2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473

Canım ben bi kitapta bebeğin sallanmasının değil de salınmanın yatıştırıcı ve sakinleştirici bi etkisi olduğunu okumuştum. Salınmak dediği mesela sallanan sandalyede kucağında bebek varken yavaşça sallanmak, yada bebek kucağındayken penguen gibi yavaş yavaş hareket etmekmiş. Hatta hani bazı bebek beşikleri sallanabilir oluyor ya, onda bebeğin kendi hareketleri ile hafifçe sallanması da anne karnındaki hareket hissini oluştururmuş. Ayağımızda yada beşikte sallamak bebeği sakinleştirmez sadece bebeği sersemletir diyordu :)

aynen bence tasarım olarak çok kullanışlı ve keyifli :) hallettiniz mi alış verişi bu haftasonu :)

hayır :) sadece dolaşıp kafa karıştırdık, benim zaten her işim son andadır, yumurta kapıya dayanmadan yapamıyorum, yine ole oldu bayrama kdr bitcek inş.

yaaaa bunu duydugum çok iyi oldu tesekkürler. diğeri kumda bile kullanılsa dengesi cok iyi 60 kğ tasıyacak kadar derin ve geniş.0_5 yaş diyor. öburunun rengine kandım galiba:)

ssvd grubundaki olayı mı söylüyorsun? ben de grubu takip ediyorum:) bırak sezeryanı epizyo bile gerekmemiş maşallah. darısı bizlere.. benim doktorum da destekliyor, ydışındayım ben, burada gayet normal bakılıyor yani:)

kızlar aranızda kan takviyesi için kalçadan veya koldan kan iğnesi vurulan var mı..sanki var diye hatırlıyorum bir şey soracaktım...

Ben varım. Gynoferon kullanıyordum ama demirim çok düşüktü ve istenen değere ulaşamamıştım. 2 kutu ferrum iğne vuruldum kalçadan, şimdi yalnızca gynoferona devam ediyorum.

bunalım kısmı elinde olan bişey değil canım, umarım bu sefer de yaşamazsın. çünkü gerçekten çok zor bir durum. ben de dua ettim herkes elbette kendisi için hayırlı olanı istiyor. normal ya da sezeryan değil ki mesele, mesele sezeryanın normal olabilecekken keyfiyetten olması, doktoruma güveniyordum ama acaba başka bir doktora da gitsemiydim diye çok düşündüm sonra. elbette hepimizin derdi bebeğine sağlıkla kavuşmak. o yüzden de iyi ki sezeryan diye bişey var. ama bunun bu kadar yaygın olması tuhaf. özellikle türkiyede yaygın. burada doktorum ilk sezeryanımın mecburi olduğunu düşünmedi mesela. bebeğe de anneye de faydalarını okuyunca en azından sancılarım başlamış bi şekilde yani bebeğim hazırken sezeryan olmak isterdim açıkcası.

Canim dun pompa aldim kraftinkini aldim iyimidir sence??birde bisey sorcam bebisi emzirdikden sonra sag dedi kiz gunde kacdefa emziriyosak okadarmi sagmaliyiz yoksa nasil??ve sagdigimiz sutu nekadar sure saklayabiliriz ne kadar zamanda kullanmaliyiz

canım kraftı bilemiyorum kullanmadığım için. inşallah iyidir. kraft da büyük bir marka neticede.
zaten onu zamanla anlayacaksın, göğsün bebek emdikten sonra bile sert kalıyor, o zaman rahatlayana kadar sağıyorsun. sen sağdıkça sütün de artacak. zamanla bebeğin hepsini emebilir hale gelecek. yaşadıkça anlaşılıyor canım hiç endişe etme.. insan anne olunca tamamen içgüdüsel olarak herşeyi anlıyorsun.

