Korkma olur mu hiç öyle şey. Allah öyle bir düzen içinde yaratmış ki bebeğin kanaldan geçmesi için kafatası esniyor, leğen kemiği açılıyor felan.. Bunlar kolaylaştırmak için Allah tarafından bizlere sunulmuş. Doğum hikayeleri var, normal doğumu şiddetle tavsiye edenler çok. Her denilene kulak asıp kendini strese sokma. Benim ilk doğumun olacak mesela ama hiç istemiyorum sezeryan, kolay doğum olur İnşaallah herkes ve benim için ama acı da çeksem normal istiyorum işte. Son ana kadar normal doğum istiycem, epidural da istemiyorum çünki uyuşma yaptığı için ıkınma hissedilmiyormuş pek. Aksi bir durum olmaz da hepimiz normal ve kolay bir doğumla bebeklerimize kavuşuruz İnşallah..
cnm oda tkm çok erken aldım mart ayıydı hiç bişey yerleştirmedim yaza girdik gireli cam kapı açık düşün yeni çıktı mobilya kokusu geçen hafta yerleştirdim yıkama ütüleme yapıp.. yani abartmıyorsun bir iki hafta cam açık havalandır odayı sonra yerleştir derim..Kızlar dün bebişin yatağı geldi bugün yerlestirecektim ama ambalaj kokusu geliyor butun gün
havalandirdim ama hala koku var ne yapsam bilemedim içime de sinmedi sizde de oldu mu yoksa ben mi abartıyorum acaba
Of kattı beşikte koku yok yatakta var sinir oldum birkaç gün balkonda guneslendireyim bari resmen poşet kokuyorcnm oda tkm çok erken aldım mart ayıydı hiç bişey yerleştirmedim yaza girdik gireli cam kapı açık düşün yeni çıktı mobilya kokusu geçen hafta yerleştirdim yıkama ütüleme yapıp.. yani abartmıyorsun bir iki hafta cam açık havalandır odayı sonra yerleştir derim..
cnm drlar ceplerine girecek bir kaç kuruş için sezeryana yönlendirme meraklısı orası kesin.. baktılarki anne adayı istemiyor son haftalarda yok çatın dar yok sancın var hissetmiyorsun erken doğum gibi gibi bi dünya mazeretle sezeryana alıyorlar hem artı para kazanıyorlar hem temiz iş onlara göre.. bende kesinlikle normal doğumdan yanayım korkunun ecele faydası yok bizim analarımızın ki can değilmiydi yani diyorum ki benim acı eşiğim çok düşüktür ve kızımı normal yaptım Rabbim dayanma gücü veriyor o kesin.. bence sezeryan hayati risk olmadığı sürece tercih edilmemeli bu konuda sonuna kadar katılıyorum..Benim anlamadığım neden bu kadar sezeryan meraklısı bu doktorlar?
Herkes sezeryan ile doğumdan bahsediyor nerdeyse. Normal doğumdan korktuğunuz için mi yoksa çatı darlığı ya da başka birşey yüzünden mi sezeryan oluyorsunuz?
Risk var sezeryan yapalım mı diyor yoksa bu doktorlar?
Nasıl bir risk görüyorlarsa artık bilmiyorum. İşlerine geliyor galiba kesip iki dakikada çıkarmak. Eskiden doğuran kadınlar nasıl doğurmuş diye aklımdan geçiriyorum sürekli. Hiç bir sorun yokken bile sezeryan diyip gönderiyorlar. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.. Sinirlerim tepeme çıkıyor artık.
Normal doğum istiyorum ben İnşaAllah da öyle olacak. Psikolojik olarak etkileniyorum, bilmiyorum bir tek ben miyim ? Forumda ne kadar hamile topiği varsa sezeryan diyor hemen hemen 10 kişiden 5 i...
