- 27 Temmuz 2014
- 912
- 1.248
- 133
- 36
Kiz ew bul bize bos durma:) satilik ew arioz :) günlük ilan bakioz :)haydi hayirlisi :)
Canim ayiptir soylemesi hamileliyimizin basindan iliskiye hic girmedik korkudan ama doktor prezervatifle sert olmamak sartiyla izin vermisdi biz yapmadik korkduk ama son 3ay yapmamak lazim erken dogumu tetikliyormusÖzel bi soru doktorunuz ilişki konusunda kısıtlama getirdi mi
Hahahaaa, arabada bomba var yazsan daha etkili olur eminimHele şu tuvalet konusu deli ediyor beni zaten ömrümün bir kısmı orda geçiyor nolur sanki sıra verseler... Bir de eşim mesela araba kullanırken sıkıntı yaşıyor heryer kasis yollar boZuk ben de rahatsız oluyorum yavaş git siyorum ama arkadakiler bir sabırsız arabaya dikkat hamile var yazacağız!!!:)
Esim yolda kasisten falan gecince benden cok tedirgin oluo.gobegimi tutuyor :)Hahahaaa, arabada bomba var yazsan daha etkili olur eminim
1 ay sonra ben de aranızdayım anacım, o tuvalet konusundaki mevzularıma nostalji yapıcam demektir
Hahahaaaa , eşlerin klasik halleri galiba, benimkide içgüdüsel olarak tutuyor, yaw karpuz mu bu düşmez merak etme, sadece dikkat et diyesim geliyor, gülüyorum içimdenEsim yolda kasisten falan gecince benden cok tedirgin oluo.gobegimi tutuyor :)
2 +1 mi 3+1 mi merkezde mi :)Kiz ew bul bize bos durma:) satilik ew arioz :) günlük ilan bakioz :)
2+1 yada 3+1 merkezde :) yaw sanirim deprem sonrasi ewlere bakmali dimi..yada bi problem yoksa neden olmasin mi demeli.orda yasayan biri olarak ne dusunuosun :)2 +1 mi 3+1 mi merkezde mi :)
benim oturdugum ev depremden hemen once yapilmis ama guvenli diyorlar tabi sen satin alicaksan deprem sonrasi olsun 2 nisan caddesi falan civari bakabilirsin guzel evler var.:)2+1 yada 3+1 merkezde :) yaw sanirim deprem sonrasi ewlere bakmali dimi..yada bi problem yoksa neden olmasin mi demeli.orda yasayan biri olarak ne dusunuosun :)
Bakalim esim gelince ayrintili ilgilencek.bende uzaktan bakiom oyle ewlere ::benim oturdugum ev depremden hemen once yapilmis ama guvenli diyorlar tabi sen satin alicaksan deprem sonrasi olsun 2 nisan caddesi falan civari bakabilirsin guzel evler var.:)
hayirlisi olsun insallah kolayca bulursunuz :)Bakalim esim gelince ayrintili ilgilencek.bende uzaktan bakiom oyle ewlere ::
canım eşim izin verse bikiniyle girerdim ben. ama normalde bile azıcık Islak kalınca idrar yolu enfeksiyonu Olduğum için eşim neyine güveniyorsun diyor haklı olarak. ben de hiç Israr etmedim belki ilerleyen zamanlarda.bu tatildeki arkadaslarr ya da gidecek olanlat denize mayo ile mi bikini ile mi giriyosunuzzz
Benim ailem eskisehirde esiminkiler kutahyada biz ankarada.bari biriyle ayni sehir olsaydiinşaallah dileğin gerçek olur ne diyim benim annem üç saat uzakta o bile bazen çok görünüyor gözüme eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz tayin istemek daha çok gözümü korkutuyor (zaten şimdi bebişle zor da) en azından başın sıkışınca arayabileceğin birileri var etrafında tabi az önce bahsi geçen olayda ayrı iki yıldır hiç gelip rahatsız etmez kv ya da kb ama başka sıkıntılarla bunalttılar bizi en çok da eşimi şimdi daha sıkı fıkı olunca onun daha çok üzülmesine neden olacaklar diyede endişe duyuyorum belki de en çok bu yüzden
Benim ailem eskisehirde esiminkiler kutahyada biz ankarada.bari biriyle ayni sehir olsaydiinşaallah dileğin gerçek olur ne diyim benim annem üç saat uzakta o bile bazen çok görünüyor gözüme eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz tayin istemek daha çok gözümü korkutuyor (zaten şimdi bebişle zor da) en azından başın sıkışınca arayabileceğin birileri var etrafında tabi az önce bahsi geçen olayda ayrı iki yıldır hiç gelip rahatsız etmez kv ya da kb ama başka sıkıntılarla bunalttılar bizi en çok da eşimi şimdi daha sıkı fıkı olunca onun daha çok üzülmesine neden olacaklar diyede endişe duyuyorum belki de en çok bu yüzden
canim hangi marka kullandim bir de saklama posetinde hangi markayi oneririsin...
