2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım benim eşim Afyonlu gorumceler telek den çok memnun. Biri hamile gorumcemin 3. Çocuğu bunu da orada doğuracak kısmet olursa
Anladım canm telek sorumluluk almıyor kapı önüne atıyor uzak durum dıyorlar..of allahım kafamı iyice karıştırdım galıba yınede teşekkür ederim canm

Bende acayip terliyorum ama ilginç olan kokusu ve tuzu yok sanki sırılsıklam koyu renk t-shirtlerimi kurumaya koyuyorum ter lekesi olmuyor hiç hatta haki bir t-shirtim var geçen sırılsıklam oldu sırtımda dışardaydım evedönerken eşim farketmemiş terlediğimi sırtıma koydu elini sırılsıklamsın dedi, birde geçen hastaneye gitmeden giydiğim sutyenim hastanede ekg çektirirken sanki aylardır yıkanmamış gibiydi göğüs altları sapsarı olmuş terden nasıl utandım ama yapacak bir şeyim yoktu 2 saat önce giydiğim sutyen o kadar sürede o hale nasıl geldi anlamadım. Öyle bir ter uyurkende saç diplerim terliyor yastığı ıslatıyor resmen.

Allah allahhhh, yani simdi yaptin ciktin tekrar gelip yapinca yine yapiyorsun di mi cikiyor yani sadece his degil. Peki uc kere falan yapsan dorduncu yine mi geliyor. Yani eger enfeksiyon riskin varsa doktora danis. Sinir bozucu biliyorum ama az kaldi. Benim de uykularim tatsizlasti iyice.

Toplu
tasima araclarinda hamileler icin ayrilmis koltuklar yok mu aslinda inat edip binip orda oturani kaldirican ama ugrasip sinirlerini bozduguna degmez... Bi de hastanede sira beklerken koltuklari isgal eden kocalar var ben onlara daha bi sinir olmustummm..

Var canim benim ki de donmustu sonra geri yatay pozisyona gecti ve cok hareketli. Belli saatleri var ozellikle o saatlerde disari cikicak saniyorum.

. Evt cnm aynn öyle sonu yok yanı;(( bide özel bolgem agriyo yanı kasigim yada rahmim değil tam olarak orası;(( perşembe gidicem Dr a napim kaçış yok.geçmez yoksa haftalar.bide öyleyyoğun bir akintim varki ..acaba mantar mi oldum diyorm ama kokulu felanda değil.yanı hamilelik ne zormus özellikle son 2 ay.ben nedense hamileliğin son 2 ayının uaza gelmesine bagliyorm nedense .. Sanki sıcak birçok ssıkıntıyı tetikliyo.

En onemli neden gunu belli saati belli canim, ikinci nedeni de ameliyat parasi gibi para aliyor hastane. Bir ulkenin gelismislik seviyesiyle sezeryan dogum orani ters orantiliymis. Turkiye de maalesef gelismemis ulke kategorisinde bu konuda. Burda arkadasin ilk dogumu sezeryandi, ikinciye normal dogursun diye drlar ikna etmeye calistilar dusun yani tr de oyle bi opsiyonun olamaz ilki sezeryansa eger.

anladm cnm.sen hangi markaları tetcihediyosun peki
Unnado yada butik bebe ıkısındede hiç problem yasamadım teslım tarıhı neyse hep ole geldı elime begenmedıgımı dırek iade gonderdım karta para ıadesı yapıldı cok şükür bı aksılık cıkmadı ben Azız bebe ,zeroten baby, bebitof,dısney,mothercare,mamaspapas,hatırladıklarım chıcco da aldım yanı sole dıyım fıyat olarak cok ucuz olanlardan cok bı kalıte bekleme tıpkı carsıda ki gıbı düşün burdada cok avantajlı bı alışverıs ındırımlı oldugundan değil sadece herseyı bıarada gorup cesıt cok ole alıyosun aynıları mutlaka carsıdada var ama burda yorulmadan almak tek avantaj inş sanada guzellerı denk gelir

Canim moralini bozma kendi secimin hic kimse seni yargilayamaz bu konuda ama normal dogum olmasi gereken dogal dogum sekli oldugu icin insanlar insanlari tesvik etmeye calisiyor bunda da bi problem yok bence. Mesela ben de bicak altina yatmaktan acaippp tirsiyorum. Bi arkadasim igneden olumune korktugu icin epidural almadi dusun :) yani kafani takma keyfine bak her anne farkli her bebek farkli, kimse kimseyi yargilamiyor zaten.

Tabi ki sicakta enfeksiyon da mantar da cok olur. Ama akinti cok normal. Bu aylarda ozellikle. Koku kasinti sari renk olmadikca bisey olmaz insallah. Ozel bolge ageisi bende de oluyor arada. Dr normal dedi. Bissuru garip sey olacak daha iki ayda sanirim bakalim :)

Gerçekten yalnız olmadığıma sevindim sürekli kıyafet değiştiriyorum bende gece ayrı gündüz ayrı .dediğin gibi goguslerim de terliyor

Gerçekten yalnız olmadığıma sevindim sürekli kıyafet değiştiriyorum bende gece ayrı gündüz ayrı .dediğin gibi goguslerim de terliyor
Çamaşır makinesi hiç durmuyor artık benim zaten ve havanın sıcaklığı ile ilgili değil terlemem bulunduğum şehirde bayramda başladı sıcaklar tabi o zamandan beri çok arttı terlemem ama öncesinde de günde en az 3 kere kıyafet değiştiriyordum. Şekerden korkuyordum sıcak basmaları için hamilelikten önce başlangıcı vardı ama bebeğim iyileştirdi annesini yüklemede de çıkmadı şimdi arada baktırıyorum yine çıkmıyor. Hormonlardan herhalde.

