- 3 Kasım 2014
- 775
- 842
- 43
- 39
Valla canım benım gıbı duz yastık kullanan hatta bazen yastıksız yatan bırının cıft yastıga alışması çok zorBerbat bişey ya artık ilaç filan da kar etmiyor, maden suyu içiyorum ben çok faydasını gördüm canım sende bi dene istersen. Birde geceleri çift yastıkla yat doktorum söyledi denedim biraz boynum ağrıdı ama rahat ettim.
Çok TSK cnm, suan yurtdışındayım ama 1 ay sonra İstanbul da Olacağım ve doğumu bekleyeceğim, ben de yakınımda uygun bi Dr bulurum İnşHangi memlekette yaşıyorsunuz eğer bursa da yaşıyorsanız doruk çekirge hastanesinde Dr suhendan hanım var bu doktor çok sayıda sezeryandan sonra normal doğum yaptırmış
ya ben hepsini kılamıyorum gün içinde. eve gidincede sürekli masa başında oturduğum için belime ağrı saplanıyor..göbeğim de zaten iyice geriliyor eğilirken zor oluyor..oturararak kılmaya çalışıyorum kılabildiklerimi.kk'da baktım kılanlar nasıl kılıyor diye çoğu ayakta kılmış...bide yazmışlardı bebekte anneyle birlikte kılıyor diye..yapabildiğimiz kadar artıkcanım bu soruyu ben de soracaktım ağırlaştık haliyle ben elimden geldiğince ayakta kılıyorum ama karnıma baskı çok oldugunda oturarak kılıyorum Rabbim kabul etsin inşallah...başka arkadaşlar da bu konuda fikir verseler güzel olur...
Katiliyorum sana arkadasim bukadar korkucaksak ooo ayrica korkanlar okumasin ben buraya birseyler ogrenmrkcin giriyorum tecrubeli annelerin bilgilerine ihtiyacim var acikcasi.dogumuma da cahilce girmek istemiyorum evet bende sezeryan dusunuyorum ozel sebeplerim var buna ama bunu burda soramiycaksam ogrenemiyceksem ne anlami kaldi konusmamizin...sonucda forumun basligina zit bisey yazmadim hamileyim korkularim var ve bilmem gereken seyler var yersiz tepkiler beni ilgilendirmiyo acikcasi mantikli yanitlar ilgilendiriyokızlar bende bişey eklemek istiyorum tamamende körü körüne hiçbişey bilmeden gitmekte
ne kadar doğru,doğum videosu izlemek ayrı burda konuşulması ayrı.
ben ayrıntılı bulmadım açıkçası arkadaşların yazdığını.
kesi olayını herkes biliyor zaten bilmeyen yok.
bakın bende ilk hamileliğimde hep normal doğum diye konsantre oldum.
hiç sezeryan hakkında bilgim yoktu.düşünün ki daha sezeryandan sonra ağrı olduğunu bile bilmiyordum.
meğersi normal bişeymiş,her gelene soruyorum ağrım oluyor normal mi diye ağrı kesici kullanmadım sırtıma vurdu ağrısı.
yani genel anlamda bazı şeyleri bilip gitmek lazım bence
hiçde gözünüzü korkutmayın yaşayan biri olarak söylüyorum
canım nette bütün doktor sitelerinde bu yöntemi söylüyo.tabi su çok sıcak değil ılığa yakın olacak.en güzeli normal dolap kısmında önce çözülmesini beklemek ama oda çok uzun saatler sürer.Magazadaki kiz ole yapmak zararli dedi canim
bu sezeryan korkusu bende çocukluktan geliyor sanırım. bilinç altıma işlemiş. benim annem beni sezeryanla doğurmuş 42 haftalık doğmuşum tabi 1991 yılının şartları bugünki gibi değil. annem aani bir hareket yapsa ağır kaldırsa ayaklarını üşütse hemen dikişlerinin olduğu yer ağrırdı 24 yaşıma geldim geçen kış karda akıllı annem kapının önünü temizlemeye çıkmış tabi bir güzel üşütmüş. bana bir gösterdi o dikiş olan yerkıpkırmızı çok sızlıyor demişti. ama dediğim gibi 24 önce yapılmış bir ameliyattan bahsediyoruz. şimdi durum çok çok iyidir eminim. ama benim içimdeki bu sezeryan korkusu annemden geliyor. dün hastaneden çıkarken asansore bindik buyuk hasta asansorüydü bir üst kata çıktı asansör sezeryana gidsen bir kadın bindirdiler sedye annesi de onunla bindi asansöre. kadın ağlamaklı Allah sağlıkla kavuştursun yavruna dedim elini tuttum. 8. katta indirdiler onu kadın indi asansörden ben başladım ağlamaya eşim şaşkın şaşkın suratıma bakıyo:) yani doğumum sırasında falan sezeyana girmem gerekirse zorunlu olarak beni daha hastaneye gelmeden uyutsunlar diyorum. ama sonra uyumaktanda korkuyorum epidural yaptırırım diyorum. sonuç olarak çok tırrrrrsıyorummmmmYa bende sezerysn dusundugum icin bazen gicik oluyorum ole mesajlara yazilara ama gercek bu annem normal dogurmus cok agrili diyo teyzem de normal dogum yapmis dikisi bile yok yapisal bisey
