Canim korkma bende de aynı durum var sabah akşam takip yapıyorum çok şükür iyi gidiyoruz strese girme sende ölçüm aleti al kendi kendini kontrol et...Kizlar su preeklampsi cok tedirgin ediyor beni...surekli panik halindeyim tansiyonum cikti mi acaba bebegim iyi mi...oynadi mi yoksa hareketsiz mi diye....
Eve tansiyon aleti alsan,her daim lazim olan birsey zaten.hem kalp atışlarınıda ölçmüş olursun.
Canim korkma bende de aynı durum var sabah akşam takip yapıyorum çok şükür iyi gidiyoruz strese girme sende ölçüm aleti al kendi kendini kontrol et...
ayağıma olan sadece 2 terliğim var; plaja, işe, alışverişe hep aynı terlikler :)
Günaydınlarrr.Kızlar anne bebek bakım çantası nasıl birşey almayı düşünüyorsunuz? Ya da aldınız mı? Acaba şöyle 60 70 liralık bisey yeterli olur mu yoksa daha kaliteli olanlardan mi almalıyız.Biliyorum herkesin bütçesine göre ama çok kaliteli dayanıklı olması gerekiyor mu ille de ?
benim arkadaşımda öyleydi 37 numaradan 41e çıktı ama son haftalarında tansiyonu çıktığı için vucudu çok şişmişti mutlaka idrarda proteine falan baktırın arkadaşlar .bide sıcaklarda o şişlikler hiç çekilmez .bende şükür bi değişiklik yok akşamları hafif ödem oluyor oda ayaklarımı havaya dikip yatınca geçiyor rabbim yardımcınız olsunne mutlu sanabende 1 tane var. 37.5 dan 40 numaraya çıktım inş doğumdan sonra geçer yaaaaa
Bana kilosu az gelmedi,neden alabiliriz dedi sorun ne?Sabak ogle aksam olcuyorum tansiyonumu gunde en az yarim saat yuruyus ve tuzsuz diyet yapiyorum ama icim rahat etmiyor iste. Bu hafta hic kilo almamis oglum 1900 gr la devam ediyoruz....pzt nst ve kontrol var tekrar insallah biraz buyumustur oglum..yoksa doktor alabiliriz dedi....
EĞER ŞİŞLİKTEN KAYNAKLANIYORSA MUTLAKA GEÇER CNM :)ne mutlu sanabende 1 tane var. 37.5 dan 40 numaraya çıktım inş doğumdan sonra geçer yaaaaa
Bana kilosu az gelmedi,neden alabiliriz dedi sorun ne?
dr ne diyor,preeklampsi şüphesimi var?
Ben babyes lego aldim.hem sirt,hem kol cantasi oluyor.ama ben sirt cantasi sevmiyorum.koluma takicam.Günaydınlarrr.Kızlar anne bebek bakım çantası nasıl birşey almayı düşünüyorsunuz? Ya da aldınız mı? Acaba şöyle 60 70 liralık bisey yeterli olur mu yoksa daha kaliteli olanlardan mi almalıyız.Biliyorum herkesin bütçesine göre ama çok kaliteli dayanıklı olması gerekiyor mu ille de ?
Dikkat ettiginde hic birsey olmaz insaallah.Preeklampsi teshisi koyuldu...riskli gebelik artik surekli takip edicez dedi doktor. Bebek hareketlerini tskip etmem gerekiyormus...bebegin gelisimi durursa almak gerekir yada tansiyonun cok cikarsa dedi...zehirlenme olabiliyor mus..
tansiyonun nasıl çıkıyor canım? ilaç kullanıyor musun? bebeğin suyunda azalma var mı bu arada?Sabak ogle aksam olcuyorum tansiyonumu gunde en az yarim saat yuruyus ve tuzsuz diyet yapiyorum ama icim rahat etmiyor iste. Bu hafta hic kilo almamis oglum 1900 gr la devam ediyoruz....pzt nst ve kontrol var tekrar insallah biraz buyumustur oglum..yoksa doktor alabiliriz dedi....
Cok tesekkurler...insallah yolunda gider her seyyyDikkat ettiginde hic birsey olmaz insaallah.
iyi düşün,iyi olsun.gecmis olsun.
