2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ayy cok sagol canim icim rahatladi. Amin canim bebeklerimizi saglikla kucagimza aliriz insallah

ben de baktım buna canım. yaptıracaz bol bol inşallah

Canım ben de burayı gördüm beğendim. Çok da uyguna geliyor gibi. Ben de hacı şeriften sipariş vereceğim. Inş TADI da Güzeldir.

Kizlar slm gecen dis macunu bitmisti esimde colgate optik beyaz almis 4-5 defadir fırçaladim beyazlattida fircaladiktan sonra agiz uyusuyor biraz sonra dusundum bunun bebisime zarari olmusmudur diye canim sikildi cok pimpirikliyim zaten oturup aglarim simdi cok hassasim bu gunlerde

Arkadaşlar soruyorum ama 30 lu haftalara girince tedirgin oldum sabah Kalktığımda çamaşırımda beyaz baya akıntı vardı ama umursamadım şimdi yine olmuş bilgisi olan var mı bu konuda

Arkadaşlar soruyorum ama 30 lu haftalara girince tedirgin oldum sabah Kalktığımda çamaşırımda beyaz baya akıntı vardı ama umursamadım şimdi yine olmuş bilgisi olan var mı bu konuda
Canım bende de oluyo gün içinde ama çok önemsemiyorum son haftalarda normal sanırım.kızımda da oluyordu cunki.

Sonunda bilgisayar başına geçipte yazmak için vakit buluyorum uzun uzun. Oğlumu dedesi ve babaannesiyle gönderdim kafam rahat bir şekilde gebeliğin son dönemleriyle ilgili eğitimde edindiğim bilgileri yazabilirim.

Öncelikle birkaç bilgi vereyim doğumla ilgili. Rahim kasları direk çene,boyun ve omuz kaslarıyla bağlantılıdır. Omuzları,çeneyi ve boynu rahat bırakırsanız rahminiz işlevini daha rahat yerine getirir ve doğumda acı hissini azaltabilirsiniz. Bilinenin aksine doğum acı vermez.Vücut doğumda kasıldığı ve acıya karşı çıktığı için ağrı hissedilir.

Doğum Aşamaları :
1)Yavaş Faz : 1-4 cm açıklık (10 dakikada bir dalga=kasılma , 30 saniye sürer) - (10-16 saat kadar bu faz)
2) Aktif Faz : 4-10 cm açıklık (5 dakikada bir dalga , 1 yada 1,5 dakika arası sürer) - (2-5 saat kadar)
3)Geçiş Fazı : Tam açıklık , Ikınma, Doğum - 30 dakika ile 1 saat arası
4)Plasentanın Doğumu : 30 dakika

Dalgalar esnasında asla nefes tutmayın. Yavaşça normal nefesler alın. Dalga geldiğinde derin nefes al, dalga sırasında gevşe ve odaklan ve nefes almaya devam et, dalga hafiflerken yine derin nefes al.

Doğumdaki Hormonlar :
-Oksitosin : Dalgaları yaratan hormondur. İletişim,cinsellik,sosyallik ve süt fırlatma hormonudur. Doğum ortamı aynen cinsellik ortamında olduğu gibi mahrem olmalıdır. Oksitosin çok utangaç bir hormondur. Kalabalık doğumlarda gebenin odaklanması,kendini bırakması pek mümkün olmamaktadır. Bu yüzden doğum destekçinizi iyi belirleyin. Sizi gerecek,telaşlandıracak kişilerden uzak durun. Oksitosin için doğumda kokulardan ve seslerden faydalanabilirsiniz.
-Endorfin : Rahatlatır,gevşetir,kafa yapar Dalga aralarında salgılanır ve gebeyi rahatlatır. Endorfin hormonu da loş ışık,müzik, hafif dokunuş ve güzel kokular ister. Doğumda endorfin ve oksitosin için en uygun kokular yasemin,lavanta ve gül kokularıdır.
-Adrenalin : Dövüş yada kaç hormonu. Bebek fırlatma hormonudur. Bebek başı çıkacağı zaman bir anda gelen güç hissini bu hormon sağlar.

