Ayyy bende bitek dogum korkum olmasa keske keyfimi o bozuyo iste((ama bende artik gelsende opsem koklasam diye hayal ediyorum oglusla konusuyorumbenimkinin baş aşağıda ayaklar solda. bu sabah Sağdan sola geçti yavrum. artık çok merak ediyorum kızlar. bir an önce kucağıma Alıp koklamak istiyorum. aynı zamanda normal zamanında gelsin istiyorum. ne istediğimi ben de bilmiyorum. bir taraftan korkuyorum.
yasanın kendisi doğum öncesi 8 hafta-doğum sonrası 8 hafta diyor. doğumun gerçekleşmemesi durumunda sürenin başlaması yasanın ruhuna ve lafzına aykırı görünüyor.günaydınnn.. peki mesela 37de çıktık,42de doğum yaptık, o aradaki 2 hafta boşa geçmiş mi oluyor yoksa 13 haftaya ekleniyor mu?
Canım idrarda protein kaç çıktı? 24 saatlik idrar mıydı? Benim de 24 saatlik idrarda 170 çıktı, bugün doktordan haber bekliyorum, sonuçlara bakıp arayacaklar, benim de 4-5 gündür tansiyonum yükseliyor, 13-9,12-8,14-9 falan oluyor. Senin tansiyonun nasıl? Çok mu sordum soruama merak içinde olduğumdan senin cevapların önemli .
Bi gebelik takviminde yaklaşık ağırlık 2000 gr yazıyor aslında doktor hiç birşey demedi çok iyi hersey çok güzel dedi. Ben neden taktım anlam veremedim :)takviminde 1780 yazıyor..fazla bile takvime göre.doktor azmı dedi neden üzüldün
medipol megaya tem yolunun üstünde gittik 1900 sezeryan dedi küvez için zaten ek ücret yok. benim için önemli olan küvez sayısıydı 22 tane varmış bakalım. medical park 3200 dedi. kolan , medicana ve medilife tercihim değil zaten .Allah yardim etsin insallah canim dua etcem sanada bebisine de hastane secebildinmi belmacim ??
canım, idrar kokusu ile ilgili hiç bir farklılık hissetmedim. Ara ara burun tıkanıklığım devam ediyor belki ondan da farketmiyor olabilirim. Sadece bugünlerde az birşey beyaz akıntım oluyor, oda normalmiş gibi geliyor. Tansiyonum hep 10-7 civarında. o yüzden hiç proteinle ilgili birşey düşünmedim. Çarşamba kontrolüm var bakalım o zaman ne diyecek doktorum, o gün sanırım doğum bundan sonraki haftalar ile ilgili bir sürü şey konuşacağız :) senin kontrolün yakın mı doktoruna danış istersenaynen tatlım, bnm de ağrım kısa sürede geçiyor, ama idrar kokumun resmen değiştiğinin farkındayım.. allah korusun enfeksiyon mu var acaba ya da idrarda protein varsa o da koku yapar mı acaba diye düşündüm..
kızlar biz geldik hastaneden oğlum çoook aşağıya inmiş anlıyordum zaten kasılmalardan nts sancı çıktı ama doğum boyutunda değil bol bol yat kalkma dedi suyu çok fazlaymış aniden suyun gelebilir öyle bi durumda hemen gel dedi.. kontroller normalde 2 haftada 1 di ama erken doğum riskim varmış bebiş aşağıda olduğu için o yüzden haftaya salı yine gidiyorum kontrole artık her hafta gideceğim.. 2 hafta daha sabretmeliyiz olabildiğince geç olsun doğum dedi en azından 37. haftayı görelim ki küves olayı olmasın dedi.. magnezyum ilacını gün aşırı alıyordum şimdi günde 2 kez alacağım beni ve bebeği doğuma hazırlayıp kuvvetlendiriyormuş ağrıları azaltıyormuş bu da doğumu geciktirirmiş.. bizden haberler böyle bakalım haftaya ne olacak.. bu arada 2400 gr olmuş bebeğim..
