2+1 yada 3+1 merkezde :) yaw sanirim deprem sonrasi ewlere bakmali dimi..yada bi problem yoksa neden olmasin mi demeli.orda yasayan biri olarak ne dusunuosun :)
2050 gram 45cm şuan canm bakalm son hafta renkli de bidaha bakıck sanirm:/Canm benim bebeğim 1500gr açıldı seninki ne kadar bilmiyorum ama açılmıck diye bişey yok hafta olarak riskli bi haftada değiliz son haftalarda olursa sıkıntı o zaman doğum konuşulur
biz de aynı en son çocuğu yaptık istemaş kuzum ne dim :)
sen rahatsan sıkıntı olacağını düşünmüyorum 2.5 yılda hamile kalınca benimki korkuyor :)
biz de aynı en son çocuğu yaptık iste
eşim karnıma dokunmaya korkarken ilişkiyi asla düşünmedi. biz böyle iyiyiz azıcık dişini sıkıversinler canım ucunda ölüm yok sonuçta. erkekse erkek napıyım
Burda daha aynı gün annem yolda bi çocugu sevdi. Hayatta dayanamaz her bebeği sever ama anne baba dövecek gibi baktıBiraz kültürle alakalı, biz artık çocuklarımıza saygıyı ve değer yargılarını merhameti ögreteceğiz, annelik çok zor bir meslek, inş Rabbim bizi hayırlı evlatlar yetiştirecek güç ve Donanım verir.
Burada mesela çocuklarda o kadar sevilirki, oğlum 21 aylık, yaslı Çiftler muhakkak durur , ay ne kadar tatlı der Gülümser , arkasına dönüp bakarak giderler. Oğlum çok güzel olduğundan değil, çocuklara genel tutumları bu, sevgi dolular ve kendileriyle barışıklar. Bu konuda oğlum adına çok mutluyum, yaslı genç herkesten ilgi görmek ve Sevildiğini bilmek bir bebek için en Kıymetli hediye. Yavrum İstanbul a gidince yoldan geçenlere bakıp gülümsüyor ama nerdeee, kimsenin ona baktığı yok, el sallıyor kimse dönüş yapmıyor, burada epey bocalıyor kuzum.Bizler sadece kendi Çocuklarımızı seven bir toplumuz baskalarınınkini değil. Tabi bu durum tüm Avrupa da geçerli değil, Sınırı geçince ketum komşu ülkeler Başlıyor ,İtalya da keyfimiz yerinde çok şükür
Maaşallah canım epey büyümüş senin oğlan2050 gram 45cm şuan canm bakalm son hafta renkli de bidaha bakıck sanirm:/
Ay canım yaaa. İşte o kadar kötüler. Ben kendimden yola cıkıyorum. Kimse vermezdi ben berirdim. E şimdi de hamile olan ben olduguma göre kimse bana yer vermiyor:) gülerim aglancak halime. Zaten o karda kışta yeni hamile oldugumuz zamanlarda neler cektim ben deCanım benim üzülme . Bende özellikle Zincirlikuyu metrobüstenaynı şeyleri yaşıyorum . Genç delikanlılar biniyor ittirşyor binerken , umrunda değil. Hele hemcinslerimden utanıyorum. Üniversiteli kız Halimi görmesine rağmen binerken ittirşyor beni. Boş bineyim strese girmeyeyim diye işten geç çıkıyorum. Eşim de almaya gelemiyor beni. Hamileliğimin 9. Haftası karda kışta dedim ki ittirmeyin hamileyim , ama yabani adamlar olduğu için ülkemizde beni ittiler ve karnımı direğe vurup geceyi hastanede geçirmiştim, ama hemcinslerim daha bir umursamaz. Hafta donu Allah'tan arabayla işlerimizi hallediyoruz. Ama hafta içi çalıştığım için mecburum metrobüsle gitmeye ...