Allah kolaylık versin sana da. Gitmiyorum ama çok doğum hikayesi dinledim okudum..İnşallah , acı çekmek çok umrumda değil, çekerim geçer yani ama dediğim gibi sorun çıkar diye korkuyorum, önümüzdeki 7 hafta kendimi rahatlatabilirim umarım.
bu arada doğuma hazırlayıcı kurslara falan gidiyor musun? ya da giden var mı?
Ayrıca tepkimin çogu doktorlaraydı. İlla ki normal doğum yapın demedim kalkıp ta kimseye.. Ne için sezeryan istediklerini sordum ve de.. Çoğu kişi kendisi söylüyor doktorlar elinden gelse sezeryan yapacak diye.. İlla normal doğuma zorlamışım gibi algılanmasın lütfen..
Vallah canim kurslara gitmiyorum ama internetde onume cikan herseyi okuyorum arastiriyorum ama gitmek daha mantikli tabiki hani kurs sonucu hazir hissedersen normal yap ne guzel psikolojik olarak hazir olmak en onemlisi insallah hakkimizda hayirlisi olur))İnşallah , acı çekmek çok umrumda değil, çekerim geçer yani ama dediğim gibi sorun çıkar diye korkuyorum, önümüzdeki 7 hafta kendimi rahatlatabilirim umarım.
bu arada doğuma hazırlayıcı kurslara falan gidiyor musun? ya da giden var mı?
hmm o kolay çıkar cnm naylon kokusu dışarı koyman hızlandırır ama üstüne ince bişey ört tozlanmasın.. ayrıca nevresimide yıkayıp ütüleyip serdin mi mis olur merak etme..Of kattı beşikte koku yok yatakta var sinir oldum birkaç gün balkonda guneslendireyim bari resmen poşet kokuyor
Konu siz degilsiniz ki.bende yazdim zaten sebepsiz sezeryan yapan doktorlara karsiyim.hatta ben doktorumu secerken hamileliyimin basindan beri dediyim gibi ozel sebeplerden dolayi sezeryan diyodum halen daha ayni gerci)ama doktorum normal dogumu destekleyen bi doktor ve onu secmemin en buyuk nedenlerinden biride kesinliklee buuAyrıca tepkimin çogu doktorlaraydı. İlla ki normal doğum yapın demedim kalkıp ta kimseye.. Ne için sezeryan istediklerini sordum ve de.. Çoğu kişi kendisi söylüyor doktorlar elinden gelse sezeryan yapacak diye.. İlla normal doğuma zorlamışım gibi algılanmasın lütfen..
Evet ben de buna kızıyorum. Arkadaşın birine senin tüp bebekle oldu, kıymetli gebelik oldugu için risk alamayız demiş doktor. Ne alaka bilader ? Bebek rahime düştükten sonra, normal yoldan gebe kalan bir bayandan ne farkı kalıyor transfer olan annenin? Çok saçma geliyor ve ısrarla sezeryan demelerine gıcık oluyorum.cnm drlar ceplerine girecek bir kaç kuruş için sezeryana yönlendirme meraklısı orası kesin.. baktılarki anne adayı istemiyor son haftalarda yok çatın dar yok sancın var hissetmiyorsun erken doğum gibi gibi bi dünya mazeretle sezeryana alıyorlar hem artı para kazanıyorlar hem temiz iş onlara göre.. bende kesinlikle normal doğumdan yanayım korkunun ecele faydası yok bizim analarımızın ki can değilmiydi yani diyorum ki benim acı eşiğim çok düşüktür ve kızımı normal yaptım Rabbim dayanma gücü veriyor o kesin.. bence sezeryan hayati risk olmadığı sürece tercih edilmemeli bu konuda sonuna kadar katılıyorum..
cnm herşey beyinde bitiyor acıdan korkmuyorsan sezeryanı unut gitsin.. en sağlıklı olanı bebek içinde senin içinde normal olanı.. doğuma kendin hazırlayacaksın kendini bir kere olumsuz doğum hikayelerini at çöpe dinleme bile.. kafanda nasıl kurgularsan öyle geçer doğumun olabildiğince doğumu hayal et bir an önce doğumu yapıp bebeğini kollarına aldığın ana odaklan.. sancı sırasında gerekli yönlendirmeleri ebe ve dr zaten yapacak hiç telaş yapma..bu arada doğuma hazırlayıcı kurslara falan gidiyor musun? ya da giden var mı?