Canim oncelikle yanitin icin tesekkurler,inan insana okadar etki ediyoki yani anlatamam kaldiki ben okadar korkuyorumki hani eskiden basimda vajinismus olayi gecdi ama cok garip biseydi ne ailem kapali baskici ne de ben egitim durumumda yuksek universite doktora ama garip demekki saglik sorunuymus egitimsizlik gozukapalilik olayi degilmis yasadikdan sonra anladim keske yasamasaydim bilen en yakınları bile sok olmuştu duyduklarinda.simdi bide orda kesi olayini dusundugum zaman beynimde ya sole degilde sonra bole olur bin turlu sahne olusuyor beynjmde ve acikcasi igneden bende çok korkuyorum sonuçta adı üstünde ameliyat tabiki sebep olmasa normal secerdim ve internetde bol bol okuyorum kk de doğum hikayeleri normal doğumdan memnun olanlar pişman olanlar sezeryandan memnun olanlar pişman olanlar diye eşit her ikisinide riskleri var.zorlukların farkindayim ama normal konusunda kendime güvenmiyorum şimdilik. Tabiki ALLAH BİLİR inşallah hakkımda hangisi hayırlısıyla onu yapmak nasip olur diyorum.guzel hikayeler okuyunca iyi oluyorum da ama işte negatifler gozumu iyice korkutuyor her iki doğum şeklindede hakkımızda hayırlısı olur inşallah.ayrica insanlarin normal doğum konuşun tesvik etmeleri çok güzel çok normal ama bide sezeryana psikolojik ve sağlık sebebiyle mecbur kalanlar var bende onlar adına lütfen saygı diyorum hep çünki her insan kendini biliyor hani etkilenipde yapmamak da var ve normal doğum veya sezeryan her insanda aynı pozitif veya negatif iyi ve veya kötü geçecek diye bi garantimiz de yok hiçbirimizin açıkçası.her ikisinden memnun ve cook pişman olanlar da var.neyse canım Hayirlisi neyse o olsun.umarim bu mesajdan sonra niyeee tepki aldığım bu konuda daha iyi anlaşılır fikrim

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın..
Geceleri uyumak artık gittikçe zorlaşıyor, üstüne bi de bacağıma giren kramplar...

Seni anliyorum inan ama belki de biraz hormonlarimizdan biraz stresten daha da alingan oluyoruz bazen. Sen kendi durumunun farkli oldugunu bildigin surece birak insanlar ne derse desinler uzerine alinma. Ancak soyle birsey de var, bunu bir arkadasim da yasadigi icin anlatiyorum. Onda da vajinismus vardi. Cinsel iliskiye girememisti aylarca. Daha yeni onla konustuk bu meseleyi. Dogum cinsel iliski gibi degil. Vucudunda dogal olarak o anda aniden artan hormonlar var dogumu kolaylastiran. Yani eger sen de o arkadas gibi bebegi cikaramam korkusu icerisindeysen hiiiccccc merak etme o bebis oradan Allahin izniyle cikar :) cunku baska bir yer yok gidebilecegi, dogum basladiktan sonra dogasi geregi vucut bebegi disari itiyor, bunu bebek degil senin kendi vucudun yapiyor sen istedigin jadar ugras ya da kas kendini bebegi icerde tutamazsin :) ben de ilk baslarda cok tedirgin oluyordum normal dogumdan hala da oluyorum, hepimiz oluyoruzdur hic kimse hic aci cekmedigini korkmadigini ya da anlik tedirginlik yasamadigini iddia edemez hele de ilk bebeginse. Ben epidural almayi planliyorum mesela az miktar da olsa, cunku korkuyorum. Bana alma diyen daha dogal dogumu tavsiye eden birsuru insan var etrafimda. Hatta tam tersi sezeryanin daha saglikli ! Oldugunu iddia eden kisilere bile rastladim :) epiduralle ilgili korkumu da soyle yendim. Bak bu herkeste ise yaramayabilir ama youtubedan bikac tane natural births with epidural diye video izledim bildigin epiduralle normal dogum videosu, inan su an hiiiccc korkmuyorum. Cunku hiicccc aci cekiyor gibi gorunmuyorlardi ciglik ciglia degillerdi. Izledigim herbir videoda bebek dogup da annenin kucagina verildiginde ben agladim dusun. @kattina ydi sanirim bebegin kucagina verildigi an her seyi unutuyorsun o duygudan mahrum kalmayin demisti. Bence bu konuda cok hakli. O bikac videoyu izledim ve gercekten ben baskalarinin bebegine bile boyle gozlerim dolu dolu bakiyorsam kendi cocugumu da gormeliyim birak bebegi kendimi bu histen mahrum birakmamaliyim. Ben soyle dusnuyorum. Eger sezeryana kaar verirsen herkes saygi duymak zorunda cunku sen bu karari vermissin olcmus tartmissindir kafanda. Saglik acisindan da biliyorsundur zaten her seyi. Belki hic pisman olmazsin sezeryanla dogurduguna belki de olursun bilmiyorum. Ama sana sunun garantisini verebilirim normal dogum sonrasinda buraya gelip de olumsuz hic bisey soylemeyeceksin. Ve hiccccc ama hicc pisman olmayacaksin. Vucuduna guven. O yapmasi gerekeni biliyor. Allah yardimcin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…