2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

Sezeryanın risklerini içeren bir yazı paylaşmayacağım. Bu riskleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Sezeryanın gerçek sebeplerini yazacağım sadece. Yaptığım sert bir çıkış değil gerçekleri söylemekti. Çoğu doktora da güvenmiyorum evet. Sırf boyu kısa yada kilosu 80 üzeri diye sezeryana yönlendirilen insanlar tanıyorum. Çatı darlığı da son dönemlerde moda oldu artık. Milletçe çatımız ne darmış :)
Doktorunla arandaki ilişkiyi bilemem. Normal doğum yada sezeryan kararı ikinizin arasındadır. Sen güveniyorsan kimsenin birşey demeye hakkı yoktur. Benim yapmaya çalıştığım şey abuk subuk sebeplerden yada keyfi olarak yapılan sezeryanlar. Ben de sezeryan yapmış bir anne olarak sonuna kadar bu konuyu savunacağım. Korkutularak sezeryan olduğum için de öfkeliyim. Doktorlar da çok masum değil unutmayalım.
Sezeryan olmak zorundaysan zorundasındır. Sadece sezeryanın gerçek sebeplerini bilmek her gebenin hakkı diye düşünüyorum.

Aşşası sert zaten hareketleri de azaldı offf

O böcek sorunu bendede olmuştu geçtiğimiz sene eczaneden boraks diye bir ilaç var böcek ilacı değil normal ilaç toz şeklinde onu al bi kaç tane patates hala ez içine boraks dok karıştır küçük toplar yap ve böceklerin olabileceği yerlere koy sana hiçbir zararı yok yemedigin surece evde baska kucuk cocuk varsa dikkat edin yemesin böcekler Patatesi sever boraks da onları zehirlidir yiyip yok oluyorlar ilk patates olfugu icin yuvalarindan cikiyolar artmis gibi geliyor ama sonra yok oluyorlar ben tamamen kurtuldum kesinlikle yapın

Kızlar selam ben iki gündür bebeğimin basını assada hissediyorum. Hatta eminim. Hıçkırıklarından da anlıyorum. 30. Haftanın içindeyim acaba normal mi doktora gitmeli miyim :/
normal sanırım cnm ya dün kontrolüm vardı bende aşağıda hissediyorum aksi bi durum olsa dün drum derdi herşey gayet iyi dedi bence endişelenme ki hatta şöyle tarif edeyim sezeyan dikişimin bile altında hissediyorum vuruşlarını.
geçen kontrolde kafası yukardaydı bu sefer tamamen dönüktü meleğim kafası kasıklarımda yani.
umarım yardımcı olmuşumdur cnm.

Çok güzel açıklamışsin canim teşekkür ederim her annenin bebeği kendine kıymetli yoksa tüp yada normal hiç farketmez ama maddiyattan çok manevi olarak cok yıpratici bir süreç tüp bebek şükür ben ilk denemede hamile kaldım ama senelerce bekleyen var rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu sagsalim kucağımıza alalım da normal sezeryan hiç farketmez bizler belki anneligi bir defa tadacagiz rabbim bilir o yüzden hiç farketmez Evladım sagsalim dogsun önemli olan bu

Oyle mi ya. Çok tesekkür ederim. Çok panik oluyorum. Hareketleri de azaldı biraz. Pozisyonu değiştiği için sanırım :/ insallah oyledir.

Selam güzel anneler benim bugün kontrolüm vardı hersey yolunda gözüküyo dedi doktor oruçlu oldugum icin biraz endiseliydim ama suyu gelisimi herseyi cok iyi oruca devam edebilrsin dedi çooook sevindim sadece ferritin çok dusuk o yüzden kan ilacini çıftledi ve decavit verdi bir de bengim daha dönmemis ama acelemiz yok döner insallah

Bu konuda bende sana katılıyorum kiymetli bebk denmesinin sebebi aksam yatip sabah yataktan hamile kalkamamak zaten çok zor buluyoruzbuluyoruz çok yipraniyoruz maddiyat at bi tarafa manevi olarak cok zor bir süreç normal yolla bulunanlar kıyasla zor bulunmuş bebek anlamında kullanılıyor yoksa herkesin bebeği tabiki kıymetli kaynim ve görumcemin çocuğu yok tedavi olma şansları bile yok bende hiç anne olamamış gibi geliyordu 2 negatif denemeden sonra 4 senelik evliyken 3.tedaviden bir kızım oldu Allahima sonsuz kere sukurler olsun anne oldum ve sezeryan doğum yaptım plesenta asagidaydi ama sezaryen oldum diye hiç ahlanip vahlanmadim önemli olan sağlıklı bir şekilde kucağıma almakti öyle abartilacak bir durum değil bence 3 günde kendime geldim ve bebeğim rahatlıkla baktım 10 senelik evliyim ve ikinci kez anne olacağım inşallah ikizlerim olacak yine tedaviyle bende sezeryanin çokta kötü olduğunu düşünmüyorum önemli anne ve bebeğin doğum sonrası sağlıklı olmasi buda benim fikrim

