Canim benim doktorumda 34haftaya birakdi dogum sekli nasil olur konusunu normal dogumdan yana olan bi doktor ben evliliyimin basinda vajinismus atlatdigim icin acikcasi cekiniyorum normaldengebeliğin bu haftasındayken kesin sezeryan olmanıza nasıl karar verdi doktor yani etken nedir? merak ettim. çok erken değilmi kesin doğum şekli için. benim doktorum 36. haftadan sonra netleşir dedi.
hiç sorma geçenlerde eşim gülmekten öldürdü beni:d ee aşkım diyo kızı karnına koyduk koymasına ozamn küçücüktü ama nasıl çıkarcan şimdi ordan onu diyor.Aynen canim benee izledim izliyorumda ve basima ne gelecekse bilmek istiyorum sonucda insaniz hepimizinki can hepimiz korkuyoruz ama doguma cahil bi sekilde girmek dogru degil birbirimizden birseyler ogrenmiyceksek ozmn ne anlami kaldi cocugu yaparkende biliyorduk dogurmamiz gerektigini leylekler getirmeyecegini tovbe tovbe))))
demek ki hepimizde aynı sıkıntılar var canım...valla ayakta kılanlar zorlanmayanlardır elimden geldiğince kılayım da ayakta veya oturarak niyet önemli olan...namaz kıldığımız da bebiş de tekbir getirirmiş bunu duyduğumda çok duygulanmıştım...ya ben hepsini kılamıyorum gün içinde eve gidincede sürekli masa başında oturduğum için belime ağrı saplanıyor..göbeğim de zaten iyice geriliyor eğilirken zor oluyor..oturararak kılmaya çalışıyorum kılabildiklerimi.kk'da baktım kılanlar nasıl kılıyor diye çoğu ayakta kılmış...bide yazmışlardı bebekte anneyle birlikte kılıyor diye..yapabildiğimiz kadar artık
Aynen canim benee izledim izliyorumda ve basima ne gelecekse bilmek istiyorum sonucda insaniz hepimizinki can hepimiz korkuyoruz ama doguma cahil bi sekilde girmek dogru degil birbirimizden birseyler ogrenmiyceksek ozmn ne anlami kaldi cocugu yaparkende biliyorduk dogurmamiz gerektigini leylekler getirmeyecegini tovbe tovbe))))
Uzatıcakmısınız ben söyleyeceğimi söyledim banavsaygı duy demeyi biliyosunuz ama siz bana saygı duyuyomusunz acaba senin çevrendeki 13 yaşındaki kızlar bunu biliyor olabilir benim çevremde çok kadın oldu büyürken. kadın ağırlıklı bir aileyiz neredeyse tamamı normal doğum yaptı ama hiçbirinden sizin yazdığınız şeyleri duymadım biz bu konuda çok olumlu ve korkutulmadan büyütüldük kaldıki bu konuda fikrimi başka açmış olduğunuz sayfada söyledim bugüne oadar hiçbir forumda birinin tercihini kötüleyecek yada hakarete vardıracak bişey söylemedim bu tavrınız hiç yapıcı değilBu insanlar biz diye iki grupa ayirip polemik yaratmanin bi anlami yok.dogum videolarida izliyorum okuyorumda bunlari izleyenler okuyanlar basindan gecenler yasanlardan birseyler ogrenmrkcin giriyoruz buraya yoksa kendi adima bos bos sohbet etmeye girmiyorum kendi adima saygi duy bence herkes senin gibi korkmaya biliyor dogumdan ve birseyleri bilerek bilgili bisekilde girmek istiyoruz doguma ayrica kesi zaten her ikisinde var bunu 13yasinda kiz cocugu bile biliyor
hee yani tıbbi bir zorunluluk yok. seninki isteğe bağlı olacak o zman. forumda görmüştüm bi kaç topik vajinusmustan sonra normal doğum diye baktın mı onlara canım.Canim benim doktorumda 34haftaya birakdi dogum sekli nasil olur konusunu normal dogumdan yana olan bi doktor ben evliliyimin basinda vajinismus atlatdigim icin acikcasi cekiniyorum normalden
Manasiz anlamsiz yerlere cekildi.ben anlamiyorum misk tovbe tovbe insanlar cocuguu yaparken doguracaklariji bilmiyolarmi yada halen daha leylek hikayesinin etkisi gecmemis ki bu yasda.
