2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canim bide normal dogumunda riskleri var ona bakarsak vajina genislemesi aylarca iliskiye girememe iste dikislerin gec iyilesmesii bir suru sey var ve bagirsaga dogru olan yer var ya oraya kad kesi atiliyo yani her ikisinde dikis var

canım yanlış anlama ama normal doğum hakkında yanlış bilgiler verdiğini düşünüyorum. kaç kat kesi vs atılmıyor normal doğumda. sezeryanın dikişiyle normal doğumun dikişini kıyaslamamak gerek.
sonuç olarak Allah hayırlı doğumlar versin hepimize. risk hayatın her yerinde var. sonuç her zaman iyi de kötü de olabilir bunu bilerek gebe kalıyoruz. kimse her şey muhteşem olacak diye garanti veremez. sağlıkla kavuşalım inşallah..

benimde yüksek çıkarsa yine ölçüm cihazı alıcam benim doktorum sadece diyetisyene yönlendirdi

harika bir duygu gerçekten:) Allah hepimizi sağlıkla kavuştursun. başarırsın hiç endişe etme. rica ederim ne demek her zaman danışabilirsin, her çocuk farklı oluyor bir tane büyüttük ama ben de merak ediyorum ikincide neler olacak diye :)

Canim sezeryan oldun cok aci oluyormu??kac gunde ayaklaniyosun

canım sezryan da kişiden kişiye değişiyor aynı normal doğum gibi. epidural veya spinal olunca en azından bebeğinin doğum anını görebiliyorsun, genel anestezi olan arakdaşlarım önermediler. çok ağrılı uyanmışlar hepsi. epiduralde ağrı kesici sürekli verildiği için bi sıkıntı yaşamıyorsun. sonra ağrılar başlıyor. majezik vermişlerdi bana eve geçtikten sonra. bir de anestezi ekibi çok önemli, baş ağrısı bel ağrısı Allah korusun kronik olarak kalabiliyormuş bazen, bende olmadı çokşükür. izin verildikten sonra bolca hareket etmek lazım ki iyileşme hızlı olsun, yatıp kalkmak zor oluyor tabi. 1-2 hafta zorlanma oluyor.

Canim sende yalnis anlama lutfen ben normalde kac kat kesinin bahsini bile gecmedim ama hep sezeryanin riskleri bahsediliyo her ikisinin risklwri var anlatmaya calisdim Rabbim tabiki hepimize hayirli dogumlar nasip etsin bazi anneler var sezeryandan cok memnun normalden bisuru sikayet eden var bazilarida sezeryandan sikayetci normali tasvip ediyo hayirlisi olsun diyelim

Canim bide normal dogumunda riskleri var ona bakarsak vajina genislemesi aylarca iliskiye girememe iste dikislerin gec iyilesmesii bir suru sey var ve bagirsaga dogru olan yer var ya oraya kad kesi atiliyo yani her ikisinde dikis var
Senin ki kaş yaparken göz çıkarmak olmuş sanki

ben buna çok katılıyorum,
normal olsun sezeryan olsun, göz korkutacak şeyler yazmayalım nolur, çok hassasız zaten..
ben google'da doğum görsellerine baktım, üç gün uyku uyyamadım ya

Senin ki kaş yaparken göz çıkarmak olmuş sanki
Kas yaparkrn goz cikarmayla ilgisi yok her ikisindede kesi var kimine normal kolay geliyor kimine sezeryan bu bir gercek evet dogru sezeryanda kac kat kesi oluyo ama bazi bunyeler 3gunde toparliyo normaldede aynisi gecerli.zaten hepimiz arastiriyoruz hepimizde kesi olcak ondan dolayi goz cikartdigimi zannetmiyorum canim hatta bi mesajimdada yazdim annemin dogumu cok zor olmus teyzemde 1tane dikis bile yok bunye meselesi.bunu yazma amacimda art niyet aramaya gerek yok hepimizinki can hepimiz korkuyoruz zaman zaman kendimizi gercekleri bilerek hangi dogum sekline hazir hissediyosak onu yapcaz insallahRabbim hepimize kolay dogumlar nasip etsin

Günaydın kızlar..
Bütün gece kabus gördüm valla hiç güzel rüya görmedim.

canım normal doğumda kesiden bahsettiğin için dedim. ne sezeryanın ne de normal doğumun risklerinden bahsetmedim kendi adıma. çünkü benim derdim sezeryan sonrası normal doğum:) sezeryanı bir kere yaşadım. karşı olduğum şey sezeryandan sonra illa ki sezeryan olacak denmesi. çünkü illa ki böyle olması gerekmiyor. yani benim meselem ayrı:) sezeryanı 41.haftada oldum, yani daha hazırdı doğuma. sancılar başladıktan sonra sezeryana alınan bebekle sancı öncesi doğan bebeklerin barsak floralarının farklı olduğunu öğrendim mesela, bebek hazır olduğunda çok daha sağlıklı doğuyor. adı üstünde normal. ama zorunlu bir hal olur sezeryan olur o ayrı. hep dedim iyi ki sezeryan diye bir yöntem var. işte her şartta farklı durumlar yaşanabiliyor hiçbişeyin garantisi yok. mesela ben sezeryan oldum sütüm hemen geldi, arkadaşım normal yaptı 3 gün sütü gelmedi. halbuki hep derler sezryanda süt geç gelir vs. yani her doğum kendine has oluyor. bolca dua edelim istediğimiz gibi kavuşalım bebeklerimize inşallah..

en iyisi elma sirkeli suyla silmek canım.. hem üzüm sirkesine göre keskin bi kokusu da yok.. sirke en iyi temizlik maddesi aslında, hem negatif enerjiyi ortamdn uzaklaştıran, nazara bile iyi gelen bir etkisi olduğu söyleniyor

kesinlikle sirke gibi temizleyici yok..bebek doğduktan sonra ev temizliğinde de ben hep sirke ve karbonat kullanmıştım. evin havasına karışıyor çünkü kullandığımız malzemeler. sonra da buharlı mop aldım evi sadece sıcak buharla temizlemeye başladım. sizlere de tavsiye ederim canım.

