Ben ilk doğumumu epiduralle yaptım ve Rabbim herkese nasip etsin, çok kolay, ağrısız, tabiri caizse prensesler gibi doğum yaptım.. Hiçbiryerim de ağrımadı.. Doğumdan önce asla kötü hikaye dinlemedim. Hep dua ettim. Umduğumdan da güzel geçti. Allaha sığınıp epiduralli yapın kesinlikle normal doğumu :) kardeşim de doktor, şiddetle tavsiye ediyor..Ve epidural önerdi. Acı çekerek doğum yapmak bir kahramanlık değil, doğumunun eğlenceli geçmesini isterim dedi..
Ben de düşünmeye karar verdim. Çok dayanılmaz sancı olursa doğumdan önce epidural istiycem sanırım. Ama bir anda kendimi doğumun içinde bulursam tabi yapacak birşey yok ona :)
Ve bel ağrısı yapıyormuş diye sorduğumda ben kendi kızıma bile yaptırdım dedi. Sekreterleri var 2 bayan onlar da diyor biz yıllar önce yaptırdık hiç ağrı olmadı.
Yani bilemedim karar veremedim ama başkalarının olumsuz yorumlarını ve çevremdeki olumsuz konuşanları göz ardı etmeye karar verdim. Hakkımızda hayırlısı olsun..
Senin yerinde olsaydim,madem o kadar kaybin var riske girmezdim canim.kilosu da gayet yerinde olur o donemde.Tabiki gonul ister zamaninda dogsunlar ancak bebegi ve seni riske atacak bir durum varsa ortada ben bu riski goze almazdim.işte 37+6olucak 22 ağustos da.aslında bebisi n kilosu haftasına gore fazla dedi.su an 3100 gr.20 gün sonra tahminimce 3600-3700 olur en az .belki daha fazla.. Bilmym ki cnm.dün de bi arkdsla konustm o da 37+1 de sezeryan olmuş.Dr u hiçbir sıkıntı olmaz tarzında konusms.acaba bizmi çok pimpirikleniyorz diye dsnnyrm.32-33 haftalık 2 kg doğan bebekler sapasağlam oluyo hiçbirşey olmuyo.yada bazısının normal doğum olsa bile suyu 36-37 de geliyo. İlla 40. Hafta olmasi şart değil gibi bnce
Benim kizim 36+5de doğdu...bi sorun olmadi...içiniz rahat olsun bol bol dua edin..yani her bebek bir olmuyor hic düsünmeyin onları kızlar..Günaydın, bebeklerin akciğerleri 37. haftada gelişiyormuş canım, bu haftadan önce doğarsa küvezde kalıyorlarmış, doktorum söyledi.
Canım benim de hep 10a 5 çıkıyor. Doktor çok iyi dedi. Düşük olması gerekiyor dedi. Yükseldiği an gel hatta dedi şişliklerde başladığı için. 13 ve 13ün üstüne çıkmasın demişti. Çok şükür düşük gidiyoruz simdilikCanım benim hep tansiyonum normal çıkardı ilk kez böyle oldu tedirgin oldum ama olabilirmiş ben de kendimi çok dinlemesem iyi olacak sanırım...
Aynı ben de öyleyim gece eşim de uyumuyo benim yüzümden. Sürekli kalkıp dolanıyorum duş alıyorum anlık serinliyorum. Yatağa gecince gene aynı.klima bana çok baş ağrısı yapıyor. Portatif Vantilatör aldık. Onunla idare ediyorum ama o bile nafile yani nerdeyse.Kızlar çıldıracam sıcaktan ne gece ne gündüz uyku var.klimadan korkuyorum hasta olurum diye.duşta alıyorum ama faydasız sıcaktan yemek bile yiyemiyorum.