Sezeryan Sebepleri :
-Kanama
-Plasenta Previa
-Plasenta Ayrılması
-Annenin çeşitli hastalıkları

Sezeryan Sebebi Olmayan Durumlar :
-Şeker Hastalığı (Şeker 300-500 değilse :) )
-İri bebek (burada bahsedilen baş-pelvis uyumsuzluğu değildir.)
-Tüp Bebek
-Kordon Dolanması
-İkiz Gebelik
-Makat Geliş
-Mekonyum

Anne-Bebek Dostu Sezeryan Nasıl Olmalıdır?
-Planlı olmamalı. (Bebeğin doğuma hazır olması ve doğmaya karar vermesi beklenmelidir. Doğuma anne ve doktor değil bebek karar verecek ki gerekli hormonlar düzgün salgılanabilsin).
-Baba ameliyatta bulunmalı ve en kısa sürede ten tene temas (ttt) yapmalıdır.
-Işıklar loş olmalıdır.Bebek parlak ışıklar yüzünden acı çekmektedir.
-Sesler kısık ve telaşsız olmalıdır.
-Anne hafifi ıkındırılabilir.
-Anne ile kesintisiz TTT mutlaka yapılmalıdır.

Doğumdaki Müdahaleler :
-Sezeryan
-Lavman
-Vakum-forseps
-Aç Kalma
-İndüksiyon(Suni sancı)
-Epizyotomi
-Sürekli nst

Kolay Doğum için 36. haftadan sonra yapılabilecek şeyler :

1) Kegel Egzersizleri :
Bunu 36dan sonra değil de herzaman yapabilirsiniz.Hatta mutlaka yapmalısınız hamile olmasanız bile. Pelvik taban kaslarını anlamak için tuvalette idrarınızı yaparken idrarınızı tutun, tutarken kastığınız kaslar pelvik taban kaslarıdır. Hangi kaslar olduğunu anladıktan sonra idrarla denemeyin. İdrar yolu enfeksiyonuna davetiye çıkarmayın. Bu kasları 10 saniye boyunca tutun ve 10 saniye bekleyin. Sonra hareketi tekrarlayın. Günde 5 kere 5 set yapılacak. Yani günde 25 defa. Bu sayıyı giderek arttırabilirsiniz.

2)Perine Masajı : 36. haftadan sonra 2-3 günde bir toplam 2 dakika boyunca yapılmalıdır. Baş parmağı anüse doğru bastırıp sağa sola durmadan masaj yapılır. Masaj için kullanılabilecek yağlar badem yada buğday yağıdır. Bu yağların saf olmasına dikkat edin. Zeytinyağını da kaynatıp soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.

3) Kır Çiçekleri Banyosu : Haftada 1 kere , 1 avuç kadar kırçiçeğini(altonotu olarak geçer aktarlarda) kaynatıp buharını perine bölgesine tutun. Buhar bitene kadar bekleyin. Yalnız yanmamaya dikkat edin.

4) Ahududu Yaprağı Çayı : Aktardan temin edebilirsiniz. Günde 2-3 kupa içebilirsiniz. 1 kupaya 1 tatlı kaşığı olacak şekilde demleyin. Tansiyon probleminiz varsa doktora danışın.

5) Hurma : Özellikle keraat vaktinde 3-5 gibi tek sayılar olacak şekilde hurma yiyin. Kilo ve şeker probleminiz varsa minimum tüketin. Ben acve hurması tüketeceğim. 30 haftalığım şimdiden günde 1 tane yemeye başladım.

6) Cinsellik : Kesin kanıtı olmamakla birlikte son haftalarda yaşanan cinsellik doğumu başlatabilir. Spermlerin doğumu başlatma üzerinde etkisi olduğu söyleniyor.

7) Acı yemek : Yine kesin kanıtı yok ancak acı yemekte doğumu tetikleyebilirmiş.

