Siz normal doğum yapmayı düşünüyorsunuz benim mesajıma tepkiniz ama okusaniz peşinden yazdıklarımı niyetim anlicaksiniz bizde sezeryan olucaz o doğum şekli hakkında mesajlardan korkuyoruz ama korkuları mız çok normal hayırlı doğumlardan nasip olur hepimize umarım art niyet aramanız gerek yok okusam zaten her ikisi risklerini yazmisim ayrıca tepkiniz sezeryan hakkında yazılan mesajlara da verin çünki burda sezeryan doğum düşünenlere var hepimiz normal doğurcaz diye bişey yokSinir oldum sabah sabah hamileliğin başından beri ne normal ne sezeryanla ilgili bişey okudum izledim etkilenmiyim diye hiçbiri hakkımda ayrıntı bilmiyorum duyduklatım sadece güzel doğumlar her iki şekildede şimdi yine ince bir ayrıntı verilmiş normal doğumla ilgili çok sinirlendim nasıl yani amaç ne anlamadım zaten muamma bi süreç bi çoğumuz için dahada mı zorlaştırmak
yok şöyle kesiliyo yok şöyle riskli ben artık bu insanlar için iyiniyetimi kaybetmeye başladım lütfen korkularınızı bize yansıtmayın rica ediyorum doğum için açılan ayrıntılı anlatılan sayfalar var lütfen oraları kullanın
Biberon plastikleri sert plastik ve bpa sız, zararı olmaz merak etme. Sıcak sudan kastım fokur fokur kaynayan tencerenin içine koymak değil. Suyu kaynatıp biberonun boyun kısmına gelecek kadar sıcak su içine daldırılması. Cam için de hiç başıma gelmedi ve de duymadım ama önlem olarak sütü biberona koymadan önce sıcak suyla çalkalayıp sütü öyle koy. Bu arada cam biberon çok kullanışlı olmadı benim bebeğim için. Bebek oturmaya başlayıp hareketlendiğinde nesneleri yukarıdan aşağıya bırakmaya yada fırlatmaya bayılıyorlar. Bir tane biberon kırdık öyle bu nedenle ben hep sert plastik kullandım.Canim cok tesekkurler ama sıcak suda sütü ısıtmak var ya hani biberon plastikten zararı olurmu veya cam catlamazmi (((
Canım yazılanlarda neden art niyet arıyorsun ki? Bu bir forum ve paylasılanlar yine gebelik ve doğum ile alakalı seyler. Su ana kadar sorgulamamış olabilirsin ama son haftalar anne olan herkese ister istemez soracağın tek şey bu olacak, kimi normal Doğumu 16 saat çekmiş kimi hastaneye gittiğimde pıt diye doğurdum diyecek, kimi sezeryanın rahatlıgını yaşadım diyecek, kimi ne zordu aylarca çektim diyecek yani kusura bakmada burada çiçekler böcekler hep mutlu anlar yaşanmıyor herkes gÜnlük sıkıntılarını ağrılarını paylaşıyor ve birbirini bilgilendiriyor, sadece güzel seyler yazalım demek ilginç geldi. Benim ikinci doğumum olacak inş ve ilk ya da beşinci farketmez, doğum günü yaklaşınca herkes aynı stresi ve korkuları yine eşdeğer yaşıyor merak etme, buranında topiği bir ay sonra eşyalar süzülüp,Sinir oldum sabah sabah hamileliğin başından beri ne normal ne sezeryanla ilgili bişey okudum izledim etkilenmiyim diye hiçbiri hakkımda ayrıntı bilmiyorum duyduklatım sadece güzel doğumlar her iki şekildede şimdi yine ince bir ayrıntı verilmiş normal doğumla ilgili çok sinirlendim nasıl yani amaç ne anlamadım zaten muamma bi süreç bi çoğumuz için dahada mı zorlaştırmak
yok şöyle kesiliyo yok şöyle riskli ben artık bu insanlar için iyiniyetimi kaybetmeye başladım lütfen korkularınızı bize yansıtmayın rica ediyorum doğum için açılan ayrıntılı anlatılan sayfalar var lütfen oraları kullanın
Teşekkür ederim canım:) 50 tane Yaptım ben malzemelerin hepsini 60 tlye aldım, hazır yapılmışın tanesini 1,5 tlye satıyorlardı.Çok güzel olmuş şekerleri niz ne kadar tuttu kaç tane yaptınız?
