- 27 Ocak 2011
- 1.989
- 1.672
- 358
- 34
benimki hazır http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hastane-cantamiz-resimli.835245/Hanımlar konuyu değiştirelim lütfennn
Çanta hazırlamaya başlayan var mı?? aklıma bu geldi ilk
pijamaya girdim bende ama rağbet görmedi
Canim sabah sabah boşuna gerildik ...benimde amacım birisi iyi diğeri felaket demek değildi benimde ilk tecrübesizim evliliğini başında vajinismus illetiyle uğrasdım ondan dolayi sezeryan düşünüyorum ama bi taraftanda korkuyorum tabiki çok mu canım acir dayanabilirmiyim fln diyorum normalde korkak bi tipim ))zaten normal doğum da korkutuyor her ikisinide riskleri var bu bir gerçek Allah hepimize yardım etsin insallah
benim Bölük pörçük hazır. Bebeğin kıyafetleri hazır ama yerleştiremedim henüz. bu arala bebek şekerine odaklandım
benimki hazır http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hastane-cantamiz-resimli.835245/
bu linkten bakabilirsin. kendi eşyalarımı tam hazırlamadım daha ama bebişim hazır.
anladım canım..bakalım benim doktor ne dicek perşembe gidicem son defa..genel olma durumunu duymam iyi oldu..benimde tek düşüncem kucağıma alayımda..bana 38. haftada olur demişti 5-10 eylül arası tarih vermişti..bakalım yeni başlayacağım doktorum ne dicek..tarih değişecekmicanım dr.um normal doğum olur diyor fakat sezeryan türlerinden epidural ve spinali direk eledi çünki omurilikten verilen ilaçtan dolayı beyne giden kan yolunda sıkıntı olabilir clexan kullandığımdan dolayı bu yüzden bu 2 doğum şeklini riskten dolayı eledi...ben de sezeryan olacaksa genel değil epidural veya spinal olsun diyecektim ama kabul etmedi...ama iğnenin normal doğuma etkisi yok yapabilirsin dedi fakat geçmişte yaşadığım şeylerden ötürü tek düşündüğüm şey kızımı sağlıcakla kucağıma almak bu yüzden de genel sezeryan olacağım kısmetse...39. hafta itibari ile yapabiliriz dedi bir aksilik olmazsa 24ağustos -30 eylül arası...
Ben daha önce sezeryan oldum öyle abartılacak kadar korkunç bir durum değil canım zaten bebeğine yetmek için insan kendini hemen toparlıyor ben genel anesteziyle oldum ilk gün yardım alıyorsun kalkmak için 2 gün hastanede bebgimu kendim alıp emziriyordum eve ciktigimdada gayet iyiydim 4kiz kardeşiz hepimiz 2ser 3er sezeryanla çocuk dovirduk hicbitimizdede ahlanip vahlanacak bir durum olmadı inşallah hepimiz sağlıkla alalım yavrularimizi kucagimizabundan 2-3 ay önce hatunun biri konu açmıştı..normal doğum hakkında ..kötü ne varsa anlatmıştı...sitede çok tepki çekmişti... insanları tedirgin edip korkuttuğu için....ben zorunlu sezeryan olucam..ki bu şekilde olucak bir çok arkadaşımız var.minik bi isteğimvar.. arkadaşlardan rica ediyorum sezeryan hakkındaki duydukları kötü şeyleri burda paylaşmasınlar...nasıl normal doğum burda en güzel şekillerde anlatılıyorsa /birbirimize destek amaçlı / aynı hassasiyeti sezeryanlılar içinde istiyorum ..bizimde desteğe ihtiyacımız var..tabi bu benim şahsi fikrim...
Günaydın kızlar normal mi sezeryan mı tartışması hep olacak ama ben farklı bir bakış açısı ile olaya yaklaşıyorum. Birincisi normal doğum denen şey anne ve bebek için en sağlıklı doğum şeklidir. Doğumda; vajinal doğum ve sezeryan olarak ikiye ayrılıyor. Benim 8. gebeliğim, bir çok bebek kaybeden arkadaşımı da okuduk buradan. Benim 1 canlı doğumum var. Kızım doğum pozisyonunu almamıştı, doktorlardan biri 2 defa kordon dolanmış demişti, kan sulandırıcı iğne olmuştum. Suyum gelince apar topar hastaneye gittim bu şartlarda vajinal doğum yapıcam diye ısrarmı etmeliydim?