Duygularima tercuman olmussun.her ne kadar normal dogum istesem de ben de korkuyorum tabi ki.bazen kalbim sıkısıyo aklima geldikce.yapamicam galiba diyorum.ama is o noktaya geldikten sonra o bebek ordan bi sekilde cikacak dogru. Temennimiz ruhumuzda yaralar acan bir dogum yasamamak tabi ki ama korka korka da olsa insallah normal dogumu nasip eder Allah bana...Seni anliyorum inan ama belki de biraz hormonlarimizdan biraz stresten daha da alingan oluyoruz bazen. Sen kendi durumunun farkli oldugunu bildigin surece birak insanlar ne derse desinler uzerine alinma. Ancak soyle birsey de var, bunu bir arkadasim da yasadigi icin anlatiyorum. Onda da vajinismus vardi. Cinsel iliskiye girememisti aylarca. Daha yeni onla konustuk bu meseleyi. Dogum cinsel iliski gibi degil. Vucudunda dogal olarak o anda aniden artan hormonlar var dogumu kolaylastiran. Yani eger sen de o arkadas gibi bebegi cikaramam korkusu icerisindeysen hiiiccccc merak etme o bebis oradan Allahin izniyle cikar :) cunku baska bir yer yok gidebilecegi, dogum basladiktan sonra dogasi geregi vucut bebegi disari itiyor, bunu bebek degil senin kendi vucudun yapiyor sen istedigin jadar ugras ya da kas kendini bebegi icerde tutamazsin :) ben de ilk baslarda cok tedirgin oluyordum normal dogumdan hala da oluyorum, hepimiz oluyoruzdur hic kimse hic aci cekmedigini korkmadigini ya da anlik tedirginlik yasamadigini iddia edemez hele de ilk bebeginse. Ben epidural almayi planliyorum mesela az miktar da olsa, cunku korkuyorum. Bana alma diyen daha dogal dogumu tavsiye eden birsuru insan var etrafimda. Hatta tam tersi sezeryanin daha saglikli ! Oldugunu iddia eden kisilere bile rastladim :) epiduralle ilgili korkumu da soyle yendim. Bak bu herkeste ise yaramayabilir ama youtubedan bikac tane natural births with epidural diye video izledim bildigin epiduralle normal dogum videosu, inan su an hiiiccc korkmuyorum. Cunku hiicccc aci cekiyor gibi gorunmuyorlardi ciglik ciglia degillerdi. Izledigim herbir videoda bebek dogup da annenin kucagina verildiginde ben agladim dusun. @kattina ydi sanirim bebegin kucagina verildigi an her seyi unutuyorsun o duygudan mahrum kalmayin demisti. Bence bu konuda cok hakli. O bikac videoyu izledim ve gercekten ben baskalarinin bebegine bile boyle gozlerim dolu dolu bakiyorsam kendi cocugumu da gormeliyim birak bebegi kendimi bu histen mahrum birakmamaliyim. Ben soyle dusnuyorum. Eger sezeryana kaar verirsen herkes saygi duymak zorunda cunku sen bu karari vermissin olcmus tartmissindir kafanda. Saglik acisindan da biliyorsundur zaten her seyi. Belki hic pisman olmazsin sezeryanla dogurduguna belki de olursun bilmiyorum. Ama sana sunun garantisini verebilirim normal dogum sonrasinda buraya gelip de olumsuz hic bisey soylemeyeceksin. Ve hiccccc ama hicc pisman olmayacaksin. Vucuduna guven. O yapmasi gerekeni biliyor. Allah yardimcin olsun.
tansiyonun nasıl çıkıyor canım? ilaç kullanıyor musun? bebeğin suyunda azalma var mı bu arada?
bebeğinin kilosu gayet iyi, alınması gerekirse de bir sıkıntı olmaz Allahın izniyle inşallah.
sen hep gönlünü ferah tut, stres çok etkili preeklampside.
Ben de şaşırdım oysa ki her konuda bilgiliydi. Ama ben yürüyüş yapıyorum zaten saçma geldi bana da.. Sürekli sol tarafına yat diyor bana idrar kesesi daha rahat oluyormuş. Sola yatmaktan herife sarılamaz oldum öbür tarafa geçtiği yok onun da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?