2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
ohh insanın evi gibi yok. 2 gece bile yetti evimi özlememe. yollar da çok kalabalıktı çok şükür sağsalim geldik darısı yarın yola çıkacaklara.
Evden çıkmadık desem yeridir çok sıcak zaten ve şansıma herkes tatilde de gidecek kapı azdı erken dönmeniz iyi olmuş cnm pazar daha kalabalık olur yollar malum p.tesi iş günü herkes yollara dökülür..

Kızlar uykusuz bir geceden daha selamlar hemen hemen hepimiz bebek hareketlerinde ki durgunluğu yaşıyoruz ama paniklemeyin dr gayet normal dedi büyüdükçe yeri daralıyor ve daha az oynuyormuş.. Gunde 1 defa arka arkaya sert tekmeler ve her yemekten sonra ben burdayım tekmeleri olsun yeterli dedi.. Ama bunlarda yoksa o zaman bekleme gel dedi.. Şimdi takibe aldım dediği gibi oluyor bazen gece bazen gündüz 10 tekmeyi geçiyor 1 kerede ve her yemekten sonra bir kıpırdanma yapıyor..

Hareket hissetmeyen arkadaşlara;

Bende geçenlerde yaşadım tam sabah doktora gideceğim dedim sabahında eşim gece hareket ediyordu tekmeledi elimi dedi. Çok yorgun olunca ben hissedip uyanmamışım. Şimdi herşey yolunda. Eşinizi nöbete dikin bakalım belki siz uyurken tekmeliyordur sizinkilerde.

Ahh canım.. Malum bn de ayağımı burktum, bikaç gün üstüne basamadım çok kötüydü.. Allah yardımcın olsun, bir an evvel kaynasın kemiklerin inş.. Bol bol kemik suyuna çorba ve kalsiyum al lütfen..

Günaydın herkese,
Bayram'ın son günü ama Türkiye de olmayınca bayram neymiş anlaşılmıyor , Allahtan eşimin ailesi geldide bayramlasaldik birileri ile. Burası 41 dereceyi buluyor, 48 e kadar çıkacakmış, İtalya da ben ilk defa böyle sıcak görüyorum, sizin oralar nasıl? Bir kac kez aman misafir gezdirelim diye çıktık amabaktım sabahtan Çık aksam 8-9 gibi eve gel resmen pestilim çıktı, son 2 gün ben katılmadım onlara. Evde bacaklarını uzatabilmek ne güzelmiş ohhhh.
Bebiş hareketlerini dert etmeyin, diğer arkadaşlarında dediği gibi yerleri yok, ÇOĞU pozisyonda almıştır, eskisi gibi tam tur dönemiyorlar. Zaten bu dönemden sonraki hareketlerde feci Ağrı veriyor, ogluşumda son haftalarda biraz dursun hemen doğsun diye me dua ederdim yemekten sonra hareketliyse sorun yok, bir de uzanınca Ya da oturunca biraz rahatlayıp pıt pıt oda pozisyonu değiştirir zaten. Görümcemden erken doğuma alındı geçenlerde , tüm gün hareket yokmuş, Dr önemsemedi, sadece tüm gün Karnı taş gibi toparlanmış dediğinde hemen çağırmıştı hastaneye, hareketsizlikten ziyade böyle birşeyi 5 saatten fazla hissederseniz bi Dr unuzu arayabilirsiniz, bu da pek rastlanan Birsey değilmiş bilginiz olsun

Tünaydın tatlı anneler bayramın son günündeen biz bugün biraz tembellik edip bu saate kadar uyuduk ama 2 gundur cok yorulmusuz dinlenmek hakkımız hepimize güzel bir gün gecırmek dilegiyle

Mrb anneler.ben kendimi ekim annesi olucam saniyordum ama eylül annesi oluyormusum.size bise sormak istiorm yardimci olursaniz sevinirim.ben son adet tarihini bilmiyordum adetim düzensiz olduğu için.ama ilk hamile kaldigimi öğrendiğimde geri sayim yaptigimda 20 aralikta hamile kalmis oluyordum.yani buna bakilirsa 31 haftalık hamilegim ama ultrason da bebeğe bakildiginda 33 haftalik oluyorum.ben hangi hesaplamaya gore doğum yapicam.SAT tarihine goremi bebegin gelişimine goremi.