Benim için önemli olan bebeğimin&benim sağlığım ve doktoruma güvenmek. Sizin için de öyle olsun. Eğer doktorunuza güvenmiyorsanız hemen değiştirin. 36. haftadan sonra doktorunuzla sağlık durumunuzu değerlendirip doğum şeklinize öyle karar verin ve kendinizi ona hazırlayın. Unutmayın doğurganlık sadece kadına verilen bir nimet herşey yolundaysa bunu vajinal olarak gerçekleştirebiliriz. Sıkıntı olursa da sezeryanla elimize alırız. Bebeklerimizi sağlıkla elimize almak dileğiyle..
Medeni bakis acindan dolayi tesekkur ediyorum kendi adima canim))bence de herkes istediği gibi paylaşım yapmalı, korkuyoruz ya da olumsuz yönler paylaşılıuor diye duymak istememek çok saçma, bir şeyleri bilelim ki ona göre karar verelim ya da önlem alalım. süpriz bir şey değil zaten bunlar 7 aydır bildiğimiz şeyler.
Sonuna kadar katılıyorum canımgerçi sonrasını okuduğumda ortalık daha da karışmışbundan 2-3 ay önce hatunun biri konu açmıştı..normal doğum hakkında ..kötü ne varsa anlatmıştı...sitede çok tepki çekmişti... insanları tedirgin edip korkuttuğu için....ben zorunlu sezeryan olucam..ki bu şekilde olucak bir çok arkadaşımız var.minik bi isteğimvar.. arkadaşlardan rica ediyorum sezeryan hakkındaki duydukları kötü şeyleri burda paylaşmasınlar...nasıl normal doğum burda en güzel şekillerde anlatılıyorsa /birbirimize destek amaçlı / aynı hassasiyeti sezeryanlılar içinde istiyorum ..bizimde desteğe ihtiyacımız var..tabi bu benim şahsi fikrim...
Arkadaşlar anlatmış canım cam biberon da çözülür zaten ara ara biberonlar kaynatiyoruz çatlasın o zaman çatlarım mesela ben aventin yeni doğan camini aldım gelir gelmez kaynattimKizlar gunaydinlar aklimi sabah sabah su soru kurcaliyo sagilmis sutumuzu dondurucuyami aticaz???ve nasil cozucez sutu?bide bebisleri emzirmeden once gogusumuzu neyle yikiycaz yadasilecegiz???
Arkadaşım çok özür dilerim ama kastedilen şey biri ni seçerken diğerinin sürekli olumsuz tarafları söyleniyor şimdi de bağırsak Florası falan demişsiniz kızım 2430 gr ve 37. Haftada sezeryana alindi sancı falan da yoktu maşallah gayet sağlıklı devam ediyoruz şimdilik konuşurken zorunlu sezeryan olmak zorunda olan ve sancıyı bekleyemeyecek durumda olanları unutuyoruzcanım normal doğumda kesiden bahsettiğin için dedim. ne sezeryanın ne de normal doğumun risklerinden bahsetmedim kendi adıma. çünkü benim derdim sezeryan sonrası normal doğum:) sezeryanı bir kere yaşadım. karşı olduğum şey sezeryandan sonra illa ki sezeryan olacak denmesi. çünkü illa ki böyle olması gerekmiyor. yani benim meselem ayrı:) sezeryanı 41.haftada oldum, yani daha hazırdı doğuma. sancılar başladıktan sonra sezeryana alınan bebekle sancı öncesi doğan bebeklerin barsak floralarının farklı olduğunu öğrendim mesela, bebek hazır olduğunda çok daha sağlıklı doğuyor. adı üstünde normal. ama zorunlu bir hal olur sezeryan olur o ayrı. hep dedim iyi ki sezeryan diye bir yöntem var. işte her şartta farklı durumlar yaşanabiliyor hiçbişeyin garantisi yok. mesela ben sezeryan oldum sütüm hemen geldi, arkadaşım normal yaptı 3 gün sütü gelmedi. halbuki hep derler sezryanda süt geç gelir vs. yani her doğum kendine has oluyor. bolca dua edelim istediğimiz gibi kavuşalım bebeklerimize inşallah..
Ben de Evimi sirkeli suyla siliyorum cnm en dogalikesinlikle sirke gibi temizleyici yok..bebek doğduktan sonra ev temizliğinde de ben hep sirke ve karbonat kullanmıştım. evin havasına karışıyor çünkü kullandığımız malzemeler. sonra da buharlı mop aldım evi sadece sıcak buharla temizlemeye başladım. sizlere de tavsiye ederim canım.