cnm çokta dayanamam diyen spirinal yapsın bir çok arkadaşım normal doğumu o şekilde yaptılar çokta memnun kaldılar sancı tamamen kesilmiyor ıkınma anını bilmek için ama baya bi azaltıyormuş acıyı.. gerçi ben onuda istemiyorum uzun süre bel ağrısı kalıyor diye..Evet ben de buna kızıyorum. Arkadaşın birine senin tüp bebekle oldu, kıymetli gebelik oldugu için risk alamayız demiş doktor. Ne alaka bilader ? Bebek rahime düştükten sonra, normal yoldan gebe kalan bir bayandan ne farkı kalıyor transfer olan annenin? Çok saçma geliyor ve ısrarla sezeryan demelerine gıcık oluyorum.
Ağrısız ben de doğum yapmak isterim elbette ama en sağlıklısı normal doğum bence. Allah dayanma gücünü verir muhakkak.
Bence baştan insan kendi kendine cesaret vermeli. Doğum anını düşünmeden. Sadece Allah'a dua ederek.. Gelip geçecek ve herşey unutulacak ağlama sesini duyunca.. :)cnm çokta dayanamam diyen spirinal yapsın bir çok arkadaşım normal doğumu o şekilde yaptılar çokta memnun kaldılar sancı tamamen kesilmiyor ıkınma anını bilmek için ama baya bi azaltıyormuş acıyı.. gerçi ben onuda istemiyorum uzun süre bel ağrısı kalıyor diye..
Kati mrb,ben ole dusunuyodum hatta doktorumda normali destekleyen doktor prenses dogum diyorlar ona)epidural yapiliyo ama eger ilac birazcik fazla gitse ikinma hissi gitdiyi icin vakuma el atiliyormus.RABBIM HEPIMIZE YARDIM ETSIN INSALLAH YAVRULARIMIZADA AMINNN ALLAHIMM)cnm çokta dayanamam diyen spirinal yapsın bir çok arkadaşım normal doğumu o şekilde yaptılar çokta memnun kaldılar sancı tamamen kesilmiyor ıkınma anını bilmek için ama baya bi azaltıyormuş acıyı.. gerçi ben onuda istemiyorum uzun süre bel ağrısı kalıyor diye..
cnm herşey beyinde bitiyor acıdan korkmuyorsan sezeryanı unut gitsin.. en sağlıklı olanı bebek içinde senin içinde normal olanı.. doğuma kendin hazırlayacaksın kendini bir kere olumsuz doğum hikayelerini at çöpe dinleme bile.. kafanda nasıl kurgularsan öyle geçer doğumun olabildiğince doğumu hayal et bir an önce doğumu yapıp bebeğini kollarına aldığın ana odaklan.. sancı sırasında gerekli yönlendirmeleri ebe ve dr zaten yapacak hiç telaş yapma..
Inşallah canım hemen geçer o kadar sabırsızlanıyorum ki beşiğe son halini vermeye yarin da havalandırayim bari...hmm o kolay çıkar cnm naylon kokusu dışarı koyman hızlandırır ama üstüne ince bişey ört tozlanmasın.. ayrıca nevresimide yıkayıp ütüleyip serdin mi mis olur merak etme..
Denicem canım kendimi sakinleştirmeye çalışacağım bakalım biraz daha zaman var.
dün nette bunu gördüm, bu korkaklıkla arabada kendim doğururmuşum rahatça
http://kadinlarkulubu.com/haber/arabada-dogum-yapan-kadin-547638
evet çok güzel oluyor ben aylarca bekledim yerleştirme için bak son hali bu olduInşallah canım hemen geçer o kadar sabırsızlanıyorum ki beşiğe son halini vermeye yarin da havalandırayim bari...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?