- 10 Nisan 2015
- 446
- 523
- 23
Basvurular basladi cnm yazmistim daha once burdan ama sadece 5 bin anneye ve suan icin izmir bursa ve antalya illeri icin basvuru var. Basvuruyu evdecocukbakimi diye yazinca cikan sayfadan yapabilirsinizAyy insallah oyle bi sans dogar
gecmis olsun canim peki igneyi kac gun ara ile vuruldun...
Ben 2 gün önce Yorum yaptığımızda kk deki altta çıkan günlük gebelik takviminde, Ikinci gebelikse ssvd i araştırabilirsiniz diye yazıyordu ordan başladım yoksa hiç haberim olmazdı. İst geldiğimde son dk geliş yapıyoruz ve randevular dolu olduğundan hep acil Dr Una muayene olma gibi bir huyumuz var, hepsinde 1 ya da 2 Ekim gün verdi, kimsenin önerdiği yok Haklısın ama 14 ay ara ile normal dogum yapmışlar bile varmış. Oğlum şuan 22 aylık olacak ve 13,5 kilo. Gün içinde kaç kere kaldırmak zorunda kalıyorum anlatamam, bugün hele feci bir bel ağrısı başladı, laf anlayacak yasta değil devamlı sevilmek istiyor ya da odadan odaya Geçmiyor, masaya oturmuyor merdivenden çıkmıyor habire bi aglak ilgi isteği söz konusu. Bu ilgi dogum sonrası daha da artıyormuş, bi Arkadaşımın sırf bu Yüzden dikişleri patladı 10. Günde, bu riski almak istemiyorum, zaten sezeryan zor Birsey ve ben hiçbir kolaylığını görmedim. Ilkinde o kadar çok normal istedim ama 40+3 te kontrol sonrası birkaç hastane ve Dr görüşüyle sezeryana alındım. Hiç istemediğim için mi ne zor geçti sezeryan ve sonrası. Tekrar hem onu Çek hem Dikiş patlat of offf, hiç düşünmek istemiyorum 3 ay sonramıistanbuldaysan bnm dr önerebilirim ben ilkini normal yaptım ama sonrasında rahim ameliyatı oldum herkes ameliyat olduğum için sezeryan olacağımı düşünüyordu ki ilk hamile kaldığımda gittiğim dr da öyle söyledi sonra eski dr döndüm ne alaka aradan yıllar geçmiş tabiki normal doğum olur dedi.. konuyu bilmiyorum ama arayıştayım dediğin için yazmak istedim balat hastanesi ayvansarayda dr meltem özbene gidiyorum ben.. bu arada ilk doğumu yapalı 2-3 yıl olduysa hiçbir dr önermez normali ama uzun zaman geçtiyse yapılabilir..
anladım cnm kesinlikle haklısın Allah kolaylık versin okurken hayal etmeye çalıştım halini gerçekten çok zor.. istersen bi git görüş meltem hnm normal doğum yanlısı bir dr.. belki onaylar normal doğum yapmanı..Hiç istemediğim için mi ne zor geçti sezeryan ve sonrası. Tekrar hem onu Çek hem Dikiş patlat of offf, hiç düşünmek istemiyorum
cnm çok normal artık sancıların başlaması bende de adet sancısı gibi kasılmalar başladı kendini yorma evet hop hop bir yapın varsa sana dinlenmek yatmakta sıkıcı geliyordur sana diyorum ama bende hiç yatmıyorum hala duvar fayans silme peşindeyim Allah razı olsun eşim bana iş bırakmamaya çalışıyor.. sabretmemiz lazım.. bu arada bol bol dinlen ama en kötü günde yarım saat yürüyüş yap ağır ağırda olsa.. artık tempodan uzak durmak lazım..kızlar canım çok sıkkın yine sancılarım var. şu iki haftadır hamileyim dedim yani. bu zamana kadar rahattım. sadece yürüyüş yapınca çok yorulunca doktorumun gerilme ağrıları dediği ağrılar oluyordu. dilenince rahatlıyordum. şimdi yemek yapsam sancım oluyor. hiç bişey yapamıyorum. doktorum doğum için normal yapabilirsin demişti. iki hafta önce bu sancılar yüzünden kontrole gittim herşey yolunda dinlen dedi doktorum. ben bu kadar hareketsiz kalırsam nasıl doğurcam bana bişey diyin bi yol gösterin yaa. biraz sancım olsa eşim başlıyor doktor sana dinlen dedi niye kendine işkence ediyon diye ne yapacağımı bilmiyorum ben
