- 5 Mart 2015
- 961
- 1.740
- 33
Anladım canım senin durumun da farklı belki de ben hiç karşılaşmadım bile bile sezeryan yanlısı doktorlarla ben zaten riskli gebelik uzmanına gidiyorum bu nedenle bana ilk hamileligimde sormadım bile direkt sezeryandi ama kaybettiğim bebegimde büyüktü biraz 5 aylık ben ölü bebek doğuramam dedim onda da tüm israrlarima rağmen sezeryana almadı senin durumun için üzüldüm inşallah vefalı ellere teslim oluruzSezeryanın risklerini içeren bir yazı paylaşmayacağım. Bu riskleri hepimiz çok iyi biliyoruz. Sezeryanın gerçek sebeplerini yazacağım sadece. Yaptığım sert bir çıkış değil gerçekleri söylemekti. Çoğu doktora da güvenmiyorum evet. Sırf boyu kısa yada kilosu 80 üzeri diye sezeryana yönlendirilen insanlar tanıyorum. Çatı darlığı da son dönemlerde moda oldu artık. Milletçe çatımız ne darmış :)
Doktorunla arandaki ilişkiyi bilemem. Normal doğum yada sezeryan kararı ikinizin arasındadır. Sen güveniyorsan kimsenin birşey demeye hakkı yoktur. Benim yapmaya çalıştığım şey abuk subuk sebeplerden yada keyfi olarak yapılan sezeryanlar. Ben de sezeryan yapmış bir anne olarak sonuna kadar bu konuyu savunacağım. Korkutularak sezeryan olduğum için de öfkeliyim. Doktorlar da çok masum değil unutmayalım.
Sezeryan olmak zorundaysan zorundasındır. Sadece sezeryanın gerçek sebeplerini bilmek her gebenin hakkı diye düşünüyorum.
Cnm o değişebiliyor sirti karnına dayalı ise hissetmesin fazla ama bana doktorum öğlene kadar bir hareket ogleden aksama kadar bir hareket yeterlidir demişti ama için rahat değilse bi görünAşşası sert zaten hareketleri de azaldı offf
Canim maddi zaten insanın gözünde olmuyor Onu öylesine belirttim bir sürü arkadaşım var benim imtihanlarim biraz daha farklıydı ama hepsi zor işte evlatla sinanmak çok zorÇok güzel açıklamışsin canim teşekkür ederim her annenin bebeği kendine kıymetli yoksa tüp yada normal hiç farketmez ama maddiyattan çok manevi olarak cok yıpratici bir süreç tüp bebek şükür ben ilk denemede hamile kaldım ama senelerce bekleyen var rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu sagsalim kucağımıza alalım da normal sezeryan hiç farketmez bizler belki anneligi bir defa tadacagiz rabbim bilir o yüzden hiç farketmez Evladım sagsalim dogsun önemli olan bu
maşallah sana bir avazda doğurursun insallahBebisimin kafasi asagi donmus.toplamda 4 kilo almisim.doktorum bu fit vucutla senden normal dogum bekliyorum dedi. Cok mutlu oldum bunu duyduguma.insallah doktorum sezaryen yanlisi degildir diye dusunuyodum rahatladim biraz
Oyle mi ya. Çok tesekkür ederim. Çok panik oluyorum. Hareketleri de azaldı biraz. Pozisyonu değiştiği için sanırım :/ insallah oyledir.
Assostan selam arkadaşlar,
Sbh birden esti eşimle assosa geldik :) efe bey denizi çok sevicek sanırım, tepik show yapıyo biZe
Herkese ii haftasonları..
Canim en son 30.haftada gitmistim o zaman nst ye girmedim bu ayin 22 sinde gidicem o zaman baglicak.bebis nsilmis kac kg olmus?