Berbat bişey ya artık ilaç filan da kar etmiyor, maden suyu içiyorum ben çok faydasını gördüm canım sende bi dene istersen. Birde geceleri çift yastıkla yat doktorum söyledi denedim biraz boynum ağrıdı ama rahat ettim.aynı durumdayız canım
bu reflü beni öldürecek...hele de geceleri
tamam canım bende o frendlynin deterjanından aldım emzik falan yıkamak için onunla silerim heralde. yarın gelecekmiş inşallah mobilyalar. koku sorunundan bahsetmişler birkaç topikte de inşallah olmaz öyle bir sorun. bir de bingonun bebekler için yüzey temizleyicisi varmış onunla temizleyenlerde olmuş.Ben korse kullanamam onun yerine anneannem kaybettiğim bebeğimin doğumundan sonra karnımı sıkı sıkıya sarmıştı. İnce tülbent gibi şallar var ya onlarla sarmıştı. Yanıma gene öyle bir pamuklu şal almayı düşünüyorum ben. Karnın sarkmasını önlermiş, toparlanmasına yardımcı olurmuş demişti. Korse alternatifi bir yöntem yani :)
Benim oda takımım henüz gelmedi ama gelince emzik ve biberonlarını yıkamak için aldığım deterjanı sulandırıp temizleyeceğim canım. (Çamaşır suyuyla silme bence. Domestos mesela klozete döküyoruz ya sifonu çektiğimizde temizlenip akıp gitmezmiş, bir kısmı kalırmış yüzeyde. Allah korusun ellerini ağızlarını sürecekleri eşyalara bence bulaştırma çamaşır suyunu)
canım bu soruyu ben de soracaktım ağırlaştık haliyle ben elimden geldiğince ayakta kılıyorum ama karnıma baskı çok oldugunda oturarak kılıyorum Rabbim kabul etsin inşallah...başka arkadaşlar da bu konuda fikir verseler güzel olur...Kızlar artık ayakta namaz kilamiyorumoturarak kılıyorm anca özellikle yatsıda siz nasıl kılıyorsunuz? ben secdeye giderken zorlandığım için böyle devam edicm dün misafirlikteydik ben normalde hareketliyimdir ah diyorlar nolmus sana böyle hersey bebislerimiz için artik benim icin günlük hayatim zorlasmaya başladı ..
Endişeleri paylaşmak ayrı..doğumla ilgili -fazla- ayrıntı paylaşılması normal doğumun yada sezeryanın ama ondada şu riskler var diye kötülenmesi topiğin konusu olduğunu düşünmüyorum ben mayıs haziran ve temmuz anneleri bölümünüde okuyorum doğurmalarına rağmen bu kadar ayrıntı okumadım benim tercihim normal doğum diye illa sezaryeni kötülememmi lazım? konu açılsın herkes kendi tercihini belirtsin yada araştırsın ama bu kadar ayrıntı verilmesi gerekli mi sanmıyorumnil-07- telden kesik kesik yazılıyor kusura bakma.
Buranında topiği bebişin eşyaları tamamlanıp günler yaklaştıkça bu konular açılacak zaten, bundan Kaçış yok. Kimsede birbirini kırmasın bence
kesinlikle sirke gibi temizleyici yok..bebek doğduktan sonra ev temizliğinde de ben hep sirke ve karbonat kullanmıştım. evin havasına karışıyor çünkü kullandığımız malzemeler. sonra da buharlı mop aldım evi sadece sıcak buharla temizlemeye başladım. sizlere de tavsiye ederim canım.
Sağılan anne sütü;Kizlar gunaydinlar aklimi sabah sabah su soru kurcaliyo sagilmis sutumuzu dondurucuyami aticaz???ve nasil cozucez sutu?bide bebisleri emzirmeden once gogusumuzu neyle yikiycaz yadasilecegiz???
Canım maden suyu dene ben çok faydasını gördüm birde gece çift yastıkla yat ben o şekilde idare etmeye çalışıyorum ama gün geçtikçe şiddetleniyor maalesef daha da şiddetlenecekmiş doktorum söyledigünaydın arkadaşlar bu gece ilk defa bel ve bacak ağr
günaydın benimde özellikle gün içinde olan reflüm mahvediyo beni dün gecede bel ve bacak ağrılarından hiç uyumadım.kızım gece çok hareketli oluyor bide .bende siparişlrimi verdim bikaç gün içinde gelecek bebek şekeri malzemelrim :)
Hangi memlekette yaşıyorsunuz eğer bursa da yaşıyorsanız doruk çekirge hastanesinde Dr suhendan hanım var bu doktor çok sayıda sezeryandan sonra normal doğum yaptırmışIlk annelerimizin ilgisini çekecek bir konu değil cnm
FB: Facebook
Ssvd: sezeryan sonrası normal dogum .