Yavruna maşallah canım; bol bol dinlenmeye çalış inş 2 değil 4 hafta daha uzar iyice büyüsün kuzucuk, benim de hareketlerim çok kısıtlı oldu şu günlerde zor hareket ediyorum kasılmada oluyor arada ama düzensiz geçer daha erken diyorum, Perşembe gidicem ben de nst için ne dicek bakalım; iyi haberler inş senden de katticim rahat olmaya çalış büyüsün güzel güzel kuzucuk inş karnındakızlar biz geldik hastaneden oğlum çoook aşağıya inmiş anlıyordum zaten kasılmalardan nts sancı çıktı ama doğum boyutunda değil bol bol yat kalkma dedi suyu çok fazlaymış aniden suyun gelebilir öyle bi durumda hemen gel dedi.. kontroller normalde 2 haftada 1 di ama erken doğum riskim varmış bebiş aşağıda olduğu için o yüzden haftaya salı yine gidiyorum kontrole artık her hafta gideceğim.. 2 hafta daha sabretmeliyiz olabildiğince geç olsun doğum dedi en azından 37. haftayı görelim ki küves olayı olmasın dedi.. magnezyum ilacını gün aşırı alıyordum şimdi günde 2 kez alacağım beni ve bebeği doğuma hazırlayıp kuvvetlendiriyormuş ağrıları azaltıyormuş bu da doğumu geciktirirmiş.. bizden haberler böyle bakalım haftaya ne olacak.. bu arada 2400 gr olmuş bebeğim..
Mrb cnm Hoşbulduk uzun süredir takip ediyorum burayı ama yeni yeni yazmaya başladım paylaşımlar çok güzel anneler birbirine nasıl da destek oluyorlar sevgi paylaşıldıkça çoğalırmış sıkıntı ve sorunlar ise paylaşıldıkça azalıyohemşeri olduğumuza da çok sevindim hangi hastaneye gidiyorsun bakalımCanm seninle
Canım seninle
Hemseriyiz sanırım aramıza hoşgeldin bende adanaliyim adanadayim.
Benimki de referans aralığının biraz ustunde:| inş yavrulara zarar gelmeden sağ salim.alırız kucağımıza canım. Peki bu tanıyı ne zaman koydu canım? Ben bugün 34+3 oldum. Hani bi sıkıntı.falan verir mi ki acaba? Bu arada cevapladığın için çok tşk ederim. Bi de ben tansiyonu nar suyu düşürüyormuş diye nar suyu içmeye başladım 2 gündür.Valla hatrlamiyorum kac cikti ama protein test referans araliginin uzerinde cikmisti. Tansiyonum da senin ki gibi..boyle olunca preeklampsisin dedi doktor. Sabah aksam magnorm verdi. Tuzsuz diyet ve yuruyus verdi ve gunluk 3 defa tansiyonn olcup not aliyorum..ayrica sorabilirsin herseyi hic cekinmeden...en buyuk destek birbirimiziz burda
Ben de ben de ben de!!!benimkinin baş aşağıda ayaklar solda. bu sabah Sağdan sola geçti yavrum. artık çok merak ediyorum kızlar. bir an önce kucağıma Alıp koklamak istiyorum. aynı zamanda normal zamanında gelsin istiyorum. ne istediğimi ben de bilmiyorum. bir taraftan korkuyorum.
Erken doğumda kalan hattan doğum sonrasına ekleniyorgünaydın güzel hamişler,
izin konusu konuşulmuş baya ama soruma cvp bulamadım konuşulduysa affola ben göremedim.
Sorum şu ; ben nasipse perşembe günü gidip erteleteceğim iznimi 37. haftaya. peki bu süreçte örneğin 36. haftada doğum yaptım. o zaman ne oluyor?