süper tatil bana hayal oldu dr izin vermiyor bakalım haftaya bugün kontrol var birkaçgünlük kaçmak istiyoruz diye tekrar soracağım uzun yol yapmamı istemiyor yakın biyerlere gidicez artık.. bebişinede maşallah erkek bebekler hep haftasından önde gidiyor benim satı 1 hafta öne çekmiştik 5. ayda geçen ay yine 1 hafta önce çıkmıştı şimdi sabırsızlıkla gelecek haftayı bekliyorum bakalım bebiş nasıl..Hamişlerrr hepinize merhaba umarim hepiniz iyisinizdir bayadır girmedim Tatildeyim bugün döndüm :) bizi sorarsaniz çok şükür iyiyiz tatil öncesi 28 haftalik kontrolüme gittim bebişim 1.493 kg olmuş USG ölçümünde 30 haftalık çıktı doktor tosun olmuş yanaklara bak dedi :) pozisyonu hala baş aşağı umarım herşey böyle normal gider. Sizler de ne var ne yok :)
süper tatil bana hayal oldu dr izin vermiyor bakalım haftaya bugün kontrol var birkaçgünlük kaçmak istiyoruz diye tekrar soracağım uzun yol yapmamı istemiyor yakın biyerlere gidicez artık.. bebişinede maşallah erkek bebekler hep haftasından önde gidiyor benim satı 1 hafta öne çekmiştik 5. ayda geçen ay yine 1 hafta önce çıkmıştı şimdi sabırsızlıkla gelecek haftayı bekliyorum bakalım bebiş nasıl..
ikinci düşükteki sancılar sıkıntılar yine başladı katti sancı vurdukça moralim bozuluyo. gerçi doktorum bebek hareketliyse bi sorun yoktur dedi kontrolleri sıklaştırdı. sıpada sancı oldukça sanki içerde takla atıyo nasıl yoruyo beni bi bilsencnm çok normal artık sancıların başlaması bende de adet sancısı gibi kasılmalar başladı kendini yorma evet hop hop bir yapın varsa sana dinlenmek yatmakta sıkıcı geliyordur sana diyorum ama bende hiç yatmıyorum hala duvar fayans silme peşindeyim Allah razı olsun eşim bana iş bırakmamaya çalışıyor.. sabretmemiz lazım.. bu arada bol bol dinlen ama en kötü günde yarım saat yürüyüş yap ağır ağırda olsa.. artık tempodan uzak durmak lazım..
Sağol cnm, şuan isim topluyorum , listeme ekledimanladım cnm kesinlikle haklısın Allah kolaylık versin okurken hayal etmeye çalıştım halini gerçekten çok zor.. istersen bi git görüş meltem hnm normal doğum yanlısı bir dr.. belki onaylar normal doğum yapmanı..
cnm ilk 5 ay hep 1 hafta önde gittiğinden 5. ayda 1 hafta öne çekti erken döllenme dedi ama 5. aydan sonra önde çıkarsa gelişimi güzel demektir artık satla oynanmaz dedi.. bu arada umarım bizde gidebilirizUmarim doktor izin verir de bir degisiklik yaparsınız :) çok eğlenceli oldu benim için enerjim tavanda tabi bebişte de enerji tavan durumda oldu :) bende sordum doğum tarihini etkiler mi böyle öne geçmesi dedim hayır dedi sizin doktorunuz doğumu öne çeker mi diyor acaba ?
Allah korusun aklına öyle şeyler getirme.. acıkman da çok normal geceleri bebek büyüdükçe az az sık sık yemekte fayda var bende ağır yemekler yiyemiyorum hafif şeylerle geçiştiriyorum.. meyve yoğurt oldukça faydalı cnm sağlıkla doğsunlar inşallah..ikinci düşükteki sancılar sıkıntılar yine başladı katti sancı vurdukça moralim bozuluyo. gerçi doktorum bebek hareketliyse bi sorun yoktur dedi kontrolleri sıklaştırdı. sıpada sancı oldukça sanki içerde takla atıyo nasıl yoruyo beni bi bilsen
yemekte yiyememeye başladım ne alakaysa bol bol meyve yoğurt süt salatalık domates yiyorum bunlar yetermi bebişe onuda bilmiyorum. mutfakla oturma odası arasında sürekli git gel halindeyimdüzgün yiyemediğimden midir nedir gece acıkmalarıda başladı 3 gündür oofff oofff annemlerede söyliyemiyorum sancım var diye. desem ortalık ayağa kalkcak yine düşecek herhalde diye
Hmm anladim canim))))Ilk annelerimizin ilgisini çekecek bir konu değil cnm
FB: Facebook
Ssvd: sezeryan sonrası normal dogum .