Canim Zam geldini dusununce siz biraz Gec kalmissiniz... :)Merhaba arkadaşlar
Bebeğinin odasını,eşyalarını,yıkama ütüleme işlerini,yapanlar bitirenler var mı
28. Haftadayım daha biz odasına bile bakmadık. okuduklarıma göre çoğu hamişher şeyini bitirmiş ben mi geç kaldım yoksa sizler mi erken başladınız anlamadım stres yaptım gerçekten
Cnm bu hamile pijamacı adı altında satılan pijamalarmıcanım ben pijama aldım . Tozlu giyimden 2 tane aldım. 35,lira tanesi. Eki Görüntüle 1574436
Ben de bu hafta hatta az önce modokoya bebek odası bakmaya gittim gerci bnm bi durumdan dolayı oda almayacagım için bu kadar geniş davrandım, artık bi beşik ve şifonyer alalım dedik satıcılar hep gec kalmışsınız dio. Herkes 6 dan veriyormuş siparişiCanim Zam geldini dusununce siz biraz Gec kalmissiniz... :)
anladım canım benim kız da tam tersi biberona ancak meyve suyu ile alistirabildim sabah kahvaltilarinda bir gün süt bir gün meyve suyu eşlik ediyor onun dışında meyvenin kendisini yer zaten bir de b3n kışın sık grip oluyorum atom yapıyorum o zamanlarda ama kullanmiyorsan evde boşuna kalabalikcanım hem oğlum meyve suyu sevmedi hiç. ve dediğin gibi 1 tek meyve için onca temizlik beni çok yordu sıkıldım:) bir de sonradan meyvelerin suyunu içmenin pek de sağlıklı olmadığını öğrendim, meyve suyu içilmez bizim evde o yüzden pek:) ev ahalisine de çok izin vermiyorum:) meyve olarak yiyoruz. sonra zaten tayin çıktı ydışına çıktık çıkarken de sattık gitti:)
anladım canım benim kız da tam tersi biberona ancak meyve suyu ile alistirabildim sabah kahvaltilarinda bir gün süt bir gün meyve suyu eşlik ediyor onun dışında meyvenin kendisini yer zaten bir de b3n kışın sık grip oluyorum atom yapıyorum o zamanlarda ama kullanmiyorsan evde boşuna kalabalikcanım hem oğlum meyve suyu sevmedi hiç. ve dediğin gibi 1 tek meyve için onca temizlik beni çok yordu sıkıldım:) bir de sonradan meyvelerin suyunu içmenin pek de sağlıklı olmadığını öğrendim, meyve suyu içilmez bizim evde o yüzden pek:) ev ahalisine de çok izin vermiyorum:) meyve olarak yiyoruz. sonra zaten tayin çıktı ydışına çıktık çıkarken de sattık gitti:)
Çok teşekkür ederim Allah razı olsunGeçmis olsun cnm rabbim şifa versin
Amin Allah razı olsun çok zor gerçekten bol su ve Yürüyüş dedi ayaklarım şişti bugün :) ince ince sizliyor inşallah yarına geçerAy kıyamammm, Allah şifa versin, inş hafiflemiştir ağrıların
pompa almicam inşallah gerek olmaz. Ikili biberon alicam avent ml litreye karar verememistim ama az çok şekillendi. Bugün pijama aldım tam pembe değil biraz yavru ağzı gibi bi o renk birde beyaz vardı beyaz istemedim. Çok içime sindi yüzde 50 de indirim vardı 50 tl ya aldım :) birde bugün bebek arabamızı aldık :) hastaligima rağmen bugün bir sürü işimizi hallettik sayılır çok şüküryok canım erken değil erkenden hallet kenarda dursun. 30'lu haftalardan sonra artık dolaşması da zorlaşıyor zaten. hem doğumdan sonra karnımız şimdiki kadar kalıyor hemen hemen:) o yüzden bu haftalarda şimdiki bedenine hafif geniş gelen birşeyler alabilirsin ben öyle yaptım geçen hafta aldım. sadece birinin boyu çok uzun onu kestireceğim diz altı.
avent pompayı da iyi diye duymuştum ama ben alırken aşırı bi fiyat farkı vardı ben de lansinoh'u tercih etmiştim.
