediğin şey beni ürküttü desem nasıl çıkardınız siz? Sert mi ovdunuz sonra o tüyleri nasıl temizlediniz? Ne kadar zamanda döküldü? Sertlerse canını yakmadı mı? Peki her bebekte oluyormuymuş? Doktorların eli armut mu toplamış ya çevremden hiiiiiiiç duymadım ki o kadar çocuk doktoru kuzenim var birisi bile bahsetmemişti. Ay nasıl ovcaz ki el kadar bebeğin sırtını hadi ovduk çıkarlarsa napıcaz ben çekemem kılını falan canı yanmaz mı yaa

Su kakali bez olayını duymustum hatta tembihledim anneme eşime atmayacaklar ama sırt dikendikenini hiç duymamistim canım çok sasirdimmm

Cnm panikleme lütfen çok gereksiz bir konu kafaya takmana degmez onlar diken değil tüy ve hiçbir şekilde bebeğe bir zararı yok okumadın varsay o yazıyı çünkü birçok kişi bilmez ki bilmemen de bebeğe zarar verici bir durum değil sakin ol okuduklarını unut gitsin..

Cnm paylaşımın güzel bilgilendirici olmuş ama sırt dikeni kısmı gereksiz olmuş yanlış anlama sakın sadece bilmeyen arkadaşlar panik olmuş ve okuyan birçok arkadaş emin ol bilmiyordur.. Kesinlikle zararlı bir durum degil o durumu bilmeden büyüyen milyonlarca bebek var, hamilelik takıntılı bi süreç ve çoğu arkadaşın ilk bebeği o yüzden açıklama yapmak istedim kimse paniklemesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…