canım ben de ara ara evin tamamını sirkeli su ile temizliyorum evin havası birden değişiyor insanın üzerine bir rahatlama hissi yayılıyor...en iyisi elma sirkeli suyla silmek canım.. hem üzüm sirkesine göre keskin bi kokusu da yok.. sirke en iyi temizlik maddesi aslında, hem negatif enerjiyi ortamdn uzaklaştıran, nazara bile iyi gelen bir etkisi olduğu söyleniyor
iğnelerden dolayı genelmi yapılıyormuş..ay hakkımızda hayırlısı ayışığı..sağlıkla alalımda kucaklarımıza...bizimde her şey güzel ama işte nasip diyelim..önemli olan bizim ve bebeklerimizin sağlığı..canım çok manalı bir konuya değinmişsin...son kontrolumde dr.uma epidural veya spinal olmak istiyorum dedim dr.um iğnelerden dolayı anestezi dr.u yapmaz dedi çok üzüldüm...süreç normal doğuma elveriyor fakat bir de kullandığım ilaç ve adenom durumundan dolayı şahsi kararım genel sezeryan olacak yönünde herhangi bir erken doğum olmazsa inşallah...ve o kadar özeniyorum ki normal doğum yapacaklara...bir de burda sezeryan ile ilgili olumsuz yorumlarda üzüntüm daha da artıyor..dediğin gibi desteğe ihtiyacımız var canım...
canım bende hem sezeyanı izledim hem normal doğumu. bana da belirsizlik daha kötü geliyor ne olacaksa bileyim istiyorum.Katiliyorum sana arkadasim bukadar korkucaksak ooo ayrica korkanlar okumasin ben buraya birseyler ogrenmrkcin giriyorum tecrubeli annelerin bilgilerine ihtiyacim var acikcasi.dogumuma da cahilce girmek istemiyorum evet bende sezeryan dusunuyorum ozel sebeplerim var buna ama bunu burda soramiycaksam ogrenemiyceksem ne anlami kaldi konusmamizin...sonucda forumun basligina zit bisey yazmadim hamileyim korkularim var ve bilmem gereken seyler var yersiz tepkiler beni ilgilendirmiyo acikcasi mantikli yanitlar ilgilendiriyo
yudum yudum süt içmekte iyi geliyor reflüye. .saraçoğlundan duymuştum..Valla canım benım gıbı duz yastık kullanan hatta bazen yastıksız yatan bırının cıft yastıga alışması çok zor
dun gece koydum bı baktım yastıgın bırı yok yanıma gelmişsonra mıdem kotu tabı kalktım gavıscon ıctım ole yattım sonra uyu uyuyabılırsen
Bu insanlar biz diye iki grupa ayirip polemik yaratmanin bi anlami yok.dogum videolarida izliyorum okuyorumda bunlari izleyenler okuyanlar basindan gecenler yasanlardan birseyler ogrenmrkcin giriyoruz buraya yoksa kendi adima bos bos sohbet etmeye girmiyorum kendi adima saygi duy bence herkes senin gibi korkmaya biliyor dogumdan ve birseyleri bilerek bilgili bisekilde girmek istiyoruz doguma ayrica kesi zaten her ikisinde var bunu 13yasinda kiz cocugu bile biliyorSinir oldum sabah sabah hamileliğin başından beri ne normal ne sezeryanla ilgili bişey okudum izledim etkilenmiyim diye hiçbiri hakkımda ayrıntı bilmiyorum duyduklatım sadece güzel doğumlar her iki şekildede şimdi yine ince bir ayrıntı verilmiş normal doğumla ilgili çok sinirlendim nasıl yani amaç ne anlamadım zaten muamma bi süreç bi çoğumuz için dahada mı zorlaştırmak
yok şöyle kesiliyo yok şöyle riskli ben artık bu insanlar için iyiniyetimi kaybetmeye başladım lütfen korkularınızı bize yansıtmayın rica ediyorum doğum için açılan ayrıntılı anlatılan sayfalar var lütfen oraları kullanın
bende evden eksik etmiyorum..negatif enerjiyi alıyor..canım ben de ara ara evin tamamını sirkeli su ile temizliyorum evin havası birden değişiyor insanın üzerine bir rahatlama hissi yayılıyor...
