2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar o kadar bunaldm ki sıcaktan yeni evliyiz klima taktirmak aklıma bile gelmedi çünkü eşim şehir dışında annemde kalıyorm son zamanlarda klimada vardi keyfim yerindeydi dün eve geldik Allah ımm bu ne sıcak nefes alamyrm sanki sabaha kadar bekliyorum evim serinlesin diye artık ev işlerindede çok zorlanyrm doğuma temizlik yaptrcm zatende o zamana kadar kim yapcak işlerimi bilmiyorum tansiyonm genelde 13 biraz sıkıntı yapınca 14 e çıkıyor eğer böyle devam ederse doktorum pazartesi gel kontrol altında tutmam lazm dedi bakalım nolucak inş iner dua edin

Birazdan namaza durucm canm ins senin için dua edicem sıkma kendini kasılmalar artmasn dualarm sizinle

gerçekten çok zor bu havalar en azından vantilatör al cnm klima kadar olmasada fayda eder

benimde çatlağım olmadı olmadı bu hafta sağ tarafımda oldu. dr a sordum bebek sağda olduğu içinmiş

ben de bu hafta değiştirdim cnm dr umu. sonrada benim doğum yapacağım tarihlerde izinde olacağını öğrendim. benibaşka dr arkadaşına yönlendirecekmiş. sen nerde nasıl mutluysan öyle yap

Senin yerinde olsaydim,madem o kadar kaybin var riske girmezdim canim.kilosu da gayet yerinde olur o donemde.Tabiki gonul ister zamaninda dogsunlar ancak bebegi ve seni riske atacak bir durum varsa ortada ben bu riski goze almazdim.
. Cnm risk yok da sukur ama olcam ya 1 haftadan bisey olmaz diyorm

Sidelya2011
Esimle konuştuk iki doktora da devam edicem şimdilik ama için nasıl daralıyor anlatamam düşündükçe rapor işi olmasa umrumda olmayacak ama ışte... Sen niye degistirmistin

Arkadaslar merhaba, uzun zamandır yoğunluktan giremiyorum, nasılsınız? Dogum yaklaşıyor eminim heyecan doruktadır herkeste. Ben malum yurtdışındayım ve istanbul da doğum yapmaya karar verdik, son bir haftam ve 3 aylığına döneceğim için biraz koşturmacam var, eşimden uzun süre ayrı kalacağım içinde moralimde pek bir bozuk.

Aranızda insan kaynakları ya da muhasebe ücret konusunda bilgisi olan var mı acaba? Arada @kattina nın sizlere cvp verdiğini hatırlıyorum o kadar. Şöyle bir problemim var, Şimdi biz eşimle aynı şirkette çalıştığımızdan, eşlerden biri yurtdışına tayini çıkınca, diğer eş isterse, onunla beraber ücretsiz izne çıkarak aile birleşimine devam edebilir. Ben de 20 ay önceböyle bir dilekçe vererek eşimle beraber yurt dışındayım, şirket hiçbir ödeme yapmadığından ve işten çıkartmadığından sigortaya 0 bordro olarak göndermekte, hiçbir ödeme yapmamakta ama işten ayrılmışta gözükmemekteyim,
Uzun bir süre sigortam ödenmediğimden, çalışıyor olarakta bilgilendirildiğimden sigortam bulunmamakta maalesef , bu da doğum giderlerimi cok arttırmakta, devlette bile kontrol yaptıramıyorum. Sigorta ile görüştük, eşimin üstüne alınmam için şirketin bordro göndermemesi gerekiyormuş, bununiçinde şirket prosedürü gereği işten ayrılmam lazımki bu da hiç istemediğim bir konu. Eşimde madem saglıktan faydalanamıyorsun bari 32. Hafta işbaşı yaptıralım, bari maaşı alırsın gibi bir fikir attı. Şirketi aramış ama tam bilgi alamamış, olur falan diye geciştirdiklerini düşünüyorum ama yanlış birsey yapmamak için işi bir bilen açıklarsa bana cok memnun olacağım
Daha önce hiç böyle bir talep ve örnek olmadığından hep farklı cevaplar aldık, uzakta oluncada şirket ile görüşemiyorum açıkcası. Kafama takılan sorular;
1) 32. Haftadan sonra Dr raporu ile iş göremezlik raporu alınıp şirkete veriliyor , bunun 33. Hafta yapılması nasıl bir sorun teşkil eder, ona göre 1 hafta daha burada kalabilirim, geçmişe yönelik Dr erapor yazabilir mi?
2)32. Haftadan sonra maaş kuralları nedir? Doğum iznine ayrılan kadına maaşı şirket mi SGK mı ödeme yapıyor? Yani 7 aylık hamile bir kadın işe yeni alım yapılsa şirket ödeme yapar mı? Prim yatar mı? Ya da öncesinde 6 ay prim yatma gibi bir kural var mı?
3) eşim SGK ile görüşmüştü, hepsi birbirine paslıyor, bağlı bulunduğunuz müdürlüğe gidin deniyor, başka bir şubede 2. Cocuk için bir prosedür yok, ziraate ödeme yapılmayacak denmiş anlamadım bilen var mı?

Neyse yani bu iş olur mu olmaz mı? Boşunada gelir gelmez bu işlerle ugrasmayayım olmayacaksa, bir bilen varsa Ltf yardımmmm

gizemli_mor benim doktorum epidural önermedi normal doğumda bende çok heveslenmiştim ama ıkınmayı önlüyor doğum uzuyor dedi halbuki ablamda o şekilde doğurmuştu bende ısrar etmedim
Canim onun dozu onemli benim doktorumun dedigi sancinin % 40i kadarını hissedeceksin onuda hissetmenizi istiyoruz cunku ne zaman ikinman gerektigini bilesin dedi.normaldeki epidural sezeryandaki kadar verilmio doz

Kızlar bana yardımcı olabilecek yok mu?

Canım acaba bebek alt tarafa baskı mi yapıyor ayaktayken oluyor diyorsun...akıntı bende de var ama arttı diyorsun istersen doktoruna danış emin olmak ıcın...baskıyı ayakta hissettiğin ıcın dinlenmeye çalış doktorunu da bilgilendir gecmiş olsun...

Canım iki hafta önce aynı durumu bende yaşadım akıntım da çoktu nst ye de girdim doktorum ek birkaç test yaptı enfeksiyona da baktı hersey iyi çıktı biraz is yapmıştım ondan herhalde diye düşündüm şükür geçti

Canım aman tansiyonu hafife alma, biliyorsun belki ben tansiyon yüksekliğinden 2 gün önce 35+0 da aldım.kızımı.kucağıma.

Günaydın kızlar, en yakın zamanda aniden gelişse de benim.için harika bi.deneyim olan doğumumu yazacağım inş. Kızım iyi teyzeleri çok şükür, hep yanımda.kaldı kuvöze girmedi. 2 . Gününde hemen emmeyi öğrendi, sütümde gelmeye başladı. Bugün sabah daha iyi emdi, bırakmak istemiyor, bi görseniz annelik harika bi duyguymuş.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…