- 12 Aralık 2011
- 1.440
- 290
- 173
- 40
arkadaşım normal doğumun ne kadar güzel ve normal olduğunu biz de biliyoruz ama rica ediyorum sezeryanin risklerini içeren bir yazı ise ben görmek istemiyorum kendi adıma zaten o masaya yatmak ve sonucu yeterince zor sezeryan bi nevi annenin bebeğin bişey olmaması için kendini feda etmeye hazır olmasıdır yanlış anlaşılmasın risk taşıyan hamileler için bu böyle yoksa kimse istemez normal doğumda bebeğinin her haline şahit olmak varken uyutulup karnında kocaman bir kesikle uyanmayi özel hastanelerde ki bazı doktorların sırf para için sezeryana yonlendirdiklerini biliyoruz ama bu her doktor için geçerli değildir bu şekilde sert çıkışlar olması zaten gergin olan biz hamileler için doktorlara olan güveni sarsmaktan başka biseye yaramıyor rica ederim bunu da göz önünde bulundurun
Aşşası sert zaten hareketleri de azaldı offfCanim bi bilgim yok çünkü benim ki hep ters duruyor için rahat etmeyecek se git istersen ama karnından anlarsın aşağıya inip inmedugini çünkü eline bile yukarısı daha sert ve dolu oluyor aşağıya doğru yumusuyor aşağıya inmiş olsa farkedersin
O böcek sorunu bendede olmuştu@miskamber cim şimdi geldim doktordan 13 maddelik soru listemle... Ağda olayı son ana kadar serbest dedi, lazer leke oluşma ihtimalinden dolayı önermiyoruz diyor. Bu durumda ben ağdayla yoluma devam edeceğim :)) bu arada oğlum 35 cm ve 1350 gr olmuş keyfi yerinde ve tek gözü açıktı, yutmayı da öğrenmiş bebim patatesim, maşallah ona :)) sınavdaki arkadaşlara başarılar. Birde @tatlilavinya bana da 2-3 gün dedi ilaçlama için herman ben vazgeçiyorum bu işten bebiş doğduktan sonra bakarız artık!!
normal sanırım cnm ya dün kontrolüm vardı bende aşağıda hissediyorum aksi bi durum olsa dün drum derdi herşey gayet iyi dedi bence endişelenme ki hatta şöyle tarif edeyim sezeyan dikişimin bile altında hissediyorum vuruşlarını.Kızlar selam ben iki gündür bebeğimin basını assada hissediyorum. Hatta eminim. Hıçkırıklarından da anlıyorum. 30. Haftanın içindeyim acaba normal mi doktora gitmeli miyim :/
Çok güzel açıklamışsin canim teşekkür ederim her annenin bebeği kendine kıymetli yoksa tüp yada normal hiç farketmez ama maddiyattan çok manevi olarak cok yıpratici bir süreç tüp bebek şükür ben ilk denemede hamile kaldım ama senelerce bekleyen var rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu sagsalim kucağımıza alalım da normal sezeryan hiç farketmez bizler belki anneligi bir defa tadacagiz rabbim bilir o yüzden hiç farketmez Evladım sagsalim dogsun önemli olan buCanim onunla bir alakası yok durumun tabiki normal ilerleyen bir gebelik söz konusu ise normal doğum en iyisidir ama bak arkadaş tuo bebek ile hamile kalmış tup bebek hem maddi hem de manevi açıdan fazlasıyla yipratici bir süreçtir ve normal doğumda gelisebilecek herhangi bir komplikasyona karşı sezeryan tercih edilir onun dışında bunu söyleyen doktor dahi normal bir gebeliği sezeryana yönlendirmek istemez inan bana
Arkadaşım sinir olduğun bazı noktalar olabilir ama huna neden bu kadar takıldığıni anlayamadım bir insan öncesinde defalarca düşük yapmış yada bebeğini kaybetmiş ya da çok kuvumseyerek söylediğini dusunuyurum ama 10 SENEDE hamile kalabilmisse bunun bir sebebi vardır elbetteki tartışmak değil amacım biraz empati kurmayı sağlamak tüp bebek dediğimiz şey öyle basit birsey değil ilaçlar iğneler maddi ve manevi inanılmaz zor bir süreç ya da benim gibi 9 ay boyunca yatağa bağlı sadece tuvalet izni olan hastalar var bırakın ama doktorlar birazcık pohpohlasinlar bizi de bi zahmet içiniz rahatlayacaksa söyle söyleyeyim kıymetli gebeliğin tiptaki asıl adı riskli gebeliktir. Sadece hastaya kıymetli demek kendini psikolojik açıdan iyi hissettirir. Yoksa kimse benim ki kıymetli ondan sezerhanla alinacak diye gerine gerine dolaşmiyor ortada. Zar zor hamile kalıp 9 ay boyunca yüreğim ağzımda folasmaktansa her yıl hamile kalabilen kolayca doğurabilenlerden olmayı tabiki tercih ederdim.