Amin cumlemiz insallahAnladım canım senin durumun da farklı belki de ben hiç karşılaşmadım bile bile sezeryan yanlısı doktorlarla ben zaten riskli gebelik uzmanına gidiyorum bu nedenle bana ilk hamileligimde sormadım bile direkt sezeryandi ama kaybettiğim bebegimde büyüktü biraz 5 aylık ben ölü bebek doğuramam dedim onda da tüm israrlarima rağmen sezeryana almadı senin durumun için üzüldüm inşallah vefalı ellere teslim oluruz
Cnm o değişebiliyor sirti karnına dayalı ise hissetmesin fazla ama bana doktorum öğlene kadar bir hareket ogleden aksama kadar bir hareket yeterlidir demişti ama için rahat değilse bi görün
Canim maddi zaten insanın gözünde olmuyor Onu öylesine belirttim bir sürü arkadaşım var benim imtihanlarim biraz daha farklıydı ama hepsi zor işte evlatla sinanmak çok zor
maşallah sana bir avazda doğurursun insallah
bende dün nst ye girdim cnm aynen benimde başladı yalancı sancılarım bol su içmemi 2.5 3 lt kadar söyledi birde magnezyum vermişti onu kullan iyi gelir rahim kasılmalarınada dedi birde ben şuna çok dikkat ettim ne zaman yürüyüşe çıksam mutlaka yolda kasılıyorum çok yormamak lazım sanırım artık kendimizi
bu haftalarda normalmiş ama bende arada bir adet sancısı oluyor sadece.,senin sancın nasıldı cNım.
Hımmm bizimkide kıymetli o zaman canım benim dr.direk 10 eylul sezeryan demiştiCanım sakincadan değil de riske atamayiz kıymetli gebelik sizinki dedi
hamilelikte gayet normal böyle hislere kapılman ama aklına daha kötüsünü getirme bebişim.. söylememe sebebi belkide sen huzursuz olma diyedir, gel bana güven büyütme ve bunaltma eşini ufak bir tavrını koy bi daha bişey saklamaması adına ama olayı farklı yerlere taşıma derim için rahat olsun bak bebiş bekliyorsunuz demekki kocan seni seviyor sende onu ki bebek yapma kararı alabilmişsiniz..
Bugun gittim doktora.ben hissetmemistim ama bebegimin basi asagidaymis karnimin bittigi yerde nerdeyse kasiklarimda yani.doktor normal dedi.ama daha yukarilara cikacakmis 36. Haftaya kadar.goguslerimi isaret etti yani buraya kadar cikacak 36 dan sonra tekrar asagiya inmeye baslayacak dedi.Kızlar selam ben iki gündür bebeğimin basını assada hissediyorum. Hatta eminim. Hıçkırıklarından da anlıyorum. 30. Haftanın içindeyim acaba normal mi doktora gitmeli miyim :/
Bugun gittim doktora.ben hissetmemistim ama bebegimin basi asagidaymis karnimin bittigi yerde nerdeyse kasiklarimda yani.doktor normal dedi.ama daha yukarilara cikacakmis 36. Haftaya kadar.goguslerimi isaret etti yani buraya kadar cikacak 36 dan sonra tekrar asagiya inmeye baslayacak dediKızlar selam ben iki gündür bebeğimin basını assada hissediyorum. Hatta eminim. Hıçkırıklarından da anlıyorum. 30. Haftanın içindeyim acaba normal mi doktora gitmeli miyim :/
al benden de o kadar canim kg. ve boyu ne kadar iyi mi vs. yarin guzel haberler veriririz insallah canim...[/QUOTE canim simdi.kontrolden ciktik kizimiz dönmüş basi asagidaymis kolay kolay ters donmez dedi kilosuda 2.35kg Boyuda 44 cm.. ilk kez nstye girdim oda iyi cikti.. Rahim agzinida bakti kapali dedi..Bol bol yuru dedi merdiven cik normal doguma hazirlik olsun dedi.. Bir sonraki kontrolumuz bayramdan sonra..Insallah seninde iyi gecmistir canimm kontrolunn..
Pardon özlemcimDeniz aşeriyorummmm
Pardon özlemcimdarısı başına diyorum, susuyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?