- 10 Ocak 2015
- 623
- 576
- 18
GEcmis olsun sana da ya benim devam ediyo hala.rennie falan mi alsam acaba diyorum.hamilelikte kullanimi guvenliymis.yoksa isyerinde aksam nasil olacak bilmem...çok geçmiş olsun canım, aynen benim de dün gece çok kötüydü, benim de dediğin bölüm komple yandı ve midem çok ağrıdı, sabahta işe geç kaldım, zor bi geceydi, ikimize de geçmiş olsun, inşallah tekrar olmaz
Günaydın, ben alıcam canım, görümcem kardeşim falan da kullandı.Mami power da oneriyorlardı benim de aklimdaydı iyi ki sormussun
evet canım geçen cuma itibariyle son buldu okumalar..çoğunluk öyle istediCanim artik haftada bir yasin okunmayacakmi
GEcmis olsun sana da ya benim devam ediyo hala.rennie falan mi alsam acaba diyorum.hamilelikte kullanimi guvenliymis.yoksa isyerinde aksam nasil olacak bilmem...
dedıgın gıbı dıyet verdı canım onunla halledıyoruz sımdılık ınsallah sıkıntı olmayacaktır :)korkma ....200 un ustu riskli dıyetısyen lıste verır onunla çözersın işi...streste sekerı yukseltırmiş
meyve porsıyonlarınıküçült ve meyve yerken yanında yogurt ye mutlaka ...
mrb kızlar ben bırsey sormak ıstıyorum su an ıcın 32+1 gunluk olduk ve benım bazen artan bazen kaybolan bı akıntım var el kremı seklınde ve beyaz boyle bır durum yasayan var mı?
herkese slm
Allah aşkına bu nedir yaaa bu doktorlar iyice kasaba döndüler cok zaruri durumda tabi ki sezeryan yapılır ama bir komplikasyon olmadıgı ve anne normal düşündüğü halde saçma sapan mazeretlerle caydırmaya çalışmak nedir gerçekten estetiksel gerekçelerle ikna etmeye çalısanı da yeni duyuyorum dogrusu
ovelcim sakin ol :) doktorun direk konuya girince tabi biraz irite olmuşsun ama aslında yanlış bişi sölememiş.. benm doktorum da şuan bi sıkıntı yok, normal olmasını bekliyoruz ama sen ne kdr kendine dikkat edersen o kdr rahat bi doğum geçirirz diyor.. ama tabiki bizim doktorlarımızın desteğine ihtiyacımız var, sen de doktorunu bu konuda uyarabilirsin bence..
ben bayadır haftada 2 gün yüzüyorum.. artık izne çıkıorm sabahları da yrm sa yürüyüş eklicem bu programa.. sonrası allah nasip ederse, rahat bi doğum olmasını umucam :) sna da nacizane tavsiyem elinden geldiğinde spor yapman..
saçmalamış biraz. tamam egzersiz kolaylaştırabilir normal doğumu da eşimin ne hissedeceğinden doktora ne ya onu da bize bıraksın bi zahmet
iidir canım sen nasılsın...adını gördüm açtım yeşil eriği dinliyorummgünaydın miskcim nasılsın?
bende bazen kaybolup bazen geldıgı ıcın pek ustunde durmadım dr bı kere sordum oda normal dedı eger koku varsa sıkıntı dedı ama uzun aradan sonra bugun tekrar gelınce tedırgın oldum ıster ıstemezcanım ben de seninle aynı günlerdeyim, dediğin şekilde akıntı bende de oluyor, hatta bebeğin suyu mu acaba diye korktum ama devamlı olmadığı için pek üstünde durmadım, sanırım normal bi durum
mrb kızlar ben bırsey sormak ıstıyorum su an ıcın 32+1 gunluk olduk ve benım bazen artan bazen kaybolan bı akıntım var el kremı seklınde ve beyaz boyle bır durum yasayan var mı?
iidir canım sen nasılsın...adını gördüm açtım yeşil eriği dinliyorumm
ben oturur pozisyona yakın uyuyorum ve yatmadan 2 saat önce fln yemeği kesiyorum, bana çok faydası oldu ...Kizlay yaniyorum yardim!!!
