2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
tesekkür ederim uyarınız için ve cok doğru ayakta vs hırpalarcasına sallamak dogru degil.aynen bende kızımı sallamadım ama bu gunduz uykuları ve sancılı zamanlar için.
bu hamaklarda bebek cenin pozsyonunda yattığı için anne karnı hissi yasıyor. omur ilik gelişimini destekliyor ve yatış şeklinden dolayı bğulma riskini buyuk ölçüde azaltıyor. bazı bloglarda okudum bende erkek bebişlerde gaz sıkıntısı cok oluyormus şimdiden önlem alıyorum :)

katticim iyi diyorsun da, geçen hafta bi arkadaşa gittik, bebişi 3 aylık.. öyle bir alıştırmışlar ki, bütün akşam annesinin gögsünde uyudu, kız 2 dk koltuğa koysa, hemen uyanıp ağlamaya başladı.. kızcağız da mahvolmuş, kol kaslarım gelişti, artık ağrı hissetmiorm diyor :) bana kesinlikle kucakta uyutmaya alıştırma diye tavsiyede bulundu.. ben zaten durumu önceden tahmin ettiğimden, güzel bi ana kucağı aldım.. ebeveyn hareketlerini gözlemleyip, o hareketlere en yakın şekilde 5 farklı sallantı geliştirilmiş bir model.. bebişlerin hem gaz sorununa ii geliyormuş, hem de uykuya dalışlarına yardımcı oluyormuş.. bakalım oğlum hayırlısıyla bi gelsin de işe yarıcak mı yaramıcak mı görücez :)

anakucağının youtubeda videosu var ama link paylaşmak yasak mıdır bilemedim? fotosunu da gönderiyorum

Eklentiler

• 10159_buyuk.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 115
erkek bebeğine mi kullanıyor?

sen ne almıştın? boyasız diye aslında iyi geldi ama
ben öyle çok içime sinen b'şey alamadım ne yazık ki, çilek mobilyanın kullanışı bence çok güzeldi, hatta uluslar arası belgeleri fln varmış (CE galiba) eşimde çok beğendi ama ben de ağaç takıntısı var beşik için o yüzden mothercare den aldım ama. dolabı çoook küçük ama beşik ağaç.. artık dolaba ek yaptıracağım...

bunun fiyatı ne kadar canım? bir de beşik hariç ekstra olarak mı gerekiyor dersin? fazla yer kaplıyor mu? ve kaç aylığa kadar :) umarım bunaltmadım

Evt süt ürünleri de etkiliyor bildiğim kadarıyla.. Bir de bana doktorum aç karnına al demişti, hemşire de aç karnına daha etkili olduğu için aç karnına tavsiye ediyoruz demişti. O yüzden ben aç almaya çalışıyorum. Gece bulantı yapmıyor ama mesela gece unutup sabah eşimi işe yolladıktan sonra alırsam o zaman bulantı hissediyorum. Ben de tuvalete kalkmazsam namaza kalktığımda yatarken içip yatıyorum :) henüz bulantı yaşamadım :)

güle güle kullan canım, neyse benim hiç takıntım yok kafama göre bakayım :)

Ya ben de çok duyuyorum 34.haftada doğuranı ve korkmaya başladım daha geçen hafta kuzenim ve bi tanıdığım 34.haftası içinde doğum yaptı, başka bir arkadaşım da 35.haftasındaydı doğurdu haftasonu.. Neden böyle erken geliyor bu bebekler anlamıyorum..

ne gibi yararı varmış? bizi de aydınlatır mısın canım?
bende bahçeye koymaya fln sandım, bildiğin beşik olarak kullanacaksın sanırım
canm ben okuduklarımı sana kopyalayayım istersen kaynak veririm reklam mı bilmediğim için

Öncelikle hatırlatmak isterim ki belki biz ya da annelerimiz değil ama anneannelerimiz ve onların öncesindeki kuşakların hepsi sallanır beşiklerde uyuyorlardı.

Daha sonra belirtmek isterim ki, özellikle batılı ülkelerde bebeği hamakta uyutmak gittikçe yayılan bir trend. Yabancı diliniz olmasa bile google'a "baby hammock" yazıp, görseller bölümünde aratırsanız Amerika menşeli pek çok hamak markası olduğunu göreceksiniz. Yüksek tazminat ödemek zorunda kaldıklarından, Amerikalılar riskli hiçbir işe girmezler biliyorsunuz. Amerikada hamak üretimi serbest ve kullanımı da yaygın.

Ayrıca hamağın faydalarını kısaca saymam gerekirse:

1. Hiçbir bilimsel istatistik vermeme gerek olmadan her anne bilir ki özellikle kolik sancısı çeken çocuk sallanarak daha rahat uyur. Hamakta uyumanın uyku süresini uzattığı bir gerçektir.

2. Hamakta yatış pozisyonu, bebeğin rahim içi duruşunu taklit ettiği için psikolojik açıdan da rahatlatıcıdır. Hangimiz hamakta uyumayı sevmeyiz ki?