Yok be cnm gonlunu ferah tut bizim de 1750 önemli olan sağlıklı olsun.doğduktan sonra da alırKızlarr merhaba;
Cumartesi günü doktor kontrolüm vardı bebeğimm 1650 grm ve 42 cm küçük müDoktor minyon tipli olucak bebek dedi gelişimi iyi dedi ama burda yazan kiloyla arasında baya var ..
31+6da proteinle beraber bu teshis koyuldu..sarimsakli yogurt tuketince dusuyor bnimde tansiyonum.sicaklarda zor oluyor ama katlaniyorum..aksam yemeklerinde tuketiyorum sabaha birsey kalmiyor.yuruyus de cok iyi geldi bna. Bir hafta gelisimi durdu hic buyumemisti ama bu hafta yakaladi haftasini...tansiyon cikmadigi ve buyume devam ettigi surece sorun yok 5 gunde bir kontrolle devam edecegiz dedi doktorum.33+6dayim bn bugun. Senin ki buyukmus.daha avabtajlisin yani..37. Haftayi atlattik mi sorun yok zatenBenimki de referans aralığının biraz ustunde:| inş yavrulara zarar gelmeden sağ salim.alırız kucağımıza canım. Peki bu tanıyı ne zaman koydu canım? Ben bugün 34+3 oldum. Hani bi sıkıntı.falan verir mi ki acaba? Bu arada cevapladığın için çok tşk ederim. Bi de ben tansiyonu nar suyu düşürüyormuş diye nar suyu içmeye başladım 2 gündür.
Benim de doktorum tesadüf kontrol esnasında geçen Çarşamba tansiyon yüksek çıkınca, 24 saatlik idrar istedi, onu da Cumartesi verdim, sonuçlar için henüz doktorum aramadı, bugün arar bekliyorum inş. Bize de eğer Gelişimi durursa alırız dedi, ama inş azıcık daha sabrederler de biraz daha Büyüyünce alırız kucağımıza. Biz de artık haftada bi gideceğiz doktora.31+6da proteinle beraber bu teshis koyuldu..sarimsakli yogurt tuketince dusuyor bnimde tansiyonum.sicaklarda zor oluyor ama katlaniyorum..aksam yemeklerinde tuketiyorum sabaha birsey kalmiyor.yuruyus de cok iyi geldi bna. Bir hafta gelisimi durdu hic buyumemisti ama bu hafta yakaladi haftasini...tansiyon cikmadigi ve buyume devam ettigi surece sorun yok 5 gunde bir kontrolle devam edecegiz dedi doktorum.33+6dayim bn bugun. Senin ki buyukmus.daha avabtajlisin yani..37. Haftayi atlattik mi sorun yok zaten
Sıkma canını bol bol dua et biz de senin için dua edeceğiz ne kadar yorarsan psikolojini o kadar eziyet edersin bebise iyi düşün iyi olsun :)kızlar günaydın ;
bebeğim 1550 gr dı geçen çarşamba. bu çarşamba da kontrolümüz var . umarım iyi çıkar çünkü 25 günnnnnnnn geriden geliyoruz. doktor artık 37. haftamda yani 2 hafta sonra doğum verdi. hepinizden önce doğuracağım. tek korkum bebeğimin ısrarla gerilememesi çünkü bu sefer acil sezeryan olacağım. bu hafta sonu yoğun bakım ünitesi olan hastaneleri gezdik. ufak doğacağı için küvez şart olacak. çarşamba için yine korkuyorum . artık bu cumartesi de eşya alacağız bir anda doğurabilirim. pufffffff çok sıkkın içim
Aldım ben okula da verdim al sende okul kabul etmese bile elinde dursun yarın ne çıkaracakları belli olmazYaz tatiline denk gelen doğum izni sonraya aktarılamıomuş kızlar,32.haftada çalışablr raporu almamıza gerek yok o zaman mem 37.haftada alınacak demiş. Siz aldınız mı çalşblr raporu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?