- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
Canim bide normal dogumunda riskleri var ona bakarsak vajina genislemesi aylarca iliskiye girememe iste dikislerin gec iyilesmesii bir suru sey var ve bagirsaga dogru olan yer var ya oraya kad kesi atiliyo yani her ikisinde dikis var
Ya bende sezerysn dusundugum icin bazen gicik oluyorum ole mesajlara yazilara ama gercek bu annem normal dogurmus cok agrili diyo teyzem de normal dogum yapmis dikisi bile yok yapisal biseyher şeyi dökmüşsün ortaya
benimde yüksek çıkarsa yine ölçüm cihazı alıcam benim doktorum sadece diyetisyene yönlendirdibenim 50 lik yükleme de tokluk 196 çıkmıştı endokrine yönlendirdi doktor o da 75 lik yükleme yaptı ama onun sonuçlarını hatırlamıyorum ölçüm aletini doktor verdi bana kadın doğumcu ile ölçümlerimi her hafta paylaşıyorum endokrine 32. haftada tekrar gideceğim diyetisyene de gittim ayrıca ama onun verdiği diyeti yapamıyorum çok garip bir diyetti bana uymadı ama meyveleri sayı ile tüketiyorum yedikten sonra mutlaka süt ayran ya da yoğurt yiyorum dondurma tatlı hamur işi kesinlikle yok ve yürüyüş ben akşam yemeğinden sonra yürüyorum hava serin oluyor 1 saat kadar
Ay becerebilirim umarım onu kucağımda emzirirken dusunemiyorum sipami canlandiramiyorum gözümde ama umarım onu sütumle besleyebilirim ve şu sağmalcılar işini basarabilirim :) bu konuda kime danisacagimi biliyorum başını agriticam sanırım
Canim sezeryan oldun cok aci oluyormu??kac gunde ayaklaniyosun
Canim sende yalnis anlama lutfen ben normalde kac kat kesinin bahsini bile gecmedim ama hep sezeryanin riskleri bahsediliyo her ikisinin risklwri var anlatmaya calisdim Rabbim tabiki hepimize hayirli dogumlar nasip etsin bazi anneler var sezeryandan cok memnun normalden bisuru sikayet eden var bazilarida sezeryandan sikayetci normali tasvip ediyo hayirlisi olsun diyelimcanım yanlış anlama ama normal doğum hakkında yanlış bilgiler verdiğini düşünüyorum. kaç kat kesi vs atılmıyor normal doğumda. sezeryanın dikişiyle normal doğumun dikişini kıyaslamamak gerek.
sonuç olarak Allah hayırlı doğumlar versin hepimize. risk hayatın her yerinde var. sonuç her zaman iyi de kötü de olabilir bunu bilerek gebe kalıyoruz. kimse her şey muhteşem olacak diye garanti veremez. sağlıkla kavuşalım inşallah..
Senin ki kaş yaparken göz çıkarmak olmuş sankiCanim bide normal dogumunda riskleri var ona bakarsak vajina genislemesi aylarca iliskiye girememe iste dikislerin gec iyilesmesii bir suru sey var ve bagirsaga dogru olan yer var ya oraya kad kesi atiliyo yani her ikisinde dikis var
ben buna çok katılıyorum,bundan 2-3 ay önce hatunun biri konu açmıştı..normal doğum hakkında ..kötü ne varsa anlatmıştı...sitede çok tepki çekmişti... insanları tedirgin edip korkuttuğu için....ben zorunlu sezeryan olucam..ki bu şekilde olucak bir çok arkadaşımız var.minik bi isteğimvar.. arkadaşlardan rica ediyorum sezeryan hakkındaki duydukları kötü şeyleri burda paylaşmasınlar...nasıl normal doğum burda en güzel şekillerde anlatılıyorsa /birbirimize destek amaçlı / aynı hassasiyeti sezeryanlılar içinde istiyorum ..bizimde desteğe ihtiyacımız var..tabi bu benim şahsi fikrim...