3. Ayrıca hamaktaki yatış pozisyonu omurganın doğal duruşunu da destekler.

4. Hamakta yatarken dönemeyiz. Doğru. Ama zaten bebekler kendi kendilerine dönemiyorlar. Hamakta değil de yatakta da yatıyor olsalar sağa sola dönemeyecekler. Biz zaten ani beşik ölümü sendromu korkusuyla bebeklerimizi sırt üstü yatırıyoruz. Bu durumda da bebeklerimizin kafasının arkası düzleşiyor. Hamakta yatan bebeklerde bu kafa düzleşmesi sendromu yaşanmıyor (flat head syndrom)

5. Duruş pozisyonundan dolayı, ani bebek ölümü sendromuna karşı da güvenlidir. Hamakta uyuyan bebeğin oksijensiz kalması ya da kendi kusmuğunda boğulması yatış pozisyonu itibariyle mümkün değildir.

İsviçre
İsviçre’deki doğum servislerinde temiz plastik bebek beşiklerinin yerini Hängematte adı verilen ve değişik şiddetlerde sallanabilen bebek hamakları almış durumda. Bu hamaklar zor bir yolculuktan geçip dünyaya gelen bebecikler için biçilmiş kaftan. Üstelik gece ciyaklamalarını yatıştırmada bire bir.

sıkıntı yaşıyorsan gece yatmadan önce al.ama doktorun dediği bana,
kahvaltıyı yap en az 2 saat sonra al.
bende süt,yoğurt,peyniri fazla tükettiğim için sıkıntı yaşıyorum.aslında
4-5 saat geçsede alsak daha iyi ama ben yapamıyorum.

merhaba kızlar iki hamak arasındayım. sizce hangisi daha kEki Görüntüle 1575201 Eki Görüntüle 1575202 ullanışlı olur ?

Alttaki mavi olandan eltim almıştı. Derinliği çok değil, bizim ufaklık da hareketliydi ve tutunmaya başladığı dönemde hamağın kenarını tutup kendini çekiyordu ve dengesini bozuyordu. Uzun süre kullanamadılar hatta onlar 3aylıkken falan almışlardı doğru düzgün kullanamadılar bile. Üstteki beyazlı olan daha derinmiş belki denge problemi de öteki kadar değildir.

bunun fiyatı ne kadar canım? bir de beşik hariç ekstra olarak mı gerekiyor dersin? fazla yer kaplıyor mu? ve kaç aylığa kadar :) umarım bunaltmadım
rica ederim canım bunaltmak olur mu hiç tatlım bizim aldığımız 2 ay önce çıkan yeni modeli biraz pahalı, ama nette eski modelin 2. elleri var 400tlye bulabilirsin bu direk ev tipi ana kucağı olarak geçiyor, yani bebişi gece de bunda yatıramazsın sağlıklı olmaz ama gündüz salonda mutfakta senin yanında dursun dersin bir de dediğim gbi gaz sancısı olduğunda, huzursuzluk olduğunda ve de uykuya dalışta çok faydalı olduğunu hem okudum hem bizzat kullanan tanıdıklarımdan duydum :) hiç öyle fazla yer kaplamıyo, kutusu zaten ufak bi dikdörtgen kurulduğunda da öyle devasa görünmüyor 12 kgya kdr kullanılabilir diye yazıyor üzerinde.. biz kullandıktan sonra isteyen bi tanıdığa veririz ya da 2.el satışa çıkarırız diye düşündük

Kivi, mango ve ananas doğum sancılarını tetiklermiş diye okumuştum. Hatta doğumu başlatmak için bol bol yiyin diyordu. Bence tüketmeden önce bi araştır Ben kabızlık için başlarda ananas yiyordum, ama günde orta kalınlıkta bir dilimcik kadar yiyordum.

fotoshopsuz görmek istiyorum...anammmm ne beceriklii hatunlar varmiş bizim gurupta..nasıl yaptın..çok güzel olmuş..
Teşekkür ederim canım tabiki diğer resimde yarım haldeyken

Eklentiler

• 2015-07-06 14.49.03.webp
    66,3 KB · Görüntüleme: 95
  • 20150617_101156.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 119
kızlar aranızda kan takviyesi için kalçadan veya koldan kan iğnesi vurulan var mı..sanki var diye hatırlıyorum bir şey soracaktım...
Ben kullandım cnm 10 tane. İğneler bittikten sonra daha vermedi çünkü çok fazla arttırmadı şurupla devam ediyorum arada tabi pekmezle ek yapıyorum.

aaa çok yemiştim ananas ve kivi başlarda, doktora sorayım ben bunu, sağol canım

Canım şu sabahlıklı olanı çok beğendim :)
Netten mi aldın yoksa mağazadan mı:)
Istanbuldaysan eğer bakirkoy kompedan mağazasından aldım manken diye bi marka belki internet satışı vardır bi bak istersen kumaşı çok güzel yıkadıktan sonra hiç kirismiyo ve tiril tiril

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…