Bazı annelere ilkinde sezeryan yapıp ikinciyi normal istedikleri halde ülkemizde bu pek desteklenmiyor, ona uygun Dr ve hastane arıyoruz cnm
Canim dikis patlatmak ne korktuuum bende sezeryan dusunuyorumBen 2 gün önce Yorum yaptığımızda kk deki altta çıkan günlük gebelik takviminde, Ikinci gebelikse ssvd i araştırabilirsiniz diye yazıyordu ordan başladım yoksa hiç haberim olmazdı. İst geldiğimde son dk geliş yapıyoruz ve randevular dolu olduğundan hep acil Dr Una muayene olma gibi bir huyumuz var, hepsinde 1 ya da 2 Ekim gün verdi, kimsenin önerdiği yok Haklısın ama 14 ay ara ile normal dogum yapmışlar bile varmış. Oğlum şuan 22 aylık olacak ve 13,5 kilo. Gün içinde kaç kere kaldırmak zorunda kalıyorum anlatamam, bugün hele feci bir bel ağrısı başladı, laf anlayacak yasta değil devamlı sevilmek istiyor ya da odadan odaya Geçmiyor, masaya oturmuyor merdivenden çıkmıyor habire bi aglak ilgi isteği söz konusu. Bu ilgi dogum sonrası daha da artıyormuş, bi Arkadaşımın sırf bu Yüzden dikişleri patladı 10. Günde, bu riski almak istemiyorum, zaten sezeryan zor Birsey ve ben hiçbir kolaylığını görmedim. Ilkinde o kadar çok normal istedim ama 40+3 te kontrol sonrası birkaç hastane ve Dr görüşüyle sezeryana alındım. Hiç istemediğim için mi ne zor geçti sezeryan ve sonrası. Tekrar hem onu Çek hem Dikiş patlat of offf, hiç düşünmek istemiyorum 3 ay sonramı
Benim zorunlu kucağımdan inmek istemeyen bi sıpam var, şuan 13,5 kiloyuz ve dogumaCanim dikis patlatmak ne korktuuum bende sezeryan dusunuyorum
bana da 50 mg yükleme yapıp hem açlık hem tokluk baktılar 131 çıktı...zaten şeker yüklemesi iyi çıkınca tatlı yemeyi kısıtlamadım o ay da su fazlalaştı...dr.umun düşüncesi yediklerime bağlı bu yüzden dikkat etmemi söyledi...sizin şeker biraz fazla çıkmış suyun onunla ilgisi olabilir ama dediğinize göre su sınırda imiş merak etmeyin bence...fakat AFI değeriniz kaçtı merak ettim eğer benden düşükse sıkıntı yapmayın derim sadece yediklerinize dikkat edin nacizane tavsiyem...
inşallah canım yaAllah korusun aklına öyle şeyler getirme.. acıkman da çok normal geceleri bebek büyüdükçe az az sık sık yemekte fayda var bende ağır yemekler yiyemiyorum hafif şeylerle geçiştiriyorum.. meyve yoğurt oldukça faydalı cnm sağlıkla doğsunlar inşallah..
Demiri almadan iki saat once sut cay kahve alimi kesilmeli deniyor.ben oyle yapiyorum. Yatarken yutuyorum yada kurala uymadiysam sahurda esim iciriyor.ac tok farketmez yani.ama yatarken aldigimdan hic bulanti olmadiEvt süt ürünleri de etkiliyor bildiğim kadarıyla.. Bir de bana doktorum aç karnına al demişti, hemşire de aç karnına daha etkili olduğu için aç karnına tavsiye ediyoruz demişti. O yüzden ben aç almaya çalışıyorum. Gece bulantı yapmıyor ama mesela gece unutup sabah eşimi işe yolladıktan sonra alırsam o zaman bulantı hissediyorum. Ben de tuvalete kalkmazsam namaza kalktığımda yatarken içip yatıyorum :) henüz bulantı yaşamadım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?