Kizlar gunaydinlar aklimi sabah sabah su soru kurcaliyo sagilmis sutumuzu dondurucuyami aticaz???ve nasil cozucez sutu?bide bebisleri emzirmeden once gogusumuzu neyle yikiycaz yadasilecegiz???

Günaydın. en sağlıklı çözdürme yöntemi donmuş sütün buzdolabı taze bölümüne konularak çözdürülmesi. Eğer oda sıcaklığındaki ortamda çözdürürsen sütün yapısındaki proteinler buz kristallerinden dolayı daha fazla parçalanıp besleyici değerini düşürür ve kontrolsüz sıcaklıkta çözülme olduğundan mikroorganizma üremesi olabilir. Sütün ısıtılması da bebeğe vermeden öncede sıcak su dolu bir kaba biberon konularak uygun sıcaklığa getirilmesi şeklinde.
Emzirmeden önce göğsünü ılık suyla yıkayıp kurularsın. Emzirme bitince memenin kurumasını bekleyip, meme ucunu sıkıp çıkan bir iki damla sütle meme başına sürüp yine kurumasını beklersin. Sık sık da göğüs pedini değiştirirsen inşallah sıkıntısız atlatırsın.

Canim cok tesekkurler ama sıcak suda sütü ısıtmak var ya hani biberon plastikten zararı olurmu veya cam catlamazmi (((

Sinir oldum sabah sabah hamileliğin başından beri ne normal ne sezeryanla ilgili bişey okudum izledim etkilenmiyim diye hiçbiri hakkımda ayrıntı bilmiyorum duyduklatım sadece güzel doğumlar her iki şekildede şimdi yine ince bir ayrıntı verilmiş normal doğumla ilgili çok sinirlendim nasıl yani amaç ne anlamadım zaten muamma bi süreç bi çoğumuz için dahada mı zorlaştırmak
yok şöyle kesiliyo yok şöyle riskli ben artık bu insanlar için iyiniyetimi kaybetmeye başladım lütfen korkularınızı bize yansıtmayın rica ediyorum doğum için açılan ayrıntılı anlatılan sayfalar var lütfen oraları kullanın

Cok Tsk cnm fb U sayende ögrendim, nette dolanıp durdum Birsey bulamamıştım, burada da bi forum açılmış ama ilerlememiş. Ben hiç 3 ay sonramı düşünmek istemediğimden sanki hamile değilmişim gibi davrandım hep ama yumurta kapıya dayandı. Sezeryanı sevemedim, tekrar olacağımı bilmek beni ürkütüyordu, bu 3 gündür biraz rahatladım ama ilkinde hiçbir doğum belirtisi yasamamıştım, açılma olmamıştı, diğer 4 belirti daha varmış, onlarda yoktu, 40+3 e kadar beklemiştik ama son haftalar cok ağrım oldu, çatlama aşamasına gelmiştim resmen, bu seferde böyle olursa diye endişe etmiyor değilim . Arada burada mı dogum yapsam diye bi fikir gidip geliyor, 9 unda bi randevum var onu haftaya aldırmaya çalışıyoruz , olmadı erkene cekeyimde yine detaylı buradaki Dr görüşünÜ alayım

Canim sabah sabah boşuna gerildik ...benimde amacım birisi iyi diğeri felaket demek değildi benimde ilk tecrübesizim evliliğini başında vajinismus illetiyle uğrasdım ondan dolayi sezeryan düşünüyorum ama bi taraftanda korkuyorum tabiki çok mu canım acir dayanabilirmiyim fln diyorum normalde korkak bi tipim ))zaten normal doğum da korkutuyor her ikisinide riskleri var bu bir gerçek Allah hepimize yardım etsin insallah

Günaydın kızlar normal mi sezeryan mı tartışması hep olacak ama ben farklı bir bakış açısı ile olaya yaklaşıyorum. Birincisi normal doğum denen şey anne ve bebek için en sağlıklı doğum şeklidir. Doğumda; vajinal doğum ve sezeryan olarak ikiye ayrılıyor. Benim 8. gebeliğim, bir çok bebek kaybeden arkadaşımı da okuduk buradan. Benim 1 canlı doğumum var. Kızım doğum pozisyonunu almamıştı, doktorlardan biri 2 defa kordon dolanmış demişti, kan sulandırıcı iğne olmuştum. Suyum gelince apar topar hastaneye gittim bu şartlarda vajinal doğum yapıcam diye ısrarmı etmeliydim?
Benim için önemli olan bebeğimin&benim sağlığım ve doktoruma güvenmek. Sizin için de öyle olsun. Eğer doktorunuza güvenmiyorsanız hemen değiştirin. 36. haftadan sonra doktorunuzla sağlık durumunuzu değerlendirip doğum şeklinize öyle karar verin ve kendinizi ona hazırlayın. Unutmayın doğurganlık sadece kadına verilen bir nimet herşey yolundaysa bunu vajinal olarak gerçekleştirebiliriz. Sıkıntı olursa da sezeryanla elimize alırız. Bebeklerimizi sağlıkla elimize almak dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…