arkadaşım normal doğumun ne kadar güzel ve normal olduğunu biz de biliyoruz ama rica ediyorum sezeryanin risklerini içeren bir yazı ise ben görmek istemiyorum kendi adıma zaten o masaya yatmak ve sonucu yeterince zor sezeryan bi nevi annenin bebeğin bişey olmaması için kendini feda etmeye hazır olmasıdır yanlış anlaşılmasın risk taşıyan hamileler için bu böyle yoksa kimse istemez normal doğumda bebeğinin her haline şahit olmak varken uyutulup karnında kocaman bir kesikle uyanmayi özel hastanelerde ki bazı doktorların sırf para için sezeryana yonlendirdiklerini biliyoruz ama bu her doktor için geçerli değildir bu şekilde sert çıkışlar olması zaten gergin olan biz hamileler için doktorlara olan güveni sarsmaktan başka biseye yaramıyor rica ederim bunu da göz önünde bulundurun
Oyle mi ya. Çok tesekkür ederim. Çok panik oluyorum. Hareketleri de azaldı biraz. Pozisyonu değiştiği için sanırım :/ insallah oyledir.normal sanırım cnm ya dün kontrolüm vardı bende aşağıda hissediyorum aksi bi durum olsa dün drum derdi herşey gayet iyi dedi bence endişelenme ki hatta şöyle tarif edeyim sezeyan dikişimin bile altında hissediyorum vuruşlarını.
geçen kontrolde kafası yukardaydı bu sefer tamamen dönüktü meleğim kafası kasıklarımda yani.
umarım yardımcı olmuşumdur cnm.
Bu konuda bende sana katılıyorum kiymetli bebk denmesinin sebebi aksam yatip sabah yataktan hamile kalkamamak zaten çok zor buluyoruzbuluyoruz çok yipraniyoruz maddiyat at bi tarafa manevi olarak cok zor bir süreç normal yolla bulunanlar kıyasla zor bulunmuş bebek anlamında kullanılıyor yoksa herkesin bebeği tabiki kıymetli kaynim ve görumcemin çocuğu yok tedavi olma şansları bile yok bende hiç anne olamamış gibi geliyordu 2 negatif denemeden sonra 4 senelik evliyken 3.tedaviden bir kızım oldu Allahima sonsuz kere sukurler olsun anne oldum ve sezeryan doğum yaptım plesenta asagidaydi ama sezaryen oldum diye hiç ahlanip vahlanmadim önemli olan sağlıklı bir şekilde kucağıma almakti öyle abartilacak bir durum değil bence 3 günde kendime geldim ve bebeğim rahatlıkla baktım 10 senelik evliyim ve ikinci kez anne olacağım inşallah ikizlerim olacak yine tedaviyle bende sezeryanin çokta kötü olduğunu düşünmüyorum önemli anne ve bebeğin doğum sonrası sağlıklı olmasi buda benim fikrimÇok güzel açıklamışsin canim teşekkür ederim her annenin bebeği kendine kıymetli yoksa tüp yada normal hiç farketmez ama maddiyattan çok manevi olarak cok yıpratici bir süreç tüp bebek şükür ben ilk denemede hamile kaldım ama senelerce bekleyen var rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu sagsalim kucağımıza alalım da normal sezeryan hiç farketmez bizler belki anneligi bir defa tadacagiz rabbim bilir o yüzden hiç farketmez Evladım sagsalim dogsun önemli olan bu
ay tabiki cnm mesela dikkat et sırtı karnına dayanmışsa iç taraftan hissediyorsun vuruşları.Oyle mi ya. Çok tesekkür ederim. Çok panik oluyorum. Hareketleri de azaldı biraz. Pozisyonu değiştiği için sanırım :/ insallah oyledir.