Canım bende cilekten almaya karar verdim çok hoşuma gitti ben sadece büyüyen bebek karyolasini alcam baby cotton benim beğendigimde yatağı+uyku seti içinde kumaşida mobilyasida hoşuma gittiçilekten safari bebek odası düşünüyorum, alan var mı? bir de kız için mi uygun sizce erkek için mi?
https://www.cilek.com/eng/safari-natura-8926
Evet bende bunları merak ediyorum bilen varsa anlatsa benim iki tane bakalım inşallah o lara ywtisirimde satacak sut olutKizlar gunaydinlar aklimi sabah sabah su soru kurcaliyo sagilmis sutumuzu dondurucuyami aticaz???ve nasil cozucez sutu?bide bebisleri emzirmeden once gogusumuzu neyle yikiycaz yadasilecegiz???
pijamaya girdim bende ama rağbet görmedi
Ben bu konularda pek cahilim, yardım lütfen. nedir bu buharlı mop, nerden alınır? nerelerde kullanılır.. birde ekeltrirk süpürgemi yenileyeceğim ne tavsiye edersiniz :) bir gebelik dışı oldu ama...aynen bluecum, annem de buharlı temizleyici kullanırdı, ben de evlendiğimden beri sıcak buharlı mopla temizletiorm evimi.. şuan da mümkün olduğunda az kimyasal kullanmaya çalışıorm evde, bebiş olduktan sonra dha da dikkat edicem inş
canım bir de bende coraspini kesti içmeyeceğim artık ama içim içimi yiyor acaba bir şey olur mu diye bakalım coraspin için sana ne diyecek ...anladım canım..bakalım benim doktor ne dicek perşembe gidicem son defa..genel olma durumunu duymam iyi oldu..benimde tek düşüncem kucağıma alayımda..bana 38. haftada olur demişti 5-10 eylül arası tarih vermişti..bakalım yeni başlayacağım doktorum ne dicek..tarih değişecekmi
Ben ne hakaretde bulunmadim nede cahilce bi tepkide veya aciklamada benim etrafimda derken yine bi laf neyse herkes kendini bilir canim.diyip geceyim bu lafina anlamsiz belliki.kaldiki kesiyi soylemek hakaretse bisey anlamadimben sizden hakikaten amacinizi anlamadim saygi duymasi gereken sizsinjz 100defa yazdim cunku herkesin kendi secjmi hepimize hayirli dogumlar nasip olsun diye siz halen daha yazdiginiz seye bakin garip yaaUzatıcakmısınız ben söyleyeceğimi söyledim banavsaygı duy demeyi biliyosunuz ama siz bana saygı duyuyomusunz acaba senin çevrendeki 13 yaşındaki kızlar bunu biliyor olabilir benim çevremde çok kadın oldu büyürken. kadın ağırlıklı bir aileyiz neredeyse tamamı normal doğum yaptı ama hiçbirinden sizin yazdığınız şeyleri duymadım biz bu konuda çok olumlu ve korkutulmadan büyütüldük kaldıki bu konuda fikrimi başka açmış olduğunuz sayfada söyledim bugüne oadar hiçbir forumda birinin tercihini kötüleyecek yada hakarete vardıracak bişey söylemedim bu tavrınız hiç yapıcı değil
tşk ederim canım..bunları duymak iyi geldiBen daha önce sezeryan oldum öyle abartılacak kadar korkunç bir durum değil canım zaten bebeğine yetmek için insan kendini hemen toparlıyor ben genel anesteziyle oldum ilk gün yardım alıyorsun kalkmak için 2 gün hastanede bebgimu kendim alıp emziriyordum eve ciktigimdada gayet iyiydim 4kiz kardeşiz hepimiz 2ser 3er sezeryanla çocuk dovirduk hicbitimizdede ahlanip vahlanacak bir durum olmadı inşallah hepimiz sağlıkla alalım yavrularimizi kucagimiza
Gunaydin guzel anneler. Mobilyasi gelenler bebek moblyanizi nele temizlediniz? Nasl deterjan kullandiniz. Acaba bebegin giysilerini yikadigi deterjanla mi silsem ya da frendly bebek ici bulasik deterjani aldim onla su yapip mi silsem. Camasir suuyla sileim var aslinda da guvenemedim.
canım ben dün çalışabilir raporu aldım. beklenen doğum tarihi 31 ağustosa geliyor rapora gore 1 hafta öne aldı niye öyle oldu anlamadım.anladım canım..bakalım benim doktor ne dicek perşembe gidicem son defa..genel olma durumunu duymam iyi oldu..benimde tek düşüncem kucağıma alayımda..bana 38. haftada olur demişti 5-10 eylül arası tarih vermişti..bakalım yeni başlayacağım doktorum ne dicek..tarih değişecekmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?