Bazı annelere ilkinde sezeryan yapıp ikinciyi normal istedikleri halde ülkemizde bu pek desteklenmiyor, ona uygun Dr ve hastane arıyoruz cnm
Canım mrb sendedemi serklaj varinşallah ikiniz içinde en iyisi olur bak 29 lari gördün 3 hafta daha dayan sonrası da korkma insallah
Ben de dikisliyim ben de de akıntı problemi var bir kere fitil kullandım ama sonra yine oldu kokusuz renksiz ve kaşıntı siz olduğu için telaş yapmiyorjm
Canim ya araya girmek gibi olmasın ama ben kızımda kpssye haxirlandigim için kullandım hamam sonrası çok zor oldu 1 yaşına gelince zaten hamam olmuyor ama çocuk zaten alismis oluyor hadi bakalım elde sallamalar başladı ayağa alıştırana kadar bir hafta ne çektim sonra da kendi yatağında uyumaya alistirdi m ama 3 gün mahvoldu 1 saat aralıksız ağladığını biliyorum ama sakın Beşiktepe sallamaya alıştırma hele sakin bi bebekse kızım çok sakini ama 4 ay ben çalıştım annem baktı ve alistirmis oldular
canım yine sana da söylüyorum kolik yada gaz sancısı sorunu yoksa kullanılmamalı sonrası çok zor tecrübeyle sabit
canım çok manalı bir konuya değinmişsin...son kontrolumde dr.uma epidural veya spinal olmak istiyorum dedim dr.um iğnelerden dolayı anestezi dr.u yapmaz dedi çok üzüldüm...süreç normal doğuma elveriyor fakat bir de kullandığım ilaç ve adenom durumundan dolayı şahsi kararım genel sezeryan olacak yönünde herhangi bir erken doğum olmazsa inşallah...ve o kadar özeniyorum ki normal doğum yapacaklara...bir de burda sezeryan ile ilgili olumsuz yorumlarda üzüntüm daha da artıyor..dediğin gibi desteğe ihtiyacımız var canım...bundan 2-3 ay önce hatunun biri konu açmıştı..normal doğum hakkında ..kötü ne varsa anlatmıştı...sitede çok tepki çekmişti... insanları tedirgin edip korkuttuğu için....ben zorunlu sezeryan olucam..ki bu şekilde olucak bir çok arkadaşımız var.minik bi isteğimvar.. arkadaşlardan rica ediyorum sezeryan hakkındaki duydukları kötü şeyleri burda paylaşmasınlar...nasıl normal doğum burda en güzel şekillerde anlatılıyorsa /birbirimize destek amaçlı / aynı hassasiyeti sezeryanlılar içinde istiyorum ..bizimde desteğe ihtiyacımız var..tabi bu benim şahsi fikrim...
Benim tercihim sezerysn normali kotuledimmi diye sorsam? Kac yasinda kadinlariz cocugu yapabiyoruz dogumumuz hakkinda konusamiycak kadar korkucaksak ooo ...benim yasim 27 normalde calisan bi kadinimhamilelikden beri calismiyorum ve kendimi aileme cocuguma adadim biurusey arasdiriyorum okuyorum genc anne oldugumu dusunmuyorum bilgili bisekilde doguma girmeyi dusunuyorum burda herkes bilgisini paylasirken cok memnun oluyorum cunki bana birseyler katiyo zaten buraya girmemin yazmamin amaci da sorulara yanit bulmak .Endişeleri paylaşmak ayrı..doğumla ilgili -fazla- ayrıntı paylaşılması normal doğumun yada sezeryanın ama ondada şu riskler var diye kötülenmesi topiğin konusu olduğunu düşünmüyorum ben mayıs haziran ve temmuz anneleri bölümünüde okuyorum doğurmalarına rağmen bu kadar ayrıntı okumadım benim tercihim normal doğum diye illa sezaryeni kötülememmi lazım? konu açılsın herkes kendi tercihini belirtsin yada araştırsın ama bu kadar ayrıntı verilmesi gerekli mi sanmıyorum
Canim cok tesekkurler ama sıcak suda sütü ısıtmak var ya hani biberon plastikten zararı olurmu veya cam catlamazmi (((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?