Gece cok fena kustum midemle agzim arasindaki bolum komple yaniyo geceden beriuyku da uyuyamadim sabah kahvalti yapamadim.ise geldim ama nasil geldim offf... Nedir bunun caresi???
bende bazen kaybolup bazen geldıgı ıcın pek ustunde durmadım dr bı kere sordum oda normal dedı eger koku varsa sıkıntı dedı ama uzun aradan sonra bugun tekrar gelınce tedırgın oldum ıster ıstemez
şu mübarek günde sevaba girdinSonunda bilgisayar başına geçipte yazmak için vakit buluyorum uzun uzun. Oğlumu dedesi ve babaannesiyle gönderdim kafam rahat bir şekilde gebeliğin son dönemleriyle ilgili eğitimde edindiğim bilgileri yazabilirim.
Öncelikle birkaç bilgi vereyim doğumla ilgili. Rahim kasları direk çene,boyun ve omuz kaslarıyla bağlantılıdır. Omuzları,çeneyi ve boynu rahat bırakırsanız rahminiz işlevini daha rahat yerine getirir ve doğumda acı hissini azaltabilirsiniz. Bilinenin aksine doğum acı vermez.Vücut doğumda kasıldığı ve acıya karşı çıktığı için ağrı hissedilir.
Doğum Aşamaları :
1)Yavaş Faz : 1-4 cm açıklık (10 dakikada bir dalga=kasılma , 30 saniye sürer) - (10-16 saat kadar bu faz)
2) Aktif Faz : 4-10 cm açıklık (5 dakikada bir dalga , 1 yada 1,5 dakika arası sürer) - (2-5 saat kadar)
3)Geçiş Fazı : Tam açıklık , Ikınma, Doğum - 30 dakika ile 1 saat arası
4)Plasentanın Doğumu : 30 dakika
Dalgalar esnasında asla nefes tutmayın. Yavaşça normal nefesler alın. Dalga geldiğinde derin nefes al, dalga sırasında gevşe ve odaklan ve nefes almaya devam et, dalga hafiflerken yine derin nefes al.
Doğumdaki Hormonlar :
-Oksitosin : Dalgaları yaratan hormondur. İletişim,cinsellik,sosyallik ve süt fırlatma hormonudur. Doğum ortamı aynen cinsellik ortamında olduğu gibi mahrem olmalıdır. Oksitosin çok utangaç bir hormondur. Kalabalık doğumlarda gebenin odaklanması,kendini bırakması pek mümkün olmamaktadır. Bu yüzden doğum destekçinizi iyi belirleyin. Sizi gerecek,telaşlandıracak kişilerden uzak durun. Oksitosin için doğumda kokulardan ve seslerden faydalanabilirsiniz.
-Endorfin : Rahatlatır,gevşetir,kafa yaparDalga aralarında salgılanır ve gebeyi rahatlatır. Endorfin hormonu da loş ışık,müzik, hafif dokunuş ve güzel kokular ister. Doğumda endorfin ve oksitosin için en uygun kokular yasemin,lavanta ve gül kokularıdır.
-Adrenalin : Dövüş yada kaç hormonu. Bebek fırlatma hormonudur. Bebek başı çıkacağı zaman bir anda gelen güç hissini bu hormon sağlar.
Sezeryan Sebepleri :
-Kanama
-Plasenta Previa
-Plasenta Ayrılması
-Annenin çeşitli hastalıkları
Sezeryan Sebebi Olmayan Durumlar :
-Şeker Hastalığı (Şeker 300-500 değilse :) )
-İri bebek (burada bahsedilen baş-pelvis uyumsuzluğu değildir.)
-Tüp Bebek
-Kordon Dolanması
-İkiz Gebelik
-Makat Geliş
-Mekonyum
Anne-Bebek Dostu Sezeryan Nasıl Olmalıdır?
-Planlı olmamalı. (Bebeğin doğuma hazır olması ve doğmaya karar vermesi beklenmelidir. Doğuma anne ve doktor değil bebek karar verecek ki gerekli hormonlar düzgün salgılanabilsin).
-Baba ameliyatta bulunmalı ve en kısa sürede ten tene temas (ttt) yapmalıdır.
-Işıklar loş olmalıdır.Bebek parlak ışıklar yüzünden acı çekmektedir.
-Sesler kısık ve telaşsız olmalıdır.
-Anne hafifi ıkındırılabilir.
-Anne ile kesintisiz TTT mutlaka yapılmalıdır.