Misk de bende sezeryan dogum hakkinda konusulan korkutucu negatif yazilara karsiyiz ama bunu sakin bi dille yazdi misk.kaldiki bana bende canim her ikisi riskleri var her ikisinde sorunlar cikabiliyo her ikisinde kesi var biri kolay diye bisey yok anlaminda yazdim anlamsizca tepki aldik hepimiz korkuyoruz ama bilmeliyiz bana normal dogum yap kalbinde aritmi var(gercekdrn var)denilse bilmem lazim nolcak digerinede sezeryan olmak zorundasin denilse basina ne gelecegini bilmek zorunda sonucda bilmek zorundayiz hepimizaykacım demek istediğim misk pozitif şeylerden bahsedelim demiş sezeryanla ilgili sende normal doğumun negatifliklerinden bahsetmişsin. Doğumun hangi şekli olursa olsun negatif şeyler konuşmak ki doğum zamanına yaklaştıkça hepimizi korkutup endişeye sokuyor. Ne kadar pozitif şeyler konuşulursa doğum şekilleriyle ilgili o kadar iyi bizler için. Tabiki de hepimiz biliyoruz az çok her iki doğumda da yaşanabilecekleri.
Uzatan benmiyim yoksa senin gibi agresif mesajlar mi dikkatli okh bence arkadasimmbence konuyu manasız yerlere çekip uzatan sensin arkadaşım.. forumu da gerdin.. kurduğun cümleler hiç hoş değil.. burda herkes çocuğu nasıl yapacağını da doğuracağını da biliyor merak etme.. senden tek istenen duyduğun gördüğün ya da okuduğun her olumsuzluğu burda paylaşmaman yönündeydi, bunu anlayıp buna göre davranmak da sana yakışan olurdu..
Evet canim baktim ama psikolojik olarak kendimi kasmak istemiyorum acikcasi dogumda)tabiki hepimiz icin hayirlisi olsunhee yani tıbbi bir zorunluluk yok. seninki isteğe bağlı olacak o zman. forumda görmüştüm bi kaç topik vajinusmustan sonra normal doğum diye baktın mı onlara canım.
evet bende duyunca bi tuhaf olmuştum : ) niyet önemli dediğin gibi...sonuçta din zorlaştırmazdemek ki hepimizde aynı sıkıntılar var canım...valla ayakta kılanlar zorlanmayanlardır elimden geldiğince kılayım da ayakta veya oturarak niyet önemli olan...namaz kıldığımız da bebiş de tekbir getirirmiş bunu duyduğumda çok duygulanmıştım...
Oturarak kıl canım bende öyle yapıyorum artık varisim arttı ayakta çok baskı yapıyorKızlar artık ayakta namaz kilamiyorumoturarak kılıyorm anca özellikle yatsıda siz nasıl kılıyorsunuz? ben secdeye giderken zorlandığım için böyle devam edicm dün misafirlikteydik ben normalde hareketliyimdir ah diyorlar nolmus sana böyle hersey bebislerimiz için artik benim icin günlük hayatim zorlasmaya başladı ..
ben dün aldım canım. benim doktorum ultrason muayenesi sonrasında verdi ekstra birşey istemedi.Merhaba kızlar.. zaman daraldıkça stres artmış doğumlar konuşulmaya başlanmış.. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimizin doğumları kolay geçer... güzel anıları hatırlarız sadece (çok iyimser gördüm kendimi) 32.haftası olupta çalışabilir raporu alan var mı aranızda?? tahlil istiyorlar mı onu merak ediyorum randevum 3 te o saatte kan tahlili yaptıramam diye aklıma takıldı
canım dr.um normal doğum olur diyor fakat sezeryan türlerinden epidural ve spinali direk eledi çünki omurilikten verilen ilaçtan dolayı beyne giden kan yolunda sıkıntı olabilir clexan kullandığımdan dolayı bu yüzden bu 2 doğum şeklini riskten dolayı eledi...ben de sezeryan olacaksa genel değil epidural veya spinal olsun diyecektim ama kabul etmedi...ama iğnenin normal doğuma etkisi yok yapabilirsin dedi fakat geçmişte yaşadığım şeylerden ötürü tek düşündüğüm şey kızımı sağlıcakla kucağıma almak bu yüzden de genel sezeryan olacağım kısmetse...39. hafta itibari ile yapabiliriz dedi bir aksilik olmazsa 24ağustos -30 eylül arası...iğnelerden dolayı genelmi yapılıyormuş..ay hakkımızda hayırlısı ayışığı..sağlıkla alalımda kucaklarımıza...bizimde her şey güzel ama işte nasip diyelim..önemli olan bizim ve bebeklerimizin sağlığı..
pijamaya girdim bende ama rağbet görmediHanımlar konuyu değiştirelim lütfennn
Çanta hazırlamaya başlayan var mı?? aklıma bu geldi ilk
Yok ya canim hic sorma daha almadim sira daha gelmedi bile ona inan)bak hala aynı yerdeyiz ama...
lohusa pijaması almışmıydın sen
benim Bölük pörçük hazır. Bebeğin kıyafetleri hazır ama yerleştiremedim henüz. bu arala bebek şekerine odaklandımHanımlar konuyu değiştirelim lütfennn
Çanta hazırlamaya başlayan var mı?? aklıma bu geldi ilk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?