Allah korusun cnm ya arabada doğmasın bebiş evde desen neyse.. ben isterdim mesela evde doğum yapmayı ebe hemşire eve gelse evde rahat rahat kasmadan yapsam ama ne yazık ki ülkemizde sağlık sektörünün o boyuta gelmesi baya zaman alır..
İnşallah , acı çekmek çok umrumda değil, çekerim geçer yani ama dediğim gibi sorun çıkar diye korkuyorum, önümüzdeki 7 hafta kendimi rahatlatabilirim umarım.
bu arada doğuma hazırlayıcı kurslara falan gidiyor musun? ya da giden var mı?
Canım allahın izniyle bebişlerimize sağlıkla kavuşucaz inş.. Tıbbi bir sakınca yoksa normal doğum adı üstünde normal olmasından daha güzel birşey olamaz.. Zaten ufacık bi sıkıntı bile olsa, doktorun sana söyler, uyarır ona göre ilerlersiniz..
Sonuçta kasıktan 7 kat kesilmektense vajinadan bir kesik, ki çoğu doğumda gerek kalmaz, dha az korkutucu olabilir
Buarada biz doğuma hazırlık kursuna gidiyoruz.. Eşimle beraber haftasonları 2şer saat bi ay sürüyor.. Ben bursadayım, sen de yaşadığın şehirde uygun bi kurs bulabilirsin :) kurs özellikle normal doğum, lohusa depresyonu, bebişe yetemeyecek olma hissi konularında beni çook rahatlattı, tavsiye ederim
sahi o evde doğum yapmıştı dimi ne güzel.. bnm ablam yurt dışında oda 3 doğumunun 2sini evde yaptı sonuncusu riskli grupta olduğu için hastanede yaptı..tabi hepimiz bir Özgü Namal değiliz ki :)
Son ay, kişiye özel hızlandırılmış bi kursa katılırsınız o zmnhaftasonları o kadar doluyuz ki o yüzden ne araştırabildim ne gidebildim.son ay için bakacağım artık ben de.
sahi o evde doğum yapmıştı dimi ne güzel.. bnm ablam yurt dışında oda 3 doğumunun 2sini evde yaptı sonuncusu riskli grupta olduğu için hastanede yaptı..
evet orda aile hekimliği burdaki gibi değil ki.. hamilelikte herşey yolundaysa eve çağırabiliyorlar dr gelmiyor ebe ve hemşire geliyor ama orda hastanede de doktor girmiyormuş sadece riskli gebelerde dr giriyormuş doğuma.. ve doğumdan sonra anne talep ederse eve 2 -3 haftalığına hemşire geliyor yardıma sabahtan akşama kadar..isteyince geliyorlarmıymış doktorlar?
çok faydalı bir kitap ama kesinlikle haklısın bilmesekte vücut zaten uyguluyor o yöntemleri..ah kızlar ah bunalmaktayım çatlamaktayım patlamaktayım
doğum psikolojisine nasıl girdiysem geçen hafta kendimi full açık hissettim
ina may gaskin in kitabını okudum meğer nasıl bi genişleme potansiyelimiz varmış yarabbim
onun doğum için anlattığı yöntemleri ben düşük yaparken bilmeden kullanmışım zaten bunu öğrenince çok şaşırdım vücut kendini içgüdüsel olarak yönlendiriyomuş. bakalım nasıl olcek bizim doğumlar
evet orda aile hekimliği burdaki gibi değil ki.. hamilelikte herşey yolundaysa eve çağırabiliyorlar dr delmiyor ebe ve hemşire geliyor ama orda hastanede de doktor girmiyormuş sadece riskli gebelerde dr giriyormuş doğuma.. ve doğumdan sonra anne talep ederse eve 2 -3 haftalığına hemşire geliyor yardıma sabahtan akşama kadar..
keşke korkmasanda o muhteşem deneyimi yaşasan arkadaşım ama napalım hakkımızda hayırlısı olsun ösgemkızlar açıkçası ben çok ödlek bi tipim. hamile kalmadan önce tabi ki normal Olmalı adı üstünde normal filan derdim ama hamile kalınca hiç aklımdan geçirmedim normali
açık ve net saatlerce Sancı çekmekten korkuyorum. özeldeki doktoruma sezeryan istediğimi söyledim ok dedi. Dediğiniz gibi özeldeki sezeryandan iyi kazanıyor ama devletteki normalden..
zaten normal diye tutturan Arkadaşlarım hep sezeryan olmak zorunda kaldı. akışına bırakmak Lazım Hayırlısı neyse o olsun.
at dudağı yöntemi diye bişey var sancı çekerken öyle dudaklarımı birbirine çarptırıyodum sonra durdum bitli sancıdan iyice sapıttın ha dedim kitapta aynı yöntemi kaslar gevşesin diye kullandılarını anlatmışçok faydalı bir kitap ama kesinlikle haklısın bilmesekte vücut zaten uyguluyor o yöntemleri..
herkez ikinci kız olursa diyo ona göre beşik al falan filan. bi durun ya dedim bi durun önce bi bunu sağ salim kucağıma alayım zaten bu zamana zor geldik Allah ın izniyle neyin kafasını yaşıyonuz sizçok iyiymiş, bizde öle bişi asla olamaz zaten olsa da sıra bize gelmez, millet kaç tane doğuruyor :)
herkez ikinci kız olursa diyo ona göre beşik al falan filan. bi durun ya dedim bi durun önce bi bunu sağ salim kucağıma alayım zaten bu zamana zor geldik Allah ın izniyle neyin kafasını yaşıyonuz siz
çoookkkkevet evet öle bi beklenti var,bu arada senin bahsettiğin kitabı ayırttım, tavsiye eder misin :)
Aynen canim bi bakarsin biz korkanlar tak diye normal dogurmusuz bazen esim bana diyo senden beklerim bi bakarsin normal dogum yaparsin diyo gerci bende tersini dusunuyorum)))sezeryan istiyorum ben HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE O OLSUN INSALLAHkızlar açıkçası ben çok ödlek bi tipim. hamile kalmadan önce tabi ki normal Olmalı adı üstünde normal filan derdim ama hamile kalınca hiç aklımdan geçirmedim normali
açık ve net saatlerce Sancı çekmekten korkuyorum. özeldeki doktoruma sezeryan istediğimi söyledim ok dedi. Dediğiniz gibi özeldeki sezeryandan iyi kazanıyor ama devletteki normalden..
zaten normal diye tutturan Arkadaşlarım hep sezeryan olmak zorunda kaldı. akışına bırakmak Lazım Hayırlısı neyse o olsun.
canım burda pek Afyonlu görmedim ben ama varsa yardımcı olurlar mutlakaKızlar Afyon'da doğum la alakalı bır doktor sormuştum bılen yokmu ?
Kızı bulamadık MalesefCanım senin ikinci bebiş kız mı geliyordu erkek mi hatırlayamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?