Doğumdaki Müdahaleler :
-Sezeryan
-Lavman
-Vakum-forseps
-Aç Kalma
-İndüksiyon(Suni sancı)
-Epizyotomi
-Sürekli nst
Kolay Doğum için 36. haftadan sonra yapılabilecek şeyler :
1) Kegel Egzersizleri :
Bunu 36dan sonra değil de herzaman yapabilirsiniz.Hatta mutlaka yapmalısınız hamile olmasanız bile. Pelvik taban kaslarını anlamak için tuvalette idrarınızı yaparken idrarınızı tutun, tutarken kastığınız kaslar pelvik taban kaslarıdır. Hangi kaslar olduğunu anladıktan sonra idrarla denemeyin. İdrar yolu enfeksiyonuna davetiye çıkarmayın. Bu kasları 10 saniye boyunca tutun ve 10 saniye bekleyin. Sonra hareketi tekrarlayın. Günde 5 kere 5 set yapılacak. Yani günde 25 defa. Bu sayıyı giderek arttırabilirsiniz.
2)Perine Masajı : 36. haftadan sonra 2-3 günde bir toplam 2 dakika boyunca yapılmalıdır. Baş parmağı anüse doğru bastırıp sağa sola durmadan masaj yapılır. Masaj için kullanılabilecek yağlar badem yada buğday yağıdır. Bu yağların saf olmasına dikkat edin. Zeytinyağını da kaynatıp soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.
3) Kır Çiçekleri Banyosu : Haftada 1 kere , 1 avuç kadar kırçiçeğini(altonotu olarak geçer aktarlarda) kaynatıp buharını perine bölgesine tutun. Buhar bitene kadar bekleyin. Yalnız yanmamaya dikkat edin.
4) Ahududu Yaprağı Çayı : Aktardan temin edebilirsiniz. Günde 2-3 kupa içebilirsiniz. 1 kupaya 1 tatlı kaşığı olacak şekilde demleyin. Tansiyon probleminiz varsa doktora danışın.
5) Hurma : Özellikle keraat vaktinde 3-5 gibi tek sayılar olacak şekilde hurma yiyin. Kilo ve şeker probleminiz varsa minimum tüketin. Ben acve hurması tüketeceğim. 30 haftalığım şimdiden günde 1 tane yemeye başladım.
6) Cinsellik : Kesin kanıtı olmamakla birlikte son haftalarda yaşanan cinsellik doğumu başlatabilir. Spermlerin doğumu başlatma üzerinde etkisi olduğu söyleniyor.
7) Acı yemek : Yine kesin kanıtı yok ancak acı yemekte doğumu tetikleyebilirmiş.
Gebeliğiniz boyunca yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. Haftada 1-2 kere yoga yada pilates yapmaya çalışın. Hiçbirşey yapamıyorsanız çömelip kalkma hareketi yapın. Asla belden eğilmeyin,dizlerinizi kırıp eğilin yani çömelin :)
Doğumda kuyruk sokumu geriye doğru açılır,pelvik kemiklerde yanlara doğru açılır. Bu yüzden dalgalarınızı yatarak geçirmeyin. Ayakta olmak daha iyi gelecektir.
Mutlaka bir pilates topu edinin ve artık 30. haftadan itibaren üzerinde oturmaya başlayın. Bu toplar dik durmanızı sağlar. Kuyruk sokumuna baskı da azalır. Aynı şekilde doğumda da sizi rahatlatır. Üzerinde zıplayarak bebeğin inişini kolaylaştırabilirsiniz.
Eğer son haftalarda kasılmalarınız olursa duş alın. Gerçek kasılmalarsa artacak, yalancı kasılmalarsa geçecektir. Yada kasılma hissettiğinizde ne yapıyorsanız tersini yapın. Oturuyorsanız kalkın,ayaktaysanız uzanın. Eğer kasılmalar hafiflemiyor yada geçmiyorsa doğum kasılmalarıdır.
Mümkünse doğumunuzda çok az kişi olsun. Bu kişiler de moral bozacak değil moral olacak ve konstantrenizi bozmayacak kişiler olsun. Hastaneye mutlaka hurma götürün. Kasılmalara yardımcı olur.
Doğumhaneyi önceden gidip görün. Ebelerle görüşün. Doktorunuza doğum tercihlerinizden bahsedin,gerekirse yazılı olarak hastaneye bildirin. Doğum tercihleriyle ilgili araştırma yapın. Birçok şey sizin elinizde. Örneğin rutin epizyotomiyi kabul etmeme hakkınız var.
Unutmayın doktor sizi uyarmakla yükümlüdür. Uyarıları kabul edip etmemek sizin elinizde. İçgüdülerinize güvenin.
Sanırım bütün yazacaklarım bu kadar. Unuttuğum şeyler olursa ekleme yaparım. Herkese hayırlı,huzurlu doğumlar diliyorum. Hepimiz bebeğimizi sağ salim kucağımıza alalım inşallah. Doğum şeklimiz ne olursa olsun keşke demeyelim.İçimize sinen doğumlar olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?