Canim iyi sen rahatsin ay ben elim ayagima dolanmis))))ya erken dogum olursa diye eyvaaahhh ne yaparim kocisim de anlamazki bole seylerden
bana bak ben senden önce doğurursam sana buradan yazayım el birliğiyle beylikdüzünde oturanlar hangi eşyaları bulursa medilife hastanesine getirsin. hiçbir şeyim yok çünkü şuanda.

merhaba kızlar iki hamak arasındayım. sizce hangisi daha kEki Görüntüle 1575201 Eki Görüntüle 1575202 ullanışlı olur ?
İkincisinden görÜmcemde var, çok deli sallanıyor , o kadar sallanmak bebişlerin beyin sıvısı için iyi değil diye biliyorum. Kayınvalidem kenarlara ip bağlamış tv izlerken sallayıp duruyor, Karsı koltuğa uçacak gibi Aklım çıkıyor
Cnm bunun için erken değil mi? Belki bebişin çok sakin kendi kendine uyuyan Birsey olur, bu o zaman gereksiz kalabilir

Istanbuldaysan eğer bakirkoy kompedan mağazasından aldım manken diye bi marka belki internet satışı vardır bi bak istersen kumaşı çok güzel yıkadıktan sonra hiç kirismiyo ve tiril tiril

canım doktora bakırköye gidiyorum zaten:) yolum mutlaka düşer o tarafa:)
Gittiğimde bir bakayım bende:)

Ayın 20 sinden sora raporumu başlatıcam onu bile zor bekliyorum helal sana şimdi git deseler çıkıp giderim arkama bakmam
Ya bende öyle ama çalışmak zorundayım. hele önümüzdeki 2 hafta arkadaş tatile çıkıyor işleri bana kalacak. havalar sıcak , uykusuzum bir de metrobüs korkum hortladı. insanlar ite kaka biniyorlar korkuyorum ittiriyorlar beni bakalım nasıl olacak. ama evde olanlara çok imreniyorum. haftasonu cumartesi full temizlik cam, yer vs. bir de iftar yemek. pazar günü gömlek ütüle , hafta içine kap kap yemek yap. helak oldum valla. dün gece 03:30 da yattım sabah 06:30 da kalktım. ağlayacaktım ya. gerçekten evde oturanlara çok özeniyorum. son 4 haftamm sabrettttttttttttttttt

evet evet bebek için ilk aylar çok rahat oluyormus özellikle kolik bebeklerde

canım bence bu tip ürünleri bebek doğduktan sonra bebeğin durumuna göre almakta fayda var. benim oğlum gibi akıllı uslu bir bebek olursa ihtiyaç duymazsın bile:) hiç sallantılı şeylere ihtiyaç duymadık biz. darısı ikinci oğluşumun başına:)

okurken yoruldum, bu kadar yüklenmemenin bir yolu var mı kendine :) bırak ev dağınık kalsın diyeceğim ama anlaşılan titiz bir insansın, allah kolaylıklar versin ben yapmıyorum ne yalan söyleyeyim utandım kendimden..

Hanımlar herkese iyi günler haftasonu şehir dışından kuzenlerim geldi biri saglık Memuru biri hemşire bir görseniz sen onu yapma bunu yapma arabayı kullanma kendini naza Çek Felan deyince etrafımdakilere zahmetsiz bir gebelik geçirdiğimi düşündüm kontrole gittiğim yerdeki çalışanlar mı cok rahat bizimkiler mi pimpirikli anlamadım bu arada kan hapını bende cok ihmal ediyorum ama çok cok önemliymiş biraz daha özen göstermek gerekiyor

Cnm Gül'e Gül'e kullan. Arkadaşımda vardı, cok rahat etmişti. Kızı olan bi arkadaşımda bebişi minyon Ufacık bişey , 2 yasına girdi halen bunda sallanıyor sonra annesi yatağına koyuyor, gerçi bıdık içine sığmıyor ama hoşuna gidiyor bunda ul
Kızlar ne grubu bu? Ben de araştırdım dün ama sağlıklı veri bulamadım. Benim Dr larda istemiyor zaten ama ben normal taraftarıyım. Ilkinde 40+3 te zorunlu sezeryana almışlardı bebişin hiç gelmeye niyeti yoktu. Şuan 21 aylık bebişin var, ara epey az bu Bakımdan örnek bulabilir miyim diye araştırdım ama yok. 25 ay olacak normal olabilirse. Şuan ufaklığı kaldır indir çok zor oluyor, hele doğum sonrası iyice anneye sarıyormuş ilk bebekler, dikişi patlayan çok arkadasım oldu bu dönem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…