2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım sakincadan değil de riske atamayiz kıymetli gebelik sizinki dedi
Canım benim de tüp bebek ama doktor bana hiç öyle birşey demedi.. Bebek anne karnına düştükten sonra her bebek gibi gelişiyor, tüp bebek oldu diye riskli mi oluyor yani ? Çok saçma geldi bana..
Aşılama ile yıllar sonra gebe kalanlar da var onlar normal doğum yapabiliyor da tüp bebek olanlar neden yapamasın ?
Sadece transfer işlemi yapılıyor gerisi normal bir gebelik..
Başka doktorla görüştün mü peki ?
Bana sadece epidural i sordular ben hayır dedim, haftaya kontrolüm var bakalım ne diyecek..
Allah kolay doğumlar nasip etsin herkese dua ediyorum.

Kızlarr. Hepinizin beni anlayacagı bir durumla karsı karsıyayım. Eminönüne geldim ya. Gelirken yasadıklarım çok dramatik. Bi kere metroda iki kişi üç kişilik yer kaplayarak oturuyordu bi amca söyledi. Dedim kayar mısınız. Anca kayıp oturmama izin verdiler. Asansöre gittim. Yaslı engelli veya hamile olmayan yas ort 40 olan bi grup yüzüme baka baka cıktı. Biri de gelin ben iniyim demedi. Şahsen ben olsam derdim. Metrodan indim marmaraya bindim. Yer vardı şükür. Ama yine asansörde 13 kişi doldu. Engelli yoktu ama yaslı vardı en azından. Biçok da genç vardı. Amcanın teki beni aldırmak için gecleri indirdi. Ben de rahatsız oldum belki hastalıkları vardır vs ama çocuklar güzel güzel indi ama sorun kalanlar arasında bi adamla kadının amcaya o cocukları indirmesine verdiği tepkiydi. Ben de binmeyeyim siz binin dedim çocuklara. Suclu ben oldum. Benim hamileliğim oldu. Ya ayıp ya. İnsanlık kalmamış çocugu indirmeyi ben de istemem ama kadınla adam nasıl böyle bir tepki verirler. Ne tarz bi düşünceleri var. Hamilelere verilmiş bi hak nasıl beni ayakta bekletmeyi istersin bi de bunu tepkinle gösterirsin. Niye biliyor musunuz? Çıkmışım ya bu halde. Gezecekken geziyor 5 dk yeni asansörü mü beklemiyor diye düşünüyorlar. Bi de bunlar sözümona dıştan modern gözüken insanlar. İnadına topluma cıkıyoruz hamile arkadaslarımm. Bu ülkeyi biz düZeltemeyiz belki ama alışırlar belki. Kızımda yazık gerildi. Hiç olmadıgı kadar gerdi karnımı

Canım pelur kağıdının resmini atabilir misin ? Nasıl bir şey?

Canım bu attığım linkteki gibi. Ama ben bu fiyata almadım, 15 tanesi iç içeydi 6 liraya aldım. Şu ponpon çiçekler var ya asılan onlardan yapmak için aldım ben. (İstanbuldaysan gidecek olursan kızılhanın girişinde sağdaki dükkandan aldım) Sonradan bi dükkanda hazır katlanmışları vardı, yaparken elimde bi örnek olsun diye katlanmışlarından da aldım o da 3 liraya aldım (bu dükkan hanın içerisinde değildi, kızılhan sokağın girişine yakın sağdaki bi dükkandı)
https://gilika.com/category/119/pelur-kagitlar.html

Kızlar Günaydın mutlu haftasonları..
Bütün gece yatakta debelendim durdum. Terledim suan da resmen sıcaktan fenalık geçiriyorum erken mi başladı bu sıcak basmalari (

Canım bende de aynı durum var.Sıcaklar çok rahatsız ediyor beni. Ödem oluyor bu aralar sıcak yüzünden. Eşim evde üşüyor ben üzerimde ne varsa atıyorum.

BAna otobüslerde hala yer vermiyorlar. Ben hamile, çocuklu,yaşlı gördüğüm zaman yer ve öncelik veren biriyim. Maalesef insanlık yavaş yavaş tükenmeye başladı. Sesimi çıkarmıyorum hiçbirine. Ya sabır diyorum.

Bu ödemlere çare bulamadım ancak ayaklarımın altına yastık koyup uzatarak azaltabiliyorum..
Magnezyum kullanan var mı ne işe yarıyor?

Benim 27.haftamda gerçek sancılarım başlamıştı, 2 haftaya yakındır da ara ara düzensiz ve ufak sancılarım oluyor. Doktorum yalancı sancı dediğimiz şey bu, normal demişti :) düzenli ve sık olmadığı sürece problem yokmuş :)

Ben de karar veremeyenlerdenim.. En sonunda annem gidip bi gecelik bir de pijama takımı almış bana :) hangisiyle rahat edersen onu giyersin dedi. Sabahlıklıymış ikisi de, gecelik ve pijama yarım kollu sabahlıkları uzun kolluymuş. Ben henüz görmedim ama :)

Gecelik iki doğum şeklinde de daha rahat oluyor. Pantolonu sıyırmak zor oluyor. Gecelik en mantıklısı.

Canim en son 30.haftada gitmistim o zaman nst ye girmedim bu ayin 22 sinde gidicem o zaman baglicak.bebis nsilmis kac kg olmus?

Magnezyum kas ağrıları,kramplar için kullanılıyor. Ödem için yeşil smoothie yapıyorum haftada 1. İstrsen tarif verebilirim.
Çok tşk ederim :)
Tabi ki isterim tarifini :) Kas ağrılarım var ama bana başka bi hap vermişti ben ödem için oldugunu sandım magnezyumun

Bu ödemlere çare bulamadım ancak ayaklarımın altına yastık koyup uzatarak azaltabiliyorum..
Magnezyum kullanan var mı ne işe yarıyor?

Ben bayadır magnezyum kullanıyorum. Doktorum bacaklarımdaki kramplardan sonra günde bir tane olarak başlatmıştı. Sonradan 27.haftamda sancılarım başladı, erken doğum riski sebebiyle hastanede yattığımda günde 2ye çıkardı. Halen daha günde 2 defa kullanıyorum. Kasları rahatlatıyor sanırım, yani ben böyle bi mantık yürüttüm :)

Benim rahim kemiğim çok ağrıyordu adım atarken,günde 3 kez kullanmamı söyledi bana 1 ay boyunca.. Azaldı şükür biraz demek kas içinmiş :)

Çok tşk ederim :)
Tabi ki isterim tarifini :) Kas ağrılarım var ama bana başka bi hap vermişti ben ödem için oldugunu sandım magnezyumun

1 kabuğu soyulmuş salatalık , 1 kabuğu soyulmuş ekşi yeşil elma , 1 kivi, 1 avuç ıspanak ve kıvamı nasıl istediğine göre su veya badem sütü ekle ve blenderdan geçir iyice. Haftada 2 kere yapabilirsin. Bundan fazla kullanma ama. Tabii ayakları kaldırıp dinlenmeye de devam.

Tamam deniycem tşkler.

Aynı dertten muzdaribim. O kadar duyarsız ki insanlar her toplu ulaşım aracıyla yaptığım tolculuk sonrası ağlıcak gibi oluyorum. Gencecik adamlar karnımın dibinde zerre rahatsızlık duymadan oturuyorlar, çoğu da gömmüşler kafalarnı telefonlarına oyun oynuyorlar. Artık evdeyim, pek çıktığım söylenemez ama biraz daha çekseydim bu durumu birinin ensesine şaplağı patlatcaktım
Allah hidayet versin ne diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…