Canım sende de bas ağrısı halsizlik oluyor mu hiçbir şey yapasım gelmiyor...düşük olmasının iyi oldugunu benim doktorum da dedi..Canım benim de hep 10a 5 çıkıyor. Doktor çok iyi dedi. Düşük olması gerekiyor dedi. Yükseldiği an gel hatta dedi şişliklerde başladığı için. 13 ve 13ün üstüne çıkmasın demişti. Çok şükür düşük gidiyoruz simdilik
Canım güzel haberler ile dönmene sevindim maşallah oğluna ınsallah kalan muayenelerimiz de hep böyle güzel geçer...Kızlarcım selaaam :)
Dr dan geldik, oğluşum ii maşallah2200 gr 44 cm olmuş hala bi hafta kdr önde gidiyoor veeee tahmin ettiğim gibi baş aşağı dönmüş, annesini üzmemiş
Dr gidişatta bi değişiklik olmadığı sürece normal doğum diyelim dedi.. 25 ağustostan sonra, daha hazırlıklı olalım ama ben eylülün ilk haftası gibi bekliyorum dedi :) dr a şu yatakta sağa sola dönememe drmunu sordum, artık çok normal ağırlaştın ama mg ve ca ihmal etmeyelim dedi
Bugün ilk defa nst ye de bağlandım, bi ark da ayrıntı sormuştu ama şimdi kimdi bulamadım :) heyecan yapcak bşi yok, bebişim güm gümleri dinlemek çok güzeldi, sancı ve ağrı bakıyorlarmış, ben de hiçbiri çıkmadı
Bizden hbrler bu kdr şimdilik :)
Herkese güzel haftasonları, sevgiler..
Kızımda nısanım geldı ve 15 dk sonrada auyum geldı suyum geldıkten sonra hemen banyoya gırıp yıkandım 10 dkda yıkanmıstım yanı suyum geldıkten sonra 1 saate gastanedeydım 2 cm acılmıstı rahım dus alsan daha rahat olur bence hem sıcaklar dus alıp hemen cıkarsın en hızlı sekıldeYa kızlar size bir sorum var ,suyum gelirse duşa girmeme vaktim olurmu ,yani yoksa hemen hastaneyemi gitmeliyim ,ile gitmem lazım hastane için ,1saat yol ..
Cnm necati beye de geçsem bişiy farketmeyecekki ,doğum sırasında hastanede kim nobetçi dr sa o doğumda bulunuyor zaruret halindeEvet canım elazig dayım haftaya kontrolum henüz birsey demedi doğum şekline. Sen ne yaptın kimle devam ediyorsun. Kesinlikle necati bey e geç
Oluyor tabi. Bi uyusukluk halsizlik epeydir üstümde. Sabah kalkim sunu yapçam bunu yapçam diyorum kalkıyorum bende tık yok :) yatmakla geçiyor günüm. Bişey yapsam en ufak en az 1 saat yatıyorum :) ekstra baş ağrısı genelde oluyor zatenCanım sende de bas ağrısı halsizlik oluyor mu hiçbir şey yapasım gelmiyor...düşük olmasının iyi oldugunu benim doktorum da dedi..
Ben 1 paket 1 numara 50 li aldım 1 paket 2 numara 3 paket 3 numara aldım e bebekte indirim vardı hepsini aynı beden almim dedim üzerinde kiloları yazıyo bende çok bilemedim ama böyle aldim yetmez se alırım diye aynı bedeni çok stoklamak istemedimkızlar bebek bezi premium care alcam da 1 numara kaçlı alim sizce bide yedekte dursun diye iki numara da mı almak gerek siz ne yaptınız
Aynen bir de başağrısı var bugün burnumda oluk oluk kanadı tansiyon normal...elim ayağım kalkmıyor sersem gibiyim.hafif de mide bulantisi çabası...Aynı ben de öyleyim gece eşim de uyumuyo benim yüzümden. Sürekli kalkıp dolanıyorum duş alıyorum anlık serinliyorum. Yatağa gecince gene aynı.klima bana çok baş ağrısı yapıyor. Portatif Vantilatör aldık. Onunla idare ediyorum ama o bile nafile yani nerdeyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?