Selam kızlar biz de Nil'imle evimize geldik yorucu geçti ama güzeldi...umarım herkesin keyfi yerindedir...
Bu arada hareket azalması dünden beri bende de var yarin dr a gideceğim ınsallah her şey yolundadir çok merak ediyorum...

Selamlar arkadaşlar ; herkesin bayramı kutlu olsun :) ben de ancak fırsat bulabildim, annemlerleyim yazlıkta hala ama arkadaşlar yazmış ya ben de evimi çok özledim inş haftaya dönücem ben de, burada gittiğim kontrolde Dr Bebeğin aşağı dönmüş dedi ama hala kaburga ağrım çok var hala yukarıda diyeymiş; sağlıkla kavuşalım inş bebeklerimize

Sat tarihine gore hesaplanıyor canım

Cnm ilk haftalarda Dr muayenesi ile çıkan kontroller ilk 3 ay sat a orantılı tarihleri verir, daha sonrası anne karnındaki her bebişin gelişimi biraz önde biraz geride olabiliyor. Ilk doktorun sana hesapladığı sat a göre hesap yapmalısın. Benim oğlum hep 2 hafta önden giderdi, kardeslerimde 10-20 gün önceden dogum yapmışlıkları vardı, bende hep bizimkide erken gelir diyordum ama öyle olmadı, 40+3 te Dr daha fazla risk almayalım bunun geleceği yok 4 kiloyu gecmiş deyince sezeryana alındım ertesi gün. Yani bebişin gelişimi ölçümlerde ileri olsa bile bu doğum tarihini hiç etkilemiyor. Dogum yapmadan önceki kontrollerimden birinde hiç unutman Dr Um acil bi doğuma gitmişti, epey bekledim derken derken pencereden bebişi açtılar , kocaman 3 aylık gibi bi tosundu maşallah , 5.5 kilo imiş, aile bile şoktaydı, acil gidip Kıyafet aldılar, yanında getirdikleri yeni Dogan takımlarına girememiş tabi. Anne 41 inci haftayı tamamlamış, sezeryan istemiş, zor durumda kalmadıkça yapmayız demişler, anne artık bebiş gelmeyince ve tasımakta zorluk çekince özele gelmiş çaresizlikten .Yani ultrason sonucunda çıkan kilo ve gelişim sadece yüzde olarak diğer bebişlerle kıyaslama yapmış oluyor, bebişin doğumunu hiç etkilemiyor.

Kızlar tüm gün acayip bi şancı yaşadım belimde regl olacak gibi ayrıca şiddetli şekilde kasiklarimda.soğuk soğuk terledim.karnında semsert oldu hala da oyle.doğum sancısı olmadığını biliyorum ama ne olduğunu anlayamadım.su anda çok iyi değilim.var mi boyle bisey yasayan.

canım yarın mutlaka doktora git için rahatlar en azından

Çok yardimci oldun teşekkür ederim ozaman ben ilk aylarda söylenen haftalara gore yapim hesaplamalarimi saol cnm

İyi geceler kızlar bebegimin ismini şevkican koyacağız kayınbabamın ısmı şevki esim koyalım babamın ismini deyince can'ekledık baska uyumlu bulamadık sızce nasıl uydumuu yorum yapabilir misiniz

Canm ya benimde cok garip bugün özel bölgeme garip baskı yapıyor 3-4 damla ya su geldi yada idrar Anlayamadım kendimi de telaşlandırmadım Çarşamba kontrolüm var soracağım doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…