Kas yaparkrn goz cikarmayla ilgisi yok her ikisindede kesi var kimine normal kolay geliyor kimine sezeryan bu bir gercek evet dogru sezeryanda kac kat kesi oluyo ama bazi bunyeler 3gunde toparliyo normaldede aynisi gecerli.zaten hepimiz arastiriyoruz hepimizde kesi olcak ondan dolayi goz cikartdigimi zannetmiyorum canim hatta bi mesajimdada yazdim annemin dogumu cok zor olmus teyzemde 1tane dikis bile yok bunye meselesi.bunu yazma amacimda art niyet aramaya gerek yok hepimizinki can hepimiz korkuyoruz zaman zaman kendimizi gercekleri bilerek hangi dogum sekline hazir hissediyosak onu yapcaz insallahRabbim hepimize kolay dogumlar nasip etsinSenin ki kaş yaparken göz çıkarmak olmuş sanki
Canim sende yalnis anlama lutfen ben normalde kac kat kesinin bahsini bile gecmedim ama hep sezeryanin riskleri bahsediliyo her ikisinin risklwri var anlatmaya calisdim Rabbim tabiki hepimize hayirli dogumlar nasip etsin bazi anneler var sezeryandan cok memnun normalden bisuru sikayet eden var bazilarida sezeryandan sikayetci normali tasvip ediyo hayirlisi olsun diyelim
ben 5 hafta önce hemoroid problemi yasadım kortos gibi bir adı olan bir fitil verdi doktorum, bir dupholac diye bir şurup. onlar sayesinde fazlasıyla rahatladım.Kızlar hemoroid veya varisi olan varmı
Gunaydin guzel anneler. Mobilyasi gelenler bebek moblyanizi nele temizlediniz? Nasl deterjan kullandiniz. Acaba bebegin giysilerini yikadigi deterjanla mi silsem ya da frendly bebek ici bulasik deterjani aldim onla su yapip mi silsem. Camasir suuyla sileim var aslinda da guvenemedim.
en iyisi elma sirkeli suyla silmek canım.. hem üzüm sirkesine göre keskin bi kokusu da yok.. sirke en iyi temizlik maddesi aslında, hem negatif enerjiyi ortamdn uzaklaştıran, nazara bile iyi gelen bir etkisi olduğu söyleniyor
Kizlar gunaydinlar aklimi sabah sabah su soru kurcaliyo sagilmis sutumuzu dondurucuyami aticaz???ve nasil cozucez sutu?bide bebisleri emzirmeden once gogusumuzu neyle yikiycaz yadasilecegiz???
Canim cok tesekkurler ama sıcak suda sütü ısıtmak var ya hani biberon plastikten zararı olurmu veya cam catlamazmi (((Günaydın. en sağlıklı çözdürme yöntemi donmuş sütün buzdolabı taze bölümüne konularak çözdürülmesi. Eğer oda sıcaklığındaki ortamda çözdürürsen sütün yapısındaki proteinler buz kristallerinden dolayı daha fazla parçalanıp besleyici değerini düşürür ve kontrolsüz sıcaklıkta çözülme olduğundan mikroorganizma üremesi olabilir. Sütün ısıtılması da bebeğe vermeden öncede sıcak su dolu bir kaba biberon konularak uygun sıcaklığa getirilmesi şeklinde.
Emzirmeden önce göğsünü ılık suyla yıkayıp kurularsın. Emzirme bitince memenin kurumasını bekleyip, meme ucunu sıkıp çıkan bir iki damla sütle meme başına sürüp yine kurumasını beklersin. Sık sık da göğüs pedini değiştirirsen inşallah sıkıntısız atlatırsın.