Traş ettirmeden yani saçlarının ağırlığına bakmadan tahmini olarak hatta biraz fazlasını verenlerini biliyorum ben. Okuduğum kitaptan öğrendiklerimi yazayım belki sizlerinde unuttukları vardır :)
-çocuk doğunca ilk görüldüğünde kelimei tevhid okuyup yüzüne üflenirmiş (nazar ve şeytanın şerrinden emin olsun diyeymiş dediler)
-ezanı hepimiz biliyoruzdur :) sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunurmuş
-çocuğun doğum haberini getirene hediye vermek sünnetmiş :) (ben takibimi yapan doktorumla doğum yapmak istiyorum inşallah nasip olursa. Doktorm için ufak bi hediye hazırlamayı düşünüyorum, hemşirelere yardımcı olanlara da ufak bahşiş verilirmiş dediler)
-peygamber efendimiz hz fatıma validemiz doğum yaptığında çocuğun sarı bir beze sarılmasına kızmış, sarı bezi atıp beyaz bir beze sarmış. (Ben bundan sarı örtüye sarma adetinin yanlış olduğunu çıkardım)
-peygamber efendimiz tahnik yani bebeğin damağının bir yiyecekle ovulmasını 3 adet acve türü hurma ile yaparmış. Dün konuşulmuştu bu :) gene bu tahnik öncesi bebeğin ağzına birşey verilmemesi konusunda da hz fatıma validemizi uyarmış.
-peygamber efendimiz yeni doğan çocuğun sağ kulağına ihlas suresini okurmuş (ibni rezin'in müsned'indeki rivayete göre diye yazmışlar kitapta)
-ilk emzirmenin sağ göğüsten yapılması daha iyiymiş.
-"her çocuk akikası karşılığında alınmış bir rehindir" hadisini duymuşsunuzdur. Akika kurbanı çok önemliymiş. Akika kurbanının kesilmesinden sonra saçlarının traş edilmesi ve saçlarının ağırlığınca altın ya da gümüş sadaka verilmesi sünnetmiş. Yedi günlükken traş edilip sadakasının verilmesi durumunda zeki olacağı rivayet edilirmiş :)
Bunların haricinde bebeğin kırkı çıkana kadar okunacak dualar yazıyor. Mesela her gün yusuf suresi okunursa ahlakı güzel olurmuş gibi. Onları da yazarım sonradan :)
Dolap konusunu istanbul da ki duruma bıraktım. Tırnak makası ni bende tek olarak almayi düşündüm törpü yada makas kullanmam galiba birde ikili taraklardan alicam. Dün biberonlara baktım ikili mi alsam yeni doğan set mi alsam karar veremedim avent alicam bu arada. Ateş ölçer i temassiz düşünüyorum yada burda ki medikal tanidiklardan bakicam. Aklıma yatan bulmazsam Braun temassız alicam. Gecelikleri de bu hafta sonu halletmeyi düşünüyorum ama erken mi bilmiyorum sanırım bi eksik kalmamış :))
Yatak acip kapamiyorum kv nevresim yastik yorgan herseyini getirmis sanki bende yok sanki ben pis pasakliyim diye kizdim darildim ama bu defada.yemek de yaptirtmiyo evi hakimiyeti altina aldi. Gorumcemin kizi da ayni eline armutu verdiler gecen gun agzinda ezip ezip tukurmus haliya hep.gorumcem sildi oturup ben mi silcem bi de.ama tabi icim gitti sinir oldum yaniSeni çok iyi anlıyorum bende bugün iftara kayınvalide gorumcem ler ı çağırdım çocukların à hiç sahip çıkmıyor lar. Kızı haliya çay döktü oturdum halıyà bulaşık makinesi parlatıcı si ile sildim.
yeni evliyim eşya m da yeni.
Cocuk işte ne olcak ki diyorlar. Cocuk ama sen de anasın sahip çık.
Ben sürekli biyere bi şey dökülmesin diye diken üstünde yim.
Herkes in kendi düzeni temizliği var ben de pek rahat edemem. Bir de hiç düşünmüyor lar hamile halinle yatak aç kapat nevresim yıka vs. Eziyet yani
Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?