maşallah size:)1400 gr 41 cm olmusuz teyzeleri
Canım çok haklısın, bir de kadınlar cok acımasız nedendir bilinmez, eminim Söylenen erkek değildir . Ben yurtdışında yasıyorum ve burada engelli ve hamile bayanlar eşdeğer derecede değerlidir, tabelalarda devamlı öncelik verin diye ifadeler vardır. Diyelim bankadasınız, hemen ilk alırlar, postanedesiniz, siz talep etmezsiniz Kasadaki çağırır , marketlerde özel kasalar vardır yoksada kasiyer hemen size seslenir öndekilerde a görmedik diye öZür dileyerek yol verir. Gecen haftalarda İKEA da idik, neredeyse 1 saatlik deli bi yemek kuyruk vardı, gÜvenlik hemen beni alıp en Öne koydu. Sonra kahve için uzunca bi kuyruk vardı, orada da aynen Öne alındım ve anneler çocuklarına bak hamile Sak'ın çarpma dikkat et acıtırsın gibi sözlerle değer vermeyi öğretiyorlardı , sonra tuvalettede kuyruk vardı, kadınlar a buyrun diye beni Öne çektiler . Bu rutin bi günde yaşadıklarım ama Malesef güzel ülkeme ne zaman gelsem, bu kadının bu göbekle ne işi var gibi tavırlar, afedersiniz ama hayvan diye adlandırabilirim ama onlarada hakaret olur, kadınların çarpması , özür bile dilemeyip ters bakmaları falan, havalimanından inince anlıyorsunuz farkı. Tabi ki hasta değiliz ama burada karnında can taşıyan herkese daha özel ve mübarek olduğu hissettiriliyor, keske bizde de olsa değil mi?Kızlarr. Hepinizin beni anlayacagı bir durumla karsı karsıyayım. Eminönüne geldim ya. Gelirken yasadıklarım çok dramatik. Bi kere metroda iki kişi üç kişilik yer kaplayarak oturuyordu bi amca söyledi. Dedim kayar mısınız. Anca kayıp oturmama izin verdiler. Asansöre gittim. Yaslı engelli veya hamile olmayan yas ort 40 olan bi grup yüzüme baka baka cıktı. Biri de gelin ben iniyim demedi. Şahsen ben olsam derdim. Metrodan indim marmaraya bindim. Yer vardı şükür. Ama yine asansörde 13 kişi doldu. Engelli yoktu ama yaslı vardı en azından. Biçok da genç vardı. Amcanın teki beni aldırmak için gecleri indirdi. Ben de rahatsız oldum belki hastalıkları vardır vs ama çocuklar güzel güzel indi ama sorun kalanlar arasında bi adamla kadının amcaya o cocukları indirmesine verdiği tepkiydi. Ben de binmeyeyim siz binin dedim çocuklara. Suclu ben oldum. Benim hamileliğim oldu. Ya ayıp ya. İnsanlık kalmamış çocugu indirmeyi ben de istemem ama kadınla adam nasıl böyle bir tepki verirler. Ne tarz bi düşünceleri var. Hamilelere verilmiş bi hak nasıl beni ayakta bekletmeyi istersin bi de bunu tepkinle gösterirsin. Niye biliyor musunuz? Çıkmışım ya bu halde. Gezecekken geziyor 5 dk yeni asansörü mü beklemiyor diye düşünüyorlar. Bi de bunlar sözümona dıştan modern gözüken insanlar. İnadına topluma cıkıyoruz hamile arkadaslarımm. Bu ülkeyi biz düZeltemeyiz belki ama alışırlar belki. Kızımda yazık gerildi. Hiç olmadıgı kadar gerdi karnımı
Kızlar yok mu birisi. Çok huzursuzum
Ben de karar veremeyenlerdenim.. En sonunda annem gidip bi gecelik bir de pijama takımı almış bana :) hangisiyle rahat edersen onu giyersin dedi. Sabahlıklıymış ikisi de, gecelik ve pijama yarım kollu sabahlıkları uzun kolluymuş. Ben henüz görmedim ama :)
En az 2 hafta öncesi başlamalısın cnm, ben ilkinde başlamamıştım feci yara oldu göğsüm , bir de bebişin emme pozisyonunu iyice öğrenin ben cok yanlış emziriyormuşum, o kadar baktığım halde hatalıymış, ucunu tutuyormuş sopam ben de emiyor sanıyorum tabi. 1 ay sonra canım cok fena yanıp yaralardan ve kanamalardan kurtulamayınca kardeşim bi baktıda doğrusunu göstermişti, ANCA kafam o an dank ettide ögrendim yoksa ben emziriyorum bebişte doymuyor tüm gün diye dolanıp dururdumkizlar lansinoh kreme gogus icin ne zaman basliyoruzz ?
canım çok güzel hayırla giy inşalah ama ben hala gecelik mi yoksa pijama şeklinde mi alacağıma karar veremedim .yakın arkadaşım doğum yaptı ve o gecelik almıştı rahat edemedi sezeryan olmuştu acaba pijama mı alsam bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?