Kızlar selam ben iki gündür bebeğimin basını assada hissediyorum. Hatta eminim. Hıçkırıklarından da anlıyorum. 30. Haftanın içindeyim acaba normal mi doktora gitmeli miyim :/
senin yaşadıklarını bilmiyorum canım. tüp bebeğin zorluklarını bilahare tecrübe etmedim ama teyzem 2. Kez tüp bebek yaptırdı geçen ay sonuç yine negatif. Surecın sıkıntıları ortada. Ama eğer bebek rahme düştükten sonra sağlıkla ılerlıyor ve gelişiyorsa bu çocuk zae zor oldu çok kıymetli dememeli bir doktor. Tüp bebekle kalınan hamileliğe de riskli gozıyle bakılmamalı. Tabi gerçek bir risk yoksa. Ama dediğiniz,gibi tüm hamileliğini yatarak geçiren sürekli kanamaları olan kadınları tenzih ediyorum bu durumdan sadece aşılama ve tüp bebekle olsa da gayet sağlıklı olan hamileleri de " bu çocuk çok kıymetli" diyip sezaryene yönlendirilmesi işte beni kızdıran bu.Canim onunla bir alakası yok durumun tabiki normal ilerleyen bir gebelik söz konusu ise normal doğum en iyisidir ama bak arkadaş tuo bebek ile hamile kalmış tup bebek hem maddi hem de manevi açıdan fazlasıyla yipratici bir süreçtir ve normal doğumda gelisebilecek herhangi bir komplikasyona karşı sezeryan tercih edilir onun dışında bunu söyleyen doktor dahi normal bir gebeliği sezeryana yönlendirmek istemez inan bana
Arkadaşım sinir olduğun bazı noktalar olabilir ama huna neden bu kadar takıldığıni anlayamadım bir insan öncesinde defalarca düşük yapmış yada bebeğini kaybetmiş ya da çok kuvumseyerek söylediğini dusunuyurum ama 10 SENEDE hamile kalabilmisse bunun bir sebebi vardır elbetteki tartışmak değil amacım biraz empati kurmayı sağlamak tüp bebek dediğimiz şey öyle basit birsey değil ilaçlar iğneler maddi ve manevi inanılmaz zor bir süreç ya da benim gibi 9 ay boyunca yatağa bağlı sadece tuvalet izni olan hastalar var bırakın ama doktorlar birazcık pohpohlasinlar bizi de bi zahmet içiniz rahatlayacaksa söyle söyleyeyim kıymetli gebeliğin tiptaki asıl adı riskli gebeliktir. Sadece hastaya kıymetli demek kendini psikolojik açıdan iyi hissettirir. Yoksa kimse benim ki kıymetli ondan sezerhanla alinacak diye gerine gerine dolaşmiyor ortada. Zar zor hamile kalıp 9 ay boyunca yüreğim ağzımda folasmaktansa her yıl hamile kalabilen kolayca doğurabilenlerden olmayı tabiki tercih ederdim.
arkadaşım normal doğumun ne kadar güzel ve normal olduğunu biz de biliyoruz ama rica ediyorum sezeryanin risklerini içeren bir yazı ise ben görmek istemiyorum kendi adıma zaten o masaya yatmak ve sonucu yeterince zor sezeryan bi nevi annenin bebeğin bişey olmaması için kendini feda etmeye hazır olmasıdır yanlış anlaşılmasın risk taşıyan hamileler için bu böyle yoksa kimse istemez normal doğumda bebeğinin her haline şahit olmak varken uyutulup karnında kocaman bir kesikle uyanmayi özel hastanelerde ki bazı doktorların sırf para için sezeryana yonlendirdiklerini biliyoruz ama bu her doktor için geçerli değildir bu şekilde sert çıkışlar olması zaten gergin olan biz hamileler için doktorlara olan güveni sarsmaktan başka biseye yaramıyor rica ederim bunu da göz önünde bulundurun
Canim ben annem hazirladigi halde bir yas kiyafetlerini turkiyede biraktim. Bikac tane yenidogan aldim 6 -7 tane falan cunku hediye falan da cok gelir dediler. Genel olarak 0-3 ay ve bikac tane de 3-6 ay. Lazim oldukca alinir zaten.Kizlarr kimse yazmadi(((giysi hakkinda mesajima yanitt(((...bebislerin giysilerini kacinci aya kadar alisveris yaptiniZ??6 9 aya kadari yoksa 1yasa kadarmi??ben simdi 3 6almaya baslamaliyim ve 6-9
Ya ben de cok arastirdim bu konuyu dr bana yumusatici iullanmadigin surece ve deterjani az kullandigin surece herhangi bisey kullanabilirsin dedi. Ben sadece leke cikariciyi bebeklere ozel alicam . Gerekirse fazladan durulama yapilir diye dusundum.Kizlar bebek kiyafetlerinin yikanmasi icin onerdiginiz bir marka varmi bugun e bebekte bayb me sivi deterjanini gordum kullanan alan varmi aranizda
Hehehe ben de ilk baslarda sizi kiskaniyodum :) cunku ayda bir kereden fazla almiyordu doktor... Ultrason da yasak. Ama 27. Haftadan beri iki haftada bir gidiyorum. 36 dan sonra haftada bir aliyolar burda.Doktorum 36.haftadan sonra 2 haftada bir geleceksin dedi. Ben simdiden 2 haftada bir gitmek istiyorum, bebegin gelisimini,amniyon sivisini,erken dogum olup olmayacagini merak ediyorum. Siz de aylik mi gidiyorsunuz
Özel bi soru doktorunuz ilişki konusunda kısıtlama getirdi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?