2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım nıye patlasın dikişlerın yaa Allah korusun benımde kızlarımın arası 24 ay olucak ve sezeryan olmustum buda ole olucak nasipse ama doktorum hıc bı sıkıntı olmaz dedı kızım 13 kg ilk bır hafta falan almazsın ayakta kucagına oturdugun yerde kucagına verırler zaten bılıyosun ilkinden vucut kendını topladıkca rahatlıyo yavas yavas bızde toparlarız dert etme bence yakınımda 13 ay arayla sezeryan olan tanıdıgım var masallah bişi olmadı

Bende oturup kılıyorum canım karnım irı sıkısıyo gıdemıyorum secdeye gıtsen ıkı buklum kalkamıyorum Mazeretımız var Rabbim kabul etsın inş normalde ayakta okuyorum rukudan sonra secde yerınde sandalyeye oturuyorum sonra gerı ayakta kıyamda duruyorum

Kullanılan malzeme ne acaba çok şirin gözüküyor kolay gelsin canim

Teşekkürler canım bugün 30.haftaya girdik bende sallanması taraftarı Değilim ama eşim biraz direndi sallansın uyumazsa sallarız diye inşallah bebeğim annesini mahcup etmez inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz minnaklara...

İnş cnm. Bizimki biraz kucakçı ama yası geregi tabi normal, belki 2-3 ay sonra huyu değişir, ben de pek canımın kıymetini bilmiyorum galiba, bugün cok kucagımdaydı öğlenden beri agrıdan kıvranıyorum, sağ kasığım fena Ağrı yapıyor, ilk defa böyle oldum, 5 dk ayakta dursam Ağrı saplanıyor, inş Birsey yoktur

çilekten safari bebek odası düşünüyorum, alan var mı? bir de kız için mi uygun sizce erkek için mi?

https://www.cilek.com/eng/safari-natura-8926

Canım mobilyaya internetten bakmıştım bende, beğenmiştim, ancak mağazada görünce fikrimi değiştirdim, kalitesi çok iyi gibi gelmedi bana... Şaşırdım hatta teşhir ürünleri böyleyse satın alsam eve nasıl gelecek diye ...
Mağazada görmeni tavsiye ederim.

Canim kullan at alt acmalar var ya onlardan da al istersen yanina ben o beek besigine koycam hastanede onlardan. Eldiven takimlarin icinde vadir diye dusunuyorum. Birde normal dogum olacaksa dogumdan sonra hasanede bir dus alirin dediler bana hem sutun inmei kolaylasiyormus o yuzden havlu falan da koydum ben. Birde korse demissin ya su elbiselerin altina iydiklerimizden mi aldin yoksa sadece karin bolgei icin bel korseai mi aldin?

benim enfeksiyon için olanın biri 15 günlük falan diğeride 1 haftalıktı 1 tanede toz verdi o 1 günlüktü nefret ediyorum ilaç içmekten ama enfeksiyon tehlikeli bebeğine geçer falan dediler korktum zorla içmeye calışıyorum onu

Gunaydin guzel anneler. Mobilyasi gelenler bebek moblyanizi nele temizlediniz? Nasl deterjan kullandiniz. Acaba bebegin giysilerini yikadigi deterjanla mi silsem ya da frendly bebek ici bulasik deterjani aldim onla su yapip mi silsem. Camasir suuyla sileim var aslinda da guvenemedim.

Ben korse kullanamam onun yerine anneannem kaybettiğim bebeğimin doğumundan sonra karnımı sıkı sıkıya sarmıştı. İnce tülbent gibi şallar var ya onlarla sarmıştı. Yanıma gene öyle bir pamuklu şal almayı düşünüyorum ben. Karnın sarkmasını önlermiş, toparlanmasına yardımcı olurmuş demişti. Korse alternatifi bir yöntem yani :)

Benim oda takımım henüz gelmedi ama gelince emzik ve biberonlarını yıkamak için aldığım deterjanı sulandırıp temizleyeceğim canım. (Çamaşır suyuyla silme bence. Domestos mesela klozete döküyoruz ya sifonu çektiğimizde temizlenip akıp gitmezmiş, bir kısmı kalırmış yüzeyde. Allah korusun ellerini ağızlarını sürecekleri eşyalara bence bulaştırma çamaşır suyunu)

sabunlu su ve sirkeli suyla silebilirsin.
bende lavabolar dışında çamaşır suyu kullanmıyorum.

bundan 2-3 ay önce hatunun biri konu açmıştı..normal doğum hakkında ..kötü ne varsa anlatmıştı...sitede çok tepki çekmişti... insanları tedirgin edip korkuttuğu için....ben zorunlu sezeryan olucam..ki bu şekilde olucak bir çok arkadaşımız var.minik bi isteğimvar.. arkadaşlardan rica ediyorum sezeryan hakkındaki duydukları kötü şeyleri burda paylaşmasınlar...nasıl normal doğum burda en güzel şekillerde anlatılıyorsa /birbirimize destek amaçlı / aynı hassasiyeti sezeryanlılar içinde istiyorum ..bizimde desteğe ihtiyacımız var..tabi bu benim şahsi fikrim...

Kizlar gunaydinlar aklimi sabah sabah su soru kurcaliyo sagilmis sutumuzu dondurucuyami aticaz???ve nasil cozucez sutu?bide bebisleri emzirmeden once gogusumuzu neyle yikiycaz yadasilecegiz???

Canim bide normal dogumunda riskleri var ona bakarsak vajina genislemesi aylarca iliskiye girememe iste dikislerin gec iyilesmesii bir suru sey var ve bagirsaga dogru olan yer var ya oraya kad kesi atiliyo yani her ikisinde dikis var

canım sen gruba bak, en doğru bilgiler orada. tecrübeli 300 tane ssvd yapmış anne var. doktorlar genel olarak 2 yıl şartı arıyorlar. ama dediğim gibi eğer listeleri de incelersen görürsün 14-16 ay arayla doğum yapan anneler de var. sen zaten 2 yılını doldurmuş oluyorsun.
grupta 2 sezeryan sonrası normal doğum yapanlar da çok. hatta sezeryan sonrası normal ikiz doğum yapan oldu:) kendim okumasam yok artık derdim:)
şuna hazırlıklı ol, ssvd istediğini söylediğnde etrafından çok tepki de alabilirsin, bazı doktorlar ölürsün diyebilir, türkiyeye gelirsem diye ssvdyi destekliyormusunuz diye annemin doktoruna sordum, ben risk almam korkarım dedi, sonra da anneme çok riskli vs demiş, gruptaki makaleleri gönderdim anneme içi rahat etsin diye.
o yüzden oradaki dosyaları çok iyi oku ve bence eşin dışında çok da paylaşma, ben türkiyede olmadığım için rahatım bana yorum yapan olmuyor:)
sezeryan sonrası sezeryanın, sezeryan sonrası normal doğumdan daha yüksek riske sahip olduğu malesef tr'de söylenmiyor. sezeryan sonrası yaşanan komplikasyonlara açılmış tek bir dava yok çünkü. ama normal doğumda sorun yaşandığında neden sezeryan yapmadın diye doktorun hayatı karartılıyor. onlar da risk almıyorlar doğal olarak.
istanbulda çok seçenek var, sayfayı bir iki hafta takip edince doktorlar hakkında da bilgin olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…