Kizlar tartismayalim bence herkesin kendi secimi zor hamile kalmis olan anneler dogal olarak tabiki korkar normal dogumdan ben 1.5sene bekledim korunmadim ama kalamiyodum ben bile normal doguma riske edemiyorum bebegi dusunuyorum kaldiki tup bebek yapanlar var bekleyenler var yillarca saygi duymak lazim tabiki herkesin kuzusu kiymetli ama bide sole dusunun bazilari hamile kalmamak icin korunayim ay birden kalirim diyo gercekden korunmayi birakdiginda kaliyo bizler ise 1defa bile korunmadim belki kuzum olur diye her ay yine kalamadim demek cok zor bundan dolayi degerli diye tabir ediyoruz neyse kizlar hepimizin hormonlari duzensiz bosverelim tartismayi bu sezeryan konusunda)))

Oyle mi ya. Çok tesekkür ederim. Çok panik oluyorum. Hareketleri de azaldı biraz. Pozisyonu değiştiği için sanırım :/ insallah oyledir.
ay tabiki cnm mesela dikkat et sırtı karnına dayanmışsa iç taraftan hissediyorsun vuruşları.

Canım çok haklısın, bir de kadınlar cok acımasız nedendir bilinmez, eminim Söylenen erkek değildir . Ben yurtdışında yasıyorum ve burada engelli ve hamile bayanlar eşdeğer derecede değerlidir, tabelalarda devamlı öncelik verin diye ifadeler vardır. Diyelim bankadasınız, hemen ilk alırlar, postanedesiniz, siz talep etmezsiniz Kasadaki çağırır , marketlerde özel kasalar vardır yoksada kasiyer hemen size seslenir öndekilerde a görmedik diye öZür dileyerek yol verir. Gecen haftalarda İKEA da idik, neredeyse 1 saatlik deli bi yemek kuyruk vardı, gÜvenlik hemen beni alıp en Öne koydu. Sonra kahve için uzunca bi kuyruk vardı, orada da aynen Öne alındım ve anneler çocuklarına bak hamile Sak'ın çarpma dikkat et acıtırsın gibi sözlerle değer vermeyi öğretiyorlardı , sonra tuvalettede kuyruk vardı, kadınlar a buyrun diye beni Öne çektiler . Bu rutin bi günde yaşadıklarım ama Malesef güzel ülkeme ne zaman gelsem, bu kadının bu göbekle ne işi var gibi tavırlar, afedersiniz ama hayvan diye adlandırabilirim ama onlarada hakaret olur, kadınların çarpması , özür bile dilemeyip ters bakmaları falan, havalimanından inince anlıyorsunuz farkı. Tabi ki hasta değiliz ama burada karnında can taşıyan herkese daha özel ve mübarek olduğu hissettiriliyor, keske bizde de olsa değil mi?

Kızlar yok mu birisi. Çok huzursuzum

Telaşlanma canım. Benim perşembe günü kontrolüm vardı, oğlumun kafası aşağıdaydı :) ben de hıçkırıklarından kafasının nerde olduğunu anlıyorum ve salı yada çarşamba günü dönmüştü. Arada baskı hissediyorum özellikle ayaktayken yada yatakten kalkarken falan. Doktorum bi sıkıntı olmadığını söyledi, artık yavaş yavaş doğum pozisyonlarını almaya başlayacaklarmış :)

saliha1989 kızlar ikisindende almanızı tavsiye ederim, ya da en az iki takım götürün, ben yeni doğum Yaptım sayılır, 2 gecelik bi takım 3 çift götürmüştüm hepsini kullandım. Ilk gün özellikle sezeryan yapmış iseniz yok serum yok sonda çıkart, yok damar yolu bulma, o bu derken kan muhakkak bulaşıyor , hemen değiştirirsiniz üstünüzü yoksa tek götürsem öyle pis pis dolanırdım. Zaten doğum sonrasında da kullanacaksınız , gece sütünüz akar bişeyler olur hep bi gecelik pijama yıkar dururdum

kizlar lansinoh kreme gogus icin ne zaman basliyoruzz ?
En az 2 hafta öncesi başlamalısın cnm, ben ilkinde başlamamıştım feci yara oldu göğsüm , bir de bebişin emme pozisyonunu iyice öğrenin ben cok yanlış emziriyormuşum, o kadar baktığım halde hatalıymış, ucunu tutuyormuş sopam ben de emiyor sanıyorum tabi. 1 ay sonra canım cok fena yanıp yaralardan ve kanamalardan kurtulamayınca kardeşim bi baktıda doğrusunu göstermişti, ANCA kafam o an dank ettide ögrendim yoksa ben emziriyorum bebişte doymuyor tüm gün diye dolanıp dururdum

Tatlım ben bi pijama takımı bi gecelik sabahlık takımı bi de tek gecelik aldım.. Zaten 2 tane illaki gerekiyormuş sen de 2sinden 1 er tane alabilirsin istersen.. Artık hangisiyle rahat edersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…