Aynen canim benee izledim izliyorumda ve basima ne gelecekse bilmek istiyorum sonucda insaniz hepimizinki can hepimiz korkuyoruz ama doguma cahil bi sekilde girmek dogru degil birbirimizden birseyler ogrenmiyceksek ozmn ne anlami kaldi cocugu yaparkende biliyorduk dogurmamiz gerektigini leylekler getirmeyecegini tovbe tovbe))))canım bende hem sezeyanı izledim hem normal doğumu. bana da belirsizlik daha kötü geliyor ne olacaksa bileyim istiyorum.
konu nereye gelmiş akaycım..bence akışına bırak sohpeti...Bu insanlar biz diye iki grupa ayirip polemik yaratmanin bi anlami yok.dogum videolarida izliyorum okuyorumda bunlari izleyenler okuyanlar basindan gecenler yasanlardan birseyler ogrenmrkcin giriyoruz buraya yoksa kendi adima bos bos sohbet etmeye girmiyorum kendi adima saygi duy bence herkes senin gibi korkmaya biliyor dogumdan ve birseyleri bilerek bilgili bisekilde girmek istiyoruz doguma ayrica kesi zaten her ikisinde var bunu 13yasinda kiz cocugu bile biliyor
gebeliğin bu haftasındayken kesin sezeryan olmanıza nasıl karar verdi doktor yani etken nedir? merak ettim. çok erken değilmi kesin doğum şekli için. benim doktorum 36. haftadan sonra netleşir dedi.Siz normal doğum yapmayı düşünüyorsunuz benim mesajıma tepkiniz ama okusaniz peşinden yazdıklarımı niyetim anlicaksiniz bizde sezeryan olucaz o doğum şekli hakkında mesajlardan korkuyoruz ama korkuları mız çok normal hayırlı doğumlardan nasip olur hepimize umarım art niyet aramanız gerek yok okusam zaten her ikisi risklerini yazmisim ayrıca tepkiniz sezeryan hakkında yazılan mesajlara da verin çünki burda sezeryan doğum düşünenlere var hepimiz normal doğurcaz diye bişey yok
Manasiz anlamsiz yerlere cekildi.ben anlamiyorum misk tovbe tovbe insanlar cocuguu yaparken doguracaklariji bilmiyolarmi yada halen daha leylek hikayesinin etkisi gecmemis ki bu yasda.konu nereye gelmiş akaycım..bence akışına bırak sohpeti...
bak hala aynı yerdeyiz ama...Manasiz anlamsiz yerlere cekildi.ben anlamiyorum misk tovbe tovbe insanlar cocuguu yaparken doguracaklariji bilmiyolarmi yada halen daha leylek hikayesinin etkisi gecmemis ki bu yasda.
aykacım demek istediğim misk pozitif şeylerden bahsedelim demiş sezeryanla ilgili sende normal doğumun negatifliklerinden bahsetmişsin. Doğumun hangi şekli olursa olsun negatif şeyler konuşmak ki doğum zamanına yaklaştıkça hepimizi korkutup endişeye sokuyor. Ne kadar pozitif şeyler konuşulursa doğum şekilleriyle ilgili o kadar iyi bizler için. Tabiki de hepimiz biliyoruz az çok her iki doğumda da yaşanabilecekleri.Kas yaparkrn goz cikarmayla ilgisi yok her ikisindede kesi var kimine normal kolay geliyor kimine sezeryan bu bir gercek evet dogru sezeryanda kac kat kesi oluyo ama bazi bunyeler 3gunde toparliyo normaldede aynisi gecerli.zaten hepimiz arastiriyoruz hepimizde kesi olcak ondan dolayi goz cikartdigimi zannetmiyorum canim hatta bi mesajimdada yazdim annemin dogumu cok zor olmus teyzemde 1tane dikis bile yok bunye meselesi.bunu yazma amacimda art niyet aramaya gerek yok hepimizinki can hepimiz korkuyoruz zaman zaman kendimizi gercekleri bilerek hangi dogum sekline hazir hissediyosak onu yapcaz insallahRabbim hepimize kolay dogumlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?