Cok Tsk cnm fb U sayende ögrendim, nette dolanıp durdum Birsey bulamamıştım, burada da bi forum açılmış ama ilerlememiş. Ben hiç 3 ay sonramı düşünmek istemediğimden sanki hamile değilmişim gibi davrandım hep ama yumurta kapıya dayandı. Sezeryanı sevemedim, tekrar olacağımı bilmek beni ürkütüyordu, bu 3 gündür biraz rahatladım ama ilkinde hiçbir doğum belirtisi yasamamıştım, açılma olmamıştı, diğer 4 belirti daha varmış, onlarda yoktu, 40+3 e kadar beklemiştik ama son haftalar cok ağrım oldu, çatlama aşamasına gelmiştim resmen, bu seferde böyle olursa diye endişe etmiyor değilimcanım sen gruba bak, en doğru bilgiler orada. tecrübeli 300 tane ssvd yapmış anne var. doktorlar genel olarak 2 yıl şartı arıyorlar. ama dediğim gibi eğer listeleri de incelersen görürsün 14-16 ay arayla doğum yapan anneler de var. sen zaten 2 yılını doldurmuş oluyorsun.
grupta 2 sezeryan sonrası normal doğum yapanlar da çok. hatta sezeryan sonrası normal ikiz doğum yapan oldu:) kendim okumasam yok artık derdim:)
şuna hazırlıklı ol, ssvd istediğini söylediğnde etrafından çok tepki de alabilirsin, bazı doktorlar ölürsün diyebilir, türkiyeye gelirsem diye ssvdyi destekliyormusunuz diye annemin doktoruna sordum, ben risk almam korkarım dedi, sonra da anneme çok riskli vs demiş, gruptaki makaleleri gönderdim anneme içi rahat etsin diye.
o yüzden oradaki dosyaları çok iyi oku ve bence eşin dışında çok da paylaşma, ben türkiyede olmadığım için rahatım bana yorum yapan olmuyor:)
sezeryan sonrası sezeryanın, sezeryan sonrası normal doğumdan daha yüksek riske sahip olduğu malesef tr'de söylenmiyor. sezeryan sonrası yaşanan komplikasyonlara açılmış tek bir dava yok çünkü. ama normal doğumda sorun yaşandığında neden sezeryan yapmadın diye doktorun hayatı karartılıyor. onlar da risk almıyorlar doğal olarak.
istanbulda çok seçenek var, sayfayı bir iki hafta takip edince doktorlar hakkında da bilgin olur.
Canim sabah sabah boşuna gerildik ...benimde amacım birisi iyi diğeri felaket demek değildi benimde ilk tecrübesizim evliliğini başında vajinismus illetiyle uğrasdım ondan dolayi sezeryan düşünüyorum ama bi taraftanda korkuyorum tabiki çok mu canım acir dayanabilirmiyim fln diyorum normalde korkak bi tipim ))zaten normal doğum da korkutuyor her ikisinide riskleri var bu bir gerçek Allah hepimize yardım etsin insallahcanım normal doğumda kesiden bahsettiğin için dedim. ne sezeryanın ne de normal doğumun risklerinden bahsetmedim kendi adıma. çünkü benim derdim sezeryan sonrası normal doğum:) sezeryanı bir kere yaşadım. karşı olduğum şey sezeryandan sonra illa ki sezeryan olacak denmesi. çünkü illa ki böyle olması gerekmiyor. yani benim meselem ayrı:) sezeryanı 41.haftada oldum, yani daha hazırdı doğuma. sancılar başladıktan sonra sezeryana alınan bebekle sancı öncesi doğan bebeklerin barsak floralarının farklı olduğunu öğrendim mesela, bebek hazır olduğunda çok daha sağlıklı doğuyor. adı üstünde normal. ama zorunlu bir hal olur sezeryan olur o ayrı. hep dedim iyi ki sezeryan diye bir yöntem var. işte her şartta farklı durumlar yaşanabiliyor hiçbişeyin garantisi yok. mesela ben sezeryan oldum sütüm hemen geldi, arkadaşım normal yaptı 3 gün sütü gelmedi. halbuki hep derler sezryanda süt geç gelir vs. yani her doğum kendine has oluyor. bolca dua edelim istediğimiz gibi kavuşalım bebeklerimize inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?