Gebeliğiniz boyunca yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. Haftada 1-2 kere yoga yada pilates yapmaya çalışın. Hiçbirşey yapamıyorsanız çömelip kalkma hareketi yapın. Asla belden eğilmeyin,dizlerinizi kırıp eğilin yani çömelin :)
Doğumda kuyruk sokumu geriye doğru açılır,pelvik kemiklerde yanlara doğru açılır. Bu yüzden dalgalarınızı yatarak geçirmeyin. Ayakta olmak daha iyi gelecektir.
Mutlaka bir pilates topu edinin ve artık 30. haftadan itibaren üzerinde oturmaya başlayın. Bu toplar dik durmanızı sağlar. Kuyruk sokumuna baskı da azalır. Aynı şekilde doğumda da sizi rahatlatır. Üzerinde zıplayarak bebeğin inişini kolaylaştırabilirsiniz.
Eğer son haftalarda kasılmalarınız olursa duş alın. Gerçek kasılmalarsa artacak, yalancı kasılmalarsa geçecektir. Yada kasılma hissettiğinizde ne yapıyorsanız tersini yapın. Oturuyorsanız kalkın,ayaktaysanız uzanın. Eğer kasılmalar hafiflemiyor yada geçmiyorsa doğum kasılmalarıdır.
Mümkünse doğumunuzda çok az kişi olsun. Bu kişiler de moral bozacak değil moral olacak ve konstantrenizi bozmayacak kişiler olsun. Hastaneye mutlaka hurma götürün. Kasılmalara yardımcı olur.
Doğumhaneyi önceden gidip görün. Ebelerle görüşün. Doktorunuza doğum tercihlerinizden bahsedin,gerekirse yazılı olarak hastaneye bildirin. Doğum tercihleriyle ilgili araştırma yapın. Birçok şey sizin elinizde. Örneğin rutin epizyotomiyi kabul etmeme hakkınız var.

Unutmayın doktor sizi uyarmakla yükümlüdür. Uyarıları kabul edip etmemek sizin elinizde. İçgüdülerinize güvenin.

Sanırım bütün yazacaklarım bu kadar. Unuttuğum şeyler olursa ekleme yaparım. Herkese hayırlı,huzurlu doğumlar diliyorum. Hepimiz bebeğimizi sağ salim kucağımıza alalım inşallah. Doğum şeklimiz ne olursa olsun keşke demeyelim.İçimize sinen doğumlar olsun inşallah.

bende de var eğildiğim zaman falan kalkarken agrı oluyo ama sanırım rahim büyüdüğü için oluyo randevuma 3 hafta var devam ederse soracağım...

bende de var eğildiğim zaman falan kalkarken agrı oluyo ama sanırım rahim büyüdüğü için oluyo randevuma 3 hafta var devam ederse soracağım...
Ben yarına randevu aldım.inşallah unutmam da sorarım.cogumuzda olduğuna gore normal bisey demek ki.Sadece hareketlerimi kisitliyo.

Slm kızlar enerji patlaması yasıyorum bugun. Sabahtan beri iş yapıyorum. Ütü çamaşır bebişin perdeleri uzun gelmişti onları kestim diktim ütüledim. Şimdi de mutfak dolaplarını siliyorum. O da bitmek üzere. İş yapasım var ama kendimi yorup rahatsızlanmaktan korkuyorum. Bayram temizliği falan olmadı zaten. Ne toplasam kardır.

Bizim de babamiz uzun ben 1.68im orta boyluyum bakalim bizim kuzucuk kisa mi uzun mu olcakk??cnm normalde 3 6,6 9 kac tane tulum takim yeter sence

Ben az aldım canım 3 tane 5li hastane çıkış ı var . Bitane 10 lu onun dışında ilerki aylar için pek bir sey almadım doğum da istanbul da olacağım inşallah bebeğin gelişimine göre alırım diye düşündüm hediye de gelirse ona göre degerlendiririm

Canım mayıs anneleri çoğu da ordan siparis etmişti tadı da güzelmiş bir güne gelmiş. Benim de aklımda

Kızlar bi arkadaşın suyu gelmişti, enfeksiyon riski yüzünden hastaneye yatmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam A Aruz38 di Haberi olan var mı?

ayyynıııı benim durumumu anlatmışsın cnm

Kızlar bi arkadaşın suyu gelmişti, enfeksiyon riski yüzünden hastaneye yatmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam A Aruz38 di Haberi olan var mı?
Cevap yazma şansım olmadı canım. Teşekkür ederim. Antibiyotik alıyorum. Sancılarım var. Doğumu geçiktirici ilaçda kullanıyorum. Her geçen gün benim için kar suanda sürekli yatıyorum. İnşallah dualarınızla bebeğim olabildiğince zamanında doğar. Eşimde yok Yanımda her an bi aksilik olacak diye Aklım çıkıyor...

kızlar suan hatırlamıyorum ama geçen gün birisi klitoris inin ağrıdını söylemişti.suan aynı şeyi bende yaşıyorum.arada batma tarzı değişik ağrım oluyor benimde o bölgede.nedeni ne olabilir.erken doğum belirtisi falan olabilir mi acaba diye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…